Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.05.2016 21:55 - ВНИМАНИЕ! СЛИВЕН СЕ СЪБУДИ!
Автор: jivko1128 Категория: Новини   
Прочетен: 7525 Коментари: 0 Гласове:
9

Последна промяна: 29.07.2017 06:18

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                                               ПРЕДСРОЧНО ПРЕКРАТЯВАНЕ НА МАНДАТА НА СЪВЕТНИЦИТЕ, ЗА ПО-МАЛКО В СЪВЕТНИЦИ В ОБЩИНАТА ПО ЗАКОН!!!

image
 
 Броя на населението през 2015 г.  в община Сливен намалява и в края на годината е 121 405 души. Населението СЕ ТОПИ, но не и общинските съветници в Сливен. Общинските съветници в общината по закон се отнасят към броя на населението в нея, въз основа на регистрите за населението, водени от Национален  Статистически Институт при Териториално статистическо бюро Сливен. Общинският съвет е колективен орган на местното самоуправление в Република България. Общинският съвет се основава на Конституцията и законите на Република България.  Общинският съвет се състои от избраните общински съветници, на които брой на общинските съветници при население на община до 160 000 души е 33 съветници, а сега ни ликвидират 41

                  image

  Всички недоволни граждани на Сливен да се организират за масов протест срещу увеличението на заплатите на общинските съветници И многото хрантутници. Това е кражба от нашите данъци, а града ни тъне в мръсотия и безработица. Срам и позор, да се разпусне общинския съвет и да се назначат  НОВИ избори. Уважаеми граждани на Сливен, хайде да се организират стачки, да не се допуснат тия лентяи в сградата на общината. Влезнаха на късмет или си платиха, ами да си гласуват и най- високото заплащане и да са толкова много е кражба от нас!                                                        
image                             

       Срам и позор! Трябва да има такъв закон, че втори мандат съветник да няма, ЗАЩОТО много от тях стават пак общински съветници, за  да могат да си оправят далаверите на наш гръб. Когато дойде време за пенсия Вие ми беден народ, тогава ще  разберете, че тези хрантутници вземат пенсии 5 пъти по големи от нас. Откъде- накъде тия авантаджии от общината ще ядат моята пенсия, а аз да живея в недоимък, живот ли е това, което  е най-висшата корупция, човека го нямат за нищо, даже за враг. Броят на хората с доходи под социалния минимум е голям, това също ще го разберете ли съветници!


image

Живеем в град с висока безработица, хората тук масово взимат ниски заплати и то нередовно, защото едни и същи общински съветници с години ни крадат. Общинските съветници в повечето случаи са работещи някъде другаде и тези възнаграждения им идват като допълнителни. Съветниците не носят никаква отговорност за своите решения и затова е това натискане да се уредят като такива. То става само по партийна линия а не по качества на специалист. Общински съвет Сливен да  редуциране броя на общинските съветници по закона  mри население на общината до 160 000 души - 33 съветници

  Вярно е, че досегашните заплати на съветниците бяха много ниски, но това ново предложение отива в другата крайност. Вече започвам да се питам общински съветник професия ли е?                                            Защото, ако взимат по 1500 лв. на месец, спокойно могат да се откажат от основните си професии, но не го правят. Представяте ли си какво чудо беше при реденето на листите за съветници на местните избори? Всеки ще се натиска да става общински съветник, затова те бяха 500 на брой. И как няма – при тези заплати!. Шивачките по 12 часа не си вдигат главите от машините, не получават и половината на тия пари, които вземат тези хрантутници. Господа съветници, преразгледайте си решението за заплатите, че следващото заседание ние гражданите на Сливен няма да Ви позволим да излезете от Инкубатора. Нещо не се връзва сметката при толкова дългове на общината и не видял бял свят план за излизане от дълговата криза, който е задължение на съветниците. Те затова дигнаха Такса смет и Данък сгради, за да могат да си увеличат заплатите. Това наистина са хора без морал. На фона на ниските пенсии! Със Закон трябва да се махнат тези привилегии. Ако не се намеси държавата да си помогнем ние, чрез БОЙКОтиране на неплащанията към общината. Това  е гаврене с народа, който цял месец работи за една трета от тази сума, а те за няколко часа с подигравки и закачки към един друг ще вземат 1500 лева + далавери + присвояване на общински жилища + техни фирми които ще печелят търгове за милиони + репортажи при изданията дето дори не ги четем на мюзекито колко уж работят съветниците и какви ли ни нужни решения взимали. Но у нас си продължава устрема на куцо, кьораво и сакато да се докопа до държавната баница и да ни убеждава колко работа върши и как без него не може. В съвета трябва да влизат обществено признати фигури, успели в бизнеса.

