Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.02.2016 22:17 - МЕСТЕН РЕФЕРЕНДУМ ЗА ПО-МАЛКО СЪВЕТНИЦИ В СЛИВЕН
Автор: jivko1128 Категория: Политика   
Прочетен: 2557 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 28.09.2019 09:46

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image 

МЕСТЕН РЕФЕРЕНДУМ ЗА ПО-МАЛКО СЪВЕТНИЦИ В СЛИВЕН

 

Гражданска организация в Сливен започва подписка за местен референдум, който да намали броя на общинските съветници под Сините камъни.

„Нашата организация се казва "Гражданско общество за спасение на Сливен".

Подкрепа за устойчивото развитие чрез засилване на ролята и участието на организации на гражданското общество в демократичните промени в  община Сливен

Гражданско сдружение. „Защита на гражданите за спасение на Сливен”

 

Утвърждаване и развиване ценностите на гражданското общество; Защита на гражданите от незаконосъобразни и не съобразни действия и бездействия на органите на местната и централната власт и администрация; Защита на свободата, правата и законните интереси на гражданите, включително тяхното достойнство и самочувствие, право на достъп до информация, правото на здравословна и екологична жизнена среда, правото на справедлива юридическа, икономическа, и социална защита, неприкосновеността на частната собственост и общностите права на гражданите;. Насърчаване на гражданското участие в местното управление и активно упражняване на правото на граждански контрол върху дейността на администрацията.

 

ГРАЖДАНСКО ОБЩЕСТВО ЗА  ПРАВА НА ГРАЖДАНИТЕ В СЛИВЕН

ГРАЖДАНСКА ИНИЦИАТИВА ЗА БОРБА С КОРУПЦИЯТА В МЕСТНАТА ВЛАСТ -

ПАРТНЬОРСТВО ЗА ПРОЗРАЧНО УПРАВЛЕНИЕ НА ОБЩИНА СЛИВЕН

Започваме подписката с надеждата, че хората ще ни подкрепят”,  Живко Бъчваров е двигател на идеята. Не може Ню Йорк да има 11 съветници, а Сливен 41. Броят им трябва да падне на 21, категоричен е Бъчваров. "Гражданско общество за спасение на Сливен" настояват още за преразглеждане на всички приватизационни сделки с общинска собственост, отзоваването на корумпираните общински съветници, пълна прозрачност при заседанията на постоянните комисии в ОС, публикуване на списък на фирмите, в които имат участие общински съветници и кметът, референдуми по всички важни въпроси за общината, нова транспортна схема, редуциране броя на общинската администрация и други.

„Искаме и намаляване заплатата на председателя на общинския съвет, който в момента получава повече от кмета. Ние вече се организираме и по квартали. В нашата организация са бившият шеф на КАТ Николай Колев, бившият стопански ръководител Георги Божев, Живко Бъчваров и други от итилигенцията на града.

Чрез местен референдум може да се отзовават от Община Сливен кметове и общински съветници, които не се справят със задълженията си, имат установен конфликт на интереси или пък не са напуснали ръководни органи на търговски дружества. Правомощията на местните управленци да могат да се прекратяват и за неизвинени отсъствия, и не вземане участие в сесиите на трибуната. За съветниците, които в три поредни, или общо пет за годината, заседания не присъстват и за кмет, който през месец неоснователно неявяване на работа. Това е една от идеите, заложени в изработения от Националното сдружение на общините в РБългария /НСОРБ/ проект за нов Закон за местното самоуправление, които бяха дебатирани на последното заседание на Управителния съвет на НСОРБ. Допитване до местната общност се предвижда и за големите сделки на общините - примерно, за продажба на имоти на стойност над 100 000 лева. В проектозаконна се уточнява, че за да е валиден референдумът, в него трябва да са участвали над 50% от гласувалите на последните местни избори, а за да се приеме отговор „ДА“, той трябва да е посочен от повече от половината от тях. За отзоваването на местните избраници се изисква в допитването да са се включили поне толкова гласоподаватели, с колкото и на самия вот преди това са избрани за общински съветници. Другата предлагана новост в закона е кметовете да могат да връщат решения на общинския съвет ако те са незаконосъобразни или нецелесъобразни. След това местният парламент трябва да разгледа отново съответната докладна записка в 14-дневен срок от налагането на „ветото“.      
  Алоо, гражданите! Я се осъзнайте малко!   Тук е мястото да Ви припомня клетвата, която доброволно сте положили преди встъпване в длъжност Господа Общински съветници и кметове:   "Заклевам се в името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на гражданите от СЛИВЕНСКАТА  община и да работя за тяхното благоденствие.

