Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.05.2010 11:32 - Геноцидът и Холокостът над българите, в кой век живеем бълтарино?
Автор: jivko1128 Категория: Политика   
Прочетен: 18339 Коментари: 6 Гласове:
12

Последна промяна: 05.11.2011 08:52


 Управляват ни едни и СЪЩИ,БЪЛГАРО - УБИЙЦИ НА 21-ви ВЕК ?
                   
 
 НИЕ СМЕ ЕДИНСТВЕНАТА СТРАНА КОЯТО НЕ ПРИЗНАВАМЕ ГЕНОЦИДА НАД СОБСТВЕНИЯ  СИ НАРОД?

image
Вижте Гоце, вижте диктата на екскомунистическата каста, синчетата, дъщерите, вижте номенклатурата, продължаваща в неистовата си алчност да лочи, вижте ДС-апаратчиците, промъкнали се навсякъде и контролиращи всичко тук от гнездата на птиците до урните на умрелите и ще се отвратите от зловещия конструкт на уродливата метаморфоза на другарите.
Нагли престъпници, кретени, садисти, а съучастничеството като знак за преданост е главната им отличителна черта.
Целият днешен преход е огледално повторение на предишните изстъпления, а героите на зловещия калейдоскоп са точно същите другари.

Хората, преживели ужаса , сами ще се самозаровят, там в самотата на ковчега ще направят своята екзистенциална, последна, трагична крачка към нищото, урните ще побирът червения прах.
А Трокадеро, ами там младите продължават да се целуват, те дори не знаят какво точно е това комунизма и геноцида!
 
image

История на лагерите в България, извън въпроса за историческия и политически контекст на възникването им, остава и до днес непозната. Причините за това са много - както в предишното, така и в днешното общество. Една от основните между тях е мълчанието – предишното и днешното. Мълчанието е основополагащ момент в тоталитарния проект за лагерите. Всичко свързано с тях и до днес носи грифа "Строго секретно". Репресивната машина на комунистическата държава педантично и последователно  заличава всички следи от реалността на лагерите.

В лагерите са изпращали по административен път политически противници, неудобни или просто невинни хора без ясно формулирана вина, без съд и присъда – т.е. без документални следи. Самите лагери са представлявали затворен свят, контактите с живота "извън" са прекъснати или строго контролирани.  Лагерният правилник забранява воденето на дневник или бележки, изобщо използването на хартия и молив, изнасянето на изписани листа се третира като тежко престъпление - дори личната кореспонденция при освобождаването на лагеристите се е  изземала и унищожавала. Абсурдно е дори да се помисли за фотографиране. До този момент не открихме нито една визуална следа от лагерите. Следващият кръг на заличаване засяга самите физически тела. Липсват смъртни актове на хората, намерили гибелта си в лагерите, или ако има, те са фалшифицирани. Телата не се връщат на близките, а се погребват анонимно на дунавските острови. Заличаването на телата цели и заличаването на смъртта като лагерна реалност. Години по-късно, след промяната, останките на жертвите не са открити, поради ненадеждните свидетелства или небрежното следствие.
        
image

        Лагерите на смъртта в БългарияЕдна от жертвите в Лагерите на смъртта, е собствения ми баща ЖЕЛЮ ИВАНОВ ЖЕЛЕВ БЪЧВАРОВ, които е убит от палачите и даден за храна на прасетата на остров МАГАРЕЦ.
 
