Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.06.2016 08:18 - Вашингтон застрашава света
Автор: jivko1128 Категория: Политика   
Прочетен: 1509 Коментари: 1 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 image


Автор:  Пол Крейг Робъртс
Превод: Илиян Станчев

Моля, при препечатване на материала, цитирайте източника на българския превод и името на преводача! 

 

В резултат от безразсъдните и безотговорни политически и военни намеси в Ирак, Либия и Сирия, се отприщи злото.

Различните групи, живели в мир при управленията на Саддам Хюсеин, Кадафи и Асад, днес се избиват едни други, а една нова група, ИДИС (Ислямска държава в Ирак и Сирия – бел. прев.), е в процес на създаване на нова държава с части от Ирак и Сирия.

Смутът, предизвикан в Близкия Изток от режимите на Буш и Обама, носи смърт и миграция на милиони, както и неизвестен брой бъдещи жертви. Докато пиша тази статия, 40 хиляди иракчани се лутат по планински връх, без вода, очакващи смъртта си от ръцете на ИДИС – едно създание на американските интервенции.

Действителността в Близкия Изток е в огромно противоречие с помпозното кацане на Джордж У. Буш на американския самолетоносач „Ейбрахам Линкълн”, където на 1 май 2003 г. Буш обяви, че „мисията е изпълнена”. Мисията, която Вашингтон изпълни, е да разбие Близкия Изток и животите на милиони души, и в процеса да унищожи репутацията на Америка. Благодарение на дяволския неоконсервативен режим на Буш, днес Америка се счита от останалия свят за най-голямата заплаха за световния мир.

Нападението на Клинтъновия режим над Сърбия наложи модела. Буш вдигна залога с голата агресия на Вашингтон срещу Афганистан, която правителството облече с Оруелов език – операция „Несъкрушима свобода”. Вашингтон донесе разруха, а не свобода на Афганистан. След 13 години бомбардировки над страната, САЩ започна да се изтегля – „суперсила”, победена от няколко хиляди леко въоръжени талибани, но оставяща след себе си пустош, за която Вашингтон няма да поеме никаква отговорност.

Друг източник на смут в Близкия Изток е Израел, чиято кражба на палестинска земя е подкрепяна от Вашингтон. Покрай последното нападение на Израел над палестинци в Газа американският Конгрес прие резолюция за подкрепа на израелските военни престъпления и гласува предоставянето на боеприпаси за стотици милиони долари на Израел. Тук сме свидетели на „великата морална” Америка, подкрепяща напълно недвусмислените военни престъпления срещу по същество беззащитни хора.

Когато Израел убива жени и деца, Вашингтон нарича това „право на Израел да защитава страната си” – страна, която Израел открадва от палестинците, – но заклеймява палестинския отговор като „тероризъм”. Подкрепяйки Израел, обявен за терористична държава от малкото останали в света морални правителства и обвинен във военни престъпления от Генералния секретар на ООН, Вашингтон нарушава собствените си закони срещу подкрепата на терористични държави.

Разбира се, САЩ е водещата терористична държава. Следователно според американския закон е незаконно Вашингтон да поддържа себе си. Но той не приема законите – нито вътрешните, нито международните – като ограничение на действията си. Вашингтон е „изключителен”, „незаменим”. Всички други са без значение. Никакви закони, Конституция или хуманни съображения нямат властта да ограничават неговата воля. В своите претенции Вашингтон надминава дори Третия райх.

Колкото и ужасяващо да е безразсъдството на Вашингтон към Близкия Изток, толкова в пъти по-голямо е безразсъдството му спрямо Русия. Вашингтон успя да убеди притежаващата ядрени оръжия Русия, че планира първи ядрен удар срещу нея. В отговор, Русия подсили ядрените си сили и тества реакциите на въздушната отбрана на САЩ.

Трудно е да си представим по-безотговорно действие от това, Русия да бъде убедена, че Вашингтон възнамерява да осъществи превантивен първи удар. Един от съветниците на Путин обясни на руските медии за тези намерения, а член на руската Дума изложи документирана презентация по въпроса.Показвайки доказателствата, в моите статии изтъкнах, че за Русия е невъзможно да не направи подобен извод.

Китай е наясно, че е изправен пред същата заплаха от Вашингтон. Реакцията му спрямо военните планове на Вашингтон срещу него, е да демонстрира как в отговор на нападение, китайските ядрени сили ще бъдат използвани за унищожението на САЩ. Китай го направи публично, надявайки се да създаде сред американците опозиция на американските военни планове срещу него. Също като Русия, и Китай е изгряваща страна, която не се нуждае от война за своя подем.

Единствената страна в света, която има нужда от война, е САЩ, и причината е, че целта на Вашингтон е целта на неоконсерваторите – упражняване на хегемония над света.