 Ето часът за Стачки пред общината настана, на сесията народът вече въстана  и няма да  допуснем да влязат в този кораб дето го грабите, и който е наред да потъне. Според мен, общинските съветници трябва да получават най-много минимална работна заплата. Та това не е основното им препитание, всичките имат професии, фирми и т.н. Да не би да работят по 8 часа на ден като съветници, че да получават толкова много пари? На какво отгоре? Че много свършиха за града ни ли? Пък и на фона на опоскания ни общински бюджет, подобни високи заплати са си чиста подигравка с хората, които са ги избрали. Все няма пари за това и онова, ама за заплатите им със сигурност ще се намерят. Добре знам какво пише в закона – до 70 процента от заплатата на председателя на Общинския съвет. Кой в този беден град взима толкова? Може би съветниците трябва да преосмислят размера на заплатите си. Нека си ги повишат, но не чак толкова много. Според мен, 450 лв. на месец е добра сума. Почти всички съветници имат добри и доходоносни професии, едва ли разчитат основно на заплатата си в Общинския съвет. Виждате, че там са  бедни адвокати, бедни бивши кметове, бедни учители, бедни бивши депутати и общински съветници с бедни фирмички. Кажете ми тогава богати сливналии, Вие как я карате с тази  миниМАЛНА ЗАПЛАТА?

      А председателя някой знаели колко взема, колко от другаде, защото всичко е едно лунно затъмнение за народа. Първо, мисля, че не заслужават повече от 450 лв. на месец. Второ, много от тях не ходят редовно на комисии. Т.е. проявяват безотговорност към задълженията си. Смятате ли, че сега, като им увеличат заплатите, ще бъдат редовни? Това ли ще ги води в действията им – парите, които трябва да вземат в края на месеца? Не беше ли основната им цел да работят за благото на града и неговите граждани? Трето, на фона на голямата безработица в Сливен, е абсурд 41 души да взимат толкова високи заплати, сливналии избягаха навън, така че за толкова народ е намаление по закон. Броят на населението в община Сливен е 121 405 души от НСИ, но сега е много по- малко, защото излезлите извън страната да си търсят прехрана не се отчитат на НСИ  и не знае бройката им. Затова трябва да се направи преброяване по закон сега, за да се отстранят  хрантутниците от общината.

 

Броят на общинските съветници се определя по следния начин:

 

1. При население на общината до 5000 души - 11 съветници;
2. При население на общината до 10 000 души - 13 съветници;
3. При население на общината до 20 000 души - 17 съветници;
4. При население на общината до 30 000 души - 21 съветници;
5. При население на общината до 50 000 души - 23 съветници;
6. При население на общината до 75 000 души - 27 съветници;
7. При население на общината до 100 000 души - 29 съветници;
8. При население на общината до 160 000 души - 33 съветници;-сливналии, хранилката трабва да се премахне, законът е закон, когато се спазва! 
9. При население на общината над 160 000 души - 41 съветници;

Общините се отнасят към съответните групи според броя на населението в тях, въз основа на регистрите за населението, водени от общинските администрации.
                     image
При население на общината до 160 000 души - 33 съветници, ЗАТОВА НАШИТЕ ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ от 41 ще станат по-закон 33 в общината. Стига толкова, защото бъркат в нашия джоб!!!  СЛИВЕН СЪБУДИ СЕ!!!

