Най-четени
1. radostinalassa
2. zahariada
3. kvg55
4. mt46
5. iw69
6. varg1
7. leonleonovpom2
8. planinitenabulgaria
9. wonder
10. rosiela
11. missana
12. panazea
13. sekirata
14. getmans1
2. zahariada
3. kvg55
4. mt46
5. iw69
6. varg1
7. leonleonovpom2
8. planinitenabulgaria
9. wonder
10. rosiela
11. missana
12. panazea
13. sekirata
14. getmans1
Най-популярни
1. shtaparov
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. bojil
7. ambroziia
8. ka4ak
9. vidima
10. milena6
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. bojil
7. ambroziia
8. ka4ak
9. vidima
10. milena6
Най-активни
1. radostinalassa
2. hadjito
3. lamb
4. siainia
5. iw69
6. kvg55
7. missana
8. kunchev
9. sekirata
10. savaarhimandrit
2. hadjito
3. lamb
4. siainia
5. iw69
6. kvg55
7. missana
8. kunchev
9. sekirata
10. savaarhimandrit
Постинг
16.08.2017 15:16 -
На вниманието на потребителите: Малтодекстрин е новата отрова в храните, която буквално слепва тъканите в организма! - https://www.blitz.bg/


На вниманието на потребителите: Малтодекстрин е новата отрова в храните, която буквално слепва тъканите в организма! Как да я разпознаем

Живеем в свят, в който изкуственото преобладава. Онова, което консумираме обаче, дори когато спазваме здравословен хранителен режим, не винаги се оказва полезно за нас. Освен че ни бърка в джоба, често ни бърка и в здравето! Днес ще ви запознаем със съставка, която присъства в много от продуктите, които консумирате в ежедневието си, без да си давате сметка как въздейства в действителност на организма ви. Научете повече за нея и бъдете прецизни, когато подбирате менюто си или поне достатъчно информирани за неговите вкусови стойности, пише в. "ШОУ" в новия си брой, който вече е на пазара. Вероятно не сте чували за малтодекстрин, но тя е често срещана съставка в много от храните, които ядем. И тъй като е сравнително евтина за производство, натрупва особена популярност и присъствие в състава на много опаковани храни. Повечето хора, които го консумират, дори не осъзнават какво поднасят на организма си. И въпреки че за малтодекстрина могат да се срещнат и позитивни изказвания, негативните последици, които може да донесе, заслужават внимание. Човечеството от хилядолетия е използвало ензими (ферменти) за приготвяне на своите храни. Сиренето, например, е ферментативен продукт, получен с помощта на сирищния ензим. Ензимите, разграждащи нишестето и простите захари, също са известни от древността. Един от най-популярните продукти на този процес е бирата, позната още на египетските фараони. Дори българското кисело мляко се получава чрез ензимозависим процес, постигнат с помощта на млечно-киселите бактерии. Използването на трансглутаминазата в хранително-вкусовата промишленост днес е само една частна съвременна версия на тази вековна традиция. По естеството си тя е ензим, чиято естествена функция е да свързва с ковалентни връзки аминокиселините глутамин и лизин в различни белтъчни субстрати, формирайки по този начин текстура.
Прочети повече в Blitz.bg: https://www.blitz.bg/zdrave/zdravni-novini/na-vnimanieto-na-potrebitelite-maltodekstrin-e-novata-otrova-v-khranite-koyato-bukvalno-slepva-tkanite-v-organizma-kak-da-ya-razpoznaem_news536844.html

Живеем в свят, в който изкуственото преобладава. Онова, което консумираме обаче, дори когато спазваме здравословен хранителен режим, не винаги се оказва полезно за нас. Освен че ни бърка в джоба, често ни бърка и в здравето! Днес ще ви запознаем със съставка, която присъства в много от продуктите, които консумирате в ежедневието си, без да си давате сметка как въздейства в действителност на организма ви. Научете повече за нея и бъдете прецизни, когато подбирате менюто си или поне достатъчно информирани за неговите вкусови стойности, пише в. "ШОУ" в новия си брой, който вече е на пазара. Вероятно не сте чували за малтодекстрин, но тя е често срещана съставка в много от храните, които ядем. И тъй като е сравнително евтина за производство, натрупва особена популярност и присъствие в състава на много опаковани храни. Повечето хора, които го консумират, дори не осъзнават какво поднасят на организма си. И въпреки че за малтодекстрина могат да се срещнат и позитивни изказвания, негативните последици, които може да донесе, заслужават внимание. Човечеството от хилядолетия е използвало ензими (ферменти) за приготвяне на своите храни. Сиренето, например, е ферментативен продукт, получен с помощта на сирищния ензим. Ензимите, разграждащи нишестето и простите захари, също са известни от древността. Един от най-популярните продукти на този процес е бирата, позната още на египетските фараони. Дори българското кисело мляко се получава чрез ензимозависим процес, постигнат с помощта на млечно-киселите бактерии. Използването на трансглутаминазата в хранително-вкусовата промишленост днес е само една частна съвременна версия на тази вековна традиция. По естеството си тя е ензим, чиято естествена функция е да свързва с ковалентни връзки аминокиселините глутамин и лизин в различни белтъчни субстрати, формирайки по този начин текстура.
Прочети повече в Blitz.bg: https://www.blitz.bg/zdrave/zdravni-novini/na-vnimanieto-na-potrebitelite-maltodekstrin-e-novata-otrova-v-khranite-koyato-bukvalno-slepva-tkanite-v-organizma-kak-da-ya-razpoznaem_news536844.html
Тагове:
Домашен хляб с газирана вода...уникално ...
Глупостта "правото на всеки да глас...
Турският вътрешен министър: Целият свят ...
Глупостта "правото на всеки да глас...
Турският вътрешен министър: Целият свят ...
Търсене
Блогрол