Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.12.2022 07:56 - Разпада ли се НАТО?
Автор: jivko1128 Категория: Политика   
Прочетен: 3405 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Разпада ли се НАТО?

Сакерът

image

http://www.informationclearinghouse.info/57363.htm?fbclid=IwAR1_jhshGtNoeds92hDMwixcISoE3Py5Or2SBTyir8nXY0e8rZM9KMnN0kY

23 ноември 2022 г.: Информационна клирингова къща  Току- що се случи нещо доста невероятно. След терористичната атака в Анкара, при която загинаха 34 души и бяха ранени други 125 , турските власти първо обявиха, че няма да приемат съболезнованията на САЩ . Тогава турците започнаха военна операция срещу „кюрдските терористи в Северна Сирия “. Тогава Турция заяви, че е неутрализирала 184 терористи .

Това, което не се споменава в тези статии, е, че целта на турския удар е бил управляваният от САЩ център за обучение и обучение на бойци на ПКК в Рожава. Има слухове, че турците са дали на САЩ достатъчно предупредително време, за да евакуират по-голямата част от своя персонал.

Звучи ли познато?

Ако е така, то е защото е много подобно на това, което направиха иранците, когато удариха американски бази в Ирак след убийството на генерал Солемани при нападение на американски дрон.

Ако горното е вярно и слуховете са много „ако“ и не могат да се считат за доказан факт, тогава това означава, че държава-членка на НАТО (Турция) току-що е атакувала американска база и, подобно на Иран, се е измъкнала от това: „ Най-добрата бойна сила в историята на света” току-що беше ударен силно и унизен за втори път и не можа да направи абсолютно нищо, за да се защити или дори да спаси лицето си.

Колко голям шамар получи чичо Шмуел този път?  Според турския министър на отбраната Хулуси Акар ,

Убежища , бункери, пещери, тунели и складове на терористите бяха успешно унищожени“, каза Акар, добавяйки, че „така нареченият щаб на терористичната организация също беше ударен и унищожен“. Като цяло Министерството на отбраната твърди, че ударите са ударили близо 90 цели , които според него са свързани с Кюрдската работническа партия (PKK) и Кюрдските отряди за защита на народа (YPG).

Дори да се допусне известно „патриотично преувеличение“, е доста ясно, че реваншът на Ергодан е бил едновременно доста съществен и, очевидно, доста ефективен.

И така, какво имаме тук?  Държава-членка на НАТО почти обвини САЩ в голяма терористична атака срещу нейната столица, а след това тази държава-членка на НАТО открито атакува управлявано от САЩ съоръжение (нека не го наричаме база, това би било неточно).

Въобще достоверно ли е твърдението на Ердоган? Абсолютно! Не само, че САЩ вече се опитаха да свалят и убият Ердоган, който беше спасен в крайност от руските специални части (същото с Янукович), но също така знаем, че САЩ свалиха генерал дьо Гол през 1968-1969 г. и че бяха използвани тайните сили на НАТО да организира атаки под фалшив флаг срещу съюзници от НАТО (особено Италия) в така наречената операция GLADIO .

НАТО не е отбранителен съюз – никога не е бил – но е инструмент за колониално господство на САЩ.

Това винаги е било вярно, оттук и известните думи, изречени през вече далечните 50-те години на миналия век, когато първият генерален секретар на НАТО, британският генерал Хейстинг Исмей, направо призна , че истинската цел на НАТО е да държи „руснаците навън, американците вътре, германците долу “. Нека вземем тези елементи един по един, като започнем с последния:

 • „Дръжте германците долу“: тук думата „германци“ е заместващо място за всички европейски лидери или държави, които искат истински суверенитет и представителство. Превод: поробете европейците
 • „Дръжте американците вътре“: за да смажете всяко европейско освободително движение. Превод: поставете американски господари над всички нации в ЕС.
 • „Дръжте руснаците настрана“: уверете се, че Русия няма да освободи Европа. Превод: демонизирайте Русия и правете всичко, за да предотвратите мира на европейския континент. Ако е възможно, разбийте, подчинете или по друг начин унищожете Русия.

Нуждаете се от доказателство? Какво ще кажете за безспорния акт на война срещу Германия (и, бих казал, целия ЕС), когато англичаните взривиха NS1/NS2? Това не е ли достатъчно доказателство?

На този фон трябва да се запитаме: какво изобщо означава да бъдеш член на НАТО през 2022 г.?

