Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.11.2016 08:03 - Скъпи български избирателю, ПОЛОЖЕНИЕТО В ДЪРЖАВАТА Е БЕДСТВЕНО!!!
Автор: jivko1128 Категория: Политика   
Прочетен: 1622 Коментари: 2 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Скъпи български избирателю,  ПОЛОЖЕНИЕТО В ДЪРЖАВАТА Е БЕДСТВЕНО!!!

ГЛУХА,  БЕЗХАБЕРНА И КОРУМПИРАНА ВЛАСТ;
ЖЕСТОКА,  БРУТАЛНА И НЕПОКЛАТИМА МАФИЯ; 
ПОВСЕМЕСТНА ИКОНОМИЧЕСКА,  СОЦИАЛНА И ДУХОВНА КРИЗА;
НЕПОНОСИМА БЕДНОСТ,  РАЗРУХА,  УНИЖЕНИЕ,  ГЕНОЦИД!

 Какво правим ние – гражданите на тази държава?!?!?!

П-Р-О-Т-Е-С-Т-И…!!!

Протести на учителите , протести на лекарите, протести на шофьорите,  протести на майките,  протести на зърнопроизводителите, протести на еколозите, протести на пенсионерите, протести на млекопроизвидителите, протести на студентите, протести, протести, протести…!

Протестираме РАЗДЕЛЕНИ!  Всеки за себе си! Протестираме за заплати, за субсидии, за пенсии, за…! Протестираме  И КАКВО? НИЩО…!!!
ПАК ГЛУХОТА,  БЕЗХАБЕРИЕ, ЧЕ И ТЕРОР ОТГОРЕ НА ТУЙ!!!

Какво прави  “опозицията”?! 
 И ТЯ ПРОТЕСТИРА! ЗА КАКВО? ЗА ВЛАСТ!!!
  А НИЕ, ИЗБИРАТЕЛИТЕ?! “ ДАВАМЕ”  ВЛАСТ!

Давахме ВЛАСТ:
На Бойко, на Радан  и на Иван; на Делян, на Местан или  на Доган!
Давахме ВЛАСТ:
За да има демокрация, за да има справедливост, свобода и благоденствие ! Давахме власт безропотно, търпеливо и с надежда!  И… КАКВО?

За двадесет години тези, на които давахме власт, стари- “нови”, “нови-стари”:
 
Сториха така щото днес в България да се шири бедност,  отчаяние, апатия, несигурност и необуздана,  жестока престъпност;  Днес българинът да няма доверие на собствената си държава;  Днес българинът да няма гарантирано право на живот и достойнство, право на здраве и спокойни старини;  Днес българинът да няма сигурност, нито в собствената си държава, нито в собствения си дом;  Българинът да нема мечти!
             Това ли е лицето на българската демокрацията? 

             Така е уважаеми български избирателю, 
Ние българските граждани никога не сме имали и все още нямаме реални избирателни права!  Ние не избираме!  Ние само “гласуваме”! Ние даваме или продаваме на робска безценица своя глас за вече избраното!  Винаги сме били и си оставаме само едни безгласни гласоподаватели - МЪЛЧАЛИВИ,  РАВНОДУШНИ,  РОБСКИ ТЪРПЕЛИВИ, ПРИМИРЕНО ЧАКАЩИ НЕСЪЩЕСТВУВАЩИЯ МЕСИЯ !!! 
                                     Скъпи българино, 
Защо най-после не разбереш, че със стари проститутки нов публичен дом не се прави! Защо най-после не осъзнаеш, че действащата партийно-олигархична политическа система на управление и нейното клониране е пагубна за българското общество,  за българската държава,  за теб самия! Няма ляво, няма дясно, няма център!  Има ИНТЕРЕСИ.

        От къде да се започне? 
Първо, от КОНСТИТУЦИЯТА, което ще рече;
Второ,  РЕФЕРЕНДУМ и ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ;
Трето, НОВИ ПРАВИЛА НА ИЗБОРА НА ГРАЖДАНИТЕ, 
където да се гарантира:
- Абсолютно равноправие и равнопоставеност при формиране на политическите субекти и участие в избори. Никакви привилегии и ограничения на права; 
Изборите да са дело на избирателите, които пряко и активно да участвуват в определяне на правилата,  в организацията,  в провеждането и контрола на избирателния процес;
- Гласуването като право,  задължение и отговорност; 
Народният представител да представлява конкретен брой избиратели и техните интереси от конкретен район в държавата;
- Народният представител да се отчита и да носи отговорност за своята политическа дейност само пред избирателите,  които представлява и да подлежи на отзоваване;
- Прозрачност, публичност,  ровнопоставеност и строг контрол при финансиране на изборите;
- Изборът да е действителен само ако в него участвуват повече от 50% от имащите право на глас…
ЗАЕДНО,  КАТО ГРАЖДАНИ,  КАТО ИЗБИРАТЕЛИ,  КАТО ХОРА ДАВАЩИ ВЛАСТ,  МОЖЕМ! 
                     ЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА! НАПРАВИ НАЙ-ПОСЛЕ СВОЙ СОБСТВЕН ИЗБОР, БЪЛГАРИНО!

