Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.10.2017 12:28 - ВАЖНИ ПРАВА, КОЙТО ПОЛИЦАИТЕ И СЪДА НЕ ЖЕЛАЯТ ДА ЗНАЯТ
Автор: jivko1128 Категория: Новини   
Прочетен: 1846 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 29.10.2017 12:12

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 ВАЖНИ ПРАВА,  КОЙТО ПОЛИЦАИТЕ И СЪДА НЕ ЖЕЛАЯТ ДА ЗНАЯТ

ЗАЩО ПРИ ВЛИЗАНЕ В СГРАДАТА НА СЪДА ГРАЖДАНИТЕ СЕ ПРОВЕРЯВАТ, А ПОЛИЦАИТЕ НЕ?

Защо има полицаи и магистрати със законно оръжие, които влизат в съда с оръжие? Какво искам да кажа- че полицай и магистрат със законно оръжие може да влиза в сградата на съда!  Ето още един аргумент да се проверяват полицаи и магистрати - при пищящ металдетектор. Аз мислех, че пищи металдетектора при влизане на полицай от телефон или ключове, а то от пищова на полицая.  И не може да се провери кой какво внася, защото  е факт- съдебна охрана не смее да провери, полицаи,  магистрати и съдебни служители. Значи адвокатът не може да влезе с оръжието си, дори и напълно законно и с всички си разрешителни в съда, така и трябва- никой не спори! А как да знаем дали полицая и прокурорът е влязъл без законното си оръжие? Значи нямате доверие на адвокатите, а на  полицаят, който е страна в процеса, равнопоставена на адвоката, при пищящ металдетектор не следва да бъде проверяван ли? Няма проблем да няма проверки ако металдетектора не сигнализира. Но практически те влизат без проверка, докато металдетектора пищи проглушително- вероятно от пистолета, но вие ме карате да се усъмня в проверките! Никой от охраната не смее да провери полицай, магистрат и съдебен служител въпреки, че изключения не са предвидени. Защо при влизане в съдебната палата полицаите, съдебни служители и магистрати не си оставят багажа да мине през рентгена за проверка, а преминават през портала на съда, докато междувременно гражданите са подлагани на унизителни проверки? Всичко в багажа е законно (например телефон, ключове)- спор няма, но правилата нали уж са еднакви за всички?! Никъде не е записано изключение, че полицаи, магистрати и съдебни служители не си оставят багажа за проверка при рентгена. А гражданите трябва да преминават през обидни проверки на багаж и документи, докато покрай тях преминават без проверки "по-равните"! ОТГОВОРНОСТТА ЗА НАРУШАВАНЕ НА ПРАВИЛАТА Е НА СЪДЕБНАТА ОХРАНА- ТЕ СА ДЛЪЖНИ ДА ПРОВЕРЯВАТ БАГАЖА И ДОКУМЕНТИТЕ НА ВСЕКИ  (уж всички са равни пред закона, нали привилегиите са уж забранени, не е предвидено никъде изключение кой няма да бъде проверяван на входа на съда), а когато покрай тях премине например съдебен служител и не си остави багажа за проверка, а металдетекторът започне пронизително да пищи, охранителят е ДЛЪЖЕН ДА ГО ИЗВИКА ОБРАТНО И ЩАТЕЛНО ДА ПРОВЕРИ ПРИЧИНАТА ЗА СИРЕНАТА НА МЕТАЛДЕТЕКТОРА.  Всичко на входа на съда се снима и записва и ясно може да се види от записите дали полицаите, съдебни служители и магистрати са проверявани за документи и багаж или влизат при мощно сигнализиращ  металдетектор на входа. Докато гражданите чакат на опашка, смирено и тихичко, без гък да издадат, докато правилата за проверки при влизане в съдебните сгради са равни за призваните- те трябва да спазват правилата без да ги нарушават.

В закона пише,че съдебната охрана проверява всеки- охранителят няма право на самопреценка кой да провери и кой не. Приемете проверката като висша форма на доверие! Поне докато в закона не бъде записано, че работещи в съдебната палата- без значение-чистачки, деловодителки, не се проверяват. Такъв текст в момента няма!

Първо според мен няма място за сравнение на мерките за сигурност спрямо работещите в сградата на съда (съдии, прокурори, деловодители, секретари, архивисти, призовкари, чистачки и др.) и гражданите, но ако сте ходили в някое по- тузарско заведение, сигурно знаете, че и там проверяват за оръжие.