Истината е, че НАТО беше чисто творение на Студената война и че в реалния свят на 2022 г. е пълен анахронизъм. Да си член на НАТО наистина означава много малко. Не само някои са „ по-равни от другите “ в НАТО, но има и държави извън НАТО, които са много по-„натовизирани“ от действителните държави-членки на НАТО (мисля за Израел или, разбира се, окупираната от нацистите Украйна). А членството в НАТО не те предпазва от нищо, нито от външни атаки, нито от вътрешни.

Според полковник Макгрегър войната в Украйна може да доведе до разпадането както на НАТО, така и на ЕС. Много съм съгласен с него. Бих казал, че подобен колапс няма да е толкова резултат от смущаващи поражения, колкото ще се дължи на дълбоките вътрешни противоречия в двете организации.

Между другото, това не е нашата тема днес, но мисля, че ОДКС има почти същите проблеми и противоречия като НАТО. Така че това, което наблюдаваме, „проблем на НАТО“ ли е или проблем на изкуствени и като цяло остарели съюзи? Бих се застъпил за последното.

Но да оставим обсъждането на ОДКС за друг ден.

В случая с Турция този проблем се влошава още повече от пълната несъвместимост между исляма и идеологията на Уоке, която сега открито се насърчава (и налага) от САЩ и НАТО.

След това има география. Турция има някои доста мощни регионални съседи, включително не само Гърция или Израел, но и Иран, Саудитска Арабия, Египет, Азербайджан, Ирак, Сирия и, разбира се, Русия. Може ли Турция да разчита на някакъв вид „защита“ на САЩ/НАТО от такива мощни съседи?

Питайте саудитците колко са им помогнали САЩ/НАТО срещу хусите!

Попитайте израелците колко им помогнаха САЩ/НАТО срещу Хизбула?

Ако не друго, иранските удари по бази на CENTCOM показаха, че САЩ нямат стомаха да се справят с Иран. В рязък контраст, руската и иранската намеса в Сирия провалиха плановете на САЩ за „Нов Близък Изток“ или, да кажем, тя наистина доведе до „нов Близък Изток“, но определено не такъв, какъвто бяха американските неоконсерватори Надявам се за!

Добавете към това голямото влошаване на отношенията между САЩ и Саудитска Арабия на MBS и получаваме невероятна картина: САЩ и НАТО (които САЩ въвлякоха в региона) постепенно стават без значение в Близкия изток . Вместо това нови „големи актьори“ постепенно запълват празнината, включително Русия и Иран, които сега дори постепенно позволяват на Саудитска Арабия да участва в така необходимия регионален диалог за бъдещето на региона.

Феноменалната слабост на САЩ/НАТО/ЦЕНТКОМ е най-добре илюстрирана от реакцията на САЩ на турските удари: Чичо Шмуел одобри (без майтап!!!) турските удари :-)

Колко жалко е това за една претендираща суперсила?

Ще окаже ли този процес влияние върху войната на НАТО срещу Русия?

Е, нека си представим, че Русия наистина би ударила някаква цел в Полша (което твърдяха Ukies, както и поляците, докато чичо Шмуел не им каза да го охладят). Какво щеше да се случи след това?

Някой все още помни ли какво се случи, когато Ердоган отлетя до Монс, за да моли за защита на НАТО срещу Русия (след свалянето на руски Су-24 над Северна Сирия от съвместна американско-турска операция, вероятно изпълнена без знанието на Ердоган, поне това беше негово иск). Какво обеща или даде НАТО на турците? Абсолютно *нищо* (освен „консултации“).

Сега поляците може да се заблуждават достатъчно, за да мислят, че президент на САЩ може да нареди ответна атака срещу Русия, ако Русия удари Полша, но онези от нас, които познават САЩ и техните управляващи елити, знаят, че това са глупости. Защо? Просто защото контраудар на САЩ/НАТО срещу руските сили би довел до незабавен руски отговор.

И тогава какво?

Истината е много очевидна в своята простота:

 • САЩ/НАТО не разполагат с жива сила или огнева мощ, необходими да се справят с Русия в конвенционална война с комбинирани оръжия.
 • Всяко използване на ядрени оръжия ще доведе до незабавно отмъщение, което най-вероятно ще доведе до неспечелима пълномащабна ядрена война.

И така, ето каква е сделката: независимо дали западните политици разбират това или не, всички военни професионалисти знаят истината – НАТО не може да защити НИКОЙ от своите членове срещу една наистина модерна армия . Защо?

