Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.09.2010 07:28 - архивите са живи- спомени от миналото
Автор: jivko1128 Категория: Регионални   
Прочетен: 1425 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 28.11.2010 13:39


 

image
   КАК кмета ЛЕЧКОВ  излъга гражданите от СЛИВЕН  за втория си мандат - 2007 г.
   Йордан Лечков представи програмата и приоритетите си за следващия кметски мандат. В документа Лечков набляга на инфраструктурата и завършване на започналите проекти.
     Сред приоритетните обекти са градежът на православен храм „Света Петка”, нова сграда за Историческия музей, както и цялостна реставрация на паметниците на културата.
    Сред тях са и крепостта „Туида” и тракийските могили, където ще се работи за изграждане на съпътстваща инфраструктура. Лечков подчерта, че вече трябав да се обърне и повече внимание на селата. Особено внимание в програмата е отделено на детското здравеопазване. Според Лечков основното е превенцията на заболяванията. В това администрацията може да окаже помощ, като от общинския бюджет се заделят средства за профилактични прегледи още от детските градини, като се разработят профилактични програми и те се реализират в общинските здравни заведения на преференциални цени. Лечков предвижда и допълнително разкриване на четири яслени групи, както и изграждане на „Кухня – майка” за приготвяне на храна за деца от 4 месеца до 3 години.
      Друг приоритет е получаване собствеността върху ВиК – Сливен. За целта Йордан Лечков ще настоява да се проведе подписка в общината, за да се декларира подкрепата на жителите на вече одобреното от Общинския съвет искане, администрацията да стане собственик на водоразпределителното дружество. Так ще се постигне и социален ефект от намаляване цената на водата.
   Присъства на официалното откриване на реновираната сграда на Целодневна детска градина „Теменуга”. Сградата бе изцяло ремонтирана. Пред присъстващите Лечков посочи, че в съзвучие с водената досега политика на община Сливен и занапред основен приоритет ще бъде подобряването на материално-техническата база в детски ясли, градини и училища.
    Лечков посети и 3-то основно училище, където се срещна с преподаватели. Пред тях кандидатът за втори кметски мандат подчерта, че в програмата на общината е заложено през следващите четири години да бъдат изградени и ремонтирани спортните салони, спортните площадки, а в някои от училищата на територията на община Сливен и плувни басейни. Лечков бе категоричен, че той ще продължи да работи за младите хора в Сливен. По-късно независимият кандидат за кмет се срещна с представители на Съюза на инвалидите. На срещата Лечков декларира ясната си позиция, че община Сливен работи в посока осигуряване на нужните условия за нормалното придвижване на хората с двигателни увреждания. Според него страната ни не полага необходимите усилия в тази посока. „Всяка нова сграда трябва да бъде изградена така, че да предлага достъп на хората с увреждания”, категоричен бе Лечков.
    Йордан Лечков се срещна и с представители на спортните ветерани. Кандидатът за кмет пое ангажимент в бъдеще да бъде изграден Музей на спорта в Сливен. На срещата стана ясно още, че спортните ветерани подкрепят напълно политиката на общината в областта на спорта. Лечков подчерта, че общината ще направи всичко възможно поддържането и ремонтирането на спортните бази да продължи.


             Хвърлянето на компромати в публичното пространство е липса на други доводи в предизборната кампания, заяви Йордан Лечков     Партиите в Сливен така и не разбраха, че не са разследващи органи, така Йордан Лечков, кандидат за втори мандат, коментира пред „Фокус” изнесените по – рано днес доклад на Сметната палата за дейността на администрацията и писмо от Агенцията за държавна финансова инспекция за договора с фирма „Сименс”. Според него през целия четиригодишен мандат общината е била обект на проверки, голяма част от тях правени по настояване на самия кметски екип. В някои от случаите са установявани административни нарушения, съответно санкционирани с глоби. „Винаги сме си плащали глобите и отстранявали нарушенията. Опитите обаче да се криминализират чисто технически грешки никога не са били успешни”, коментира Лечков и допълни, че вече е представил пред всички заинтересовани удостоверения от прокуратура, полиция и следствие документи, че срещу него няма наказателни преследвания, висящи дела или дознания. „Всичко останало са усилия на безсилие, само демонстриращи слабостта и липсата на други доводи в предизборната кампания”, заяви Лечков. Той припомни, че тези, които през четиригодишния мандат са правили опити да използват мощта на държавната машина, обслужвайки нечии интереси, вече са си тръгнали от постовете.

