Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.02.2019 14:10 - ОТВОРЕНО ПИСМО ДО МИНИСТЪРА НА МВР
Автор: jivko1128 Категория: Политика   
Прочетен: 1940 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 19.02.2019 19:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 ОТВОРЕНО ПИСМО ДО МИНИСТЪРА НА  МВР

 

Спазени ли са условията и реда за постъпване на държавна служба  на полицай Кабакова в ОДМВР Сливен?

 

 image

Защо не се  изготвят медицински заключения за здравословното състояние на полицай Кабакова, при постъпване на служба в МВР?

Изискванията по Чл. 155. (1) е, Държавен служител в МВР да може да бъде дееспособно физическо лице, което отговаря на следните изисквания:

1 - Да отговаря на специфичните изисквания за възраст, образование, физическа годност и психологична пригодност, определени с наредба от ЗМВР.

2 - Да отговаря на медицинските изисквания за работа в МВР, определени с наредба от ЗМВР.

"На държавна служба в МВР не се провежда конкурс за лица, които са държавни служители в службите за сигурност или за обществен ред или в други ведомства и институции, за които се прилагат разпоредбите на този закон относно държавната служба, ако отговарят на изискванията за постъпване на държавна служба в МВР".

image
Психологичното изследване се извършва в съответствие с вътрешните правила за организацията на работата в Института по психология - МВР. Затова Ви питам

ГОСПОДИН МИНИСТЪР,

Кога е освидетелстваното лицето полицай Димитринка Кабакова когато за длъжността се изисква задължително Медицинското свидетелство, картата за оценка на физическата годност и психологичното заключение?

 След назначаването на държавна служба цялата документация на полицай Кабакова се съхранява в личното кадрово дело, а такова НЯМА в ОДМВР Сливен.

 По закон при преминаване на държавна служба в друга администрация на основание чл. 81 а от ЗДС не се провежда конкурс.
image

Изисквания за категория „Е” - средно образование, да са клинично здрави, да не страдат от психични заболявания и да са годни по медицински показатели за държавна служба в МВР.

След назначаването на държавна служба цялата документация за кандидата се съхранява в личното кадрово дело в ОДМВР – Сливен.  Затова Ви ПИТАМ!

 – Къде е личното кадрово дело издадено по закон от МВР?

image

По надлежния съдебен ред се установи неистинност на документ, по дело НЧХ № 525 по описа на Новозагорският районен съд в публично съдебно заседание на 22.01.2019г. Представен е един болничен лист № 20153736686  - с диагноза по МКБ – Н81-4  Слухово-вестибуларни нарушения за който се твърди, че е съотносим  към делото.

Това заболяване  полицай Кабакова твърди, че е от 15 години а  то е хронично. Преди 15 години е била на длъжност охрана към Министерството на Правосъдието.

 Как е станала  полицай с такова заболяване Кабакова в ОДМВР Сливен?

Затова Ви моля да бъде назначена съдебно-медицинска експертиза, която след като се запознае с документите по диагнозата-Слухово-вестибуларни нарушения H81.4, на полицай Кабакова, да даде заключение относно здравословното и  състояние.
image
Ето защо ще моля експертизата да даде заключение дали полицай Кабакова може да работи в МВР с това заболяване.

image

  Кабакова  е преминала на работа в МВР от Министерството на правосъдието с хронично заболяване.
image
Прилагам писмо № 04-02-67/16.04.2009г. , без да е преминала физическа годност и психологична пригодност за постъпване в МВР. Полицай  Кабакова няма издадено удостоверение с което да доказва че  успешно е издържан психологически тест за преминавани от Министерство на правосъдието към Министерство на вътрешните работи. При работа в ОДМВР Сливен, полицай Кабакова трябва да има копие от 
медицинско освидетелстване  при постъпване в МВР, тоест когато започва работа трябва да е психологически годна.

Явява  ли се пред експертната лекарска комисия за медицинско освидетелстване съгласно наредбата по чл. 155, ал. 1, т. 5 ЗМВР?                         
Какъв е срока на валидност на удостоверенията за психологическа годност на полицай Кабакова?

Във връзка с чл.9, ал.2 от Наредба № Iз – 1809 от 03.09.2012г. за условията и реда за постъпване на държавна служба в МВР, според чл. 28 от същата наредба трябва да се явява пред компетентна експертно-лекарска комисия (ЕЛК) за удостоверяване годността и по медицински показатели.

 Имам заповед от 08.05.2009г., че при започване условията и реда за постъпване на държавна служба в ГДИН  И ГД „Охрана“ към  МП е преминала конкурс, а при  започване на работа към МВР не са представени медицинско освидетелстване и  удостоверенията за психологическа годност на полицай Кабакова.

image
image
Гласувай:
1Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: jivko1128
Категория: Политика
Прочетен: 3556914
Постинги: 1791
Коментари: 883
Гласове: 1785
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Декември, 2022  
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031