Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.04.2016 11:47 - Кунева-златното яйце на българската олигархия
Автор: jivko1128 Категория: Политика   
Прочетен: 2469 Коментари: 4 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                         image

"Защо САЩ подкрепя Кунева?". Такива са и всички рахитични опити за "политически анализи" в българското медийно пространство. Статията е със заглавие "Кунева – златното бебе на САЩ", а трябваше да носи друго заглавие "Кунева- златното яйце на българската олигархия". 

Подозирам, че авторът вижда своите слабости- липса на знания за световните политически процеси и вследствие на това не може да обясни политическите процеси в самата България, за това не прави никакви изводи. 

Кунева е мимикрия на българската олигархия и се опитва да стане "спойката" на олигархичните кланове на досега управлявалите партии БСП, ДПС, ГЕРБ ,СДС, НДСВ, да ги обедини и състави коалиционно правителство на българската олигархия за удължаване и увековечаване на нейните позиции.

Не без известно е, че всички партии в България са корпоративни (бизнес) партии на едрия олигархичен капитал, създадени по маниера на американския неолиберализъм "граби и беж"и са обособили олигархично- неолиберален режим в България, който бетонира нелибералното статукво на България.

А олигархичен неолиберален САЩ подкрепя само себеподобни олигархични режими, понеже чрез техните продажни елити лесно се добират до националните богатства и парите на народите. Да си спомним 1997 г, когато "Отворено общество" използвайки факта, че СДС партия нямаше идеология, завзе партията, пренареди ръководството и и мандатните и листи, плати и 10 милиона в зелено( за това четете английския разследващ журналист Грег Паласт), за да направи "нежната революция", свали Жан Виденов и предаде външната и вътрешна политика на България в ръцете на САЩ, а той чрез СДС да бетонира американския неолиберализъм в България , внасящ се тогава с "Плана Ран Ът".

Вече е ясно, че БСП- майката на олигархията и мафията губи позиции, ще влезе в следващия парламент с малцинство и едва ли ще може да състави самостоятелно правителство. Нито това може да свърши най-младата рожба на БСП- ГЕРБ, която се вижда от сега с провалено управление. 
Олигархията в България с нейната подвластна политическа мафия от клановете на управлявалите през прехода партии оформили ОБЩА ПОЛИТИЧЕСКА МАФИЯ е завзела 100% цялата власт в БГ-Парламент, сега мимикрира в "нови партии" с "нови лица", както винаги е правила цели 23 години с цел да задържи политическата власт и икономически си позиции, за да могат още 50 години да доят и подстригват българския народ. 
Да си спомним мимикрията на БСП- НДСВ от където произлиза и Кунева-"проект в последния момент", създадена за броени часове от външните изнесени капитали на БСП от Луканови крадци в Лондонското сити.


Като избрана от българския избирател в ЕП Кунева нито ден не е работила за него,а само за джобните си интереси и тези на българската олигархия
 на олигархичните кланове ан БСП и НДСВ и непрекъснато е работила против интересите на народа си. Кунева затвори реакторите на АЕЦ"Козлодуй", като вкара условието за затварянето им в предприсъединителния договор към ЕС и и това изигра ролята на ЗАКОН. След това тя 
ОТКАЗА да се подчини на КС, въпреки решението на КС да отвори и извърши ново преразглеждане на тези договори.

Същата бе наградена от Ширак с някакъв орден на Франция, защото изпълни искането на Франция да затвори централата, понеже Франция строеше нова централа в Румъния и искаше да я направи единствения доставчик на енергия на Балканите. Кобурготски също бе награден от Ширак, защото това огромно престъпление се извърши от тримата ДЪРЖАВНИЦИ -Кобурготски /Кунева/Паси.

Да си припомним за мизерните селскостопански квоти заложени в предприсъединителните договори, направени единствено по "усмотрение" на Кунева и натиска на чужди държави, или отрязаните квоти метал- това беше предсказание, че България ще затвори Кремиковци и няма да произвежда вече свой метал. Кунева е само една от ОБЩАТА ПОЛИТИЧЕСКА МАФИЯ, която пълни 100% БГ-Парламента и ликвидирва България!

За заслуга към Франция Кунева получи служба в борда на френската банка "Париба" строяща атомната централа в Румъния ипритежателка на "Софийски води".

Може още много да се говори за антинародните и антибългарски дела на ДЪРЖАВНИКА Кунева

В ПРАВОВИТЕ ДЪРЖАВИ НА ЕВРОПА ТАКИВА ДЪРЖАВНИЦИ КАТО КУНЕВА СА СЪДЕНИ И ЗАВЪРШВАТ ЖИВОТА СИ ЗАД РЕШЕТКИТЕ.

