Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.08.2013 20:36 - Архивите са живи!? -СТРОГО СЕКРЕТНО!-жертвите от Сливен!!!
Автор: jivko1128 Категория: Политика   
Прочетен: 3366 Коментари: 1 Гласове:
4

Последна промяна: 19.03.2018 13:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 "Да си спомним жертвите на комунизма", за да не се забравят жертвите на най-смъртоносната идеология, от както съществува света идеология наречена "Комунизъм. Защото нека всеки един спомен пък бил той и незабележим, да се знае и да се помни, и да не се забравя, за да не се повтаря Амин.

 Пиша това днес, защото на 1 юни 1951 г. е разбита Втора сливенска горянска чета на Георги Търпанов от многохиляден башибозук от МВР, ДС и вътрешни войски. Там са избити веднага 7 души, между тях 19-годишните братя Васил и Тодор Георгиеви от с. Речица, а на последвалия процес са осъдени 108 горяни, от тях са изпълнени 16 смъртни присъди. Някои от екзекуциите са изпълнени с чук, защото имало такъв почитател от милиционерите. Наследниците на убийците днес получават европейски сертификат за „партийно-политическа дейност”, т.е. - сертифициран комунизъм.
               image   

                 image
              
               image                          

                image
               image
              image
               image
               image
                 image
                image
               image
               image

                                   ПРИСЪДА                                           
       
№ 635
                    Гр. Сливен 35.V­­II.1951 година          В ИМЕТО НА НАРОДНА РЕПУБЛИКА  БЪЛГАРИЯ   Старозагорския Окръжен съд отделение наказателно, на 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 и 25 юли хилядо деветстотин петдесет и първа година в открито съдебно заседание, в следния състав:    
                                             Председател:Радослав П Радев
                                    Съдебни заседатели:
1 Недялка К. Костова
                                                           
2 Георги Николов
               
  При секретарите Тодор Ст. Лесов и Ж Л Ю Янков Желеви в присъствието на окръжен прокурор Динко Пеейчев, разгледа доложеното от председателя наказателно о.х. дело№750 по описа на 1951 година и на основание закона.
                                           
                            ПРИСЪДИ:
              
Признава за виновни подсъдимите
Димитър Димитров Фърчанов, на 35 год. от село Николаево, Сливенско, Михайл Василев Инджов на 27год. от същото село. Васил Стойчев Добрев на 33 години, от село Речица Сливенско, Никола Стефанов Панов на 36 год. от Сливен и Атанас Пеев Петров на 48 години от село Гергевец, Сливенско, българи, православни, грамотни, женени неосъждани, с изключение на последните трима, ВИНОВНИ в това, че през есента на 1950 година в гр. Сливен и Сливенска околия образували и ръководели организации и групи, който си съставили за цел да съборят, подправят или отслабят Народната демократическа власт на Народната република чрез преврат, бунт, метеж, терористически действия или други обществено опасни престъпления, следствие на което и на основание чл.70 ал.I във връзка с чл. от наказателния закон, ги ОСЪЖДА: първите двама Димитър Димитров Фърчанов и Михайл Василев Инжов – на СМЪРТ ЧРЕЗ РАЗТРЕЛВАНЕ, а останалите трима по на двадесет години лишаване от свобода, като ги лишава от правата по чл.28 от н.з. първите двама завинаги, а останалите трима за срок от 23 /двадесет и три години начиная от датата, когато присъдата влезе закона сила и конфискува в полза на държавата цялото им движимо и недвижимо имущество.

                Признава за подсъдими  Васил Стойчев Добрев и Никола Стефанов Панов за не виновни да са по същото време и място извършели престъпления по чл.39 ал.I от н.з. стар и ги оправдава по това им обвинение.

               Признава подсъдими  Николай Йорданов Николов на 25 год. от село Ковачите, Петър Славов Къвръков на 27 години от село Джинов, Сливенско, Тодор Димитров Ченков на 22 години от гр. Сливен и Тодор Добрев Тонков от село Нейково Котленско, българи, православни, грамотни, женени, не осъждани с изключение на последния, за ВИНОВНИ в това че  през есента 1950 година са станали членове на организация и група, която си е поставела за цел да събори, подрони или отслаби основите на демократичната власт чрез преврат, метеж, бунт, терористически действия, или други общо опасни престъпления, а последния по същото време и място е укривал, давал убежище и подпомагал бандитската групировка и горе-посочената нелегална организация,следствие на което и на основание чл.70 ал.II във връзка чл.35 от н.з. за първите четирима и чл.95 ал.I във връзка чл.35 от н.з. за последния, ги ОСЪЖДА всеки един по на 15 / петнадесет години лишени от свобода като ги лишава от правата по чл.28 от н.з. за по срок 18 осемнадесет години, начиная от датата когато присъдата влезе в законова сила и конфискува в полза на държавата от една втора идеална част от движимото им и недвижимо имущество.  
                 
                
 Признава подсъдимия Никола Йорданов Николов за виновен в това че по същото време и място е държал в домът си или носил огнестрелно оръжие, без разрешение на властта следствие на което и на основание чл.99 ал.I от н.з. стар във връзка с чл.35 от н.з. го ОСЪЖДА на 2/две години лишаване от свобода. Признава подсъдим Тодор Димитров Ченков за виновен в това, че по същото време и място, заедно с Дейнко Костадинов Дейков, откраднали една пишуща машина от дома на Пеню Късев от гр.Сливен, следствие на което и на основание чл.181 ал.I във връзка с чл.18 и чл.35 от н.з. и го ЛИШАВА 2/две години от свобода.

