Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.11.2012 23:41 - ЦРУ - Ето ги, криминално забогателите милионери на България!!! (Списъка е крайно непълен, но пак е "нещо"...)
Автор: jivko1128 Категория: Политика   
Прочетен: 9597 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 16.11.2012 18:44

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


Н.П. Джеймс Уорлик, посланик на САЩ в България пред БНТ

“Ако човек прочете изцяло докладите ни (изтекли в Wikileaks б.ред.), ще установи, че те са много интелигентни, професионални и балансирани. Те съдържат информация необходима на много хора във Вашингтон, които активно следят събитията тук и си изграждат балансирана представа. Ще стане ясно, че американското посолство в България работи професионално.”

Според докладите на ЦРУ и посолството на САЩ  криминалният контингент и държавата са се слели в една уникална за европейският съюз симбиоза, характерна за страните от третия свят, но не и за една развита европейска държава.

"За умни, но и служещи си с престъпни средства бизнесмени не само държавата, но и общините в България предлагат безкрайни възможности за правене на пари. Да вземем София. Западни служби за сигурност изчисляват, че дневно тук по престъпен начин се печелят по 5 милиона лева. Всеки ден! Пет милиона лева! Не е чудно тогава, че и директорът на общинското предприятие „Топлофикация-София“ Валентин Димитров успя да присвои доста пари. С фиктивни сделки той нанесе щети на „Топлофикация“, т.е. на данъкоплатеца, в размер на няколко милиона евро. Установено е със сигурност, че в български и чужди банки на негово име има 10 милиона евро. В банков сейф са намерени в пликове 1 250 000 евро, негова собственост. Ако се вярва на данните от прокуратурата, на един от пликовете е написано името на виден бивш общински съветник от София." 
                                         Юрген Рот

Те са забогатели по престъпен начин и са известни на голяма част от българското общество, но или са недосегаеми за правосъдието, или към тях не се прилага цялата строгост на закона. Това е привилегия, отличаваща от “простолюдието” както историческите, така и сегашните “местни” феодали. 

 От списъка са изключени много лица, които фигурират в докладите, но вече не са между живите.

Само две от цитираните в този списък незаконно забогатели лица са получили ефективна присъда “лишаване от свобода” за незаконната си дейност – братя Галеви, които обаче изчезнаха и са издирвани
image
 

  

Бойко Борисов - премиер на България. 
https://www.youtube.com/watch?v=98iRzKRjwfg
“Обвинения в миналото свързват Борисов със скандали с източване на гориво, с нелегални сделки в комбинация с Лукойл и със сериозна контрабанда на метаамфетамини. Информацията от SIMO е в потвърждение на тези обвинения. Смята се, че Борисов е използвал поста си, като глава на българските право охранителни органи, за да прикрие криминалните си деяния, а жената, с която съжителства, 
Цветелина Бориславова 
със състояние  361 000 000 лв управлява голяма банка, която е била обвинявана в пране на пари за престъпни организации, както и в участие в незаконните транзакции на самия Борисов.”  http://wikileaks.org/cable/2006/05/06SOFIA647.html          image
Валентин Златев - шеф на Лукойл, “Българските операции на Лукойл, чрез Златев, са заподозрени в тесни връзки с руското разузнаване и организирана престъпност.” 
http://wikileaks.org/cable/2005/07/05SOFIA1207.html#parL      image

Тримата главни босове на ТИМ - отляво надясно: Иво Каменов, Марин Митев и Тихомир Митев
Тихомир Митев, Иво Каменов, Марин Митев, Мирослав Несторов, Йордан Йорданов, Николай Николов 
- шефове на варненската групировка ТИМ - “Като групировка на организираната престъпност, ТИМ се занимава с широк спектър от криминални дейности – изнудване и рекет, заплахи, проституция, залагания, трафик на наркотици, кражби на коли и трафик на крадени автомобили.”  
http://wikileaks.org/cable/2005/07/05SOFIA1207.html#parA                image
 
 Васил Божков – Черепа - шеф на Нове Холдинг. Свързан с Интергруп чрез обща фирма с Младен Михалев – Маджо“Незаконните дейности на Божков включват пране на пари, приватизационни измами, заплахи, изнудване и рекет” (2005). “Най-известният български гангстер… Все още е активен и в прането на пари, в приватизационните измами, в заплахите, в изнудването, в рекета, и в незаконната търговия с антики. Поддържа близки отношения с много официални лица от бивши правителства.” (2009).  http://wikileaks.org/cable/2009/09/09SOFIA508.html#par3      image
 
Красимир Маринов – Големия Маргин, Николай    Маринов – Малкия Маргин,       

 

           image

              Младен Михалев – Маджо,

imageimage
image
               Румен Николов – Пашата, 
                    image
   