 

 

българското представителство няма да бъде нито народно, нито гражданско, а типично партийно представителство! Представителство на наложеното с политически и икономически диктат статуквото! 
             Защо ли? Ами защото българските граждани никога не са имали и нямат възможност реално да избират. Те не избират! Те “гласуват”! Те са “гласоподаватели”! Те дават или продават на робска безценица своя глас за вече избраното от “гениалните” партийни лидери, от самата политическа класа! Те дори не са имали и нямат право на мнение за това: дали да бъде социализъм или капитализъм; дали да бъде монархия или демокрация; дали да сме във Вършавския или в НАТО; дали да сме в СССР или в ЕС; дали да се кланяме на дядо Иван или на чичо Сам…! 
              Така е, винаги “ИЗБОРЪТ” на гражданите на България, е бил и си остава изборът на властващата партийно-политическа олигархия 

СВОЕОБРАЗЕН ГРАЖДАНСКИ РЕФЕРЕНДУМ - “ЗА” или “ПРОТИВ” статуквото;
             Като вот на недоверие към управляващата парнийно-политическа върхушка! 
         Като протест срещу наложената партийно-политическа система на управление на българското общество!
           

              ДУМАТА ИМАТЕ ВИЕ!

 "Ако искаш нещо да постигнеш, но нямаш сили, намери други, които искат същото да постигнат и заедно ще успеете. "

Скъпи български избиратели,

             Позволете ми най-напред да Ви пожелая много, много здраве, лични успехи, повече демокрация, по-добро и благоденствуващо бъдеще за България и за целия българския народ.  Защото днес, уважаеми български избиратели, след повече от двадесет и шест годишен “преход към демокрация” без колебание следва да признаем, че в България няма реална демокрация!

          Днес в България се шири бедност, отчаяние, апатия, несигурност и необуздана, жестока престъпност. Днес българинът няма доверие на собствената си държава. Днес българинът няма гарантирано право на живот и достойнство, право на здраве и спокойни старини. Днес българинът няма сигурност, нито в собствената си държава, нито в собствения си дом!

           Обръщам се към Вас избиратели в България по повод “ИДЕИТЕ”  за реформа на избирателната и партийната система!

             Отново тези които са на власт, ще “умуват” как да променят правилата за вземане на власт!!!

             А КЪДЕ СМЕ НИЕ – ИЗБИРАТЕЛИТЕ ??? Тези, които уж даваме власт?  Тези, които уж имаме право да избираме по своя воля и дълбоко вътрешно убеждение? Тези, които изразяваме народните интереси ?!

              Това ли е новото лице на демокрацията след 26 години “преход”?  Същите хора и политически субекти, които 26 години щедро обещаваха демокрация, справедливост, свобода и благоденствие, а в същото време безконтролно формираха и осъществяваха цялата власт в държавата единствено съобразно собствените си идеологически, икономически и тясно партийни интереси! Същите, които превърнаха властта в благодатно средство за лично забогатяване и престъпно ограбване на българския народ! Същите, които брутално и безцеремонно наложиха диктатура на олигархична основа!

 Ярък пример за това са наскоро проведените избори за кметове и общински съветници.

                 Какво ли ги уплашили? Ниската избирателна активност? Едва ли. Отвращението на хората от “политиците”? Или пък факта, че след местните избори във властта влязоха сили, за които не бяха чували и не бяха ги виждали в действие. Вероятно “политиците” от управляващите партии са осъзнали, че много скоро собствената им система ще рухне и ще изтърват властта и благинката от нея? Пък и то си е страшничко, на много места традиционните партии са изметени от местни парламенти. Ами ако се случи нещо такова и на национално ниво?

         Много е изгодно Те, избирателите, да си останат само “гласоподаватели”! Да нямат реални избирателни права и да продължават да дават или продават своя глас за вече избраното от властващата олигархия.