Уважаеми господин Бъчваров,

     Пиша Ви във връзка с Вашето електронно съобщение от 31 август 2009 година, в което призовавате българското правителство да признае геноцида на жертвите на комунистическия режим в България, изпратено до  Европейския парламент.
     Изразявайки съчувствието си към Вас като пряк наследник в описания личен случай, бих желал да Ви информирам, че Европейският съюз, като политическа и законодателна институция, участва в приемане на законодателство в областите, свързани със сферата на действие на Европейския съюз.
    Към неговите правомощия се отнася и вземането на решения за годишния бюджет на Европейския съюз.
     Имайки предвид, че Европа ще се обедини само ако съумее да формира общ поглед върху историята си, Европейският парламент прие на 2 април 2009 година Резолюция относно Европейската съвест и тоталитаризма.
     Спомените за трагичното минало на Европа трябва да бъдат поддържани живи, за да бъдат почетени жертвите, да бъдат осъдени извършителите и да бъде подготвена почвата за помирение. В този документ Европейският
парламент изразява почит към всички жертви на тоталитарните и недемократични режими в Европа и отдава уважение на всички, които са
водили борба срещу тиранията и подтисничеството. Двадесет години след
рухването на комунистическите диктатури в Централна и Източна Европа Парламентът изразява съжаление, че достъпът до документи е все още необосновано ограничен в някои държави-членки и призовава за полагане
на истински усилия за осигуряване на достъп до архивите като се предприемат мерки да не се злоупотребява за политически цели. Пълния
текст на резолюцията както и подробности по гласуването можете да намерите на нашата интернет-страница:

http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//TEXT+TA+P6-TA-2009-0213+0+DOC+XML+V0//BG

Благодаря Ви, че се обърнахте към Европейския парламент и Ви моля да
приемете моите най-добри пожелания.

С уважение

Жан-Луис Куньон
Завеждащ отдел
-----------------------------------------------
Европейски Парламент
Кореспонденция с гражданите

image
Част от стената с образите на преминалите през лагера в Белене.

Фотограф: Анелия Николова


                        * * * * * * *
                           * * * * * 
                               * * 
                                *
             image


Отговор от обръщението до Европейски пармамент  за ГЕНОЦИДА НАД БАЩА МИ от комунистите и Държавна сигурност
         ЖИВКО ЖЕЛЕВ  БЪЧВАРОВ


Тагове:   век,   Над,   дс комунизма,


Гласувай:
12


Вълнообразно


1. haralanov - Както винаги...
03.05.2010 14:43
Както винаги си безпощадно точен и ясен!
цитирай
2. doktora757 - Тези неща и събития трябва да се п...
03.05.2010 20:28
Тези неща и събития трябва да се помнят, документите по Геноцида и Холокоста извършен над българите през последните 150 години трябва непрекъснато да се допълват, обогатяват, обобщават и систематизират. Необходима е поименно да се изготвят подробни списъци на палачите комунисти (също така интернационалисти, глобалисти, ционисти, масони и откровенни криминални престъпници) и онова което са ограбили от своите жертви (парични средства, художествени произведения и недвижими имущества)! Няма колективна вина - ВИНАТА Е ВИНАГИ ПЕРСОНАЛНА, КОЕТО ЗАСЯГА И НАСЛЕДНИЦИТЕ НА ТЕЗИ ПРЕСТЪПНИЦИ, които също са се обогатили от тези престъпления без давност (съгласно нашето и международното законодателство това е геноцид, престъпления срещу човечеството и военни престъпления)!
цитирай
3. vmir - Живко,
04.05.2010 10:20
прочетох с насълзени очи и свито сърце за баща ти. Моля, приеми личното ми извинение, за неадекватното отношение на много хора у нас към ненаказуемостта на подобни чудовищни посегателства, което, убеден съм, стои в основата на днешната ни мизерия и лутане между лъжата и истината. Покланям се пред светлата памет на баща ти и ти благодаря, че си запазил духа си и стремежа си към истината.
Дано повече хора прогледнат за последствията от нехайството към такива случаи и да помогнат престъпниците и съучастниците им да бъдат наказани!
цитирай
4. zaw12929 - Вашият блог е не просто интересен, а необходим
06.05.2010 21:19
Знам по вече за лагерите,НАШ БАЩА е 8 г в затвор, по същите причини
Ние бяхме семейство "засегнати от народната власт", но за разлика от Вас, не изпитвам омраза. Нито насаждам такава.
Нашата история е много трагична, неразбирателствата непоправими. Първо фашистите избиват хора искащи по добър живот в страна, катастрофирала във война, убивани без съд и присъда. После, дошли на власт, започват отмъщение от омраза, като правят враг всеки богат, всеки бил преди на власт.
Време е за помирение на нацията
Да имало е геноцид в България, той започва преди 90 години
Не е ли геноцид, да се сложат2000 човека в шлеп и да се издавятм да се избиват хора без съд и присъда, да се носят набучени на колове глави..
Сега какво, да избиваме преждеуправляващите,,, да си отмъстим и така докога?!
Искате да осъдят Гоце, защото някога, някой е умъртвил баааща ви?!
Не и не! дА СЕ ПРИЗНАЕ ГЕНОЦИДА ОТ 1918 ДО 1989 Г, ЗА ВСИЧКИ УБИТИ, ЗА ВСИЧКИ ЗЛИНИ И НЕ ЕВРОПА, А ТУК ТРЯБВА ДА ИМА МАСА НА ПОМИРЕНИЕТО И ДА ВЪРВИМ НАПРЕД. ИНАЧЕ, НИЕ СМЕ ЕДНО ЦИГАНСКО МЕШАРЕ С ДОПОТОПНИ ВАРВАРСКИ ОТНОШЕНИЯ : ОКО ЗА ОКО, ЗЪБ ЗА ЗЪБ!
НЕ ОПРАВДАВАМ НИКОГО КОНКРЕТНО ЗА СМЪРТТА НА БАЩА ВИ, ДАЖЕ АКО ИМА КОНКРЕТНИ УБИЙЦИ, ТРЯБВА ДА СЕ ИЗПРАВЯТ ПРЕД СЪДА.
ИМА СЪНАРОДНИЦИ, ТОЛКОВА ЗАДРЪСТЕНИ, ЧЕ ИСКАТ ДА СИ ОТМЪЩАВАТ НА ДНЕШНИТЕ ТУРЦИ ЗА ВРЕМЕТО ПРЕДИ 130 ГОДИНИ....ЖИВОТЪТ ПРОДЪЛЖАВА С ЕДНАТА МЪКА САМО НЕ СЕ ЖИВЕЕ... ГЛЕДАЙТЕ НАПРЕД...

