Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.04 18:27 - Narod.bg до прокурор №1: Убиецът на бизнеси Красимир Дачев точи милиони през БАИ (СХЕМА)
Автор: jivko1128 Категория: Политика   
Прочетен: 151 Коментари: 0 Гласове:
1 Narod.bg до прокурор №1: Убиецът на бизнеси Красимир Дачев точи милиони през БАИ (СХЕМА)


image imageот admin на 12.04.2024    

Фалшивият инвеститор-измамник и крадец на чужди компании Красимир Дачев, макар и на 74, точи обществен ресурс през Българската агенция за инвестиции (БАИ)! Време е и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов най-сетне да предприеме мерки, ако иска да защити обществения интерес.

В серия публикации Narod.bg разказа как бе открадната „Свилоза”, която престъпна схема се оценява на над 100 милиона долара, за опита на свищовския хитрец да пробута чуждата фабрика на румънски бизнесмен, за връзките му с дървената мафия, за признанието на престарелия схемаджия, че е давал подкупи, за връзките му с „Държавна сигурност”, за укриването на доходи, имотите зад граница и връзките му с други сенчести бизнесмени и т.н., и т.н.

Въпреки преклонната си възраст старият схемаджия не се спира с опитите си да прибира в джоба си чужди пари и активи, в настоящия случай направо през Българската агенция за инвестиции.

За какво става въпрос?

В публикация на БАИ от 12.02.2024 г. се съобщава, че свищовската компания „Свилоза ЗИК“ АД е получила сертификат клас А за инвестиционен проект „Инсталация за производство на микрокристална целулоза“ от нелепата ПП министърка Милена Стойчева.

На снимката е изтипосан самият Красимир Банчев Дачев, който публично се представя за собственик на това дружество, което също така е представено от него като част от „група Свилоцел“, като Красимир Дачев заявява, че „Свилоза ЗИК“ АД в през последните 20 г. „целенасочено инвестира в зелена енергия“, както и че „с този проект ще затворим цикъла на производството от суровина до краен продукт“.

Какви са ползите за инвеститорите, притежаващи сертификат клас А ни казва Законът за насърчаване на инвестициите (ЗНИ) и те включват редица финансови и данъчни облекчения и усвояване на публични финансови средства за реализиране на заявената инвестиция.

ЗНИ и нормативните актове по неговото приложение поставят конкретни изисквания към кандидатите за получаване на сертификат клас А за инвестиционни проекти, които включват разкриване на информация относно действителните собственици на дружеството кандидат когато то е юридическо лице, за свързани дружества, за финансово състояние през последните три години, за реализирани инвестиционни проекти, за наличен финансов и производствен капацитет за изпълнение на инвестиционния проект, за който се иска издаването на сертификата и др.

От приложената публикация виждаме, че сертификат клас А за инвестиционен проект „Инсталация за производство на микрокристална целулоза“ е даден на „Свилоза ЗИК“ АД, като получател е Красимир Банчев Дачев, който пришива това дружество като част от група „Свилоцел“.

 

Narod.bg, верен на принципите на обективното журналистическо разследване, извърши проверка на фактите и установи следното:

1. Действителен собственик на „Свилоза ЗИК“ АД, регистриран в Търговския регистър е физическото лице Михаил Любенов Друмев. В годишните си финансови отчети „Свилоза ЗИК“ АД посочва всички свързани лица с дружеството. Нито Красимир Дачев, нито „Свилоцел“ са фигурирали, нито фигурират като свързани лица със „Свилоза ЗИК“ АД.

2. Група „Свилоцел“ не съществува.

3. След източването на производствените активи на „Свилоза ЗИК“ АД от Красимир Дачев и Едоардо Миролио чрез организирана схема, осветлена от Narod.bg

 

дружеството престава да развива производствена дейност и се занимава основно с наем на недвижими имоти, като разполага с нула производствен персонал.

Проведеното разследване потвърди съмненията ни, че в случая става въпрос за поредната врътка на беловласия убиец на предприятия и слуга на стария Фатик – Красимир Дачев, който чрез неверни и заблуждаващи данни и хватки е успял някак да излъже БАИ, като извади въпросния сертификат без да има намерението да инвестира каквото и да било и без да разполага с какъвто и да било ресурс за това.

Вместо това идеята е да усвоява обществени средства в свой личен користен интерес, които не му се полагат и в същото време да изпере имиджа си и да замаже престъпното присвояване на активите на „Свилоза ЗИК“ АД, осветлени от нас.

Призоваваме както БАИ, така и Министерството на иновациите и растежа на Република България да отнемат незабавно издадения сертификат и да сезират компетентните органи на прокуратурата, в това число за проверка на данни за престъпления по чл. 248а, ал.2 или други стопански престъпления по НК, преди да е станало късно!
Гласувай:
1Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: jivko1128
Категория: Политика
Прочетен: 4559302
Постинги: 1919
Коментари: 951
Гласове: 1942
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Юли, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031