                  Съгласно чл.39 от н.з. налага на подсъдимите Николай Йорданов Николов и Тодор Димитров Ченков най тежкото наказание на 15/петнадесет/ години ЛИШАВАНЕ от свобода, като ги лишава от правата по чл.28 от н.з. за срок от по 18 /осемнадесет/ години, начиная от датата,когато присъдата влезе в законова и конфискува в полза на държавата по една втора от движимото и недвижимо имущество.                Признава подсъдимия Стефан Костадинов Дейков 31 годишен, българин, православен, грамотен, женен, неосъждан за ВИНОВЕН в това че през пролетта, лятото, есента на 1950 година укривал, давал убежище на бандити и горепосочената нелегална организация, следствие на което и на основание на чл.95 ал.I във връзка чл.35 от н. з. го ОСЪЖДА на 12/дванадесет/години лишаване от свобода, като ги лишава от правата по чл.28 от н.з. за срок 15/петнадесет/години, начиная от датата когато присъдата влезе в законова сила и конфискува в полза на държавата една втора идеална част от движимото и недвижимото имущество

               Признава подсъдимите: Христа Илиев Пашов 55 годишен от село Тополчане, Сливенско, Иван Георгиев Христов 36 годишен от село Недялково, Ямболско, а живущ в Сливен, Иван Стефанов Димитров 38 годишен от гр. Сливен, Юдар Стоянов Гарванов 25 годишен от село Сотиер Сливенско Стоян Николов 31 годишен от село Бинкос Сливенско, и Димитър Янев Стоянов от село Стефан Караджова, Елховско, а живущ в гр.Сливен българи, православни, грамотни, женени, първите двама, осъждани, останалите неосъждани, за ВИНОВНИ за това че през пролетта,лятото и есента на 1950 год. в Сливен и околията станали членове на организирана група , която си е поставила за цел да досъбори, подрови или отслаби Народнодемократическата власт чрез преврат, бунт, метеж или други терористически действия, а последният по същото време и място е откривал, давал убежище и е подпомагал  бандитите в горепосочената нелегална организация, вследствие на което и на основание чл. 70 ал.II прeдложение I във връзка с чл.35 от н.з. за първите шестима и чл.95 ал.I във връзка с чл.35 от н.з. за последния, ги ОСЪЖДА всеки по на 10/десет/ години лишаване от свобода, като лишава от правата по чл. 28 от н.з. за срок от по 13/тринадесет/ години, конфискува в полза на държавата по Ѕ една втора идеална част от цялото им движимо и недвижимо имущество.

              Признава подсъдимите: Иван Георгиев Христов, Иван Стефанов, Димитров и Димитър Янев Стоянов за ВИНОВНИ и в това, че по същото време и ясно държали в домът си или носели огнестрелно оръжие, без разрешение на властта, следствие на което и на основание чл.399 ал.I от н.з. стар, във връзка с чл.35 от н.з. ги ОСЪЖДА по на 2/две/ години лишение от свобода.

               Признава подсъдимия Кирил Василев Мечков за виновен в това че по същото време и място, държал в домът си огнестрелно оръжие, без разрешите на властта, следствие на което и на основание чл.399 ал.I от н.з.-стар, във връзка с чл.35 от н.з. го ОСЪЖДА на 1/една/година лишаване от свобода, съгласно чл.39 от н.з. определя на подсъдимия Кирил Василев Мечков с най тежкото наказание, имено 5/пет години лишаване от свобода като го лишава от правата по чл.28 от н.з. за срок от 8/осем години, начиная от дата когато присъдата влезе в законова сила и конфискува в полза на държавата, Ѕ идеална част от движимото и недвижимото имущество.

               Признава подсъдимите: Георги Георгиев Хварчанов 26 годишен от село Николаево Сливенско, и Димо Тенев Димов  31 годишен село Бяла Сливенско, българи, православни, грамотни не осъждани за ВИНОВНИ в това че първия през пролетта, лятото и есента на 1950 година станал член на нелегалната организация, която си е поставила за цел да събори, подрони или отслаби народно демократическата власт, чрез преврат, бунт, метеж и други терористически действия, а втория по същото време и място открил, давал убежище или подпомагал бандитите и горната нелегална организация, следствие на което и на основание чл.70 ал.II предложение I-во във връзка чл.35 от н.з. за първия и чл.95ал.I във връзка с чл.35 от н.з. – за втория, ги ОСЪЖДА по на три години лишаване от свобода като ги лишава от правата по чл.28 от н.з. за срок от по 5/пет/години по Ѕ от цялото им движимо и недвижимо имущество.

                  Признава подсъдимите: Петър Костадинов Коваджиев на 68 години от село Ковачите Сливенско Янко Костадинов Митев на 50 години от същото село, Тиофил Христов Теофилов 73  годишен от гр.Сливен и Стефан Сотиров Господимов 71 от гр.Сливен българи, православни, грамотни женени, не осъждани, за ВИНОВНИ в тава че през пролетта, лятото и есента на 1950 година не са съобщили на властта, следствие и на основание чл.103/а от н.з.-стар, във връзка с чл.35 от н.з. ги ОСЪЖДА по 1/една година лишаване от свобода.

Гласувай:
41. avrill - Браво за статията, за жалост малко ...
22.11.2013 17:34
Браво за статията, за жалост малко хора знаят тези неща и си спомнят с любов за комунизма.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: jivko1128
Категория: Политика
Прочетен: 3167443
Постинги: 1684
Коментари: 833
Гласове: 1584
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Ноември, 2021  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930