Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.12.2017 09:12 - ОТВОРЕНО ПИСМО ЗА ДОСТЪП ДО ОБЩЕСТВЕНА ИНФОРМАЦИЯ
Автор: jivko1128 Категория: Новини   
Прочетен: 285 Коментари: 0 Гласове:
0 ДО МИНИСТЪРА                                                                                                                           НА МИНИСТЕРСТВО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ                                                                    СОФИЯ                                                                                                                                                     ДО ДИРЕКТОРА                                                                                                                            НА ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР -СЛИВЕН                                                                                                                            

                                       ОТВОРЕНО ПИСМО  

               ЗА ДОСТЪП ДО ОБЩЕСТВЕНА ИНФОРМАЦИЯ

 

            От Живко Желев Бъчваров, гр. Сливен, кв. Речица, ул. „Малина” 9- GSM: 0887 027 608,  е-mail: jivko2811@gmail.com

 

 

УВАЖАЕМИ  ГОСПОДИН МИНИСТЪР,

УВАЖАЕМИ  ГОСПОДИН ДИРЕКТОР, 

 

ОТНОСНО: Р Е Ш Е Н И Е № 114 от 18.07.2017г. на Административен съд – Сливен. Провеждане на събеседване и класиране на допуснатите до участие кандидат Димитринка Кабакова от директор ОДМВР-Сливен

 

Административен съд - Сливен с Решение № 114 от 18.07.2017 г.е отменил отказа на директора на ОД МВР - Сливен да ми предостави информация, провеждан ли е конкурс за заемането на длъжност в ОД МВР Сливен от  полицай Димитринка Кабакова. Съдът е приел, че исканата информация представлява служебна обществена информация по чл. 11 от ЗДОИ, а липсата на съгласие от засегнатото лице не е основание за пълен отказ, тъй като следва да се предостави частичен достъп.

 

         Искам На основание Закона за достъп до обществена информация  моля да ми бъде предоставена следната информация:

  

1.Копие на заповед за назначаване на  Димитринка Кабакова  в подиленията на ОДнаМВР Сливен.  

Със заявлението си поисках да ми бъде предоставен достъп до информация описана в една точка и свързана по какъв ред е назначен на държавна служба в МВР –Сливен от Министерството на правосъдието  полицай Димитринка Кабакова, премина ли е  конкурс?

Предвид разпоредбата на чл. 3, ал. 1 от Закона за достъп до обществена информация (ЗДОИ), Областна дирекция на МВР-Сливен (ОДМВР - Сливен), като основна структура на Министерството на вътрешните работи е задължен субект по смисъла на закона за достъп до обществената информация, която се създава или се съхранява от дирекцията. Дейността по ЗДОИ в ОДМВР – Сливен се осъществява при спазване на: регламента, установен в закона вътрешни правила за организацията на работа в МВР по ЗДОИ, утвърдени със заповед № Із-771/21.03.2011 г. на Министъра на вътрешните работи.

         Непроизнасянето на директора на ОДМВР – Сливен представлява установени нарушения на длъжностни лица от ОДМВР –Сливен по ЗДОИ. Правото ми на достъп до обществена информация.

Условията и редът за проверка на професионалната и психо-физическата годност за съответните длъжности се определят от:

Министъра на Вътрешните работи. Не се приемат за държавни служители лица, при които съществуват следните изисквания:

Физическата годност на кандидатите се установява по нормативи, утвърдени от Министъра на Вътрешните работи.  Психологическата годност на кандидатите за съответната длъжност, направление за работа се установява от института по психология на МВР.  Редът за проучване и утвърждаване на кандидатите се определя от Министъра на Вътрешните работи. Организирането на провеждането на кадровия процес в съответствие с принципите на устройство и управление на органите на МВР се осъществява от Дирекция човешки ресурси.

 

УВАЖАЕМИ  ГОСПОДИН МИНИСТЪР,

УВАЖАЕМИ  ГОСПОДИН ДИРЕКТОР, 

 

Моля да се разпоредите  с Ваша заповед за нова  независима, безпристрастна   и  всестранна  проверка.  Смятам, че  има данни за  полицейски произвол и дисциплинарни нарушения  от  полицейски служители към ОДМВР –Сливен, уронващи  престижа и доброто име на институцията МВР! 

Решението за отказ на директора на ОДМВР –Сливен е в съществено противоречие с процесуалния и материалния закон.

    06.12.2017г.                        С уважение: Живко Желев

    гр.Сливен
Гласувай:
0Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: jivko1128
Категория: Политика
Прочетен: 4410969
Постинги: 1904
Коментари: 943
Гласове: 1927
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930