Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.05.2016 17:02 - РОДИНО, НЕ ИСКАМЕ ДА ТЕ ИЗГУБИМ!
Автор: jivko1128 Категория: Политика   
Прочетен: 792 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
           Врящият бежански казан в Гърция

        Обратното броене за България

Опасността от масирана мигрантска атака на границата ни става все по-застрашителна – това беше предупреждението в статията от миналия брой на в. „Нова Зора” „Започна ли обратното броене за България!” (12 април). Вече е факт радикализацията на бежанците и имигрантите в близост до южната ни граница и вследствие „затварянето” на т. нар. Балкански коридор. И особено - след прилагането на процедурата от пакта ЕС-Турция по принудително и силово връщане на мигрантите в Турция.

От друга страна, напрежението в бежанските лагери в Гърция прераства в необуздана ярост и агресия. За съжаление, мрачната прогноза се потвърждава и от бунта на близо 3 000 от общо 12 000 мигранти в лагера в Идомени (Сехово) в дните от 10 до 13 април т.г., и последвалите кървави атаки на гръцко-македонската граница. Силите на гръцката полиция бяха блокирани с метални шипове по пътя им за македонската граница – така бунтовниците си подсигуриха спокойствие в тила, за да извършат пробива на охранителното телено съоръжение. Македонската полиция и подразделенията на армията на граничната бразда бяха щурмувани от озверели тълпи с камъни и дървета, като за таран бяха използвани жени и малки деца, дори пеленачета. В резултат на тази тактика и поради колебливите действия на гръцката полиция и силите за сигурност на македонската граница, само през първия ден, бяха ранени от македонска страна 14 полицаи и 9 войника, повредени са и три машини на полицията, както и пет военни превозни средства. След първоначалното стъписване македонската полиция и армейските подразделения отговориха с град от гумени куршуми и сълзотворни гранати. Битката приключи неуспешно за бунтовниците, които отстъпиха с около триста пострадали, от които 200 с проблеми в дишането, включително и децата, умишлено изведени на първа линия. Трима ранени са откарани в болница, 34 души са с открити рани и 30 души - с рани от гумените куршуми.

Сериозни инциденти и сблъсъци с употреба на сълзотворен газ станаха по същото време и в сърцето на Гърция – пристанището Пирея. Там дясното крило на Народния патриотичен съюз - ЛЕПЕН, се опита да нахлуе в пристанището Кей-E8, където временно са настанени 5 470 бежанци. Групи от крайно дясното крило на съюза съвместно с активисти на „Златна Зора” се опитаха да навлязат в района, за да се разправят с бежанците, но бяха разпръснати от полицията със сълзотворен газ. Размирици през тези дни имаше и в лагерите на старото столично летище „Елиникон”, и на островите Самос и Лесбос. Освен всичко друго, изминалата седмица беше белязана от масови бягства от лагерите и укриване на бежанците и особено тези от островите, на които им предстои депортация по силата на пакта ЕС-Турция.

Гръцкото правителство се видя в чудо от ескалацията на напрежението в лагерите за бежанци. На спешно съвещание съвместно с министрите на отбраната и гражданската защита, на 13 април, министър-председателят Алексис Ципрас заяви: „За потушаване вълненията сред бежанците страната е изправена пред изпитанието да води борба на два фронта - от Идомени до островите”. На съвещанието премиерът е разпоредил засилен полицейски контрол във вътрешността на страната за ограничаване на безконтролната дейност на всякакви активисти и групи, призоваващи бежанците и имигрантите към незаконни действия. Ципрас възложил на въоръжените сили и гражданската защита укрепване на цялата граница, и особено на северната, в района на Идомени, както и на морската граница с Турция. Всички тези мерки са породени от нарушенията на гръцкото въздушно и морско пространство от страна на турските въоръжени сили и неконтролируемото прехвърляне на имигранти от Турция към гръцките острови.

Ципрас разпоредил също Генералният щаб на Гръцките въоръжени сили да планира и проведе учение със 71-ва въздушно-преносима бригада в Поликастро, на 60 км южно от Идомени, която като част от състава на многонационалните европейска сили да има готовност да възстанови реда по местата, където възникват огнища на напрежение с имигрантите и бежанците. В изпълнение на тази задача Генералният щаб публикува изявление, че активира част от силите за бързо реагиране на северния сектор съгласно плана за провеждане на специални операции, съвместно с личния състав на 71-ва бригада и групата транспортни хеликоптери на Първа бригада от армейската авиация. Задачата е да не допускат дестабилизиращи действия по протежение на северната граница. Ръководството на гръцките ВВС получило специални инструкции за това как да се справя с растящите предизвикателства и провокации на турските ВВС, които зачестяват във въздушното пространство над гръцките острови в Егейско море.

Внимателният анализ на събитията, свързани с бунтовете в бежанските лагери, показва, че те се отличават с много добра организация и преди всичко с добра предварителна подготовка и дори логистика отвън. На 12 април, в деня преди началото на бунтовете в лагера Идомени, неизвестни лица разпространявали брошури на арабски език и на фарси, които съдържат инструкции за действие и подстрекават бежанците към масово преминаване на границата на Гърция с Македония. В лагера в Идомени са внесени ножици и други сечива за рязане и преодоляване на съоръжения от бодлива тел. Паралелно с това се разпространява инструкция, в която се призовават бежанците да отказват преместване във временни приемни центрове и особено да бъдат връщани в Турция. Същите брошури се разпространяват в Пирея и на островите Самос и Лесбос.

