Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.08 15:07 - Отворено писмо До МИНИСТЪРА на ПРАВОСЪДИЕТО
Автор: jivko1128 Категория: Политика   
Прочетен: 1837 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                                                                        

                          Отворено писмо До МИНИСТЪРА на ПРАВОСЪДИЕТО

                                                                

   Срещу: съдия Иван Манчев. Престъпление  е по чл. 311 от НК  за съставяне на документ с невярно съдържание.

                                    УВАЖАЕМИ  ГОСПОДИН МИНИСТЪР,

            Към различни инстанции в продължение на месеци се опитваме да установим и да съберем информация, относно извършено престъпление по чл. 311 от НК,  действия за неправомерното отлагане на съдебни заседания по НДОХ №20212230200575/2021г. по описа на Районен съд Сливен от съдия Иван Манчев Димитров от Районен съд Сливен. След като беше подадена жалба до Министерството до правосъдието вх. № 94-Ж-5/15.02.2022 г. и се констатира от ВСС и други органи, че съдията по делото не е спазил установеният законов ред, предвиден в НПК не зная дали са предприети действия за ангажиране на неговата отговорност пред компетентните органи. Не сме уведомявани въобще дали са предприети някакви действия от Специализираната прокуратура, която вече е закрита и нейните преписки са разпределени в други органи за продължаване на проверката по сигнали с Вх.№2373/2022 г. на  ВКП преписка PRB 2022145230560/12.05.2022 г. Съдия Иван Манчев в качеството си на съдия-докладчик по дело №575 на 01.02.2022 г., си е измислил цяло проведено открито съдебно заседание, като е  отразил неверни обстоятелства във протокола. Във фалшифицирания протокол съдия Иван Манчев посочил, че в залата са присъствали, председател, секретаря по делото, съдебни заседатели, прокурор, подсъдимия, редовно призованите и преводачът. Тъй като в Протокола е вписан и прокурор, че е присъствал, а такъв не е имало пред или в съдебната  зала, случката придоби интересен обрат, но ние (пострадалото лице и свидетелите)  бяхме пред заседателната зала и можем да свидетелстваме за фактите само които са се случили пред нас, а не за тези които не са се случили, но са отразени в Протокола от несъстоялото се съд. заседание.

       Делото за да се отложи е необходимо и адвокатът и подсъдимия да имат основателни причини да не са в съдебната зала. Адвокатът не е болен, но представя оправдателен документ, но какво е представил подсъдимият, че да се приеме за оправдано неговото отсъствие от съдебно заседание. Този факт никой не го коментира и не го изяснява, защото подсъдимия не беше нито пред залата, нито в залата, а въобще не е идвал до сградата. От болничен на адв. Комбалов – не се явява подсъдимия, без да се яви преводача е получил възнаграждение и   прокурора със съдебните заседатели.

        Как точно е предадена молбата за болничния на адв. Комбалов в 08.58 ч., къде и защо ЛИЧНО  на съдията, къде се е случило това действие – в съдебната палата или в някое заведение, извън сградата и защо съдията не е представил на секретарката си за завеждане, това не се знае. В този ден е отсъствала секретарката Ненчева, която е секретар на състава, а е замествана от нейна колежка Галя Пенева, което явно е създало проблем при „стъкмяването на фактите“, защото лично секретаря Пенева ни попита пред залата на имената и кой присъства пред залата.

        На вниманието ви ще предоставя най-фрапиращият доказан случай, а именно:

Съдия Иван Манчев от Районен съд-Сливен извърши престъпление, като  изготви, подписа и представи  ОФИЦИАЛНЕН ДОКУМЕНТ с невярно съдържание, пред съда и въз основа на тези официален документ съдии си дават ОТВОД, за да прикрият престъпленията на съдия Манчев.

            Официалните документи с НЕВЯРНО СЪДЪРЖАНИЕ, са използвани по дело НОХД № 575/2021 г., по описа на РС-Сливен. В случая прокуратурата, Висшия съдебен съвет прикриха престъплението по чл.311 ал. 1 от НК на този съдия.

        В Инспектората на ВСС има видеозапис на камерите от съда, но не са проверени от СГП, а там има какво да се види, има също събрани документи и лични обяснения, които се различават от версията на лицата, извършили престъпните деяния. Това е бездействие с власт, което провежда СГП и за това е в това състояние Правосъдната система в РБ, трябва да се промени и да сме сигурни в тези които правят проверка на факти, че са коректни и обективни. Не само, че не е било предмет това ДП на инстанционен или служебен контрол, но по него не са извършвани вероятно никакви процесуални действия, тъй като времето на образуване съвпадна с реорганизацията на Специализираната прокуратура. Ако сега се прекрати това производство вероятно всичко ще приключи и така отново наказателното преследване ще стигне до задънена улица, каквито са голяма част от продължителните наказателни производства против магистрати.