           ЩЕ УСПЕЯТ ЛИ ???

          ДА, ако всички ние като избиратели продължаваме да вярваме на празни обещания и на тези, които вече 26 години методично и целенасочено ограбват България и българския народ. Ако продължаваме безропотно да сме само “гласоподаватели” и да гласуваме за вече избраното от тях и да им позволяваме безконтролно да властват против нас и нашите национални интереси.

без участието и съгласието на целият български народ не може да се решава съдбата и бъдещето на БЪЛГАРИЯ. Ако сме убедени, че е настъпило време всеки да поеме своята отговорност. Ясно и категорично да каже на глас - НЕ на бруталността, диктатурата и политическия терор на олигарсите!  

         АКО ВСИЧКИ ЗАЕДНО СЕ ПРОТИВОПОСТАВИМ НА ПРЕДЛАГАНАТА ДНЕС ПОЛИТИЧЕСКА КОЗМЕТИКА И ПОВЕДЕМ БОРБА ЗА РЕАЛНА ПРОМЯНА В ОБЩЕСТВЕНИТЕ ОТНОШЕНИЯ!  ПРОМЯНА В ПОЛИТИЧЕСКИЯ МОДЕЛ НА УПРАВЛЕНИЕ НА НАШЕТО ОБЩЕСТВО,  НА НАШАТА ДЪРЖАВА!

             

            Трябва борба за извоюване най-напред на реални избирателни права и осигуряване на равно поставено и активното участие на гражданите в обществено политически процеси за формиране и осъществяване на властта. Убеден съм, че ако искаме ПРОМЯНА, то тя трябва да започне най-напред от правото на избор. От налагането на избирателна система където:

Първо, ако българският гражданин има конституционното право да дава власт то трябва да има правото да контролира и отнема дадената власт.

Второ, политическите субекти /искащите власт/ предлагат свои стратегии и проекти за осъществяване на властта. Те не трябва да определят правилата на избора!

Трето, изборът е дело на избиращият, който следва пряко и активно да участвува в определяне на правилата, организацията, провеждането и контрола.

Четвърто, в избора като обществен процес участват равно поставени политически субекти – партийни и граждански. Не са допустими привилегии или отнемане на права.

Пето, гласуването като израз на личен избора е право, задължение и отговорност на всеки български гражданин. То нито се дава, нито се ограничава, нито се отнема по каквито и да е признаци.

Шесто, представителството в законодателната институция /Народното събрание/ е представителство на конкретен брой избиратели от конкретен избирателен район.

Седмо, народният представител се отчита за своята дейност само пред своите избиратели и подлежи на отзоваване.

Осмо, Отзоваването на народен представител е функция на избирателите.

Девето, Прозрачност, публичност и строг контрол при финансиране на изборите.

Десето, изборът е действителен само ако в него участвуват повече от 50% от имащите право на глас!             

Това според мен е аз-бука-та на промяната!

 

Двадесет и шест години по-късно се питаме: Вярно ли е това?

България, демократична, правова и социална държава ли е? Българският гражданин има ли гарантирани човешки права? Българинът има ли достойнство и сигурност в собствената си държава?

Двадесет и шест години по-късно можем ли да кажем, че това което е днес за референдума е волята на българския народ?

Днес в България няма реална демокрация!  Днес в България се шири бедност, отчаяние, апатия, несигурност и необуздана жестока престъпност. Днес българинът няма доверие на собствената си държава. Днес българинът няма гарантирано право на живот и достойнство, право на здраве и спокойни старини. Днес българинът няма сигурност, нито в собствената си държава, нито в собствения си дом.

Днес българският гражданин е само един “гласоподавател”.  Днес българският гражданин няма реални избирателни права. Днес той, българският гражданин дори вече не гласува! Защо? Отговорът е личен за всеки.

 

Ние само ще отбележим, че за Двадесет и шест години “преход” в нашият обществено-политически живот едно малцинство от българските граждани наричащо себе си политическа класа, което целенасочено използва анти демократичната същност на чл. 11./3/ от същата тази българска Конституция за да си присвои привилегията единствено ТО да формира и изразява политическата воля на всички българи, да формира и осъществява безконтролно цялата власт в държавата съобразно собствените си интереси.

Днес “обществени” не са интересите на целокупния български народ, а единствено интересите на властващата и в политиката и в икономиката олигархия.

Днес цялата държавна власт нито произтича, нито се осъществява от народа.

Днес държавата не принадлежи на българските граждани, а партийните олигарси.

