Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.06.2016 08:50 - ГОЛЯМОТО ИЗТОЧВАНЕ НА ДЪРЖАВАТА ПРЕДСТОИ, КРИЗАТА С КТБ ЩЕ Е ДЕТСКА ПРИКАЗКА http://afera.bg
Автор: jivko1128 Категория: Политика   
Прочетен: 1205 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  ГОЛЯМОТО ИЗТОЧВАНЕ НА ДЪРЖАВАТА ПРЕДСТОИ, КРИЗАТА С КТБ ЩЕ Е ДЕТСКА ПРИКАЗКА

imageНа фона на цялостната обстановка в държавата ни, ГЕРБ подготвя назначението на новата „калинка“ в управлението, а именно за председател на КФН да бъде назначена Карина Караиванова. Ако трябва да бъдем точни, тя е всенародно неизвестна, но за някои от управляващите среди и икономически кръгове е добре известна. Известна е на сегашния финансов министър Владислав Горанов с това, че му е много близка до сърцето.

Но ако не обръщаме внимание на това, кандидатурата на Караиванова се издига не от ГЕРБ а от Кирил Домусчиев, Делян Пеевски и Иво Прокопиев и лица от кръга „Капитал“. Същите тези, които започнаха кариерното си бизнес развитие по времето на прехода и с помощта на хора, които сега са в сянка, натрупаха несметни богатства, участвайки пряко или косвено в приватизационните процеси. Същите тези „патриоти“ сега целят на председателското място на КФН да бъде назначен приближен до тях човек, за да продължи опоскването на страната ни. Тук трябва да се подчертае, че в кръга „Капитал“ има хора, които поддържат близки взаимоотношения със сегашното управленско ръководство в България. Нищо лошо, ако работеха за „ползу роду“, само че те отново искат да работят единствено и само за себе си.

На пръв поглед кандидатурата на Караиванова се издига от партия ГЕРБ но, под влиянието на „Типинг поинт“, фирма създадена през 2005 г. от Цветелина Бориславова, Иван Кръстев, Светослав Божилов и покойния Александър Божков /след неговата кончина мястото му е заето от Иво Прокопиев/, в кабинета на Борисов през 2009 г. влизат четирима министри – Росен Плевнелиев, Николай Младенов, Трайчо Трайков и Симеон Дянков. 
Опитите на „Типинг пойнт“ за упражняване на натиск с цел политическо инженерство продължават и днес и са подпомагани от президента Росен Плевнелиев.

Не е ясно до кога Бойко Борисов ще назначава под натиск на възлови длъжности хора, винаги недоказали себе си и след като сътворят поредица от непрофесионални действия, същият този г-н Борисов се налага да дава обяснения при парламентарния контрол и се чуди как да замаже положението. За кой ли път вече ще сме свидетели на създаването на един проблем от управляващите и след това самите те да се чудят как да го решат. Царе сме да си създаваме проблеми и след това, като ги решим, да се бием в гърдите.

В периода август 2003 г. – август 2010 г. Караиванова заема длъжността началник на отдел в дирекция „Национален фонд“ в МФ и подпомага изпълнението на функциите на дирекцията като компетентен орган по програма САПАРД и подпомага изпълнението функциите на дирекцията на Сертифициращ орган за оперативните програми, съфинансирани от Европейския фонд за регионално развитие. Продължавайки с размислите около предложението за кандидатурата на Карина Караиванова и имайки предвид откъде произлиза то – Домусчиев, Пеевски и Прокопиев -картината започва да се изяснява.

Целта е домогването до паричните потоци и по лесното и безконтролно усвояване, които ще се отпускат по редица европейски програми и най-вероятно не само това. Имайки предвид, че КФН е институция, която трябва да контролира и следи за финансовата дейност и стабилност в страната ни, според така направеното предложение означава, че същата тази комисия ще се занимава с конкуренцията, т.е. ще и пречи, и в същото време ще подпомага кръга издигнал кандидатурата на Караиванова. Нека бъде пояснено, че в момента не се открива топлата вода.
На всички е ясно, че този който е избран за председател на КФН, той ще е в екип със зам. председателите, които имат огромно влияние върху делата на банките, застрахователните компании, пенсионните фондове и т.н.

Тоест в даден момент на криза във финансовата система, КФН може да се окаже по-силна и влиятелна и от финансовото министерство. Негов министър сега е Владислав Горанов, което означава, че се подготвя екип, Карина Караиванова и Владислав Горанов, който да управлява и да влияе върху финансовата система в страната. Същия този екип ще подпомага и хората, лобиращи за назначаването на председателя на КФН. Това означава вероятна следваща икономическа криза и срив на финансовата система в страната, като това от своя страна ще направи богатите още по -богати, а някои ще забогатеят на гърба на 99 % от народа.

