Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.02.2016 09:27 - СВЕТЪТ ПРЕД ИЗПИТАНИЯ / АНАЛИЗИ
Автор: jivko1128 Категория: Политика   
Прочетен: 1071 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

ФАКУЛТЕТЪТ ПО ЖУРНАЛИСТИКА - АГЕНТ НА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ

Факултетът по журналистика бе колективен агент на Държавна сигурност. Там не допускаха всеки.


Нека се запознаем и с делата на най-новопоявилите се комунистически „антикомунисти”, назначени от други и оставени на постта им от ГЕРБ.

ЖУРНАЛИСТИ -АГЕНТИ 

1. Красимир Тулечкиизвънреден и пълномощен посланик в Анкара от 27.09.2010 г.;
Какво да знаем за него?
Красимир Тулечки е български дипломат, посланик. Дипломатически длъжности в чужбина: посланик в Афганистан; посланик в Косово - първи посланик на България; посланик в Турция.Завършва висше образование в Института за международни отношения в Москва, СССР.С указ на президента Георги Първанов през септември 2010 г. е назначен за посланик в Анкара, Турция.................досието на сътрудник „МИЧЕВ"- От информацията, разгласена с решението на Комисията по досиетата при проверката на дипломатите през 2010 г., с което е оповестена принадлежността на Тулечки, се разбира, че вербуването му от Разузнавателното управление на Генералния щаб на БНА съвпада с първата му задгранична мисия като дипломат в Техеран, Иран през 1985 г.
Красимир Тулечки е едно от малкото посланици, които запазват поста си, след като кабинетът на ГЕРБ в началото на 2011 г. решава да прекрати дотогавашната практика за назначаването на сътрудници на тоталитарните комунистически служби за посланици и генерални консули. Това решение предизвиква конфликт между правителството на Бойко Борисов и президента Георги Първанов, който отказва да подпише укази за отзоваването на над 40 действащи посланици, сътрудници на ДС или РУ-ГЩ. Въпреки всичко тогавашният министър на външните работи Николай Младенов използва административна процедура за връщането на една част от посланиците с досиета, за да заобиколи задължителния президентски указ.Кабинетът Борисов спира назначенията на посланици с принадлежност към комунистическите служби, а тази политика е възприета и от президента Росен Плевнелиев, който сменя Георги Първанов през януари 2012 г. Все пак при управлението на ГЕРБ са допуснати и изключения. Няколко посланици не са отзовани от министъра на външните работи Николай Младенов, сред които е и Красимир Тулечки, който продължава да е посланик на България в Турция и в момента. Не е правил публични коментари за принадлежността си към РУ-ГЩ.


2. Любомир Кючуков, извънреден и пълномощен посланик в Лондон от 15.09.2009, 
Какво знаем за него? - Л.Кючуков: директорът на Института за икономика и международни отношения.Завършил Международни отношения в Московски държавен институт за международни отношения. Специализирал в САЩ.Бил е заместник-председател на ВС на БСП и на Политическо движение "Социалдемократи". Работил като анализатор в ББСС "Галъп Интернешънъл". Бил е главен съветник в Секретариата по европейска интеграция на Министерския съвет; член на Съвета по европейска и евроатлантическа интеграция към президента; заместник-министър на външните работи в правителството на Сергей Станишев (2005-2009).

Според българския дипломат войната е асиметрична, тя не се води толкова за територия, колкото за съзнанието на хората. ИД се опитва на базата на радикалния ислям да изгради антизападна идеология, да създаде разлом вътре в европейските общества и да представи войната като война на религии. Така групировката ще има възможност да рекрутира свои нови членове. Той е категоричен, че докато Русия бомбардира опозицията, Съединените щати – Асад, а Турция – кюрдите, Ислямска държава може да спи спокойно.Турция даде един груб бих казал сигнал, че не иска никой да се бърка в Северна Сирия и че тя разглежда този регион на своите интереси, първо – през призмата на кюрдите, които са там и които са най-успешната групировка на терен, която се бори срещу Ислямска държава от една страна, и от друга страна – т. нар. туркмени, които са турските съюзници“, казва Кючуков.

Любомир Кючуков смята, че битката срещу радикалния ислям трябва непременно да се води заедно с международния ислям, иначе тя не може да бъде спечелена. Днес ние трябва да се научим да живеем заедно в един различен свят. 


3. Николай Младенов - (ето какво четем от световната преса за него - Сякаш някаква невидима ръка мести пионките по политическата шахматна дъска. И отдавна му е заплюла мястото на министър на отбраната. Нищо, че не е служил войник. {И Бил Клинтън не беше... Биографията на бившия любвеобвилен американски президент също бе чудесно натъкмена – още от 14-годишна възраст, когато филмовата камера „случайно” е запечатала как се ръкува с по-късно убития Джон Кенеди.} Подходът е един и същ. Което издава общия замисъл в един таен световен център). Не е религиозен, но ,ходи на черква. Нима днес комунистите, които забраняваха религията и преследваха вярващите, не са първи пред иконостасите на черквите!