                      Венцислав Стефанов, 
  image
                        Кирил Киров – Японеца, 

                        Георги Лиалев

                                                                                                                  image
                  Румен Гайтански – Вълка,

               image

Евгения Калканджиева - групировката СИК, по-късно Интергруп. Незаконните действия на Интергруп “включват наркотици, финансови измами, кражби на коли, трафик на крадени автомобили, контрабанда, изнудване, рекет и проституция”
               image
                  Николай Цветин – Близнака, 
                  image
                        Пламен Тимев – Ганди, 

                        Антон Боянов, , 

         image

Димитър Джамов - ВИС-2, по-късно ВАИ Холдинг “Като най-големият играч на пазара на наркотици ВАИ контролира пътищата на трафика им, производствените обекти и разпространителките мрежи. Групировката се занимава и с трафик на крадени автомобили от западна Европа към бившия Съветски съюз. Други криминални дейности включват изнудване и рекет, незаконна търговия с оръжие, залагания, проституция и контрабанда.
                            image
                         Алексей Петров – Трактора, 
       image
Златомир Иванов – Баретата - Съюз на бившите командоси Спартак, Лев Инс, преди Аполо & Болкан – контрабанда, изнудване, рекет, проституция и трафик на жени. И двамата са обвинени за тежки престъпления, но са на свобода. Алексей Петров беше кандидат за президент на изборите през 2011.       image
Тодор Батков – Борат, представител на “бандитски капитали”  на прочутия Майкъл Чорни, изгонен от България като заплаха за националната сигурност. Близък на застреляния Емил Кюлев, български банкер и бивш съветник на президента. Криминалните дейности на Кюлев са включвалиизмами и пране на пари”.  Батков е носител на ордена Стара Планина, който му е връчен от президента Георги Първанов. 
    image
Пламен Галев и Ангел Христов – Братя Галеви - Обвинени в “измъчване, изнудване, насилствено присвояване и търговия с наркотици”. Оправдани на първа инстанция, Осъдени на втора инстанция единствено за изнудване и рекет. Присъдата е потвърдена от ВКС. В началото на май 2012 изчезват и са обявени за международно издирване
                  image
.Гриша Ганчев - Литекс.“Незаконните дейности на Литекс са свързани с контрабанда на петрол, финансови измами, пране на пари, изнудване и рекет.” 
                  image

Слави Бинев – евродепутат, Георги Стоянов, Михаил Стефанов - групировката МИГ. “Криминалните дейности на групировката включват проституция, наркотици и трафик на крадени автомобили.” 
        image
  Добромир Гущеров - депутат от БСП. “Застрахователната компания на Гущеров беше една от фирмите, занимаващи се с изнудване и рекет в годините непосредствено след падането на комунизма” 
image
Петър Манджуков и 
image
  Борислав Дионисиев - компанията им Машинекспорт фигурира в доклада Duelfer заради незаконни сделки с режима на Саддам Хюсеин в Ирак.                                                                                        
image
Николай Банев - компания АКБ - “Нейните основни незаконни дейности включват приватизационни измами и корупция.”
  “Енергийната мафия” Терминът “енергийна мафия” е използван както в американските доклади, така и от бившият вече от министър на Икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков.
   image
Богомил Манчев - Риск Инженеринг. “Кръстникът” на българския ядрен сектор.  Държи входа и изхода на АЕЦ “Козлодуй”. Прокуратурата разследва трима министри на енергетиката и фирмата на Манчев – EFT за неизгоден договор за износ на ток, от които държавата е загубила 47 милиона щатски долара печалба годишно. 
image
Красимир Георгиев - консултант и лобист на най-големите енергийни проекти, вкл. скандалния “Цанков Камък”. Партньор на майката на Вальо Топлото във фирма за недвижими имоти. Близък до Румен Овчаров и го придружава в официални пътувания в чужбина, за потрес на местни и чуждестранни чиновници и бизнесмени. Георгиев е замесен в решение на енергийното министерство да възложи (без конкурс) 14-годишна поръчка на руската фирма ТВЭЛ, която да снабдява Козлодуй с ядрено гориво. Сделката е очевидно неизгодна, тъй като горивото струва с 40% повече, отколкото в Русия. Горницата е разделена между български (25%) и руски (40%) посредници.
image
  Христо Ковачки - близък на убития контрабандист Константин Димитров-Самоковеца. Незаконните дейности на Димитров са в основата на началния капитал на Христо Ковачки, които той е използвал, за да изкупува енергийния сектор. Анализатори, които са по-запознати с Димитров и българските контрабандни канали, виждат Русия и руската организирана престъпност зад богатството на Ковачки.   Ковачки е разследван за укриване на данъци в особено големи размери, но е на свобода. Осъден е на три години условно за укриване на данъци за над 16.7 млн. лева. 

 

 В списъка има още и е дълъг, но по тези времена каракачаните пасяха овците!Тагове:   ЦРУ,


Гласувай:
4Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: jivko1128
Категория: Политика
Прочетен: 4415398
Постинги: 1904
Коментари: 943
Гласове: 1927
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930