Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.03.2022 13:40 - Човекът, който продаде Украйна
Автор: jivko1128 Категория: Политика   
Прочетен: 1505 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Човекът, който продаде Украйна Актуално Владимир Зеленски е настоящият президент на Украйна. Той беше избран с убедителна победа през 2019 г. заради обещанието да облекчи напрежението с Русия и да разреши кризата в отцепилите се републики в Източна Украйна. image

Гост-автор | 08/03/2022

Подкрепи свободното слово

Подкрепете независимата журналистика. Свободата има нужда от съмишленици.

Направи дарение за 5 лв. Направи дарение за 10 лв. Направи дарение за 20 лв. Направи дарение за 100 лв.

Владимир Зеленски е настоящият президент на Украйна. Той беше избран с убедителна победа през 2019 г. заради обещанието да облекчи напрежението с Русия и да разреши кризата в отцепилите се републики в Източна Украйна. Той дори не се опита да удържи на думата си по нито един от двата въпроса. Вместо това в значителна степен изостри вътрешната криза в Украйна, докато неумолимо провокираше Русия. Зеленски имаше много възможности да изглади нещата с Москва и да предотврати избухването на военни действия. Вместо това той постоянно влошаваше ситуациите, като сляпо следваше директивите на Вашингтон.

Зеленски е фаворитизиран на запад и възхваляван за личната си храброст. Но, практически, той не успя да възстанови националното единство или да приложи важното мирно споразумение, което е единственият път към помирение. Украинският президент не харесва така наречения Мински протокол и отказа да изпълни основните му изисквания. В резултат на това етническата братоубийствена война, която поглъща Украйна през последните 8 години, продължава и до днес, без да се вижда краят й. Президентът Владимир Путин спомена упоритостта на Зеленски в неотдавнашната си реч, произнесена в Кремъл. Той каза:

„На вчерашното събитие… украинското ръководство публично заяви, че няма да спазва тези споразумения. Няма да ги спазва. Е, какво друго можеш да кажеш за това?“ (Vladimir Putin)

Повечето американци не осъзнават, че отхвърлянето на Минск от Зеленски беше сламката, която пречупи гърба на камилата. Руските официални лица работиха в продължение на 8 години върху споразуменията от Минск, за да измислят условия, които да са приемливи за всички страни. Тогава — в единадесетия час — Зеленски отхвърли сделката с лека ръка. Кой каза на Зеленски да отмени споразумението? Вашингтон?

Разбира се.

И защо Зеленски разположи 60-хилядни войски в района точно над линията на съприкосновение (в Източна Украйна), откъдето могат да изстрелват смъртоносни снаряди в градовете и селата на живеещите там етнически руснаци? Ясното послание към хората беше, че нахлуването е неизбежно и че трябва или да избягат незабавно от домовете си, или да се скрият в мазетата си. Каква цел се надяваше да постигне Зеленски, като принуди тези хора да се скупчват в домовете си от страх за живота си? И какво послание възнамеряваше да изпрати на Москва, чиито лидери гледаха на това развитие с истински ужас?

Знаеше ли той, че действията му ще предизвикат тревога в Русия, и ще принудят Путин да свика армията си и да я подготви за евентуална инвазия, за да защити народа си от това, което изглеждаше като мащабна операция за етническо прочистване?

И той го направи.

И така, как тези действия съответстват на предизборните обещания на Зеленски за възстановяване на националното единство и мирно разрешаване на конфликтите на Украйна с Русия?

Те изобщо не бяха последователни, а полярнo противоположни. Всъщност Зеленски изглежда работи по съвсем различен сценарий. Вземете например пълното му нежелание да се справи дори с елементарните опасения за сигурността на Русия. Знаеше ли Зеленски многократните изказвания на Путин, че членството на Украйна в НАТО е „червената линия“ за Русия? Знаеше ли, че Путин повтаря едно и също нещо отново и отново от 2014 г.? Знаеше ли за предупреждението на Путин, че ако Украйна предприеме стъпки за присъединяване към НАТО, Русия ще бъде принудена да отговори с „военно-технически“ мерки, за да гарантира собствената си сигурност? Зеленски знае ли, че НАТО е контролиран от Вашингтон алианс, който е участвал в множество актове на агресия срещу други суверенни държави. Ето кратък списък с постиженията на НАТО:

1. Разрушаването на Югославия
2. Унищожаването на Афганистан
3. Унищожаването на Либия
4. Унищожаването на Ирак
5. Унищожаването на Сирия

Зеленски знае ли, че НАТО е открито враждебно настроен към Русия и смята Русия за сериозна заплаха за своите експанзионистични амбиции?