Проблемът не е само в размерът на възнагражденията на Съветниците, а е в недостатъчният контрол на Гражданите. Аз бих изказал едно такова мнение след като се знае всеки избраник с колко гласа е избран, защо да не може чрез подписка от 2/3 гласове тези същите избраници и да могат да го отзоват, а мястото му да бъде заето от полезен и можеш човек?! Трябва да имат възможност да  отзовават онези Съветници и кмета, които не са оправдали очакванията им /доверието/, в предизборните им обещания  
/ПОЛИТИЧЕСКИ ПЛАТФОРМИ/, които са декларирали при встъпването в длъжност  Съветник и кмет или пък са нарушили Законите и Наредбите /Общински, Национални/ в Република България.  Не е справедливо един ПЛАТЕН КАЗИОНЕН ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК/ ЩАТЕН СЪВЕТНИК ЗА ЕДИН МАНДАТ /???/ , да получава повече отколкото един ЛЕКАР - ПЕДИАТЪР,  ИЛИ УЧИТЕЛ /ПРЕПОДАВАТЕЛ  в структуроопределящо учебно заведение, което подготвя ПРОФЕСИОНАЛНО КОМПЕТЕНТНИТЕ БЪДЕЩИ КАДРИ ЗА ИКОНОМИКАТА, и то само защото е присъствал /формално/  редовно на Общинските сесии, но само тялом, а не духом!  Просто през цялото време е дремал в залата само да взема пари, а се буди само за да  гласува  в интерес на МЕСТНАТА  ГРАДСКА /ОБЩИНСКА ОЛИГАРХИЯ и НАЗНАЧЕНИТЕ МЕНИДЖЪРИ-КАПИТАЛИСТИ : за справка, Моля погледнете историята  около далаверите на Общинските Съветници и кмета по Схемата  АКТУВАНЕ – ДЕАКТУВАНЕ  на така наречените  МАЗНИ ОБЩИНСКИ ОБЕКТИ в Сливен  и др., които можете да намерите из цялата Сливенска област. Та по-голямата част от нашите родни  Общински съветници и Кмета, и в Община Сливен също, на практика са все ощеКОМПЮТЪРНО НЕГРАМОТНИ! 
За какво УПРАВЛЕНИЕ НА  ОБЩИНАТА ПО МЕСТА, ЧРЕЗ ТЕХНОЛОГИЯТА  ЕЛЕКТРОННОТО гласуване  става въпрос?...Но,"Апетитът идва с яденето" /Френска поговорка/, нали трябва да се повери  поредното източване  на Еврофондовете, на добре платените Момчета за специалните поръчки - Общинските Съветници и кмет 
групирани в Партии, НПО-та и др. .../??/,  които дисциплинирано  ще прехвърлят  откраднатото от Фондовете на ЕС, в Овшъорните сметки на НАШИТЕ ГОСПОДА И ДРУГАРИ СЪВЕТНИЦИ!!!

        ПРЕДЛАГАМ:  
Всяка сесия на Общинския Съвет в Сливен да започва с отчет на кмета на общината по извършеното през изтеклия месец.        
1. Преразглеждане на всички приватизационни сделки на общинска собственост (частна и публична).    
2. Редуциране броя на общинската администрация и общинските съветници от 41 на 21. Отзоваване на корумпираните общинските съветници, който стоят само да се облагодетелстват.  
3. Пълна прозрачност при заседанията на постоянните комисии към Общинския съвет. Директно предаване по местните медии. Отчет след всяка сесия на Общинския съвет. Край на кръговете от фирми на кмета. Публикуване списък на фирмите, в които имат участие общинските съветници и кмета.  
4. Пълна прозрачност при обществените поръчки. Провеждане на реални търгове с реални гаранционни срокове. Не корупция, а конкуренция- гаранция за по високо качество на по-ниски цени. Това е основен принцип на демокрацията.