 

ВРЕМЕ Е НАЙ-ПОСЛЕ ДА НИ ЧУЕТЕ!

ЗАЩОТО НИ ОМРЪЗНА ДА СМЕ САМО ГЛАСОПОДАВАТЕЛИ.

ЗАЩОТО НЕ ИСКАМЕ ПОВЕЧЕ ДА “ИЗБИРАМЕ” ВЕЧЕ  ИЗБРАНОТО.

ЗАЩОТО ИСКАМЕ ДА СМЕ ЗНАЧИМИ И ДОСТОЙНИ ХОРА.

ВРЕМЕ Е ЗА ДЕМОКРАЦИЯ.

 

    ТРЕВОЖНО!!!
Отново козметика, а БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА Е В КОМА –       КОРУМПИРАНА ВЛАСТ, МАФИЯ, РАЗРУХА, НЕПОНОСИМА БЕДНОСТ, УНИЖЕНИЕ, ГЕНОЦИД!

Кой е виновен?!

Този, който преяжда от власт? Или този, който дава власт без да има право да я контролира и да я отнема когато има опасност от преяждане? Робовладелеца или смирения роб?

Виновен ли?!  Не-е-е, няма виновен!!! Въпреки, че Днес българската държава, българското общество, НИЕ българските граждани сме в КОМА!

Кой ще ни спаси???

Старите партийни мутри - тези, който съсипаха и ограбиха България?!!! Тези ли, на които: Осемнадесет години давахме ВЛАСТ: За да бъде  “Времето наше”;  За да има “Сполука за България”; За да дойде “Новото време”; За да сме в НАТО и ЕС…
Давахме ВЛАСТ: на Бойко, на Радан и на Иван, на Делян, на Мустан  или  на Доган!
Двадесет и шест години давахме ВЛАСТ: за да има демокрация, за да има справедливост, свобода и благоденствие !
Давахме власт безропотно, търпеливо и с надежда!  И ПОЛУЧИХМЕ… КАКВО?
РАЗРУХА, НЕПОНОСИМА БЕДНОСТ,  УНИЖЕНИЕ,  Г Е Н О Ц И Д !!! 
               
“Нови” партии и партийни коалиции
 в състава на сега действащата стара, престара партийно-идеологическа политическа система?!!!
Или пък “нови” лидери-супер мени - месии?!!!

Спасители!? Има!

Ето, днес отново старите-нови както и новите-стари политически партии отново се боричкат за властовия кокал. Едните захапали здраво не пускат, другите с лиги потекли заплашват с предсрочни избори!!! И отново, и отново -“Ние като дойдем на власт…!!!” А халът на българина все същият- от зле по-зле! 
До кога ??? от Референдума ще се разбере!
Едно е от ясно по-ясно драги ми българино-наречен гласоподавател, електорална еденица и т.п…,  Спасението на българската държава, на българското общество е в самите НАС - тези , които даваме право на някой да властвува над нас! Тези на които Господ е дал способността да ИЗБИРАМЕ! Да избираме живот свободен или живот в робство!

Днес всеки родолюбец, всеки гражданин на България, който има достойнство и чест трябва да осъзнае, че действащата партийно-идеологическа политическа сестема на управление и нейното клониране е пагубна за българското общество, за българската държава, за българските граждани! 

Формулата на спасението 
е само една: 
Реална демокрация; 
Активно функциониращо само организиращо се гражданско общество; 
Абсолютно равноправие и равнопоставеност при формиране на политическите субекти; 
Държава на гражданите с открито и обществено контролирано управление; 
Свободно и пряко избираемо, подлежащо на отзоваване гражданско представителство в законодателната институция на българското общество; 
Ясно формулирана и безапелационно заявена Отечествена кауза на българите; 
Дългосрочна и ресурсно обезпечена национална стратегия за развитие… 

Пътят?! Също е един. Не пътят на мълчанието!  Не пътят на равнодушието! Не пътят на търпението!  ЗАЩОТО вече разбрахме,  мълчанието е разруха, равнодушието е предателство, а търпението е гибел!

ПЪТЯТ е един, ЕДИНЕНИЕ и БОРБА:

ДА СИ ВЪРНЕМ ДЪРЖАВАТА НА ГРАЖДАНИТЕ!

                  БУНТЪТ  ГОРИ!!!