Накратко казано, целта е да продължи ограбването на страната и народа, както това се случи с КТБ. Във връзка с това Цветан Василев признава, че е допуснал Пеевски твърде близо до себе си, като в едно от интервютата с него заявява, че Пеевски е имал 150 милиона кредит в КТБ, отпуснат му от самия Цветан Василев. В същото интервю, последният заявява, че е показал списък на немски език на Ахмед Доган, в който Пеевски подробно е описал, какво трябва да му бъде предоставено от банкера за да няма проблем банката. Ето какво още казва Василев: „На Доган му показах списък с бизнес начинанията на неговия бизнес гуру и му замръзна усмивката. Но тогава съдбата на банката вече е била решена. Логиката на атаката срещу мен бе, че съм правел пари с подкрепата на ДПС, а не съм се отчитал. Показах конкретните печалби на Пеевски с моя помощ“.

Друг факт, причина за издигането на кандидатурата на Караиванова, това са честите срещи между Делян Пеевски и Владислав Горанов – министър на финансите, който е принципал на ББР /Българска банка за развитие/, която ДПС депутата използва масирано за финансиране на бизнеса си, а и да осъществява контрол на митниците, така важни за „бизнеса“ на „Булгартабак“.

Една зависимост на новото правителство към Делян Пеевски е най-замитаната тема. В името на нейното напудряне и замитане се включиха, както героите в нея, така и подопечните на Пеевски медии, така и новият – стар министър-председател Бойко Борисов. А тази зависимост е много проста. Каква уговорка има с Делян Пеевски новият министър на финансите Владислав Горанов?
Като заместник на Дянков в предишния мандат на ГЕРБ, Горанов стана печално известен с „онази“ снимка с Пеевски на маса, за която бившият-настоящ премиер Борисов нервно обяснява, че двамата са попаднали случайно в едно заведение и взели, че се заприказвали понеже са експерти. След тази среща ДПС и ГЕРБ бяха в очевидно топли, но прикрити взаимоотношения. Поне на икономическия фронт. А той за ДПС е особено важен за да може бизнес модела на партията да просъществува.

Но историята на Горанов с Пеевски не приключва тука. Защо Владислав Горанов е златната ябълка за ламята Пеевски.

Заради ресурсът, който ще има под управление, разбира се. Министърът на финансите е принципал на Българската банка за развитие, която вече се превръща в почти персонална банка за Пеевски, като прибавим към това и КФН, кръгът се затваря и схемите на Пеевски ще заработят безотказно.
Банката е основен кредитор на контролираното зад кулисите от Пеевски дружество „Водстрой 98“. През август 2014 г., в разгара на кризата около КТБ именно ББР изигра ролята на спасителен кредитор за „Водстрой 98“, като покри задълженията на дружеството към КТБ. Данните в Търговския регистър обаче показват, че експозицията на ББР към Пеевски продължава да се увеличава. През октомври ББР е отпуснала нов кредит на „Водстрой 98“ и така общата експозиция вече надхвърля 50 млн. лв. Според подписания по късно договор обаче тя може да се увеличи с още до 20 млн. лв. И очевидно не спира да се увеличава, защото след това са подписани цели четири анекса на договора за кредит между ББР и „Водстрой 98“.

А това означава, че Пеевски просто е намерил своята каса за спешни нужди.

Подобно на описаната схема с компанията на майка му „Балканска медийна компания“, при която пари са получавани по сметки горе долу на принципа „при поискване“. За да съществува тази схема трябва да имаш дружество – в новия пример това е „Водстрой“ и банка, готова да те прегърне по всяко време – ББР. При назначението на министър, който за разлика от Горанов има съмнения в експертните качества на финансиста Пеевски, би имало сериозен риск инфраструктурния бизнес на момчето на прехода да се окаже в остра ликвидна недостатъчност. Позиционирането на Горанов обаче елиминира този риск. Не заради друго, а явно защото той няма съмнения в експертизата на Пеевски. Показва го отчета на „Водстрой“, защото освен ББР кредитор на дружеството е и Общинска банка, която по него време е ръководена от Горанов. Но това не е всичко. Влиянието на министъра на финансите в ББР е като детска играчка в сравнение с тежестта, която той ще има върху някой специфични части от бизнеса на „Булгартабак“. Компанията, пак скрито контролирана от Пеевски е в голяма степен зависима от благосклонния поглед на митниците. А финансовият министър е отговорен именно за назначенията и функционирането на Агенция митници. Не е тайна, че по време на служебното правителство цигареният бизнес на Пеевски започна да изпитва сериозни затруднения. А това очевидно се предава и на цялостното икономическо здраве на ДПС.

За това движението няма да има нищо против да играе опозиция на кабинета Борисов – 2, но да контролира жизненоважния за нея финансов сектор.

В заключение на горното може да се каже, че кризата с КТБ ще е детска приказка в сравнение с готвеното от Делян Пеевски, Кирил Домусчиев, Иво Прокопиев, Владимир Горанов и сие, голямо източване на държавата, в това число на пенсионните и застрахователни фондове, които са четири пъти повече от парите на КТБ и където са парите за пенсии на целия български народ. В дълбочината на всичко това прозират задкулисните договорки на Бойко Борисов с Делян Пеевски и ДПС и всички други олигарси, зависими от Пеевски, и домогнали се до парите на държавата и народа по всякакви други начини, но не и по законен път.

Красен Сотиров
Гласувай:
1Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: jivko1128
Категория: Политика
Прочетен: 4411557
Постинги: 1904
Коментари: 943
Гласове: 1927
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930