Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.02 15:12 - КАКВО Е ДА СИ СЪДИЯ – ПЕНСИОНИРАН ПОЛИЦАЙ!?
Автор: jivko1128 Категория: Политика   
Прочетен: 1437 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 20.03 10:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

Дупка за милиони: Полицаи на заплата пък пенсионер в съдебната система!?

   От работещите в  МВР структури  щеше да се разбере дали наистина е вярна тезата, че работата им е толкова изтощителна, че ги прави неработоспособни далеч преди да навършат средната възраст за пенсиониране.  Да им се отнеме възможността за ранно пенсиониране на полицаи,  Защото пенсионери полицаи работят в различните министерства и най много в съдебната система. Вярна е тезата, че масово полицаите се пенсионират, за да работят след това, като работоспособни. Така те започват да взимат както пенсия, така и заплата от съда. Това задържа заети щатни бройки, които могат да се попълнят от по-млади хора и демотивирало останалите служителите, които очакват някакво повишение.

Важно е да бъдат прочистени точно тези корумпирани служители в съдебната система.

Няма контрол в съдебната система. ВСС крие колко полицаи пенсионери работят като съдии!? 
 ОТВОРЕНО ПИСМО ЗА 
КАКВО Е ДА СИ СЪДИЯ – ПЕНСИОНИРАН ПОЛИЦАЙ!

                                                                       ДО

                                                                       ИНСПЕКТОРАТА ПРИ

                                                                       ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ  

                                                                       гр. София, ул. „Георг Вашингтон” 17

                                                          

регист. №94-Ж-5/14.02.2022.           КОПИЕ –МИНИСТЪР на ПРАВОСЪДИЕТО

                                                                    гр. София  ул.”Славянка” №1

 

                                                                   Копие:

                                                                   ВИСШ СЪДЕБЕН СЪВЕТ –

                                                                   СЪДИЙСКА КОЛЕГИЯ

 

                                                              Ж   А    Л    Б    А

                

От Живко Желев Бъчваров от гр.Сливен, ул.”Малина” №,тел.0887027608;

                                                                                   ел. поща: jivko2811@gmail.com.

             

Срещу ИВАН МАНЧЕВ, съдия по дело НДОХ № 20212230200575/2021г. по описа  на Районен съд Сливен.

 

 

                                    УВАЖАЕМИ  ГОСПОЖИ/ГОСПОДА,

 

На 01.02.2022 год. от 10 часа e насрочено дело НДОХ № 20212230200575 по описа  на Районен съд Сливен. В 9.45 ч. аз, съпругата ми като частен обвинител Нели Бъчварова, адвокат Димитров и свидетел Радка Сиренкова присъствахме пред залата в коридора. В 10.05 часа при нас дойде жена, която не се представи и ни каза: Делото се отлага за 28.03.2022 г., защото адвокат Комбалов на подсъдимия Димитриос Самарас се е обадил по телефона че няма да присъства,  че бил болен и се отлага делото за 28.03.2022 г.. Извади лист и отметна кои присъстват. Записа Бъчварова, адв.Димитров, свидетелката Сиренкова и каза, че сме уведомени за делото на 28.03.2022 г. В този момент се зададе един от свидетелите Георги Чолаков който е на 84 г.и му казаха че делото се отлага. В коридора пред залата стояхме до 10.15 ч., след като никой от съдията, прокурора и подсъдимия  Самарас Димитриос не присъстваха ние си тръгнахме. Поради това, че адв. Димитров не се чувстваше добре отидохме в болницата да му направят ренгенова снимка. Направиха му снимка и след като д-р. Попов я разчете каза, че има бронхит пневмония в дясно.  Бъчварова независимо, че беше в болнични от 28.01.2022 г. до 03.02.2022 г. с диагноза Гнойна ангина, също се яви на делото. Внезапното обаждане по телефона за заболяване на адв. Комбалов предизвика съмнение за умишлено отлагане на  делото, без надлежно установен с болничен лист. Това мое съмнение се наложи да проверя как са  подпълнени Протоколите по делото. Това беше за втори път делото да се отлага и това ми дава повод да се обърна към Вас. Съдията по делото Иван Манчев Димитров въобще не се яви и не е идвал до залата. Нямаше и неговата секретарка, а беше друга жена. Не е идвал подсъдимия, не е идвал и прокурор. Съставен е един НЕВЕРЕН ДОКУМЕНТ, тъй като въобще не сме виждали в този момент никой не е влизал в залата. Ние всички очаквахме отвън, а делото е станало без да има никой в залата.