Всеки американски президент преди Буш и Обама полага големи усилия за избягването на ядрената заплаха. Американската военна доктрина внимателно поддържа ограничен брой ядрени оръжия в случай на ядрено нападение над САЩ. Целта на ядрените сили е да предотвратят употребата на подобни оръжия. Безразсъдният режим на Джордж У. Буш разработи доктрина за първи ядрен удар, премахвайки ограниченията за употреба на ядрени оръжия. Основна цел на правителството на Рейгън е краят на Студената война и, следователно – на заплахата от ядрена война. Режимът на Джордж У. Буш и демонизирането на Русия от страна на режима на Обама преобърнаха това уникално постижение на президента Рейгън и направиха възможна ядрената война.

Когато некомпетентният режим на Обама реши да свали демократично избраното правителство на Украйна и да наложи марионетно на Вашингтон, Държавният департамент, ръководен от неоконсервативни идеолози, забрави, че източните и южните части на Украйна съдържат бивши руски провинции, придадени към Украинската съветска социалистическа република от лидери на Комунистическата партия, когато Украйна и Русия бяха част от една и съща държава – Съветския съюз. Когато подставените от Вашингтон русофоби демонстрираха на думи и дела своята враждебност към украинското руско население, бившите руски провинции обявиха своето желание да се завърнат при Майка Русия. Това не е изненадващо, нито е нещо, за което Русия да бъде обвинявана.

Крим успя да се върне в границите на Русия, където се намира от 18-и век, но Путин, надявайки се да угаси пропагандната война, разпалвана от Вашингтон срещу него, не прие молбите на другите бивши руски провинции. В следствие на което, марионетките на Вашингтон се почувстваха свободни да нападнат протестиращите провинции, следвайки израелската политика на атаки над цивилно население, населени райони и инфраструктура.

Проституиращите западни медии пренебрегнаха фактите и обвиниха Русия в инвазия и анексиране на части от Украйна. Тази лъжа е сравнима с лъжите, които американският Държавен секретар Колин Пауъл каза пред ООН от името на престъпния режим на Буш относно иракските оръжия за масово поразяване – лъжи, за които по-късно се извини, което не бе от особена полза за разрушения следствие на тях Ирак.

Когато малайзийският самолет бе свален, Русия бе обвинена преди изясняването на каквито и да е факти. Британските медии бяха сред първите обвинители – почти веднага след свалянето на самолета. Чух отвратителните интерпретации и лъжи на Би Би Си по Американското национално радио, като само пропагандата на „Дейли Мейл” бе по-лоша. Цялата „новина” имаше вид на организирана преди събитието, което, разбира се, предполага, че Вашингтон стои зад нея.

Жертвите на катастрофата станаха много важни за пропагандната война на Вашингтон. 290-те жертви са трагедия, но са само частица от убийствата, извършени от Израел над палестинците в същия момент, които не провокираха реакция от западните правителства, в контраст на излезлите по улиците хора, чиито протести удобно бяха потиснати от Израел чрез западните сили за сигурност.

Вашингтон използва свалянето на самолета, което вероятно си е негово дело, като извинение за нови санкции и натиск върху европейските му марионетки да се присъединят към него, което те и направиха. Вашингтон разчита на обвиненията и инсинуациите, и отказва да покаже доказателствата от сателитните снимки, защото те не подкрепят лъжите му. На фактите не бива да пречат на демонизацията на Русия, също както не бива да пречат на демонизацията на Ирак, Либия, Сирия и Иран.

Двадесет и двама безразсъдни и безотговорни американски сенатори представиха „Закона за предотвратяване на руската агресия от 2014 г.”, закон № 2277, предложен от сенатор Боб Коркър, който добре въплъщава в своето невежество и глупост вероятното мнозинство от американското население, или мнозинството гласоподаватели от щата Тенеси. Това е изключително глупав проектозакон, целящ започването на война, след която вероятно няма да има оцелели. Очевидно глупавите американци могат да изберат всякакъв глупак на власт.

Вярването, че Русия е отговорна за свалянето на малайзийския самолет, се превърна във факт в западните столици, въпреки пълното отсъствие дори на частица доказателство в полза на твърдението. И дори обвиненията да са истина, струва ли си един самолет започването на световна война?

Британската комисия за отбрана заключи, че разорената и военно неспособна Великобритания трябва „да се фокусира върху отбраната на Европа от Русия”. Задумкаха барабаните на военните разходи, дори барабаните на войната, и целият Запад започна да се присъединява. Военно неспособната Англия ще защитава Европа от несъществуващо, макар и силно разгласявано нападение на руската мечка.

