Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.09.2010 07:22 - АРХИВИТЕ СА ЖИВИ, как излъга избирателите през 2007 г. императора Лечков
Автор: jivko1128 Категория: Регионални   
Прочетен: 2002 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 21.12.2010 17:16
http://www.rechitza-sliven.blogspot.com/?zx=46b443d1c5e0b56c

image
Кръгът “Империа” носи името на едноименния хотелски комплекс на Йордан Лечков - големият приятел и другар на Бойко Борисов
                   image
Неразделна част от този приятелски кръга е и сливенския кмет от ГЕРБ Йордан Лечков 
imageДа си властимащ в България и да не се обзаведеш с приятелски кръг е направо неприлично. Досега не е имало премиер без обръч от фирми и другари на хранилка около себе си. Ето, дори и Бойко Борисов демонстрира своя “Хелиос”, кръстен на едноименния хотел в Обзор, собственост на фамилията Златеви, почти веднага след като встъпи в длъжност. Всяка събота той нощува там и демонстрира на цяла България кои са хората, с които се е обвързал. Тази негова припряност да покаже приятелите си е разбираема. Той бърза да навакса, защото съпартийците му от ГЕРБ, които от години вече са кметове в провинцията, отдавна се обзаведоха с лични обръчи от фирми и приятели, които систематично източват местните бюджети. Някои дори се сдружиха по градове, за да може авантата да върви по-лесно. Точно това се случи с Ямбол и Сливен. 
Парите на Сливен, например, вече години наред се изсмукват от кръга “Империа”. Той носи името на едноименния хотелски комплекс на Йордан Лечков - големият приятел и другар на Бойко Борисов. Неразделна част от този приятелски кръг е и сливенския кмет от ГЕРБ Йордан Лечков. “Империа” включва общо пет човека, които са регистрирали чрез подставени лица цяла купчина фирми, до една оплели като октопод де що има общински сделки и поръчки в Сливен. Тъй като повечето участници в “Империа” са и членове на ГЕРБ, то няма съмнение, че съществуването на приятелския кръг в днешно време, когато 
на власт е уж непримиримо към корупционни сделки правителство, става с най-висше позволение.
Факт е, че до момента няма нито едно повдигнато обвинение към никой от обръча, въпреки постоянните сигнали. Нито пък някой от правителството е изразил притеснение от случващото се в Сливен. Във всичките си публични изяви до момента Бойко се занимава само с падналите от власт, ама дори и спрямо тях не е предприел нищо. В центъра на “Империа”, разбира се, е кметът на Сливен, но оперативно приятелският кръг се ръководи от триумвират от ГЕРБ – нещо като лидери в сянка на местните организации на партията в двата града.

            
image

 Кметът на Сливен Йордан Лечков направи нагледен отчет как се изразходват средствата от общинския кредит от 11 млн. евроКметът на Сливен Йордан Лечков направи нагледен отчет пред журналисти как се изразходват средствата от общинския кредит от 11 млн. евро и средствата за капиталови разходи от общинския бюджет. Лечков, заедно с представителите на медиите направи обиколка на обектите, където текат ремонтни дейности. Бе направен оглед на детска градина „Теменуга”, където бе направен изцяло нов покрив, след като при предишен ремонт цялата конструкция се срути. Децата и персоналът бяха три години в изключително тежки условия във филиала на детската градина, и едва сега се пренесоха в напълно обновената и ремонтирана сграда. Кметът представи и вече изцяло асфалтираните улици в кварталите „Република” и „Дружба”. Лечков подчерта, че за първи път се прибягва до цялостно преасфалтиране, а не изкърпване на уличните настилки. Прокарва се и оптичен кабел към двата квартала. В Речица се прави канализация, но там от кредита са заделени само 7 млн. от нужните 29. Останалите средства ще трябва да се набавят чрез проекти. Бяха посетени и две училища, където фасадите се облицоват с топлоизолация, вече са подменени всички дограми. „Когато се прави нещо, то трябва да се прави качествено”, поясни Лечков. Част от средствата по кредита са предназначени за ремонт на шест сливенски училища, на места те вече приключиха. Кметът обаче ще поиска допълнителни средства, около 3 млн. лева, за довършителни работи. С общински пари се правят ремонти на детски градини и други обекти от поименния списък на общината. Лечков показа и как се подменя изцяло водопреносната мрежа. Вместо опасните азбестови тръби се полагат полипропиленови. Подменя се и осветлението с енергоспестяващо. На следващ етап ще се обновят и тротоарите. ”Планирали сме да се подменят тротоарите, 98% от тях в града трябва да се сменят. Това ще бъде следващата сериозна стъпка. Сега, където се прокарва уличното осветление се възстановява, но така или иначе се нарушават самите плочки. Говоря за цялата община, не само за града. Следващите четири години дейностите са заложени и последователно всичко трябва да се модернизира”, коментира кметът.
Информацията е на радио „Фокус” – Сливен


http://www.rechitza-sliven.blogspot.com/?zx=46b443d1c5e0b56c

Препис!