         Ще търся по всички начини защита на своите права, защото не намирам подкрепа в проверките, които прави нито СГП, нито РП Сливен, защото тя дори е в същата сграда, където се е случило инкриминираното деяние.  Ако сега се прекрати това производство вероятно всичко ще приключи и така отново наказателното преследване ще стигне до задънена улица, каквито са голяма част от продължителните наказателни производства против магистрати, както сега е момичето с 400 шефа.

     Някой дали е провеждал действия по ДП 80/22г. или това ДП също ще бъде прекратено по някаква друга причина, такива има много в НПК, и ще се стигне до изтичане на срока за носене на наказателна отговорност за деянието, което е извършено от две лица.

            Прокламираните принципи в разпоредбите на Наказателният кодекс и Етичният кодекс на магистратите в РБ, вече са загубили приложение, освен ако имат за цел да дискредитират някой работещ магистрат.

           На основание горе изложеното, Моля да се продължи проверката за извършване на пълно, всеобхватно и обективно разследване по подадения сигнал, като молим да дадете и задължителни указания относно прилагането на закона.

            Имам усещането, че целта на това прекратяване е да се прикрие случаят и когато след кратко време получим, ако въобще се случи, известие от закритата „Специализирана прокуратура“, то ще бъде вероятно, за да ни уведомят, че се прекратява.

         Не може да има извършено престъпление от съдии и прокурори, но прокуратурата да си мълчи, да прикрива и осуетява разследването.

         Дали е само едно извършеното престъпление – лъжливо документиране,  или са повече престъпленията следва да се констатира точно от ВСС.          

         Лица заемали корупционни места във властта, по-етажите на съдебната система в СЛИВЕН има, и един от тях е съдия Иван Манчев. В прокуратурата промяна няма, защото те са същите и ще продължава до когато Главния Прокурор не ги премахне!!! В каква държава живеем, когато самите съдии извършват престъпление и нарушават закона, но да разчитаме, че същите трябва да защитават правата и законните ни интереси. Според Конституцията правосъдието се осъществява в името на народа, но според магистратите в България, правосъдието се осъществява в полза на мафията и престъпниците.                                               
            За период от една година, през който проверки са извършени от Инспектората на ВСС и други органи, сезирани за извършените нарушения, събираните доказателства и версии на длъжностните лица претърпяха сериозна еволюция.                                                                                               
Питам трябва ли този магистрат да остане безнаказан и до кога?     
           
       Люба Петрова от РС-Раднево е осъдена на една година условно защото е  отразила редица неверни обстоятелства във протокола. Съдийка, измислила си съдебно заседание, е окончателно уволнена  и дисциплинарно освободена от длъжност заради уронване на престижа на съдебната власт. А това не е ли същото при съдия Иван Манчев, че и болничния на адв. Комбалов е фалшив документ.                                                                            
        Съдебният протокол се съставя при разглеждане на делото в открито съдебно заседание и съгласно чл. 150 ГПК, в него се вписват мястото и времето на заседанието, съставът на съда, името на секретаря, явилите се страни и техните представители,  същността на изявленията, исканията и изказванията на страните представените писмени доказателства показанията на свидетелите и на други лица по делото и констатациите и определенията на съда. Съгласно чл. 152 ГПК, протоколът от проведено по делото съдебно заседание е доказателство за извършените в същото съдопроизводствени действия. Протоколът се съставя под диктовката на председателя, съдия Манчев, а делото  го няма. Затова надлежното оформяне на протокола с подписите на председателя и секретаря е условие за валидността му. В противен случай  процесуалните действия се смятат за неизвършени /т. нар. отрицателна доказателствена сила на протокола/ а решението основаващо се на такива процесуални действия се явява поставено при съществено процесуално нарушение според решение  № 6855/2021 г. ВКС.                                              
       Моля да извършите незабавна проверка и да констатирате, дали посочените обстоятелства са верни и дали имат основание и мотиви ВСИЧКИ СЪДИИ от наказателната колегия на Сливенския районен съд  да си дадат отвод и да не се разреши извършването на събиране на доказателства по ДП, посочено в настоящата жалба. Тече вече сериозно давността на извършеното деяние и вероятно това се цели със забавянето.                                   
Ако до месец не получа информация за предприетите мерки, ще потърся подкрепа и съдействие от медиите и Българския Хелзински комитет, както и от чужди неправителствени организации, тъй като всичко се прави от компетентните власти за прикриване на престъпни деяния, а когато те са извършени от магистрат, има друг отзвук и значение за обществото.                                                                                                          
         Считам, че следва да извършите проверка и да прецените дали написаното от мен е основателно, обективно и се покрива с разпоредбите на Наказателният кодекс и Етичният кодекс на магистратите в РБ.
Гласувай:
2Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: jivko1128
Категория: Политика
Прочетен: 4166642
Постинги: 1863
Коментари: 930
Гласове: 1894
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Септември, 2023  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930