  5. Протекции за местния бизнес.   
6. Мораториум върху продажба на общинска собственост и ограничаване на строежите в междублоковите пространства.  
 7.  Референдуми по всички важни въпроси, касаещи над 10% от сливналиите.    8.  Нова транспортна схема на Сливен, отговаряща на последните европейски и световни стандарти от 21 век.    
 9.  Приемен ден на всеки общински съветник  с избиратели от неговия район.         
КОГА ЩЕ НАМАЛИМ ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТНИЦИ?
       
Мастити бизнесмени и групи си създават местни партии, принуждават работниците си да гласуват за тях, и така вкарват в общинските съвети послушковци, които да вдигат ръка и да защитават интереса единствено на фирмата-партия.    
Наистина в Сливен всяко чудо продължава три дни и няколко часа. Преди време из общественото пространство се появи идеята броят на общинските съветници да бъде съкратен. Сега това предложение е удобно забравено. Държава, за която всякакви организации и изчислители обявяват, че населението й намалява, няма смисъл да поддържа раздути общински съвети. Многомилионен Ню Йорк се управлява от 11 общински съветници. Във Варна, при население малко над 334 хиляди души, общинските съветници са 51 на брой, в Сливен Общинските съветници са 41, трябва да се намалят хрантутите на тази бедна община до 21-ВЕДНАГА? Съществуването на многобройни общински съвети не е гарант за демокрация. Намаляването на съветниците пък по никакъв начин няма да принуди населението да си помисли, че нищо не зависи от него, защото именно в момента абсолютно нищо не се определя от обществената воля по места. Сега мастити бизнесмени и групи си създават местни партии, принуждават работниците си да гласуват за тях, и така вкарват в общинските съвети послушковци, които да вдигат ръка и да защитават интереса единствено на фирмата-партия. Намаляването на общинските съветници ще ги изкара от анонимност, ще направи отговорността им видна. Хората по-лесно ще разпознават общинските си съветници, ще знаят как е гласувал всеки един от тия петима красавци в съвета, ще се информират по-лесно какво точно вършат избраниците им. Съветниците пък няма мишкуват в очакване някой да им каже какво да правят. Иначе казано – в съветите ще влизат само активни и работещи хора. Сегашната разводнена и раздута ситуация, хаосът и анонимността, които осигурява високият брой на съветниците, се използва умело от разни хора с разни съмнителни идеали, за да си плетат кошничките. Сигурно затова и толкова бързо бе забравена идеята за орязването на общинските съветници?!     Гражданино, осъзнай се!  Общината ще СЕ продаде и ще се изнесе!!!     Наистина взех да се замислям дали да не стана селянин. Някак си по-добре ще ми бъде, ако не съм  гражданин, като ония дето сега обикалят общински съвети, институции, заседания и твърдят, че били представители на народа.   Аман от такива! Единствената цел на подобни люде е да станат популярни, да бъдат отразени из медиите, да се изказват, да бърборят. Някои от тях откровено превръщат заседания на комисии към общинските съвети в безплатна психотерапия. Казват каквото им е на сърце, обикновено без връзка с конкретното заседание, и накрая им олеква. Чувстват се пълноценни. Не може да продължава по същия начин вечно! Ако твърдим, че корумпираният общински съветник е вреден за града, то не по-малко вреден е и онзи анонимен гражданин от незнайна квота, който присъства на заседание на комисии, спъва дейността, говори несвързано и създава хаос. Днес дори един такъв гражданин, на една комисия, направи забележка на общински чиновник защо докато говори си държи ръцете в джоба!!! Вие сте избраници на народа не да получавате заплати и облаги, а да представлявате определени групи хора и изразявате тяхното мнение. Обикновенно за такива неща не трябва да се получават заплати, а да не говорим и за увеличение. ВИЕ трябва всеки ден да ходите по работните си места и от там да получавате заплати, а не да сучите от две крави.За лежане, спане  пари не се полагат. Пари се полагат за вложен труд било то физически или умствен. Явно на Вас във второто не Ви бива. Моето предложение е всеки един от Вас е да се върне на работното си място и един или два пъти в месеца да присъства на събрания за вземане на конкретно решение изработено от експерти.  ЗА ЗАПЛАТИ ДА НЕ СЕ ГОВОРИ ВЪОБЩЕ – беезвъзмездно за благото на хората които са ви избрали.   