Нека да разгледаме какви възможности наистина имат САЩ/НАТО:

 • USN разполага с превъзходни подводни сили (както SSN, така и SSBN), способни да изстрелват голям брой относително остарели крилати ракети (и много SLBM)
 • Все още много способна, макар и доста стара, ядрена триада
 • Количествено (само!) конвенционално предимство пред Русия
 • Превъзходни (но много уязвими!) C4ISR възможности
 • Печатна преса, позволяваща почти безкрайно печатане на долари
 • Компрадорски елит управляващ всички страни от НАТО/ЕС
 • Най-страшната пропагандна машина в историята

И така, какво липсва на НАТО, за да бъде надеждна военна сила?

Очевидно „ботуши на земята“. И нямам предвид няколко подразделения от 101-ви или 82AB или американските специални сили или дори така наречената „бронирана бригада“, на която в действителност липсва подходящо TO&E, за да се квалифицира като такава. Говоря за сила за „сухопътна война“, способна да се бори с модерен и изключително решителен враг.

[Странична лента: ако това е тема, която ви интересува, мога ли да препоръчам моята статия „ Развенчаване на популярните клишета за съвременната война “, написана през 2016 г., но която все още е най-актуална]

САЩ, Израел и KSA попаднаха в един и същ капан: заблудата, че харчейки милиарди и милиарди долари за огромна цена и огромна недостатъчна военна техника ще ви позволи да победите враг, за който се предполага, че е „по-малко усъвършенстван“ . Следователно необходимостта от използване на:

 • Прокси сили
 • ЧВК
 • ПСИОПСИ
 • Корупцията

Всичко по-горе е нормална част от всяка съвременна война, но в случая на САЩ/НАТО те не са просто част от по-голям план, те са централни за всяка операция на САЩ/НАТО, като по този начин драстично намаляват истинските способности на САЩ/НАТО. В рязък контраст, страни като Русия или Иран могат да разположат „ботуши на земята“, при това много способни (не забравяйте, че иранците са тези, които са обучили Хизбула!).

Какво на практика означава всичко това?

Това означава, че дори и руснаците да решат да ударят страна от НАТО, напрежението ще скочи през покрива, но е много невероятно някой американски президент да позволи каквото и да е действие, което може да доведе до пълномащабна ядрена война! Не забравяйте, че за Русия това е екзистенциална война, не по-малко от Втората световна война, докато никой английски лидер не би се осмелил да предприеме самоубийствена атака срещу руските сили, което най-вероятно ще доведе до пълното заличаване на САЩ/Обединеното кралство и всяка друга участваща страна ( например чрез хостване на разположени напред оръжия за противопоставяне) при такава атака.

Това означава ли, че трябва да очакваме руски удар срещу Полша, Румъния или Великобритания?

Нищо подобно. Всъщност би било много опасно за руснаците да оставят категоричен избор на Хегемонията : да признаят победата си или да се самоубият. И тъй като руснаците наистина имат ескалационно господство (тоест имат балансирани възможности от ниво на огън с малки оръжия до пълна междуконтинентална ядрена война и с всички етапи между тези две крайности), те, за разлика от САЩ/НАТО . не са блокирани между избора на предаване или самоубийство.

Като се има предвид това, също така би било погрешно да се предположи, че Русия „никога не би посмела да нанесе удар по държава-членка на НАТО“. Поляците може да са готови да заложат бъдещето и дори съществуването си на такова невалидно заключение, но не и хората в Пентагона или другаде в центровете за вземане на решения на Хегемонията.

Заключение :

Дъглас Макгрегър е прав, войната на НАТО срещу Русия може много добре да доведе до колапс както на НАТО, така и на ЕС, което от своя страна ще забие официален „последен пирон“ в ковчега на една вече отдавна починала Хегемония, която в момента все още съществува само благодарение на инерцията си и пропагандната си машина.

Бих казал, че НАТО вече се разпада пред очите ни, процес, който икономическите, социалните, политическите, икономическите и духовните кризи, които измъчват целия ЕС, само ще ускорят. И, разбира се, най-удивителното в това е, че този колапс не е резултат от някакъв план на Макиавели, изготвен от руснаците, китайците или иранците, а пряка последица от десетилетия на наистина самоубийствена политика: те го направиха, за себе си!

Сега руснаците, китайците и иранците най-вече чакат, наблюдават (вероятно се усмихват) и планират многополюсния свят без хегемония, който искат да създадат, със или без участието на САЩ и Европа.

Андрей

https://thesaker.is/is-nato-falling-apart/
Гласувай:
2Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: jivko1128
Категория: Политика
Прочетен: 4411709
Постинги: 1904
Коментари: 943
Гласове: 1927
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930