Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.01.2020 16:29 - Колко са загубите на питейната вода в Сливен?
Автор: jivko1128 Категория: Политика   
Прочетен: 1037 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 15.01.2020 09:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Отворено писмо до Главния прокурор  Иван Гешев

            Колко са загубите на питейната вода в Сливен, г-н Рашев?

     Разликата между количеството вода, която постъпва на входа на една водоснабдителна система - каквато е тази на град Сливен  - и отчетеното от измервателните уреди на потребителите, ли представлява общата загуба на водата г-н Рашев ? В тази разлика включват ли се неотчетените количества вода от неплатилите си  задължения платци и тези с байпаси? Включват ли се те в загубите ?image

Съществуват и загуби, които не са регламентирани по закон. Това са кражбите, които влият съществено при формирането на загубите и финансовия резултат на дружеството.

     Сборът от всички тези загуби, определя общата загуба във водоснабдителната система - така ли да го разбираме?

   image

      Уважаеми г-н Рашев,

  Молбата ми е по разбираем за хората начин, да   обясните   как се получават загуби от 82,3% вода и коя е причината да има такива загуби по водоснабдителната система в гр. Сливензагуби. Откъде идват тези загуби?                                                                                        

   Обществеността в гр. Сливен си задава въпроса : Как след два водни цикъла, финансирани с европейски средства от 2008-ма до 2014-та година и при подмяна на водопреносната мрежа в гр. Сливен,  имаме такива големи загуби на вода

    Вложените материали в строителните работи при двата водни цикъла некачествени ли са, г-н Рашев? Ако е така, над 100 милиона лева са потънали или в земята, или в нечии джобове?
Защо другите областни градове отчитат по-малки загуби, като се има предвид, че те не са подменянали водопреносната си система и не са изразходвали европейски средства по Оперативна програма „Околна среда“ ?

    Кой печели и кой губи от тези загуби ? Плащат ли се те от хората?                               
В загубите включва ли се ползваната, но нефактурирана вода на потребителите от кв.“Надежда“, с. Тополчане, с. Самуилово, с. Крушари, с Чинтулово, с Желю войвода и други населени места, които не посочвам в това питане.? Както всички абонати, така и тези потребители би трябвало да заплащат водата, която консумират. 

     В бизнесплана на „В и К– Сливен“ ООД за 2017-2021 година е планирано в края на периода загубите да бъдат намалени до 60 процента. Как ще се случи това?                            

    През 2016-та год. с писмо вх. № РД-04-2701/15.08.2016 г. до „ВиК – Сливен“ ООД  съм поставил въпроса за водомерни зони в гр. Сливен. Водомерните зони са райони в града, обособени като места, в които се извършва измерване на количеството вода, което влиза в тях и излиза от тях.                                                                                        

      Загубите, свързани ли са с разхищения, г-н Рашев?

     От анализ на загубата на вода, извършен на 02.02.2017-та година, са видни следните данни : загуба на вода за Сливен - 74,87 %, за Нова Загора - 85,25 %, за Твърдица - 78,53 % и за Котел - 82,56 %.

      Ако тези загуби са реални, прокуратурата би следвало да се самосезира и би следвало, г-н Рашев, да носите наказателна отговорност за тези разхищения. Информацията, която изнасяте е хаотична и в много случаи неточна. Не посочвате какво е наложило допустимите загуби на вода да стигнат 82%. Няма никаква икономическа логика.

      Като предполагам, че дружеството злоупотребява с данните и налага ценова дискриминация на гърба на потребителите си, искам да стане ясно на какво основание е повишена цената на услугата за доставка на вода, като използвам правата си, регламентирани в ЗДОИ, по който Вие, г-н Рашев, винаги отказвате да давате информация.

     Вярвам, г-н Рашев, че ще отговорите на тези въпроси пред Главната прокуратурата на Република България, като изключвам участието на Окръжна прокуратура - Сливен в разследването, защото до настоящия момент, тя винаги Ви е осигурявала чадър и покровителство.
imageimage
Гласувай:
2Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: jivko1128
Категория: Политика
Прочетен: 4411725
Постинги: 1904
Коментари: 943
Гласове: 1927
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930