 Освен това общинските съветници в Сливен са прекалено много и за нашият град е нормално те да бъдат 21, а от сегашните 41 половината КОИТО няма да  работят както трябва, защото те влязоха да има от къде да се хранят, а нямат нужните знания за да защитават!!!!! 

Левски е казал: 
Ако е за цар и сега си имахме султан, затова и Сливен ако е за комунист и сега си имахме Колю Милев, така че стига с тия протежета на Десислава Танева и този Мел-инвест, които ограби сливналии с боновите книжки но нали сме прости да духаме супата!
Нека се запознаете малко със статистика за внедрените редици на ГЕРБ в Сливен, под строя на Десислава Танева и Мария Белова         Интересите на ГЕРБ може да са там, но на гражданите от Сливен едва ли очакват, че ще направи още за Сливен и инфраструктурата му, за откриване на нови работни места и решителен обрат в кадровата политика, без Наши и Ваши и бивши военни, които вече заслужават заслужен отдих.:))         Я проверете в някоя информационно- правна система, като АПИС или Сиела за лицето Стефан Николов Радев, живущ в София, регистриран Одитор и ще Ви стане ясно, че ГЕРБ започва да се заиграва с мафията на бившата Мел Инвест Холдинг и производните му, откъдето произлиза и сегашния Министър на земеделието Десислава Танева.

-Десислава Жекова Танева-ГЕРБ-Сливен

Чрез нея ТИМ ще вземат земеделското министерство. Десислава Танева е завършила икономика в УНСС и право в Бургаския свободен университет.
От 1997 г. става изпълнителен директор на „Мел инвест холдинг”.

Тази компания обаче чрез няколко различни дружества е свързана с „Конимо” АД, в управлението на която пък участват редица фирми, занимаващи се със зърнени култури, като „Агро мел”, „Агро мел БГ” . „Конимо” АД пък е една от фирмите, които управлява Мелница Варна, свързана с ТИМ. В броя на вестник „Капитал” от 01.12.2000 г. тема на броя е мощната варненска групировка ТИМ. Преди години седмичникът пише: „На мястото на Красимир Премянов стои прословутата групировка от фирми, обединени под името ТИМ. Създадена като регионална структура, работеща в района на Варна, Добрич и Шумен, ТИМ все повече се превръща в национална империя с интереси в почти всички сфери на бизнеса.” Неофициално вече се прави връзка между Десислава Танева и ТИМ, вероятно заради участието й в управлението на редица фирми в областта на зърнодобива и то точно във варненския и добричкия регион. Някои от фирмите, които Танева управлява според ДАКСИ са:

„Клас-София” АД, „Мел холдинг” АД, „Агро мел” АД, „Агро мел БГ” АД, „Авто линк - инвест” АД, която преди се е казвала „Мелничен комплекс-Варна” АД.
Списъкът продължава още десетки фирми, докато достигне цифрата 65. Съграждани на Танева от Сливен твърдят, че тя притежава  много земеделска земя и търновската фабрика за бира „Болярка”.
Злите езици равняват собствеността на  Министъра на 100 000 дка. Справка в системата на ДАКСИ сочи че, Десислава Танева е в борда на директорите на „Фонд за земеделска земя Мел инвест” АДСИЦ. Фирма „Алфа финанс холдинг” АД е управлявана от собственика на „Икономедия” Иво Прокопиев. Същата фирма има 26,11% дял собственост във „Фонд за земеделска земя Мел инвест”. Земевладелката Танева ще си прави министерство за лично ползване ли?! Съществуват предположения, че фирмите, с които Десислава Танева е обвързана имат топла връзка с БСП, което ще позволи червените кръгове от тези дружества да имат корпоративно лоби в кабинета на ГЕРБ. Първоначално Генералът гласеше за министър на земеделието д-р Мирослав Найденов - ветеринарят, който отвори темата за заменките. Той дори ръководеше земеделските експерти на герберите и изготвяше управленските им програми. Но прояви неблагоразумието да се преекспонира по медиите преди Бойко Борисов официално да е съобщил състава на кабинета и изхвръкна от списъците на ГЕРБ, много земеделска земя и търновската фабрика за бира „Болярка. 

Гласувай:
0Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: jivko1128
Категория: Политика
Прочетен: 4424911
Постинги: 1904
Коментари: 943
Гласове: 1927
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930