Да, той знае всички тези неща. Но въпреки това публично изрази интереса си за разработването на ядрени оръжия. За какво става дума? Представете си какъв проблем би представлявало това за Русия. Представете си, ако подкрепяна от САЩ марионетка, като Зеленски, имаше ядрени ракети в ръцете си. Как мислите, че това може да се отрази на сигурността на Русия? Мислите ли, че Путин би могъл да пренебрегне подобно развитие или все пак ще изпълни дълга си да защити руския народ?

И защо Зеленски се съгласи да разрешава доставка след доставка на смъртоносни оръжия в Украйна, ако той искрено се стреми към мир с Русия? Смяташе ли, че Путин е твърде глупав, за да не види какво става точно под носа му? Смяташе ли, че нормализира отношенията, като разширява арсенала си, заплашва собствения си народ и изпълнява всякакви задачи, които Вашингтон му е поставил?

Или той смята, че исканията на Путин за гаранции за сигурността са неразумни? Това ли е? Мисли ли той – че ако „тази обувка е на другия крак“ – САЩ ще позволят на Мексико да постави военни бази, артилерийски оръжия и ракетни бази по южната граница на Америка? Има ли президент в американската история, който не би направил същото, което направи Путин? Има ли президент в американската история, който не би нанесъл превантивен удар по тези мексикански оръжия и не би „изпарил“ всяко живо същество в радиус от 20 мили?

Не, исканията на Путин бяха напълно разумни, но Зеленски все пак ги отхвърли. Защо?

Зеленски знае ли, че съществува Десен сектор, неонацисти в правителството, сред военните и в службите за сигурност. Знае ли той, че макар и техният брой да не е голям, те са сила, с която трябва да се съобразява, тъй като участват с омраза в преследването на етническите руснаци? Знае ли той, че тези крайнодесни елементи участват и във факелни паради, отпечатват свастики или татуировки на SS върху ръцете си и почитат расистката идеология на Адолф Хитлер? Той осъзнава ли, че много от тези нацисти са участвали в престъпни прояви на бруталност, включително изгарянето на 40 цивилни в сградата на профсъюзите в Одеса през 2014 г.? Смята ли той, че тайните програми на ЦРУ за въоръжаване и обучение на тези десни бойци изграждат доверие, или смята, че напомня на Москва за катастрофалната война, в която 27 милиона руснаци бяха погубени от германския Вермахт?

Не виждате ли как всичко, което Зеленски сътвори, е направено с намерението да провокира Русия?

Всички приказки за присъединяване към НАТО, както и всички приказки за създаване на ядрени оръжия, постоянното натрупване на смъртоносни оръжия, придвижването на войски на изток, отказът да се приложи договорът от Минск и отхвърлянето на исканията на Путин за сигурност – всичко тези неща бяха умишлени провокации. Но защо? Защо „дразни мечката“, това е въпросът?

Защото Вашингтон иска да примами Русия във война, за да може допълнително да демонизира Путин, да изолира Русия, да започне операция срещу руската армия и да наложи сурови икономически санкции, които ще нанесат максимални щети на руската икономика. Това накратко е стратегията на Вашингтон и Зеленски помага на Вашингтон да постигне целите си. Той си позволява да бъде инструмент на Вашингтон. Той жертва собствената си страна, за да угоди на интересите на Съединените щати.

Всичко това помага да се открои един момент, който никога не се разглежда от медиите и никога не се обсъжда от експертите по кабелните новини, тоест, че Украйна ще загуби войната и Зеленски знае това. Той знае, че украинските въоръжени сили не могат да се сравняват с руската армия. Тя е като гигант, който размазва муха. Украйна е мухата. Публиката трябва да чуе това, но не го чува. Вместо това тя слуша бърборенето за героичните украинци, които се бият с руския нашественик. Но това са глупости, опасни глупости, които окуражават хората да жертват живота си за загубена кауза. Резултатът от този конфликт никога не е бил под съмнение: Украйна ще загуби. Това е сигурно. И ако четете между редовете, ще видите, че Русия печели войната доста лесно; те мачкат украинската армия на всяка крачка и ще продължат да я мачкат, докато Украйна не се предаде.