О Б Щ И Н С К И   С Ъ В Е Т - С Л И В Е Н


Р Е Ш Е Н И Е
№ 1259

Поемане на дългосрочен дълг за финансиране на инвестиционни проекти в полза на местната общност чрез Договор за общински заем в размер на 11 000 000 евро /единадесет милиона евро/, сключен с финансова институция, избрана по реда на ЗОП

На основание чл. 3, т. 2, чл. 4, т. 1 и чл. 13 от Закон за общинския дълг; чл. 3, т.2, чл. 4, т. 1 и чл. 14 от Наредба за управление на общинския дълг на Община Сливен,ОБЩИНСКИЯТ   СЪВЕТ

РЕШИ:

 
1. Разрешава Община Сливен да поеме дългосрочен дълг за финансиране на инвестиционни проекти в полза на местната общност чрез Договор за общински заем в размер на 11 000 000,00 евро /единадесет милиона евро/, сключен с финансова институция избрана по реда на ЗОП.
2. Със средствата от дългосрочния общински заем по т. 1 да бъдат финансирани инвестиционни проекти, както следва:
  Проект "Визията на Община Сливен за повишаване комфорта на обитаване на ученици и преподаватели в общински учебни заведения и постигане на икономически и екологични ползи, чрез реализиране на енергоспестяващи мероприятия" - 1 800 000,00 евро.
  Проект "Проект за развитие на кварталите "Сини камъни" и "Дружба" гр. Сливен за периода 2007 г. - 2013 г." - 5 602 000,00 евро.
  Проект "Първи етап от Проект за развитие на квартал "Речица", гр. Сливен за периода 2007 г. - 2013 г." - "Проектиране и изграждане на пречиствателна станция, канализационна помпена станция, колектори за събиране битови отпадни води и дъждовни колектори" - 3 598 000,00 евро.
3. Определя финансови параметри на общинския заем, по които да се проведе процедурата за избор на финансова институция, както следва:
  Максимален размер на общинския дълг - 14 190 000,00 евро /четиринадесет милиона сто и деветдесет хиляди евро/.
Валута на дълга - евро.
Вид на дълга - Общински заем в размер на 11 000 000,00 евро.
Начин на обезпечаване - Запис на заповед, подписана от Кмета на общината след приемане на решение от Общинския съвет.
Условия за погасяване - погасяването на главницата се извършва на месечни или шестмесечни равни погасителни вноски ведно с дължимата към момента на погасяване на главницата лихва, съгласно договорения с финансовата институция погасителен план. Погасителните вноски се дължат към тридесето число на всеки месец или шестмесечие на съответната бюджетна година, като за месец декември, същата се дължи не по-късно от 20.12. Съществуване на възможност за предсрочно погасяване или предоговаряне на погасителния план, при наличие на финансови възможности на Общината и спазване на регулаторите за годишния максимален размер на плащанията по дълга.
Лихвени условия - максимален размер на лихвата - 5% годишна лихва върху размера на непогасената главница.
Максимален размер на такси, комисионни и др. по обслужване на дълга - 1,5% върху размера на искания общински заем.
4. Възлага на Кмета на Община Сливен да организира и проведе процедура за избор на финансова институция по реда на ЗОП.
5. В комисиите по провеждане на процедурите по ЗОП за избор на финансова институция и за реализиране на проектите да се включат общински съветници.
6. Възлага на Кмета на общината, след провеждане на процедурата по избор на финансова институция, да внесе проекто-договора за общинския заем за одобрение от Общинския съвет.

 
Решението е прието на заседание
на ОбС, проведено на 25.01.2007 г.
ПРЕДСЕДАТЕЛ:/п/доц.д-р Ив.Андреев
В я р н о,
Протоколист:

 

 Йордан Лечков направи първата копка на канализационната мрежа на кв. "Речица"Кметът на Сливен Йордан Лечков, който е в служебен отпуск заради заявката си за втори мандат, направи днес първа копка по изграждането на канализационната мрежа в сливенското предградие „Речица”. Лечков поясни, че има заделени 7 млн. лева за финансирането на първия етап от проекта, тези средства обаче са недостатъчни за всичко, което трябва да се направи в „Речица”. Общо 22 милиона лева са необходими, за да се довърши канализацията, както и да се изгради пречиствателната станция в предградието. Според Йордан Лечков, тези средства могат да бъдат получени от европейските фондове. Администрацията е готова не само да кандидатства с проект, но и да съфинансира начинанието със собствени средства. „Готови сме за предизвикателството да финансираме подобни проекти. Не само за Сливен и предградията, но и за селата. Там също има нужда от такава инфраструктура. Необходима е обаче и подкрепата на Общинския съвет”, заяви Лечков и шеговито допълни, че за да получи одобрение от Брюксел за проектите на Общината е готов да отиде там и на колело. Засега в Речица се работи по изграждане на колекторите - един битов и два дъждовни. Отпадните води ще се отвеждат до канализационната помпена станция, предмет на следващ етап на проекта.

                              imageГласувай:
1Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: jivko1128
Категория: Политика
Прочетен: 3170487
Постинги: 1691
Коментари: 834
Гласове: 1585
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Декември, 2021  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031