Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.03.2013 13:09 - Кунева-Пръмова с 31 мерки за промяна живота у нас, от които пролича най-важната – Да се скрие вече от политиката у нас!
Автор: jivko1128 Категория: Политика   
Прочетен: 952 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 13.03.2013 13:19


Автор: fascindoo

                            imageМеглена Кунева-Пръмова потегла на предизборна обиколка, на 10 март, беше на двудневен форум във Варна, който се осъществява с подкрепата на Фондация "Конрад Аденауер
"
.„31 неща, които ще променят нашия живот" бяха обявени на разширено заседание в хотел „Адмирал" на Националния съвет на (Партия ли, Движение ли???) -Дръщи се Българи, пари поне имам!!!
България на гражданите"
Мерките са следните (без полит-отвращение, но се посмейте):
1. Ще започнем широк дебат за приемане на нова конституция, която да гарантира, че онези, които упражняват власт, ще носят отговорност. 2. Ще изчистим избирателните списъци от „мъртви души" чрез активна регистрация. 3. Ще намалим наполовина размера на държавната субсидия за политическите партии. 4. Ще отменим привилегиите на народните представители - в това число ползването на служебни автомобили, безплатното паркиране и почивните станции. 5. Ще гарантираме, че след две години нито едно българско дете няма да чака за детска градина. 6. Ще увеличим бюджета за образование с най-малко 500 милиона лева. 7. Ще стартираме 4-годишна програма, при изпълнението на която във всяко българско училище ще има спортна зала или физкултурен салон. 8. Ще удвоим средствата за развитие на масовия спорт. 9. Ще създадем условия за разкриване на поне 150 000 нови работни места в рамките на две години. 10. Ще улесним инвестициите, като премахнем „данък несигурност" и „такса административен произвол". 11. Ще отменим данъка върху лихвите и ще върнем събрания данък на всички, чиито депозити са не по-големи от 5 000 лв. 12. Ще увеличим поетапно бюджетните заплати, като започнем със заетите в образованието, в здравеопазването и в полицията. 13. Ще улесним достъпа до кредитиране на малки и средни предприятия чрез промяна в приоритетите на Българската банка за развитие. 14. Ще създадем програма за нисколихвено кредитиране на млади хора, които искат да се занимават със социално предприемачество. 15. Ще приемем Закон за подпомагане и развитие на българската култура, който да гарантира държавните ангажименти към културата и да улесни инвестирането в културни проекти. 16. Ще осигурим безплатен интернет във всички училища, болници, читалища и административни сгради. 17. Ще спрем източването на парите от здравни вноски, като забраним те да се използват за друго. Ще въведем електронен здравен паспорт. 18. Ще реформираме спешната помощ така, че линейката да идва за не повече от 30 минути във всяка точка на страната. 19. Ще възстановим училищното здравеопазване. 20. Ще направим безплатни 100% от лекарствата за всички деца до 7-годишна възраст. 21. Ще ограничим корупцията в обществените поръчки, като опростим правилата и изградим електронна система за кандидатстване. 22. Ще въведем тестове за лоялност с детектор на лъжата за ръководителите в митническите и данъчните органи, в МВР и специалните служби. 23. Ще спазваме правилото, че без полагането на централизиран изпит за прием в държавната администрация, нито едно лице не може да бъде назначавано в администрацията, дори при условията на заместване. 24. Ще забраним на администрацията да изисква от гражданите документи, които може да получи по служебен път. 25. Ще осигурим гражданско участие в държавните регулаторни органи. 26. Ще въведем санкции за банки, които съзнателно са допуснали свръхзадлъжнялост на техни клиенти физически лица.
27. Ще задължим всеки монополист автоматично да проверява сметките на потребителите, ако те са по-високи с повече от 10% в сравнение с предходния период.
28. Ще стартираме 15-годишна програма за саниране на всички панелни сгради в страната с европейски средства и със средства от държавния бюджет. 29. Ще намалим наполовина населените места, засегнати от воден режим. 30. Ще стартираме мащабна програма за възстановяване на поливното земеделие. 31. Ще изградим и ремонтираме повече пътища от което и да е правителство досега.
"Вервайте ми!"-беше казал един монархо-фашистки, според бившата й партия – БКП, пришълец (може и издънка) от Мадрид, правейки я министър.
А от днес:
Вервайте на снахата на Политбюро на ЦК на БКП!

 
Уникално нали?
Представете си, че напр., в Унгария през 2001 г. някакъв наследник на последния им крал Карой IV (на унгарски: IV Kбroly) става премиер и прави снахата, напр. на Янош Кадър (или кой да е член на Политбюрото на Унгарската социалистическа работническа партия)  - министър. Този министър става и комисарка в ЕС и след това създава партия (може и движение) „Унгрия на гражданите". Идва в предизборна обстановка в Унгария и обявява поне 1 мярка за промяна, към по-хубаво, живота на унгарците...
 

  Къде може да се случи това? - не само в Европа, но и по Света!

Гласувай:
0Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: jivko1128
Категория: Политика
Прочетен: 4410244
Постинги: 1902
Коментари: 943
Гласове: 1926
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930