                        Българското гражданско общество се РАЗБУНТУВА :

       Срещу двадесет и шест годишния Геноцид  наречен  
                    „ПРЕХОД КЪМ ДЕМОКРАЦИЯ”; 
       Срещу ГЛУХАТА, БЕЗХАБЕРНА И КОРУМПИРАНА ВЛАСТ; 

       Срещу ЖЕСТОКАТА, БРУТАЛНА И НЕПОКЛАТИМА    
                    МАФИЯ; 

       Срещу ИЗБИРАТЕЛНАТА СИСТЕМА; 

             Срещу  ПАРТИЙНО-ПОЛИТИЧЕСКАТА ОЛИГАРХИЯ...!

         НО,   ВНИМАНИЕ!!! Когато лумне огън,  важното е кого топли  и какво гори!            

 До протестиращите и  всички избиратели в България,

                  Обръщам се към Вас  по повод  ИЗКУСТВЕНО създадената политическа криза точно от ТЕЗИ, които осъществяваха „прехода”, които сториха така, че днес НИЕ българите, да нямаме доверие на собствената си държава; да нямаме гарантирано право на живот и достойнство, право на здраве и спокойни старини; да нямаме сигурност, нито в собствената си държава, нито в собствения си дом...!

                  ЦЕЛТА??? ОЧЕВАДНА: 

 Да продължи господството на наложеното партийно-олигархично статукво и агонията на българското общество. Да не се допусне зараждане, утвърждаване и развитие на независимо от тях самоорганизиращо се гражданско общество. Много им е изгодно Ние, избирателите, да си останем само “гласоподаватели”!

Да нямаме реални  избирателни права и да продължаваме да даваме или продаваме своя глас за вече избраното от властващата олигархия. 
Как мислите скъпи сънародници, редно ли е това? Същите хора и политически субекти, които 26 години щедро обещаваха демокрация, справедливост, свобода и благоденствие за целия български народ, а в същото време безконтролно формираха и осъществяваха цялата власт в държавата единствено съобразно собствените си идеологически, икономически и тясно партийни интереси! Същите, които превърнаха властта в благодатно средство за лично забогатяване и престъпно ограбване на българския народ! Същите, които брутално и безцеремонно наложиха диктатура на олигархична основа, отново да определят правилата на избора - кой да управлява и да определя съдбините на една държава, на един цял народ!?
      Въпросът е: ЩЕ УСПЕЯТ ЛИ И ТОЗИ ПЪТ???

      Много ми се иска не да кажа, а да изкрещя –НЕ! Но както вървят нещата може и да успеят АКО ВСИЧКИ ЗАЕДНО НЕ СЕ ПРОТИВОПОСТАВИМ ЯСНО И КАТЕГОРИЧНО НА ПОРЕДНАТА ПОЛИТИЧЕСКА МАНИПУЛАЦИЯ И НЕ ПОВЕДЕМ НЕПРИМИРИМА 

БОРБА ЗА РЕАЛНА ПРОМЯНА В ОБЩЕСТВЕНИТЕ ОТНОШЕНИЯ! ПРОМЯНА В ПОЛИТИЧЕСКИЯ МОДЕЛ НА УПРАВЛЕНИЕ НА НАШЕТО ОБЩЕСТВО, НАНАШАТА ДЪРЖАВА!
                 
Вярно, ПРОМЯНАТА, 
Гласувай:
41. 1997 - Вчера беше рано, утре ще е късно?????????
09.11.2016 09:05
"18.10 07:08 - БЪЛГАРИЯ СРЕЩУ ГЕРБ! 86 % ОТ БЪЛГАРИТЕ МРАЗЯТ БОЙКО БОРИСОВ!, съобщиха Социологически Агенции! Народния Гняв – Клокочещ Вулкан, който Скоро ще Изригне!"

Какво се случи, та настъпи време за бунт и протести?

Аз лично смятам, че ДЕМОКРАТИЧЕСКИТЕ механизми на представителната демокрация са добри и призивите за бунт нямат основание и са във вреда на държавността.
цитирай
2. krumbelosvet - Не така, ОНАКА !!!
09.11.2016 10:40
Това е основната идея на дългия пост. НАЛАГА СЕ ДА СЕ ПОВТАРЯ :
Без отчитани на външната манипулация, натиск и принуда, без тоя ВЪНШЕН фактор, са ПРАЗНА РАБОТА всякакви опити за вътрешно-политико-икономико-психолого-морален анализ или ПРОГРАМА ЗА ДЕЙСТВИЕ. Нас планомерно ни унищожава Господарят на съвременното земно кълъбце.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: jivko1128
Категория: Политика
Прочетен: 3200177
Постинги: 1703
Коментари: 839
Гласове: 1600
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Януари, 2022  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31