Адвокат  Комбалов е председател на Адвокатската колегия в Сливен, а от няколко дни е избран за Председател на ДИСЦИПЛИНАРНИЯТ СЪД на Адвокатската колегия Сливен. Отлагат делото без да има представен болничен лист, нито има и сега представен.                                

Всичко беше организирано преди това и съдията е знаел за тази създадена организация.  Същият съдия вече е КОМАНДИРОВАН в Окръжен съд за заслуги и висока оценка за морал и професионални качества.

Ако бяхме поканени да влезем в залата за провеждането на съдебното заседание, щях да представя документите, които съда искаше да му се представят от предходното заседание. Съдът не се е събирал и за това всичко записано не се е случвало в този час.  

За да не се отложи делото или да не се забави разглеждането му, пострадалото лице Нели Толева, въпреки, че е болна присъства по делото, а тези които не са болни не присъстват. Това е злоупотреба с власт от страна на магистрата, а адвокат Комбалов, човек с много висок обществен пост  си позволява да спекулира с търпението на хората. Явно съдия Манчев се съгласява да се отлагат делата, не знайно с каква цел или само се предполага, но със сигурност не взема никакви мерки за да създаде ред по това дело и да осигури всеки да си изпълнява предписаните функции от закона в това наказателно дело.

След като проверих Протокол №742 по делото от 04.10.2021 г. когато частния обвинител Нели Бъчварова в деловодството на 29.09.2021 г. е подадена молба за отлагане на делото поради отсъствието от страната на адв. Димитров. В  Протокол № 742  от с.з.на 04.10.2021 г. по НДОХ № 20212230200575 по описа  на Районен съд Сливен за 2021 г. ми стана известно:          

 1 - че делото беше отложено на 04.10.2021 г. с мотивите:

2 – че на адв. Димитров съдия Манчев налага глоба 500 лв., с мотивите на съдията, че който е една от пречките за отлагане на делото, а Бъчварова му представи молбата с № от деловодството за отлагането, но в протокола не е записано.

3 – че преводача пор.№4 редовно призован не се явява и му е наложена 200 лв. глоба.

4 – че не се явява  съдебен заседател Кирил Кирилов, който е пречка за даване на ход на делото.

5 – В Протокол №156 от с.з.на 01.02.2022 г. по НДОХ № 20212230200575 по описа  на Районен съд Сливен за 2021 г.,  е записано че делото се отлага и в него е записано че присъстват частен обвинител Нели Бъчварова, адв. Димитров, св. Сиренкова, и тези които изобщо не са били в съда, което  буди  съмнение за  изхода,  че те са влезли през прозореца в залата след като не са минали през входа на залата през времето  9.45 ч. – 10.20 ч.      когато ние сме там в коридора а не сме влизали в залата.

   
       Как прокурора присъства, преводачът Костов, подсъдимият Димитриос Самарас и ние, когато не сме били там в залата също присъства ме!?

Считам, че с Протокол №156 от с.з. на 01.02.2022 г., подписан от съдия Манчев, в който има Определение  за отлагане на делото без проведено открито съдебно  заседание на съда е постановено при множество груби нарушения на материалния закон. Същото Определение недопустимо интервенира в интерес на жалбоподател, дискриминира ни и необосновано, въпреки направените от наша страна искания по ЗДОИ.

Предвид обстоятелството, че производството е едноистанционно и съдебният акт е необжалваем, настоящата жалба е единствената ни възможност да сезираме контролните органи за абсурдното постановения съдебен акт, С ИСКАНЕ ЗА ИЗВЪРШВАНЕ НА ПРОВЕРКА ПО СЛУЧАЯ.

1.На първо място, следва да се отбележи, че е налице изначална незаконосъобразност /нищожност/ на акта. Няма обяснение защо не бяхме поканени да влезем  в залата, ако такова заседание въобще е провеждано и как ние ще бъдем пред залата, а вътре да не сме поканени страните. Това явно е метода на работа на един бивш МИЛИЦИОНЕР – ПЕНСИОНЕР. Човек, който взема заплата и пенсия едновременно, не го интересува какво се случва навън сред обикновените хора. Не знам как да коментираме вече съдия Манчев, който има собствен прочит на процесуалните закони и прави каквото си пожелае. Никой не го контролира, и за това израства в кариерата – командировам в окръжен съд.