Военните сановници на САЩ и НАТО, както и шефът на Пентагона, отправиха предупреждения за руска заплаха, базирани на предполагаемо, но несъществуващо натрупване на войски по украинската граница. Според западното Министерство на пропагандата, ако Русия защити руското население в Украйна от военното нападение на вашингтонското марионетно правителство в Киев, това ще бъде доказателство, че Русия е злодеят.

Пропагандната кампания на Вашингтон успя да превърне Русия в заплаха. Проучвания показват, че 69% от американците я считат за такава, а доверието на руснаците в американското ръководство се изпари. Руснаците и тяхното правителство наблюдават същата демонизация на своята страна и лидер, каквито наблюдаваха с Ирак и Саддам Хюсеин, Либия и Кадафи, Сирия и Асад, и Афганистан и талибаните, малко преди военните нападения над тези страни от Запада. За един руснак най-сигурният извод от доказателствата, е, че Вашингтон цели война с Русия.

По мое мнение, безотговорността и безразсъдството на режима на Обама са безпрецедентни. Никога преди правителство на САЩ или на която и да е ядрена сила не е полагало толкова усилия да убеди друга ядрена сила, че се подготвя за нападение срещу нея. Трудно е да си представим по-провокативно действие, което да застраши живота на Земята. Нещо повече, глупостта на Белия дом е двойно по-голяма, успявайки да убеди и Русия, и Китай, че планира превантивен първи удар срещу двете държави.

Републиканците искат импийчмънт на Обама за по-маловажни въпроси, като например Обамакеър. Защо не искат импийчмънт по такъв критичен въпрос като излагането на света на риск от ядрен армагедон? Отговорът е, че републиканците са също толкова луди, колкото и демократите. Техните лидери, като Джон Маккейн и Линдзи Греъм, са решени „да се противопоставим на руснаците!” Където и да погледне човек в американската политика, вижда ненормални хора, психопати и социопати, които не трябва да заемат политически длъжности.

Вашингтон отдавна се отказа от дипломацията. Той разчита на сила и заплахи. Правителството на САЩ е напълно лишено от разсъдък. Ето защо проучванията показват, че останалата част от света смята правителството на САЩ за най-голямата заплаха за световния мир. Днес (8 август 2014 г.) в-к „Ханделсблат”, германският „Уол Стрийт Джърнъл”, публикува следния текст:

„Американската тенденция да се минава от устна към военна ескалация – изолация, демонизация и атакуване на врага – се оказа неефективна. Последната успешна голяма военна акция на САЩ е десантът в Нормандия [през 1944 г.]. Всичко останало – Корея, Виетнам, Ирак и Афганистан – е чист провал. Разполагане на войски на НАТО на полската граница с Русия и обмислянето на въоръжаване на Украйна са продължения на използването на военни средства при липсата на дипломация.”

Марионетните на Вашингтон държави – цяла Европа, Япония, Канада и Австралия – позволяват тази най-голяма заплаха за света, като подкрепят целта на Вашингтон за упражняване на хегемония над целия свят.

Честваме стогодишнината от Първата световна война. Повтаря се обаче глупостта, причинила тази война. Първата световна война разрушава цивилизования Западен свят, и е дело на шепа заговорници. Резултатът е Ленин, Съветският съюз, Хитлер, възходът на американския империализъм, Корея, Виетнам, военните намеси, създали ИДИС, а сега и възкръсналия конфликт между Вашингтон и Русия, на който президентът Рейгън и Михаил Горбачов слагат край. Както Стивън Стар изтъкна на моя уебсайт, ако само 10% от ядрените оръжия в арсеналите на САЩ и Русия бъдат използвани, животът на Земята ще свърши.

Скъпи читатели, запитайте се, кога Вашингтон е казвал нещо различно от лъжа? Неговите лъжи доведоха до милиони жертви. Искате ли и вие да бъдете такава?

Вярвате ли, че лъжите и пропагандата на Вашингтон относно малайзийския самолет и Украйна си струват да рискуваме живота на Земята? Кой е толкова наивен да не разпознае, че лъжите му относно Украйна са същите като лъжите му за оръжията за масово поразяване на Хюсеин, иранските ядрени оръжия и използването на химически оръжия от Асад?

Не мислите ли, че неоконсервативното влияние, което властва във Вашингтон, без значение коя партия е на власт, е твърде опасно, за да бъде толерирано?

Източник: PressTVТагове:   новини,   Китай,   война,   украйна,   САЩ,   Русия,   войски,   крим,


Гласувай:
11. 1997 - Ние още не знаем истината за СПИН- а в Либия
28.06.2016 21:00
Време е да я научим от медицинските сестри, преди да са ги унищожили като неприятни свидетели.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: jivko1128
Категория: Политика
Прочетен: 4411557
Постинги: 1904
Коментари: 943
Гласове: 1927
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930