В детството си младият Младенов е бил „репресиран” с живот в „прогнилия” капиталистически свят – в Осло, Дамаск и другаде. Там баща му служел под пагона на Държавна сигурност като шифровчик. Днес синчето дръзко заявява: „Първанов е политическият чадър върху ДС.” Значи Гоце бди и над собствения му баща. Което потвърждава вярността : в името на кариерата и келепира тези момчета са готови да продадат и собствените си родители. Съвсем не случайно Господ е разпоредил да бъдат „хвърляни в огън”...

В биографията на нашенския Николайчо четем: „Между 1996 и 1998 г. заема поста програмен директор на фондация „Отворено общество”, София. Следва длъжност като програмен координатор в Социалния отдел за България на Световната банка. През 1999-а основава Европейския институт в София и е негов директор до 2001 г. Народен представител - депутат от ОДС в 39-о Народно събрание, както и парламентарен секретар до март 2002 г., заместник-председател на Комисията по европейска интеграция и член на комисията по външна политика, отбрана и сигурност. Като депутат в ЕП Младенов е член на комисиите по вътрешен пазар и защита на потребителите, външна политика, подкомисията за сигурност и отбрана. Също така е първи заместник председател на делегацията на ЕП за отношения с Ирак и член на делегациите за Израел и Афганистан.


4. Любен Гецов - генерал Любен Гоцев на 10 януари 2010 г. казва пред БНТ: „На 15 януари влиза чл. 1, от Конституцията на Р.България - ние вече не сме управляваща партия, запомнете го това!..
Любен Гоцев е като Дядо Коледа. Той със сигурност знае адресите на всички момчета и момичета от Държавна сигурност, които са извършвали престъпления. Както и по колко им е било дадено, за да действат в името на Политбюро.Днес по същия начин навярно действа ОТДЕЛЪТ ЗА СКАНДАЛИ. Къде? В рамките на Държавна сигурност.Фактът, че не виждате Държавна сигурност на повърхността, не отменя нейното реално съществуване. То е като при масоните. Казват, че вършат единствено добрини. Но попитате ли ги защо го правят тайно, не могат да предложат смислено обяснение.
Впрочем Държавна сигурност винаги е била тайна организация. Как да я видите? Срещали сте ченгета, разговаряли сте с тях. За някои дори не сте подозирали, че са такива. И едва сега установявате, че те са водили двоен живот – един за пред хората и друг в рамките на секретната им организация. Нали комунистическите партии наистина бяха част от тайните и подривни общества, както сполучливо ги нарече британската историчка Неста Уебстър? Те са своеобразни масонски ложи. Както „свободните зидари” от ниските степени често не знаят какво се извършва в ложите, така и мнозинството от редовите членове на БКП не са имали представа за истинските цели и задачи на Партията. Те бяха част от масовката, но и резервен отбор. От тях рекрутираха престъпници. Иначе всички бяха съучастници.


Не ви ли прави впечатление, че целият преход бе изтъкан от скандали. Обаче от тях не произлизаше нищо и почти никой не бе засегнат. Изключенията само потвърждават правилото. Всичко затихва и се забравя. Нашенецът има слаба памет, а медиите вдигат джангър кампанийно, което доказва, че работят по поръчка. У нас се произвеждат повече скандали, отколкото обществото може да поеме. Хората се чувстват затрупани от тях. Не им стигат всекидневните лични проблеми, ами и обществените. Лавината от скандали отвлича общественото внимание, доколкото го има, от нерешените проблеми на държавата и държавността.

Европейският съюз отдалечи страната ни от шенгенската зона, но ние обсъждаме дребния шмекер Божидар Димитров и завършения престъпник от Държавна сигурност в Ботевград Павлин Димитров. Как никой не запита: Защо изобщо бяха назначени? И кой следва да носи отговорността за присъствието им в правителството?

Еврото все повече закъсва. България може да се окаже в небраното лозе на неправилния избор. Представяте ли си какво би станало с икономиката на страната и по-специално с инфраструктурните проекти, ако се стигне до разпад на Евросъюза? Вече има американски прогнози за това.Икономическият застой се задълбочава, потреблението намалява с месеци. Страната затихва. Скандали – бол.
И никой не се замисля, че те биха престанали само с приемането и въвеждането в действие на Закон за декомунизацията. Той е онази магическа пръчка, която може да възстанови прекъснатото на 9 септември 1944 г. нормално икономическо и обществено развитие, да върне достойнството на нацията ни, да я запази за бъдното. Всичко останало е спрежение на постулатите на лукавия...


автор: Георги Ифандиев
из: "Светът пред изпитание".23.12.2010.
Гласувай:
0Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: jivko1128
Категория: Политика
Прочетен: 4410944
Постинги: 1904
Коментари: 943
Гласове: 1927
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930