2. missana
3. radostinalassa
4. meto76
5. krumbelosvet
6. kvg55
7. mt46
8. kordon
9. genadi2000
10. toross
11. planinitenabulgaria
12. wonder
13. leonleonovpom2
14. doktora757
2. shtaparov
3. katan
4. mt46
5. ka4ak
6. donkatoneva
7. ambroziia
8. milena6
9. vidima
10. dobrota
2. siainia
3. radostinalassa
4. humanity21
5. lamb
6. krumbelosvet
7. astrojozi19
8. sarang
9. dominos
10. bojinkata
Има храни, които са вкусни, но заради токсичността си могат да доведат до рак
Предлагаме ви списък на храни, които са опасни и вредни. Въпреки, че заради вкусовите си качества често посягаме към тях без да се замислим. Не е сигурно, че неминуемо ще се разболеете от коварната болест, лекарите препоръчват да се ограничи консумацията им
Месо преработено в салами, шунки и кренвирши
В тези продукти се съдържат не само вредни мазнини, но и в пъти повече натрий и консерванти отколкото в прясното месо. Високото съдържание на нитрати и нитрити в колбасите и пушените меса могат да причинят няколко различни видове рак. А точно на тях месните продукти дължат хубавия си мирис и цвят.
2.Маргарин
Преди се смяташе, че маргаринът е полезен заради съдържанието му на растителни мазнини. Сега специалистите са на мнение, че съдържаните в заместителя на кравето масло наситени мазнини увеличават риска от сърдечни проблеми.
3.Газирани безалкохолни напитки
Подсладените със захар напитки, каквато е колата съдържат голямо количество от нея. Само една бутилка от нея има десетина лъжици захар. Което води до повишено отделяне на инсулин от тялото. Ако този процес се извършва често рискувате да заболеете от диабет или някой от видовете рак.
4.Сладкиши с изкуствени подсладители
Ако употребявате такива сладкиши, които съдържат заместители на захарта може да разстроите храносмилателната си система. Тъй като човешкия организъм трудно преработва изкуствените подсладители.
5.Хляб, който съдържа калиев бромат
Според специалистите хляб или бисквити, на които е добавен калиев бромат при печенето трябва да се избягват. Последните изследвания показват, че този химикал предизвиква рак. Затова дори е забранен в някои държави.
6.Пуканки приготвени на микровълнова фурна
В пликчетата с пуканки за микровълнова се съдържа химикал наречен PFOS киселина. Препаратът уврежда бъбреците, намалява плодовитостта и увеличава риска от рак, пише zajenata.bg.