 

Кунева е много изгодна на САЩ за поддържане на неолиберализма в България и бетониране позициите на българската олигархия. 
САЩ от 20 години имат нова стратегия във външната политика за завоюване богатствата и парите на народите по "мирен път", а не с войни, като използват продажния и корумпиран политически елит на този народ, за да вкарват неолибералния си икономически и обществен модел в страната и по този начин ги правят свое подобие и послушни. Така лесно, без война и бомби им прибират парите и богатствата. 
САЩ успяват да си вкарат неолиберализма само в неразвити демокрация, като използват липсата на демократично съзнание в тези общества. В Европа те са успели да вкарат неолиберализма само в неразвитите демокрации на Южна Европа- Гърция, Испания, Португалия, Италия и в липсващите демокрации на страните от бившия комунистически блок в Източна Европа, които са превърнати в пълни американски сателити.

Не без известно е, че именно последните комунистически елити на тези страни "залюбиха" неолиберализма заради силния мирис на пари, носещ се от него и го вкараха в страните си без да питат народите си-по комунистически и без демокрация, така ги превърнаха в пълни американски сателити.

В развитите европейски демокрации от северна и средна Европа американците не успяват да вкарат неолиберализма, там американския ботуш не се позволява да прекрачи границите им, понеже развитата им демокрация има способността да ражда непродажен и национално-отговорен политически елит, който работи само за обществените и държавни интереси под зоркото око на гражданите и спира враговете на на нацията още на границата.

Сега в 21 век се счита, че развитата демокрация е имунната система и щита на обществото срещу политическия бандитизъм, рушене на държавата и нацията.

Въобще, от 67 години в Европа, откакто войната бе заменена с мира и демокрацията, НИВОТО НА ДЕМОКРАЦИЯ и ВИДА НА ДЕМОКРАЦИЯТА станаха единствения фактор за развитие и просперитет. Европа роди края на 50-те години своята държава-"социалната европейска държава"( welfare state), която от своя страна роди и свой демократичен модел"реалната демокрация" и на нейните принципи - своя ПРАВОВА ДЪРЖАВА.

Сега в световен план действат два типа държави, с два различни демократични модела:

(1) "неолибералната държава" с нейната "представителна демокрация" и най- добре представена от САЩ 
и 

(2) социалната/правова държава на Европа с нейната "реална демокрация" представена от групата на 8-те най-развити икономики, социални и правови държави- Швеция, Финландия, Норвегия, Дания, Холандия, Германия, Австрия и Швейцария. 
"Представителната демокрация" на неолибералната държава стои с 10 стъпала под "реалната демокрация" на социалната европейска държава.

Сега САЩ вършеят в източна и южна Европа, България е превърната от собствения си политически елит в най-големия и прилежен американски сателит. 

Българският политически елит в съюз с американците( от 20 години един и същ), е завзел БГ-Парламент с криминални начини и подмяна вота на избирателите и действа със стария маниер- използва ниско развитото демократично знание на българина да избира слепешката политиците си по външни белези- красиви личица( Кунева, Първанов), кози бради макар и "царски", мускулите на ББ и прочее, но да не "вижда" разрушителните дела на партията им през времето на тяхното управление.

Да, но САЩ и българската олигархия вече се лъжат, това съзнание българите го имаха до 2001 година, когато избраха един лъжлив благородник и мним цар за ги управлява, зад който се криеше БСП и новосъздадената олигархия. Сега 2012 г. българския народ има далеч по-израснало съзнание.

Проблема на българина вече не е в съзнанието, а в криминалната българска избирателна система. Българската избирателна система е криминална, защото изборите се притежават и управляват от партии, които в "партийно избраната ЦИК" фалшифицират крайните резултати и процента избирателната активност в полза на партиите. 
По този начин бяха фалшифицирани последните парламентарни избори 2009 г и последвалите местни и президентски избори. В 2009 г са гласували не повече от 46% от всички избиратели, но избирателната активност беше завишена в ЦИК на 70% с т.н. над 1 милион "мъртви души" съзнателно вкарани в избирателния списък. В местните и президентски избори гласуваха не повече от 30% от избирателите, но избирателната активност бе отново изкуствено завишена в ЦИК на 55%, която се владееше от ГЕРБ. Правителството на ГЕРБ бе избрано не с 39% от гласувалите избиратели, а само с 25% и сега управлява нелегитимно- с 12% от всички избиратели. За това посветих преди време специален анализ под заглавие-"КАК ДА ПОСТИГНЕМ ДЕМОКРАТИЧЕН ИЗБОР И КАКВА ДА БЪДЕ НОВАТА НИ КОНСТИТУЦИЯ?", ще го намерите в сайта на "Идея за България" www.ideyazabulgaria.org

Това са прийомите на посткомунистическите партии -БСП и СДС, които заложиха тази избирателна система 1990 г. ( и съдебната система) и ги бетонираха в конституцията. А ГЕРБ бързо ги усвои и последва пътя им.

