Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.02.2020 16:48 - ОТВОРЕНО ПИСМО в подкрепа на адвокат Николай Хаджигенов! https://www.boec-bg.com/
Автор: jivko1128 Категория: Политика   
Прочетен: 485 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 ОТВОРЕНО ПИСМО в подкрепа на адвокат Николай Хаджигенов! Posted on 01.02.2020

 В ПОДКРЕПА НА АДВОКАТ НИКОЛАЙ ХАДЖИГЕНОВ

ДО

ВИСШИЯ АДВОКАТСКИ СЪВЕТ

 АПЕЛ

В ЗАЩИТА НА АДВОКАТ НИКОЛАЙ ХАДЖИГЕНОВ

 от Сдружение Гражданско движение „БОЕЦ – БЪЛГАРИЯ ОБЕДИНЕНА С ЕДНА ЦЕЛ“,

ЕИК 176949776, с адрес: гр. Видин, к-с „Панония“ блок 4 вход „З“ ап. 157,

e-mail : gdboec@abv.bg

ДАМИ И ГОСПОДА ЧЛЕНОВЕ НА ВИСШИЯ АДВОКАТСКИ СЪВЕТ,

До Вас е изпратен сигнал от временно изпълняващия административен ръководител и районен прокурор на СРП – г-жа Невена Зартова, с искане за налагане на дисциплинарно наказание наадвокат Николай Хаджигенов. В сигнала се твърди, че в СРП са получени документи, поставени в пликове с информация за кантората на адвокат Хаджигенов,като върху всеки един от пликоветее поставен печат с надпис: „Гешев е позор“. От ВАдС се иска да упражните правомощията си и да санкционирате адвокат Хаджигенов заради уронване престижа на адвокатската професия чрез недопустимо (според подателя на сигнала) засягане на независимостта на съдебната власт, вътрешното убеждение на магистратите, както и срещу личното достойнство и професионалното име на Главния прокурор.

Заявяваме, че  БОЕЦ подкрепяме изцяло гражданската позиция на адвокат Хаджигенов.

Апелираме всички достойни негови колеги – адвокати да бъдат съпричастни и също да го подкрепят.

image

Адвокат Хаджигенов на конференцията организирана от БОЕЦ и ИПВ – „Независим съд – свободна държава“ – 2019г.

Също като него мислим, че изборът на Иван Стоименов Гешев за главен прокурор е удар срещу демокрацията и гражданското общество, срамно петно за цялата правната общност, за насгражданите, а и за всички практикуващи юристи.

Тезата ни се основава на следните факти, пряко свързани с избора на кандидата Гешев:

  1. провеждане на безпрецедентни по своята незаконност(колкото и парадоксално да Ви звучи това!) мероприятия в негова подкрепа, в които момчета с качулки, криещи своите лица, указваха на органите на реда кои да бъдат и кои да не бъдат допускани пред ВСС в дните на митингите. Тези мероприятия бяха организирани в нарушение на чл. 2 от Закона за събранията, митингите и манифестите от „Пик Нюз“ ЕООД – търговско дружество,собственост на известния издател и „редактор“ Недялко Недялков; разрешени отСтолична община иохранявани от СДВР и БОЕЦ доказахме това с официални документи, предоставени ни по ЗДОИ.
  2. изпращане до ВСС на десетки положителни становища в подкрепа на кандидатаот трудови колективи на изпълнителната власт и структури на Прокуратурата на Република България, публикувани от субекти, непосочени в чл.173, ал. 8 от ЗСВ, за което БОЕЦ сезирахме институциите.
  3. манипулативно представяне на данните за успехите на Гешев в дейността му като прокурор при СРП и СГП за периода 2006 – 2016г. от страна на Атестационната комисия към Прокурорската колегия на ВСС. Според Комисията10-годишната професионална активност на кандидата се измерва в„изключителните“ 230 прокурорски акта,внесени в съда, и 233 осъдени лица. В същото време, в отговор по ЗДОИ изискан и публикуван от БОЕЦ от януари 2020г., от СГП уведомиха, че за периода на работата си там (2009 – 2016г.) Иван Гешев има внесени в съда 20 прокурорски акта с 27 лица, осъдени по тях.

4.безпрецедентна подкрепа от страна на действащия тогава главен прокурор Сотир Цацаров, който сам участва в утвърждаването на кандидата с твърдението, че ще гласува за Иван Гешев колкото пъти е необходимо;

5.неспирни атаки от страна на медиите, свързани с депутата и медиен магнат Делян Пеевски,които нападаха всеки,дръзнал да изрече истината за номинирания и за неговите нравствени и професионални качества.

Общият извод, който може да се направи, е,че в този избор пролича цялата подчиненост на държавните и общински органи на задкулисието, политическатаомерта на всички парламентарни и извънпарламентарни партии (с изключение на една), които в синхронзастанаха зад Иван Гешев.Днес, един месец след избораму, са вече виднитежките последствия от него. В ход е прокурорски преврат и атаки срещу легитимно избрани органи, застрашаващиправоватадържава.

В този смисъл, и изборът, и избраният са позор за всички нас!

ДАМИ И ГОСПОДА ЧЛЕНОВЕ НА ВИСШИЯ АДВОКАТСКИ СЪВЕТ,

Пред подобни посегателства върху правото ние, гражданите и Вие адвокатите няма как да мълчим. Нашият морален граждански дълг и професионален ангажимент към обществото е да сме стожер на законността.В противен случай ще създадем впечатление, че сме боязливи и сервилни пред силните на деня.

 Затова ние, долуподписаните считаме, че позицията на адвокат Николай Хаджигенов е достойна и я подкрепяме!

image

БОЕЦ инициираме и електронна подписка към този Апел, която ще бъде публикувана и разпространена! Този АПЕЛ и подписката към него ще бъдат внесени в СРП и ВАдС. Публикуването на текста под формата на Отворено писмо е с цел да дадем максимална гласност на репресиите на прокуратурата над активните граждани и в конкретният случай над един български адвокат имащ куража да се противопостави открито на управляващата ни мафия!

Като неопровержимо доказателство за позора на Иван Гешев тази вечер, събота – 01.02.2020г.  в 19.00ч. БОЕЦ ще публикуваме всички „прокурорски актове“ внесени от него в съда. От докумнетите всеки ще разбере, че Гешев не е просто ПОЗОР, Гешев е най-голямата измама в съдебната история на България! Ако репресиите срещу адвокат Хаджигеноя продължат, БОЕЦ оставаме в готовност да защитим, реагираме и отговорим на всяко посегателство.

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

image

ПОДКРЕПЕТЕ БОЕЦ и битката срещу мафията и корупцията! 

Битката срещу мафията трябва да се води на всички фронтове, да бъдат разобличавани и атакувани постоянно! БОЕЦ се превърна в символ на тази битка! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина. Всеки ден!

Искате да продължим битката срещу мафията? Искате да сте част от тази битка? Тогава подкрете БОЕЦ, застанете до нас в акциите и протестите срещу управляващата ни мафията и дарете средства за справедливата ни кауза! Всяка помощ е ценна!

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

ЕИК 176949776

Адрес: гр.Видин, к-с”Панония” бл.4, ап.157

Тел.0899-591399

e-mail:gdboec@abv.bg

www.boec-bg.com

банкова сметка:

< PAYPAL > link click

IBAN:BG39STSA93000024804131

BIC:STSABGSF

Банка ДСК

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА
Гласувай:
3Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: jivko1128
Категория: Политика
Прочетен: 4177185
Постинги: 1864
Коментари: 931
Гласове: 1894
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Септември, 2023  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930