Предвид горното и допуснатото съществено нарушение на наказателнопроцесуалните правила, намираме, че представлява нищожен съдебен акт, поради което съдия Иван Манчев, ако имаше желание да спази законовите изисквания, следваше да разгледа делото, да приеме становищата на страните, да провери кой е присъствал, и затова този Протокол е нищожен, но няма кой да провери неговата нищожност и да обяви, ако не са страните активни в тези действия.

2. Обръщаме Ви внимание с настоящата жалба за действията на съдия Иван Манчев, затова имам право да се обърна към Вас за да извършите проверка и бъде ангажирана неговата отговорност за извършените действия. Поставеното Определение в Протокола на съдия Иван Манчев накърнява интересите на страните по делото.

           Ако Вие, УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ и ГОСПОДА, не вземете адекватни мерки срещу съдия Иван Манчев и адв. Станимир Комбалов, ще считаме, че Инспектората при ВСС съдейства и се съгласява с подобен вид съдебен произвол.

 

           Считам, че следва да се занимаете със съдия Иван Манчев Димитров и КОМИСИЯТА по ПРОФЕСИОНАЛНА ЕТИКА към ВСС.

           Вярвам, че ще проявите уважение към посочените от мен факти, за да установите истинността.

 Отлагане на дело с болничен на адвокат, това адвокат Станимир Комбалов го няма. Има една молба, която към 01.02.2022 г. той я прати по телефона, а в деловодството кога!? той да кажи?.

Следва на 01.02.2022г. адв. Комвалов  да приложи и Медицинско удостоверение, в което изрично да е посочено, че заболяването не позволява на лицето да се яви пред органите на съдебната власт. Като гаранция за това законодателят е приел, че въпросното медицинско удостоверение следва да бъде издадено не от един лекар, а от лекарска комисия, разчитайки, че това би създало повече пречки пред недобросъвестното лице, решило неоснователно да отлага и бави хода на делото. Точно това е направил адв. Комбалов, до 28.03.2022г., има възможност не само болничен да представи и смъртен акт да изкара. Така като са дружки със съдията, съдията цял протокол направи пък адв.Комбалов ли не може да се справи. 

До преди няколко години беше изключително честа практика адвокати или пък страни по делото да отлагат съдебни заседания представяйки болнични листове. За да ограничи това негативно и бавещо съдопроизводството явление беше създаден чл. 18, ал. 2 от Наредбата за медицинската експертиза /Приета с ПМС № 87 от 05.05.2010 г./. който изрично указва, че „При определен домашен амбулаторен или свободен режим осигуреният е длъжен, ако е необходимо, да се яви пред органите на съдебната власт през периода на разрешения отпуск поради временна неработоспособност, освен ако представи „Медицинско удостоверение“ по образец, утвърден от министъра на здравеопазването и министъра на правосъдието, в което е отбелязано, че заболяването на лицето не позволява явяването му пред разследващите органи и пред органите на съдебната власт”.
В такъв случай се налага или /обвиняемия, подсъдим или адвокат/ да си носят със себе си на прегледа готов разпечатан формуляр, който да предостави за попълване.
Копие от надлежно попълненото удостоверение заедно със копие на болничния лист се изпраща до компетентния съд придружен с молба за отлагане на делото с идеята съдът да го уважи и насрочи делото за следваща дата, въпреки протестите на останалите участници в съдебното производство. Закона за здравето във връзка със заболяването COVID-19 страната или нейният представител не може да се яви в съдебно заседание, като в срок до 7 дни от отпадане на причината страната или нейният представител представя съответни доказателства. Това предполагам не е за първи /сефте/ път, нито на съдията нито на адвоката!
Член от миналото в „Аполо и Болкан" като щофьор и има първите автомати /казина/, който са с ръкохватка и се дърпат. В Сливен ми е познат от мутренските години!? Разрухата на най-голямата белодробна болница у нас в село Радунци, като ликвидатор е на Комбалов. 
Продаде се сграда на в Белодробна болница, която  е паметник на културата от 1988 година., от СТАНИМИР РУСЕВ КОМБАЛОВ роден в Сливен на 23.04.1965 г. Някой от семейството му има досиета в ДС,  сега се питам какъв е бил?
По късно могада ви издам тайната за Комбалов.


      image     

 

 
Гласувай:
11. blog13 - Е па тия сичките са болни. Болен дух в ...
16.02 20:13
Е па тия сичките са болни. Болен дух в болно тяло.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: jivko1128
Категория: Политика
Прочетен: 3544466
Постинги: 1789
Коментари: 880
Гласове: 1780
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Декември, 2022  
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031