Напишете книга за баща си, разкажете истинската му история, каквато е, но не с такива внушения, като поставените в блога
Вижте Гоце, вижте диктата на екскомунистическата каста, синчетата, дъщерите, вижте номенклатурата, продължаваща в неистовата си алчност да лочи, вижте ДС-апаратчиците, промъкнали се навсякъде и контролиращи всичко тук от гнездата на птиците до урните на умрелите и ще се отвратите от зловещия конструкт на уродливата метаморфоза на другарите.
Нагли престъпници, кретени, садисти, а съучастничеството като знак за преданост е главната им отличителна черта.
Целият днешен преход е огледално повторение на предишните изстъпления, а героите на зловещия калейдоскоп са точно същите другари.

Хората, преживели ужаса , сами ще се самозаровят, там в самотата на ковчега ще направят своята екзистенциална последна трагична крачка към нищото, урните ще побирет червения прах.
А Трокадеро, ами там младите продължават да се целуват, те дори не знаят какво точно е това комунизма и геноцида!
Без такива оценки, зашото насаждат ненужна омраза
А истинската история, ще е най истинското уважение към паметта на загиналите по този жесток начин. Имате талант за писане а онова време се нуждае от описване... и не го смесвайте с днеоното...
цитирай
5. анонимен - геноцида
09.06.2010 19:37
Нямам коментар...Геноцида си е "бедствие" на 20 век над нацията ни..Факт.
цитирай
6. koleff - Не ДС, а ПС.
12.08.2010 12:58
Не употребявйте повече Държавна сигурност, а ПАРТИЙНА СИГУРНОСТ. Тези т.н. служби преследваха само българите и служеха на една банда, подкрепяна и до сега от Съюзниците (Съветско-американо-английския Съюз). Има вече достатъчно документи, които доказват това.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: jivko1128
Категория: Политика
Прочетен: 4303104
Постинги: 1874
Коментари: 936
Гласове: 1903
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Ноември, 2023  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930