Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.09.2016 20:43 - 17 ГОДИНИ ОТ БОМБАРДИРОВКИТЕ НА НАТО НАД БАЛКАНИТЕ И ОБЕДНЕНИЯ УРАН - 24
Автор: jivko1128 Категория: Политика   
Прочетен: 1314 Коментари: 1 Гласове:
3

Последна промяна: 04.09.2016 21:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Източник: http://balkanec.blog.bg/novini/2012/03/25/13-godini-ot-bombardirovkite-na-nato-nad-balkanite-i-obednen.927620  
 Навършиха се 17 години от агресията на НАТО над Сърбия. По особено жесток начин бяха умъртвени стотици българи, сърби, албанци. Бог да прости невинните жертви на натовския ционистки терор!

Емил Живков - Зиези:
"Имена на загинали българи от западните покрайнини:
1. Стамен Рангелов, на 61 години, от село Божице, Сурдулица
2. Симеон Тодоров, на 31 години, от Сталач
3. Борис Еремиев, на 60 години, от Клисура
4. Иван Станков, войник, от Ниш 
Стамен Рангелов е намерил смъртта си във взривена от НАТО болница. Борис Еремиев също, но в друга взривена от НАТО болница. От четиримата само Иван Станков е военослужещ.
Неизвестно колко са загиналите българи, които носят "сръбски" фамилии.


Жертви сред сръбската войска - 1000
Жертви сред мирното население - 2500


По времето на Милошевич българското малцинство в Сърбия беше официално признато. Сърбия на "диктатора" Милошевич е единствената ни съседка, която признава българско малцинство. 
Българските Възрожденци свидетелстват, че сърбите са чисти българи,а ние да верваме на австроунгарската, гръцката и руска пропаганда и да се гледаме под вежди с братята си сърби..."
17 години от радиоактивното заразяване с уранови бомбиimage
Трайно демократизирани с уранови бомби. "Направи си смешни хора с обеднен уран"
Неизвестни са имената на всички българи загинали при бомбардировките в Югославия, но са известни имената заболелите от радиацията, регистрирани в ТЕЛК и НЗОК. Тези които са предали Богу Дух - имената им са в регистрите на ЕСГРАОН.


image
Деца облъчени от урановите бомби още в утробата


Обеднения уран е демократичен и не подбира.
По случай годишнината от обогатяването ни с обеден уран - за благодарност към Големия брат НАТО - всички демократи да се наведат и да разворят бузи. Кой не се наведе е червен!
Сърбия още страда от обеднения уран
12.04.2010
Почистването на територията на Сърбия от обеднен уран по време на бомбардировките на НАТО през 1999 г. - известни като „Милосърден ангел" - е трудно, тъй като частиците уран остават във въздуха. Необходимо е било да се премахне слой от почвата, заяви Радомир Ковачевич, токсиколог.
Четиридесет и осем невзривени ракетни бойни глави с обеднен уран  бяха намерени в Южна Сърбия при операция за обезвреждане на снаряди.
Жителите на тези територии често се оплакват от увреждане на бъбреците и кръвта и се наблюдават сериозни аномалии при деца.
В периода 1996-1998 г. вследствие на използваните от НАТО на обеднен уран, са починали около 400 босненски граждани, предаде ИТАР-ТАСС.
Обеднен уран беше използван от НАТО срещу босненските сърби през 1994 и 1995 г. и срещу югославски военни обекти в Косово през 1999 г., напомня Ройтерс. Излязоха съобщения, че италиански войници, служили в района, са заболели от левкемия.
В средата на 1998 г. д-р Йованович публикувала изследването "Равнището на смъртността сред бежанците от Хаджич в община Братунац". В него се посочвало, че смъртността сред бежанците надвишавала два пъти смъртността на коренното население на община Братунац. Хаджич е предградие на Сараево, което бе обстрелвано през 1995 г. от натовските сили с бомби с обеднен уран. Журналист от белградската агенция Бета посетил гробището в Братунац и преброил 70 гроба на преселници от Хаджич, починали от март м.г. досега. В църковния регистър с позоваване на медицински свидетелства е отбелязано, че причина за смъртта им е рак на вътрешните органи или левкемия.

Да си припомним, че жителите на Западна България също се оплакаха, че обеднения уран е скапал реколтата им.
Най-добре за напред той да се дава само на демократи, защото за тях е безвреден.
Новата мъченица на Сърбия:


Света мъченица от НАТО - Милица, дете

Ангелът и НАТОimage


Тригодишната Милица Ракич стана първата жертва на натовската операция "Милосърден ангел"


image


Момиченцето убито от бомбите на НАТО е канонизирано като новомъченица

Тя стана една от стотиците югославски деца – жертви на натовските бомбардировки. Кодовото име на операцията — «Милосърдният Ангел».

В памет на 3-годишната Милица Ракич

image
Къщата на Милица


image

Близките

image

image
image
Паметник на жертвите на НАТО ще бъде издигнат в Белград, защото унищожиха Сърбия и идва време и България да я няма на картата!


image


Точно на 24 март 1999 г. оглавяваната от САЩ коалиция от 19 страни-членки на НАТО нанесе първите ракетно-бомбени удари по Белград, Ниш, Прищина и други югославски градове. Варварските бомбардировки, противоречащи на всички действащи норми на международното право, продължиха 78 дни и нощи. Те не спряха и по време на Великденските празници, напротив:

"Нашият подарък за вашия Великден" пишеше върху американските бомби.


image


Страшни кървави следи: около 3 хиляди души, повечето от които мирни жители, бяха убити, а повече от пет хиляди ранени.
Освен бомбените удари бяха приложени нервно-паралитичен газ, снаряди, съдържащи уран, отровни химикати, съсипващи реколтата.