Българската избирателна ( и съдебна ) система е "политизирана" по стария почин на тоталитарната държава и е единствен по рода си в Европа, такава система имат само други две страни-Турция и Русия, но тях никой не ги смята за "Европа". 
Точно на нея сега олигархията и подвластната и политическа мафия разчитат, да влязат в следващия парламент 2013 г. по служебен път, а не с вота на българските избиратели. На нея разчита и Кунева, виждайки я как смело се движи в българското политическо пространство, подкрепяна от медиите, всички собственост на олигарси и мултимилионери. Включително и "народната СКАТ", която поради софийския си собственик и мултимилионер не смее да произнесе думите "олигархия" и "мафия".

А "ДЕполитизацията" е железен принцип на съвременната правова европейска държава и нейната реална демокрация. 
В България не е въведено нито едно от правилата на правовата европейска държава, защото това трябва да стане там- в парламента, но той е завзет от олигархията, на която никак не са удобни тези правила и не желае да бъдат въведени. Българската политическа мафия добре знае, че правовата европейска държава отрича "олигархията" и не допуска появата на политическа мафия и ако се въведат нейните железни правила в българското законодателство, започне ли да работи "правотата държава в България", с тях ще бъдат ликвидирани първо олигархията и прилежащата и политическа мафия. За това БГ- Парламент не е направил нито една крачка за промяна на посттоталитарната конституция и избирателна система цели 23 години.

Що се отнася до Кунева, тя нее цели със своето движение да сменя системи, тя иска само да се добере до Парламента с 4 или 5% и да стане СПОЙКАТА на олигархичните кланове в едно бъдещо коалиционно правителство. Толкова може да успее , не повече, ако ще да вкара в действие парите на целия Лондонски кръг, чийто ковчежник е мъжа и, но ще удари на камък, защото гласовете, които се купуват са лимитирана бройка.
На Кунева е крайно нужно ,също като Иван Костов, да влезе в Парламента и получи парламентарен имунитет, защото с дядо "цар" всяка нощ се тресат от таласъми при мисълта за народното възмездие, което се носи на вълни към тях.


Единственото решение е да се ОТНЕМЕ ВЛАСТТА на политическата мафия на всички олигархичин кланове, като старите партии не се допуснат в парламента или там останат малцинство. Мнозинството в парламента да влезе в ръцете на една напълно нова политическа партия, с нови лица, неопетнени в бандитско -мутренския ни преход, носител на нов много градивен обществен идеял като политическа идея, на правилата на правовата държава и принципите на реалната демокрация и която да влезе там със съзнанието и с доброволния вот на българския избирател. 
Тя ще бъде силата на гражданското общество на България, неговия политически представител в парламента, който по законодателен път ще въведе правилата на правовата държава и с тях ще ликвидира олигархията и политическата мафия. Така този нов граждански политически субект ще превърне България в правова държава, достоен член на европейското семейство на правовите държави. 
Това е единствения път към истинското, справедливо, богато и проспериращо бъдеще на България и народа и.

Коментар на "Идея за България"

Автор Дора Апостолова
Гласувай:
101. kuschel - Браво, браво, чудесно написано!!!
24.04.2016 17:40
Браво, браво, чудесно написано!!!
цитирай
2. zaw12929 - Всички са МАСКАРИ, а уж беше реч за ...
24.04.2016 21:38
Всички са МАСКАРИ, а уж беше реч за КУНЕВА
цитирай
3. emodim - Самата горчива истина!
25.04.2016 11:23
Самата горчива истина!
Такива като Кунева,ни вкараха в робска позиция!
цитирай
4. survakar007 - Защо е правиш на офца Живко?
27.04.2016 19:40
Та кой започна "перестройката" в България? Не беше ли Татовата клика?

Та кой доведе Ран-Ът? - не беше ли КГБ агента Андрей Луканов и Тато Правешки?

Та кой приватизира (ограби) България и българския народ по време на "прехода"? - не беше ли татовите номенклатурни фамилии?

Та кой ги създаде тези "демократични" партии след 1989 г.? - не беше ли Тато и висшата комунистическа пасмина чрез ДС агентурата си? Та Луканова се гордееше още през 1989 г. че е създал СДС чрез най-верните ДС агенти и впоследствие досиетата им изплуваха!

Та Куна Пръмова коя е бре Живко? - не е ли снаха на един комунистически сатрап, влен на политбщро на любимото ти БКП? Че мъжа и друф=гаря ти Пръмов не е ли пръв реализатор на еврофондове у нас?

Какъв САЩ те тресе бре малоумнико? Преди 1989 г. САЩ беше виновен за всичките ни беди, след 1989 г. също САЩ ни е виновен че комунистическата върхушка ограби народ и родина и постави ДС агентите си в Парламента!?

Ти се правиш на офца и си го знаеш Живко, ами кажи колко лефа ти бутат от този русофилски блог който ти пробутват пошлата пропаганда на първа страница?

Сурвакар
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: jivko1128
Категория: Политика
Прочетен: 3200153
Постинги: 1703
Коментари: 839
Гласове: 1600
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Януари, 2022  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31