Все пак- който влиза през входа за граждани следва да бъде проверен, не са предвидени изключения. Ако работещ в съда не желае да го проверяват- има си вход.

Задължително трябва да бъдат проверявани всички. Много е дразнещо особено, когато някакви клявки с кифли, бози и какво ли не от секретарки там, деловодителки и други такива паразити, минават като на парад през рамките, а гражданите чакат на опашка и си събличат дрехите дори. Особено смешно ми стана преди няколко дни. Влиза една дама с къса рокля и тоя от охраната и казва, че това облекло е прекалено късо за съдебна сграда и следващия път нямало да я пусне. В този момент влиза една клявка от деловодителките с по-къса рокля от нейната. Е как ги мерят охранители на входа тия работи? Темата е интересна и наистина трябва да се вземат сериозни мерки по пропускателния режим и квалификацията на тези, които съблюдават за спазването му.

Няма частен и общ смисъл. Не съм твърдял, че са служители на МВР, те са толкова полицаи , колкото и аз съм космонавт!

Ходят си спокойно в съда в Сливен полицаите с оръжията  и никога не ги  проверяват.  Защото корупцията е там където стоят над закона! Спокойно и танк може да вкарате в съда. Като има калпави ръководители ред няма, има началник- сектор за пропускателния режим в съдебните сгради, ама уви, шуробаджанащина......Проблемите в съдебната система, корупционните скандали и шуробаджанащината само затвърждават беззаконието!

Никъде не е записано,че охраната пуска без проверки полицаи, магистрати и служители! Непроверяването е основание за  дисциплинарно наказание- забележка като за начало, а ако се наложи- като уволнят няколко от охраната на входа ще се научат да спазват правилата.  Ако охраната не проверява полицаи,  магистрати и служители- охранителят да бъде уволняван като крайна мярка. Достатъчно кандидати има за тази работа- в съдебна охрана.  Законът е еднакъв за всички, към момента на проверка подлежи всеки, който влиза в съда  без значение в какво качество влиза-магистрат, полицай, гражданин, служител, адвокат, страна по делото.  Магистратите и служителите са с работно място в съдебната палата и е нормално да ползват отделен вход и различен режим на регистрация /чекиране/ при влизане и излизане в съдебните сгради. Вие просто идвате на кратки посещения в съд и прокуратура, колкото да смъкнете поредната кожа на някой нещастен човечец, имащ взимане- даване със съдебните органи!

От къде може да бъда сигурен човек, че полицая- бил той свидетел или служител, е съвсем наред с главата си - гаранция никаква. Полицаите се трепят с оръжието. Затова тези, които стоят над закона- веднага трябва да се премахнат от МВР.  Достатъчно е да се  четат законите и ще се убедите - на един парите не му стигат, на друг предстои преназначаване, защото не отговаря на образователен ценз, трети го мъчат неосъществени амбиции, психиатрични заболявания, срещу него не са подавани жалби или заявителски материал в МВР,  а оръжието ще се съхранява в метална каса.

Странното е, че когато се оплачеш от служител на МВР проверката по случая се върши от... МВР, а не от независим орган. И накрая се оказва, че МВР-то са изрядните. Всичко там е мафия, КОЯТО Е НАД ЗАКОНА!

Забрана на носене на огнестрелно оръжие в съда, в залата, не се допускат въоръжени лица, дори и да имат разрешение за носене на оръжие, това полицаите го знаят.

Имат ли право държавните служители в МВР, които са полицейски органи, да носят и използват оръжие при не изпълнение на служебните си задължения?
В ЗМВР е регламентирано използване на оръжие само от полицейските органи! НО кога !?

 

                                                      ДНЕС ЧРЕЗ ВЧЕРА

                 Тук ще се публикува подробен материал, който би помогнал по-добре да се осмисли близкото минало и връзката между него и настоящето.
 Защо е важна тази подробност? За да не се влиза в Сливенския съд с оръжие.

НА РОЖДЕНИЯ ДЕН полицай КАБАКОВА на 20.10.2017г. на дело  НЧХД № 753 по описа за 2017 г., беше с ОХРАНА В СЪДА ! –Защо е важно!?- ще разберете от присъстващите по делото.                                                
 
В залата присъства адв. Светозар Господинов от АК-Сливен, и свидетелите и:

САМОЛИЧНОСТ НА ЯВИЛИТЕ СЕ СВИДЕТЕЛИ:

ГЕОРГИ ПЕТКОВ ГЕОРГИЕВ работи в РУ „Полиция” Сливен, УП „Запад”, мл.пол.инспектор,– 48 г., българин, български гражданин, със средно образование, разведен, неосъждан, без родство с подсъдимия Бъчваров.-на 20.10.2017г. е свидетел по делото, в съда и залата ВЛИЗА с оръжие!

