2. radostinalassa
3. iliaganchev
4. demograph
5. reporter
6. zahariada
7. kvg55
8. mt46
9. planinitenabulgaria
10. varg1
11. iw69
12. grigorsimov
13. wonder
14. leonleonovpom2
2. katan
3. leonleonovpom2
4. wonder
5. ka4ak
6. mt46
7. ambroziia
8. dobrota
9. milena6
10. donkatoneva
2. lamb
3. radostinalassa
4. hadjito
5. rosiela
6. iw69
7. dokito
8. kalpak
9. varg1
10. savaarhimandrit

СЕМЕНА, КОИТО НЕ НИКНАТ
американски боклуци, семена - монсанто, трансгенитичните мутации
Един форумец разказва:
„World According to Monsanto“ е документален филм на френската телевизия „Арте“, с режисьор Marie-Monique Robin. Това е филм, който трябва да бъде видян. Това е безспорно една от най-зловещите теми на новото време. Във филма се говори за продуктите на Монсанто, за фалшивата им реклама, за промяната на един ген, който прави растенията устойчиви на собствения им пестицид – Round Up и за патента върху този ген, което означава, че чрез трансгенитичните мутации скоро Монсанто ще имат патент над всяко едно семе, над всяко едно растение, което ражда земята – Монсанто ще са… Господ – създателите и най-лошото – собствениците на всичко живо по земята. Монсанто ще контролира храната ни… и няма да има кой да ги спре, защото Монсанто могат да подкупят администрацията на Клинтън и Буш, Обама и който и да е, така че администрацията на Бойко … е направо дребна риба за бюджета им. Прикрито лошата новина е, че в ЕС попадат страшно много продукти произведени в САЩ и Латинска Америка и третирани с пестициди на Монсанто предназначени за селското стопанство – фураж за животните например. Ако сте си купували домати от Фантастико и ако след това салатата, която сте яли е имала вкус на подметка, твърде вероятно е някой от продуктите на Монсанто да е замесен – споменатия вече Round Up например. Отгледан съм от баба ми и до 14-та си годишнина и почти не съм ял зеленчуци от пазара.Спомням си първия път, когато дядо купи големи, но доста бледи турски домати – не можах да спя цяла нощ и дори ставах да повръщам на няколко пъти, бях на 12, просто организмът ми не го пое.Най-големият страх на баба ми беше, че след като почине няма да има кой да ни отглежда „чисти“ домати и краставици и внучетата и ще се разболеят от рак…
Баба използваше чист оборски тор от животните, които отглеждаше, не ползваше пестиците, единствено „син камък“ против мана и болести по листата и други натурални и ползвани от векове продукти. За жалост баба пропускаше много важно звено във веригата – семената. Почти всички семена си купуваше от „Сортови Семена ЕООД“. Именно тук се намесва Монсанто с генетично модифицираните си семена, като дори отиват по-далеч – семена, който не могат да покълнат втори път – не могат да се развалят в склада, ако е твърде влажен – на практика можете да ги съхранявате вечно, но ако ги посеете повторно ще ударите на камък – няма да поникнат. Когато изгледате този филм, сценарии като „Заразно Зло“, където опасен вирус погубва земята и всичко живо съвсем няма да Ви се струват като научна фантастика… Технологията е тук, единствено различните държавни регулации я възпират, засега…“ У нас ГМО продуктите са забранени, но, само на хартия! В действителност в магазините за храни и млечни продукти гъмжи от генно-модифицирани храни. В т.н. мляко - няма мляко. Продукта е съставен от химия, вкус и миризма на млякото. Заради антибиотиците давани на животни и птици - месото им няма същинския вкус на месо. Заради обогатяването на лични сметки и банкови спекулации производителите на месо, мляко и кожи прибягват до химическата намеса, за да увеличат поголовно своето количество стоки,без да се интересуват от произведеното качество на своята продукция и без да ги засяга въпроса за здравето на себеподобните си, които консумират тези продукти.
ГМО продуктите са опасни за здравето на живите организми, (хора, животни- птици,риби), тези продукти са носители на ЩАМА - РАК и ЧУМА. Привидно добрата новина е, че в ЕС голяма част от продуктите на Монсанто са забранени, като например Posilac > "магичният" кравешки хормон който кара една крава да дава по 40л. литра мляко на ден.
Но, в България всичко забранено в чужбина, при нас е разрешено. Т.е. няма кой и как да го забрани, защото официално не е разрешено. Само в "сивата икономика" процента на неразрешените "забранени" стоки е повече от факт. Според статистиката "сивата икономика" движена от мафията заема около 38% от цялата икономика в България. Да не говорим за неофициалната контрабанда, подкрепяна от депутати и министри в сянка. За жалост обаче същата тази крава заболява от мастит, фермерите я тъпчат с антибиотици и хАмериканците поглъщат всичко това, затова и ако приятелката Ви се върне с бюст като Памела от бригада в САЩ и гърдите и спаднат след няколко месеца, не е във вас вината :)
Прикрито лошата новина е, че в ЕС попадат страшно много продукти произведени в САЩ и Латинска Америка и третирани с пестициди на Монсанто предназначени за селското стопанство - фураж за животните например. Ако сте си купували домати от Фантастико и ако след това салатата, която сте яли е имала вкус на подметка, твърде вероятно е някой от продуктите на Монсанто да е замесен - споменатия вече Round Up например. Държавата като контрольор само издава актове, които производителите не плащат, или налага глоби, които също никой не плаща. Ако всеки нарушител си плати глобите само за една година - хазната ще се напълни достатъчно и ще има пари за 20%-увеличение на минималните пенсии за години напред. Ако всички нарушители в държавата ни си плащаха глобите и актовете навреме - държавната хазна винаги ще е пълна и ще има пари и за бездомните и за критично-бедните. Но, в България - никой или почти никой не спазва законите, не плаща актове и глоби.
И ето как разсъждават форумците:
1. темата от една страна е ужасно интересно и от друга много неприятна. Лошото е че е факт, вече почва да излиза на яве (щом и по медиите почнаха да го говорят ), че е от много години се продавт такива продукти в България. На колко от вас им се е случвало като си купите домати, и при разрязването им да миришат на риба и естествено да нямат вкус ?
2. Не са само доматите. И месото е такова, зеленчуците също. Преди няколко дни ми дойдоха гости, промъкнали през митницата български свински пържоли, за да ме изненадат. По случайно стечение аз пък бях купил нашенски от града, свински пържоли, за да ги изненадам тях. Получи се чудесно сравнение. Едните имаха вкус на свинско месо, другите(бг) - вкус на партенки и риба. Сиренето - в Италия си е сирене и кравето и овчето, а в България - се рони като тебешир, дори и най-скъпото, а саламуреното се стапя сякаш е от сладолед, не може да се реже като сирене. Обаче има ЕДНО положително качество - всякакво месо, дори и говеждо/не телешко, а говеждо/ се сготвя за отрицателно време. Айде някой да се сети как се готви говеждо без тенджера под налягане в България.
3. Ами едрите ягоди,които продават търговците. Тук имаше една тема преди време за големите красиви ягоди, които растат и на сняг - имаше и снимки. Половината форумци се бореха, кой да купи повече семена от въпросните ягоди. Никой обаче не се и замисли какъв е този велик виреещ на всякъде сорт.....дали не е отровен с пестициди или нитрати (с които морим мишките и плъховете-тровим ги).
4. Печалбите са по-важни, от здравето на хората. Това вече е доказано с времето.
НЕКЪПАНИЯТ ДЕПУТАТ ПАК НАБИРА СРЕДСТВА
В Канада приеха закон, позволяващ да се ...