Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.01 11:02 - Само питам: По полов път ли се предават високите постове в държавата?
Автор: jivko1128 Категория: Политика   
Прочетен: 244 Коментари: 1 Гласове:
3 Само питам: По полов път ли се предават високите постове в държавата?

  image Деси Атанасова

Борисов предложил Десислава Атанасова за конституционен съдия. ГЕРБ единодушно я номинирали. И готово – Деси си намери комфортен вариант за прекарване на следващите 7 години. И веднага изрекла чутовна мисъл: Ще вдигам телефона на ГЕРБ само по лични поводи. И сега си представете следната картинка: Борисов звъни на своята любимка. Тя обаче не знае дали я търси по личен повод или за нещо друго.  

Ето ви един завързан казус. Аз мисля, че ще му вдигне веднага, а после ще каже, че поводът е бил много личен. А и кой въобще ще знае, че двамата са си говорили?

Както и да е, нека видим какво пише в Закона за Конституционния съд.

Чл. 1. (1) Конституционният съд осигурява върховенството на Конституцията.

(2) Конституционният съд е независим от законодателната, изпълнителната и съдебната власт и се ръководи само от разпоредбите на Конституцията и този закон.

Чл. 6. (1) Съдиите от Конституционния съд встъпват в длъжност след полагане на следната клетва: "Като встъпвам в длъжността съдия в Конституционния съд, заклевам се да спазвам добросъвестно задълженията си, възложени с Конституцията и Закона за Конституционния съд. Заклех се." ( Не се споменават задължения към партийния бос и благодетел…)

Чл. 10. (1) Председателят на Конституционния съд получава месечно възнаграждение, равно на средно аритметичното месечно възнаграждение на президента на републиката и на председателя на Народното събрание.

(2) Съдиите от Конституционния съд получават 90 на сто от месечното възнаграждение на председателя на съда.

(3) Съдиите от Конституционния съд се ползват със статута на председателя на Народното събрание.

(4) (Доп. - ДВ, бр. 25 от 2001 г., в сила от 1 септември 2000 г., изм. и доп. - ДВ, бр. 50 от 2012 г.) Съдиите от Конституционния съд имат право на пенсиониране след изтичане на мандата им независимо дали са навършили пенсионна възраст и без да прекратяват осигуряването си другаде, както и на обезщетения в размер до двадесет месечни възнаграждения по ред, определен с Правилника за организацията и дейността на Конституционния съд. 

Повечето българи цял живот мечтаят за такъв късмет и келепир! Но богоизбраните трябва да се слушкали много и да са заслужили тази привилегия.

Десислава Атанасова има повече от скромна юридическа практика. Била е юрисконсулт в Областния диспансер за психиатрични заболявания със стационар в град Русе, а от 2007 до 2009 година и в Многопрофилната болница за активно лечение.

Партийната и кариера се развива главоломно и тя рано попада в близкото обкръжение на Борисов. С какви качества е постигнала благоволението му, е повече от ясно: умна, честна, всеотдайна, последователна, твърда, предана, отдадена на вожда и партията, самоотвержена и пр.


Какво казва Конституцията по въпроса:

Чл. 147, ал. 3: За съдии в Конституционния съд се избират юристи с високи профаесионални и нравствени качества, най-малко с петнадесетгодишен юридически стаж".

Преди време Атанасова каза: „И лъжата се предава по полов път, като спин и социализъм“. Дали и високите постове не се предават по такъв път?...

Затова се питам, питам и вас: На какви точно условия отговаря Деси Атанасова и какви качества притежава, за да стане конституционен съдия?

Правни постижения? Впечатляваща юридическа практика? Доказан университетски преподавател? Правни трудове и публикации в престижни издания? Що се смеете

Не, не е виновна Дасислава Атанасова. Виновни са 2,5 милиона българи, които напуснаха родината и учат, работят и живеят в други страни. Да бяха тук и да се пробват те. Виновни сме и 6-те милиона, които останахме тук и се примирихме с това Борисов и такива като него да назначават на отговорни постове когото си пожелаят – най-вече хора от техните дружинки. Помните ли ПКП, която бе дори председател на НС? А онзи, дето оглави Сметната палата? Също и бивши министри с биографии на мутри, които сега се разполагат в депутатски кресла? 

Ей за такива Станислав Стратиев пише в „Българският модел“: „Навсякъде по света дупките са предимно в сиренето. У нас те са на ръководни места“.

А да не би Деси да е наранила с нещо вожда и той я изпраща уж на богато платена почивка, а всъщност да я изолира от ГЕРБ? От него всичко може да се очаква. Бай Тошо навремето непослушните ги пращаше посланици в далечни държави...

Емил Азар

П.П. Останалите конституционни съдии ще трябва да проявят колегиалност и да разредят значително употребата на юридически термини. Поне през първите 1-2 години. Атанасова е умен човек и бързо ще навлезе в материала.
https://frognews.bg
Гласувай:
31. iw69 - Най–вече
14.01 11:37
по недераско полов път, на чат пат и като някоя шафрантия пусне на някой нолитически бисексуален.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: jivko1128
Категория: Политика
Прочетен: 4559507
Постинги: 1919
Коментари: 951
Гласове: 1942
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Юли, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031