ИВАН ТОДОРОВ  СЪБЕВ работи ст.полицай в РУ Сливен, – 49г., българин, български гражданин, със средно образование, женен, неосъждан, без родство с подсъдимия Бъчваров.- на 20.10.2017г. е свидетел по делото, в съда и залата ВЛИЗА с оръжие!

СТОЯН КОЙЧЕВ КОЙЧЕВ работи ст.полицай в ГООР в РУ Сливен към Група охрана на обществения ред в града – 30 г., българин, български гражданин, с висше образование, женен, неосъждан, без родство с подсъдимия Бъчваров.- на 20.10.2017г. е свидетел по делото, в съда и залата ВЛИЗА с оръжие!

МИЛЕНА ВЕНЕЛИНОВА ПЕНЕВА – 49 г., българка, българска гражданка, с висше образование, омъжена, работи  като старши специалист в Община Сливен, „Център за административно обслужване” в кв.Речица, неосъждана, без родство с подсъдимия Бъчваров.

ТЕОДОРА ЖИВКОВА БЪЧВАРОВА – 21 г., българка, българска гражданка, със средно образование, неомъжена, работи, неосъждана, дъщеря на подсъдимия Бъчваров.

НЕЛИ ТОЛЕВА БЪЧВАРОВА – 46 г., българка, българска гражданка, със средно образование, омъжена, работи, неосъждана, съпруга на подсъдимия Бъчваров.

НИКОЛАЙ ГАНЧЕВ КОЛЕВ-Босия – 66 г., българин, български гражданин, със семестриално завършено висше образование, разведен, пенсионер, неосъждан, без родство с подсъдимия Бъчваров.

Същевременно съм изправен пред феномен. Органи на МВР, които не са част от съдебната охрана, разпитвани по делото в качеството им на свидетели, свободно и открито влизат с оръжие не само в съдебната сграда, но и в СЪДЕБНАТА ЗАЛА.
Чл. 265 т.2 от НПК категорично забранява присъствието на въоръжени лица, които не са част от съдебната охрана.
Очевидно е, че допускането на въоръжени лица (па макар и полицаи) в съда става по чисто психологически признак на автоматизма. Същевременно този автоматизъм от една страна е в нарушение на закона. А от друга дава послание на адвокатското съсловие, че то е генератор на несигурност и затова неговите членове трябва да се редят на опашка и да бъдат пребърквани дали не са забравили джобно ножче в себе си…
Уважаеми Господа, отношението към гражданите и адвокатите в съдебната сграда рязко контрастира на фона на същото към полицията. Ето защо Ви моля да инициирате дискусия с надлежните органи, която да изясни на какво се дължи противозаконния реверанс към органите на МВР за сметка на несъответното на закона отношение към гражданите и адвокатите.

Иска ми се да вярвам, че с устойчиво и постоянно напомняне на законовите норми, адвокатурата ще се пребори за гарантираното от ЗА уважение, което в момента се намира само на страниците на закона.

Докато подобни действия не се изкоренят, а тези които ги прилагат, не бъдат освободени от системата на МВР, то гражданите ще продължат да се изумяват как по всички важни дела свидетелите променят показанията си, как клошари са собственици на фирми за стотици милиони, как в крайна сметка нито една „едра риба“ няма да бъде вкарана в затвора, а сивата икономика ще продължи да задушава страната ни и да държи заплатите и пенсиите на обидно ниски нива.

Мисля си обаче, надявам се дори, че е време правосъдието да отговори на обществените очаквания, сивата икономика да излезе на светло, а България да стане нормална Европейска държава 

Няма буква – не дума, буква, която съм преувеличил. След като  води дело срещу мен, аз ще поискам следното нещо: първо, на детектор на лъжата – мен, него и останалите, които са полицаи!


СЛЕДВА ПРОДЪЛЖЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ ЗА ПОЛИЦАИТЕ ВЛЕЗЛИ В СЪДА И ЗАЛАТА С ОРЪЖИЕ.
Гласувай:
1Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: jivko1128
Категория: Политика
Прочетен: 4411061
Постинги: 1904
Коментари: 943
Гласове: 1927
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930