Удар на НАТО по амонячен завод в Панчево - умишлено причинена екологична катастрофа:

http://www.usinfo.ru/jugoslavijagallery3.htm

image image

Сърбите излизат по мостовете и площадите под бомбите:


image image

Така те показват презрението си към чуждите нападатели.
С тях бяха и звездите на сръбската музика, които пееха на открито под НАТО-вските самолети.


image image


Стара българска черква в Косово, една от многото разрушени от шиптърските банди под НАТО-всЯко покровителство

СРЪБСКА РАПСОДИЯ

"Хвърляйте дърва в горящата къща на съседа, та дано по-лесно пламне и нашата...

"Йеньо, излез, тражи те майка!"
- нареждаше възрастна жена с черна забрадка и оглеждаше димящите въглени, в които се бе превърнал домът й. А Йеньо догаряше под развалините...
Това се случи в Сърбия през пролетта на 1999 година.


"Ние предприехме въздушни удари по военни цели в Югославия, за да предотвратим хуманитарната катастрофа!" - самодоволно обяви американският министър на отбраната Уилям Коен.


image image
Белград - 8 май 1999

"Разбира се, че ще предоставим на НАТО неограничен достъп до нашето въздушно пространство!" - назидаваше президентът Петър Стоянов.


image image

Когато разоряват твоя съсед, а ти тръгваш да помагаш на разорителите. Когато убиват тригодишната Милица Ракич, а ти се радваш. Когато понятията “честно” и “нечестно” разменят местата си, а ти приемаш размяната за нормална. Когато протягат към теб ръка за помощ, а ти отвръщаш с удар в лицето. Когато отправят предложение за прекратяване на една хилядолетна вражда, а ти избираш продължението на враждата...

image image

Българското правителство се разгневи на “емоционалната българска реакция по отношение на войната”.
Сръбските жертви в Косово:
http://po-sveta.hit.bg/kosovo.htm

image

Тогава, през 1999 година замълчахме, клекнахме пред диктовката на Бил Клинтън. В резултат хиляди невинни сърби бяха избити от демократичната американска авиация. В резултат целият български народ бе разорен и съсипан от демократичните български слуги на Америка.
Време е да осъзнаем, че злодеянията никога не са били печеливши. С какво убийството на Йеньо ще предотврати хуманитарната катастрофа?
Нима ние, българите ще се чувстваме спокойни, ако знаем, че сме помагали да бъде умъртвено съседското дете?


image image
Korisa, 14 май 1999
Това не е взривеният от ДПС на гара Буново български пътнически влак, в който загинаха невинни жени и деца. Това е взривен от американската армия сръбски пътнически влак. Приликата обаче е пълна.
Време е за недоверие към палачите на Йеньо.

Слободан Милошевич го убиха демократите, защото не можаха да докажат нито едно от обвиненията срещу него и щяха да станат за смях. А те го убиха и станаха само за омраза.
Здравият, нормален човешки ум си дава сметка, че да застанем срещу Сърбия означава да застанем и срещу интересите на България. От САЩ не видяхме нищо добро, само зло.
И ние, и сърбите изстрадахме достатъчно заради своето разделение. По-добре е да си подадем ръка и заедно да тръгнем срещу причинителите на страдания.


image image
Белград - бомбардираната болница "Dragisa Misovic"


Нищо незначещи думички като „демокрация”, „либерализъм”, „свободен пазар” (на роби) не ми правят впечатление.
През декември 2002 година ми се случи да мина през Белград. Изведнъж гледам срещу мен жилищен блок. Много приличаше на блока, в който живея. Обикновена соцпанелка. Жилищният блок в Белград беше разполовен от американска бомба. От демократична американска бомба. Признавам си, след тази гледка намразих и американската политика, намразих и демокрацията. В един миг си представих, че съм седнал да вечерям със своето семейство и над нас пада същата такава демократична американска бомба.

"Заиграе ли мечката в двора на съседа, ще заиграе и в твоя двор" - казва народната поговорка. В съседна Сърбия мечката играе под звуците на либерално-демократична американо-албанска музика и тъпче всичко сръбско. В съседна Сърбия звучи страшната Сръбска рапсодия. В България вече се чуват първите акорди на нашата, на Българската рапсодия. Композиторите ги знаем – и там, и тук те са едни и същи. Къде е Диригентът, къде е българският народ да вдигне своята диригентска тояга, да я размаха и да каже „Стига!”?


Ангел Грънчаров - Елтимир
25 февруари 2008 г.

ЩЕ ДОЙДЕ ВИДОВДЕН !


     


Гласувай:
3
01. nadzambunata - Познавам от голяма близост всички събития. И да, беше кошмарно! За нас, като съседи също беше страшно!
04.09.2016 22:24
НО: те, заедно с коминтерна, че и нато и ВСИЧКАТА останала гад унизиха Майка България, тъпкаха Българското население в Западна Покрайнина и в "македония"! Не, ние не сполучихме от нещастието им, не се радвам, защото имам Българско съзнание, а ние Българите не се радваме на чуждото нещастие. На срПски гроб обаче нема да заплачем! Освен ако не си платят! Доброволно!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: jivko1128
Категория: Политика
Прочетен: 3033492
Постинги: 1604
Коментари: 812
Гласове: 1559
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Юни, 2021  
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930