   Сливен е на едно от последните места в страната по стандарт на живот. Няма ли да им е неудобно на тези съветници да получават толкова  много пари, а избирателите им да изнемогват със смешните си заплати и пенсии? Мен, ако питат, не трябва и стотинка да получават за работата си в съвета. Да им плащат партиите, от чиито листи са избрани, а не ние. През последните месеци толкова важни предложения приеха, че нямам думи кой ще ги плаща. Ако сега приемат предложението за високите си заплати.Защо трябва да са 41 хрантутници в общината, когато Сливен е под прага!!!!                            

Впечатленията ми за този Общински съвет са, че всеки дърпа чергата към себе си. Все има договорки, все нещо остава скрито от хората. В много изказвания прозира чист популизъм, за да се трупат точки. Има хора, чието място изобщо не е там. Но ние сме си ги избрали, затова ще ги разкара ми. Сега ще си гласуват и високите заплати, убедена съм. Сигурно един-двама ще излязат да кажат колко неправилно е да получават толкова много пари, но законът трябва да се спазва и т.н. И накрая ще си гласуват дружно да взимат по 1400 лв. на калпак. Защото това си е чист келепир за тях. Кой бяга от хубавото, нали? Не знам колко дни от месеца им отнема работата към Общинския съвет, но колкото и да са, не е нормално да взимат такива големи възнаграждения. Не е и морално, откъдето и да го погледнеш.              

 Типично за ГЕРБ обявяват една цени, виждат реакциите и след това намалят  малко и сливналии са доволни, но да отбележа че тази схема работи само при народ овце ! Общинските съветници в повечето случаи са работещи някъде другаде и тези възнаграждения им идват като допълнителни. Съветниците не носят никаква отговорност за своите решения и затова е това натискане да се уредят като такива. То става само по партийна линия, а не по качества на специалист. Разпространяваната информация, според която премиерът Бойко Борисов е призовал общините да вдигат местните данъци и такси, не е лъжа. По времена дебатите за бюджетните трансфери за общините той  заяви: "Лъжа е, че някой им е казал да си вдигат данъците". Този  премиерът Бойко Борисов наплаши голяма част от кметовете на ГЕРБ и избраните от Реформаторския блок в областните градове, че Европа променя курса и дава милиарди евро за сигурност, които ще трябва да бъдат намерени отнякъде и е възможно това да е чрез по-строг контрол по европейските програми. Борисов призова кметовете на големите градове да не изпадат в популизъм и да увеличат местните данъци и такси, за да не товарят държавния бюджет, както досега. Вярно е, че много хора отиват и по хуманни подбуди в общинските съвети, но разходите трябва да се поемат и тази дейност трябва да се заплаща и изобщо не е вярно, че общинските съветници с нищо не се занимават, напротив, далаверата много често се прави от кмета, а общинския съвет и се принуждават да воюват за съвсем явни далавери, които винаги кмета си ги урежда. Моите наблюдения за общината, нито едно решение на опозиционните общински съветници не се приема с години  ,,затова е редно да се помисли и за блокираща квота от опозиционни съветници, които не са на страната на политическата партия на кмета, защото така се обезсмисля всякакво гласуване и всякаква политика, управляващите партии във община си правят каквото си искат и си разпределят пари както и където си искат и не им пука от никакви закони.

НАШАТА АНКЕТА: Трябва ли общинските съветници да получават толкова високи заплати и да бъдат 41, когато закона е предвидил                При население на общината до 160 000 души - да бъдат 33 съветници!?
Гласувай:
9Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: jivko1128
Категория: Политика
Прочетен: 4410960
Постинги: 1904
Коментари: 943
Гласове: 1927
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930