***

Вижте това кратко интервю с полковник Дъглас Макгрегър за Tucker Carlson и ще разберете какво наистина се случва (“Colonel Douglas MacGregor with Tucker Carlson”, Rumble):

Тъкър: Как върви войната с днешна дата? (1 март)

Полковник Макгрегър: „Е, първите 5 дни наблюдавахме много бавно и методично движение на руски сили, навлизащи в Украйна… Те настъпваха бавно и предпазливо, като се стремяха да намалят жертвите сред цивилното население, опитвайки се да дадат възможност на украинските сили да се предадат. Това приключи. И във фазата, в която се намираме сега, руските сили направиха определени маневри, за да заобиколят и обкръжат останалите украински сили и след това да ги унищожат чрез серия от масивни ракетни артилерийски удари, въздушни удари, последвани от руски танкови сили, които бавно, но сигурно затварят разстоянието и унищожават това, което е останало. И така, това е началото на края на украинската съпротива.

Тъкър: Каква е целта на Путин в случая?

Полковник Макгрегър: Путин се зае да изпълни думите си от 2007 г. на конференцията по сигурността в Мюнхен, където каза: „Няма да позволим разширяването на НАТО до точка, в която НАТО докосва нашата граница, по-специално Украйна и Грузия. Виждаме ги като троянски коне на военната мощ на НАТО и на влиянието на САЩ… Той повтаря това (предупреждение) отново и отново, и отново, с надеждата, че може да избегне предприемането на действия за ефективно прочистване на Източна Украйна от всякакви опозиционни сили и от поставянето на силите си в позиция на готовност спрямо НАТО, за да ни възпира от всякакви по-нататъшни опити за влияние или превръщане на Украйна в платформа за насочване на силата на САЩ и на Запада в Русия.

Сега целта му – към днешна дата – е да завземе цялата тази област на Източна Украйна (източно от река Днепър) и той е прекосил реката, където се готви да влезе и да превземе този град (Киев) изцяло.

В този момент Путин трябва да реши какво още иска да направи. Не мисля, че иска да отиде по-нататък на запад. Но той би искал да знае, че каквaто и Украйна да произтече от това,… тя ще е „неутрална“, необвързана и, за предпочитане, приятелски настроена към Москва. Той ще се съгласи само на това. Всичко по-малко от това  – и неговата война е загуба на време.

***

Какво можем да извлечем от това кратко интервю:

1. Русия ще надделее, а Украйна ще загуби;
2. Украйна ще бъде разделена. Путин ще създаде буфера, от който се нуждае, за да гарантира сигурността на страната си;
3. Който и да управлява западната част на Украйна, ще трябва да декларира своя „неутралитет“ (писмено) и да отхвърли всякакви предложения за членство в НАТО. Ако нарушат това обещание, те ще бъдат отстранени със сила.

Но ето важното: всички главни действащи лица в това фиаско знаеха от самото начало, че Украйна няма шанс да победи руската армия. Това беше предрешен изход. И така – това, което искаме да знаем – е защо Зеленски не е предприел стъпки, за да избегне трагедията, преди тя да се случи?

Отговорът на този въпрос помага да разберем „кой всъщност е Зеленски“.

Запитайте се: Защо Зеленски не преговаряше с Путин, когато имаше тази възможност? Защо той не изтегли своите 60 000 войници от изток? Защо не спря оръжейните доставки от Вашингтон? Защо не изпълни Минския договор? Защо не отхвърли предложението на НАТО за членство?

И накрая, защо беше толкова устремен да направи нещата, за които знаеше, че ще разгневят Москва и ще увеличат вероятността от война?

На тези въпроси не е трудно да се отговори.

Зеленски действа според заповедите от Вашингтон от самото начало. Това го знаем. Също така той изпълнява дневния ред на Вашингтон, а не своя и със сигурност не този на Украйна. Това също го знаем. Но това не го освобождава от отговорност. В крайна сметка той е пълнолетен възрастен, способен да различава правилното от погрешното. Той знае какво прави и знае, че е грешно; и по-лошо от грешно, това е непростимо. Той изпраща хора да загинат във война, за която знае, че не могат да спечелят; той нанася неизчислими страдания и рани на собствения си народ без никаква причина; и – най-лошото – той разчисти пътя за разпадането на самата Украйна, страната, която се закле да защитава. Тази страна ще бъде разбита на парчета като част от окончателното споразумение с Русия и Зеленски ще сподели голяма част от вината.

Как живее такъв човек със себе си?

    Автор: Майк Уитни

    Източник: memoriabg.com  https://www.lentata.com
Гласувай:
3Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: jivko1128
Категория: Политика
Прочетен: 4411126
Постинги: 1904
Коментари: 943
Гласове: 1927
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930