Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.05.2020 20:01 - Ще сезираме прокуратурата....Кой от РЗИ си измива ръцете с медиците?
Автор: jivko1128 Категория: Политика   
Прочетен: 873 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 08.05.2020 17:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
ДО г-н ИВАН ГЕШЕВ ГЛАВЕН ПРОКУРОР
НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
KOПИЕ: ДО MИНИСТЕРСТВОТО НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО
ДО БЪЛГАРСКИТЕ МЕДИИ
С И Г Н А Л

За разследване на заразата от корона вирусна инфекция в Инфекциозното отделение на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“АД – Сливен, довели до смъртта на д-р Илиана Иванова
от Радка Димитрова Сиренкова - НГИ „Системата ни убива всички“ адрес :
гр. Сливен, ул. „Великокняжевска“ № 91 тел. : 0879 851070, ел. поща : sirenkova@avb.bg ,
Живко Желев Бъчваров - координатор на „Национално движение РЕД“ за Граждански контрол адрес:
гр.Сливен, кв. Речица, ул. „Малина“ № 9 тел.: 0887 027608, ел. поща: jivko2811@gmail.com.
image

УВАЖАЕМИ г-н ГЛАВЕН ПРОКУРОР,
Настояваме Главна прокуратура веднага да започне разследване, свързано със заразата с корона вирус в Инфекциозното отделение на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“АД – Сливен. Тиражираните по медиите лъжи, че вина за смъртта на д-р Илиана Иванова на 01.05.2020 год. носят лекарите и медицинския персонал в Инфекциозното отделение, са лъжа, с която виновниците за това искат да скрият своята безотговорност и вината от бездействието си, което доведе до заразяването на медицинския персонал в Инфекциозното отделение в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“АД – Сливен и до смъртта на д-р Илиана Иванова. Настояваме да се извърши разследване и установи: • Подготвен ли е бил медицинският персонал в Инфекциозното отделение в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“АД – Сливен в началото на пандемията и с какво е бил снабден той при обявяването на извънредното положение в Република България на 13.03.2020 г. - маски, ръкавици, защитни облекла и др. лични предпазни средства в началото на епидемията преди в Инфекциозното отделение да постъпят първите заразени и болни с корона вирус? Еднократните предпазни средства използвани ли са многократно?
Има ли ръкавици и по колко чифта ръкавици са ползвани от екипите по време на дежурството?
Какви маски са използвани?
• Има ли обособени помещения в Инфекциозното отделение в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“АД – Сливен за обличане и събличане на защитните костюми и другите лични предпазни средства?
Колко на етаж са стаите и колко тоалетни има?
• Къде са преглеждани пациентите и след прегледите им обикаляла ли е линейката с тях из болницата за рентген и други звена в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“АД – Сливен ?
• Как са екипирани лаборантите, имат ли предпазни облекла?
Лаборантите, които обслужват заразените пациентите с корона вирус, след това сменят ли дрехи, маски, защитни облекла, ръкавици?
С какви маски и защитни облекла от 13.03 са им давани за колко часа на ден?
• Колко на брой са предпазните костюма в Инфекциозното отделение за еднократно ползване и за многократно ползване, снабдени в периода 13.03 – 05.05. 2020 год. – снабдяване по дати и ползването му от персонала?
Какъв е броят на персонала в отделението?
Колко екипа за работа с пациенти с корона вирус са обучени и формирани в Инфекциозното отделение в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“АД – Сливен ?
• Правени ли са тестове на лекарите и медицинския персонал в Инфекциозното отделение на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“АД – Сливен?
Веднага след първите симптоми на проява на корона вирусната инфекция ли са извършени?
Какви са тестовете? Кой ги е правил?
Кога е направен първия тест на лекарите и медицинския персонал, по дни?
Дадени ли са резултатите от направените им тестове на всеки един от медицинските работници в Инфекциозното отделение в Сливен?
Тествани ли са шофьорите на линейки и друг персонал корона вирусната инфекция в болницата, на личните лекари в Сливен?
Унищожавани ли са направените им тестове?
Плащали ли са си тестовете?
• Как и на кого са изплатени обещаните от правителството 1000 лева на участниците в борбата с корона вирус в Инфекциозното отделение на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“АД – Сливен ?
Как се избира на кого да се раздават парите?
• Да се установи какво е снабдяването с дезинфектанти видно от журнала за дена в Инфекциозното отделение на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“АД – Сливен и как са използвани те?
• МБАЛ „Д-р Иван Селимински“АД – Сливен организира дарителски кампании за набиране на средства за медикаменти, за набиране на средства за закупуване на машини за дезинфекция, за лични предпазни средства и др. Да се установи как и законосъобразно ли са изразходвани тези дарения.
• Да се разпореди извършването на финансова инспекция на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“АД – Сливен на АДФИ, която да установи размер на постъпилите дарения в стойност и натура, завеждането на получените дарения и изразходването на същите от 13.03. 2020 г, изплатените възнаграждения на персонала в Инфекциозното отделение на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“АД – Сливен до настоящия момент, средствата получени от държавата за подготовка на отделенията за лечение на болни от корона вирус, за медикаменти и др. материали.
• Да се установи по дати от 13.03.2020 год. до настоящия момент какви проверки е извършила РЗИ Сливен в Инфекциозното отделение на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“АД – Сливен, какви предписания е изготвила за незабавно изпълнение от ръководството МБАЛ „Д-р Иван Селимински“АД – Сливен при констатирани нарушения в отделението?
Да се предоставят по дати, като се установи регистрирани ли са те в Регистрационната книга на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“АД – Сливен?
РЗИ Сливен подава ли невярна информация към НОЩ и към медиите в Сливен.
Кой носи отговорност от РЗИ?
Подпис: Радка Димитрова Сиренкова
и Живко Желев Бъчваров
Дата: 05.05.2020 гoд. Сливен
image
image
image
Гласувай:
21. jivko1128 - Кой носи отговорност от РЗИ?
06.05.2020 20:44
Радка Сиренкова
Вчера в 6:30 ч.
След като чухме всички лъжи по медиите на Сливенското РЗИ и щаб, че вина за смъртта си от коронавирус носи д-р Иванова , а за заразата са виновни сливенските медици, пускаме сигнал до Главна прокуратура и Европейската комисия. Не им вярвайте хора... ! Всичко е лъжа! Виновниците лъжат! С факти и документи ще докажем пред Вас и пред Европа, че лъжат. Спите ли спокойно, убийци? Спите ли спокойно, лъжци? Вълците агнета не могат да станат! Областният управител на Сливен продължава с методите на Държавна сигурност, от чийто среди е, да мачка обществото. Шефката на РЗИ лъже най-долно! А да попитаме ли и за водата на Сливен, г-жо Балулова?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: jivko1128
Категория: Политика
Прочетен: 3200214
Постинги: 1703
Коментари: 839
Гласове: 1600
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Януари, 2022  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31