Тези факти говорят, че не става дума за стихиен бунт, а за организация, създадена отвън, и че въобще не е дело само на НПО-тата, както твърдят журналисти от агенция „Фокус”. Гръцките колеги се оказват много по-прецизни и сравнявайки брошурите с тези, които са печатани от Даеш и в Турция, стигнали до извода, че между тях няма разлика.

Като се вземе предвид и факта, че в дните на вълненията сред имигрантите в Идомени, Пирея и по островите, бяха регистрирани 12 сериозни нарушения на гръцкото въздушно пространство, когато самолети на турските ВВС с бръснещ полет прелитаха над населените места, а в същото време островите бяха буквално заливани от нови вълни имигранти, идващи от турския бряг, все по-силни са подозренията, че провокацията е планирана и съгласувана с джихадисти от лагерите и че зад нея стоят турските специални служби.

След всичко казано дотук, възникват поне два въпроса. Първият въпрос е къде в цялата тази операция е НАТО и как алиансът изпълнява мисията си по прекратяване притока на бежанци и стриктното прилагане клаузите на пакта ЕС-Турция?

Ако трябва да бъдем справедливи, краткият отговор на този въпрос е - НАТО присъства формално в региона и действията в изпълнение на неговата мисия са неефективни, тъй като от турския бряг не спира притокът от имигранти, и неговите вълни на приливи и отливи изливат човешки маси, съгласно плановете и волята на тези, които ги изпращат. НАТО нищо не прави и за спиране провокациите на турските ВВС по отношение на Гърция, които са все по-нагли и всекидневни. Турските транспортни и товарни кораби безпрепятствено и „скрито” от НАТО товарят и превозват джихадисти и бойната им техника до либийските пристанища, където се заформя новият фронт на ИДИЛ, с всички произтичащи от това нови катаклизми за региона и Европа.

Вторият въпрос е свързан непосредствено с първия: какво правим ние, българите, за да защитим своите граници от очакваните масови набези на разрушителния поход на бежанците, пришълците, имигрантите, джихадистите и др. през родината ни?

Това, което дотук е напълно ясно от развитието на ситуацията, е, че инструментите на хегемона за световна военна и икономическа експанзия, каквито се явяват НАТО и ЕС, няма да решат българския проблем с бежанците и пришълците. Те са, които го създадоха и продължават да го усложняват в ущърб на своите васали и марионетки, сред които са и нашите управници. И че омертата за тази истина никой от тях няма да наруши. И излиза, че България е обречена.

Гърците показаха не само на нас, те показват и на целия свят, че имат волята за борба в тази върховна за тяхната нация и държава ситуация. Цялата им машина за национална сигурност е задействана и работи на пълни обороти. Изниква подозрението, което всъщност обяснява спокойствието на властта у нас, че дотолкова са зле нещата в България, че вече нямаме потенциал и възможности да отговорим адекватно на надвисналата опасност. Под натиска и по заповед на хегемона и с престъпното усърдие на продажните ни управници бе разградена не просто националната ни сигурност, бе срината имунната система на целия национален организъм. Мощната и модерно въоръжена българска армия бе обезкръвена и сведена до размери и потенциал на равнището от унизителния Ньойски договор от 1919 г., а останалите елементи от системата за национална сигурност са превърнати в придатък на чужди служби и интереси. Освен всичко нашите управляващи ни смразиха с проверени от историята народи, съюзи и приятелства.

И днес България е сама както никога в своята история, и цената на тази горчива истина предстои тепърва да платим.

Въпросът няма да се реши с идиотските сценарии, които се разиграваха на отминалите наскоро учения у нас. Ако не успеем да се мобилизираме като нация и да преградим пътя на набиращата колосална енергия мигрантска вълна, с това, което все още е останало от единствената българска организирана сила - армията, ние сме обречени на изчезване! България ще бъде изличена, и това не е алармизъм, това е самата реалност, която ни очаква. И признаците за надвисналата опасност са достатъчно много и дотолкова сериозни, че пренебрегването им граничи с национално предателство!

Омертата на мълчанието обрича Отечеството ни. И народът трябва да разбере, че една е повелята и една е клетвата пред България – Родино, всички сме ти синове. И не искаме да те изгубим! 

Комисарят по миграцията, вътрешните работи и гражданството Димитрис Аврамопулос, който е гръцки гражданин и бивш министър на отбраната на Гърция, заяви на сесия на Европейския парламент в Страсбург през миналата седмица, че споразумението между ЕС и Турция е “сериозно предизвикателство”. По думите му ЕС трябва из основи да преразгледа системата си за предоставяне на убежище, която според него “към момента е изключително несъвършена”. Той се застъпи също за “създаване на коридори за легален достъп на мигрантите в Европа”.
За умните и досетливите е ясно какво иска да каже г-н Аврамопулос: че споразумението между ЕС и Турция е провалено, а новият „коридор за легален достъп на мигрантите в Европа” няма откъде другаде да мине освен през България...
автор:
Митко ШОПОВ
Гласувай:
1Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: jivko1128
Категория: Политика
Прочетен: 3556725
Постинги: 1791
Коментари: 883
Гласове: 1785
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Декември, 2022  
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031