Спортът и училищата са приоритет за Йордан Лечков - ЗА ДА ГИ ОГРАБВА!!!

Кметът на Сливен Йордан Лечков, който е в служебен отпуск, направи първа копка на представителство на „Мерцедес” в града. „Радост за хората в Сливен е, че такава голяма фирма инвестира в общината”, посочи Лечков. Той бе категоричен, че строежът на този обект е поредно доказателство за добрия бизнес климат в общината. Представителства на „Мерцедес” до момента имаше само в София и Бургас. Йордан Лечков заяви също, че и в бъдеще общината ще продължи да привлича големи инвеститори.

 

    Два пъти да се увеличи бюджета за спорта предвижда за следващата година кандидатът за втори кметски мандат Йордан Лечков  Два пъти да се увеличи бюджета за спорта предвижда за новата състезателна година кандидатът за втори кметски мандат Йордан Лечков. На среща с представителите на Асоциацията на спортните клубове в Сливен Лечков призова да се обединят усилията на всички и да се работи за бъдещето на спорта. Градоначалникът припомни, че при встъпването си в длъжност от минимум средства за спорт, то през последната година в бюджета на общината вече са заделени 1 500 000 лева. Той припомни на присъстващите, че приоритет в дейността му са и ще бъдат културата и спорта. За по-високи резултати Лечков призова да се обединят клубовете по отделните спортове, а като пример посочи футболния клуб. Кандидатът на кмет припомни, че преди години, когато се е заел с футбола в града е имало няколко такива клубове, които са обединени в ДЮШ и резултат не е закъснял. „Призовавам да се обединяват клубовете, както и усилията за развитието им, да се превъзмогне собственото его и да се увеличават успехите. Мисля, че това е най – правилния път. Не – може в града да има няколко клуба от един и същ спорт. Всички ръководители, които милеят за спорта трябва да се концентрираме за общото бъдеще. Да имаме приоритети, да пишем проекти, да изграждаме материалната база”, каза още Лечков. 

 Йордан Лечков: Възмутен съм от спекулациите заради бюджета на общината, ЧЕ НЕ МОГА ДА КРАДА!!!

Кандидатът за втори кметски мандат Йордан Лечков обяви, че е възмутен от спекулациите на неговите опоненти заради бюджета на общината. Лечков визира упреците, че е изхарчен резерв от 9 милиона лева, оставен преди 2 години. „Трябва да уведомя жителите на Сливен, че подобни изявления са пълна неистина. Тези средства са преходен остатък, пари, които се прехвърлят в бюджета за следващата година, ако не бъдат усвоени за общински нужди. Всеки, който си позволява подобни спекулации, не мое да претендира, че е капацитет в областта на икономиката и че може да стопанисва общинските финанси”, заяви Лечков. Той съобщи, че в момента същият този преходен остатък за общината е 35 млн. лева. Ако не бъдат усвоени, те отиват в бюджет 2008. Кметът разясни и как се формира общински бюджет: по пет начина- делегираният бюджет от държавата за учители, лекари, медицински сестри, здравни работници; приходите от местни данъци и такси; от продажбата на общинска собственост. И последно - чрез кредити. Лечков зададе и въпрос, след като държавата се възползва от кредити да реализира инфраструктурни проекти, защо това е осъдително на общинско ниво.


 
Йордан Лечков е на балотаж на 4 ноември 2007 г., ГЕРБ води в Общинския С ПОБМЯНА НА БЮЛЕТИНИ ТЕ!!!

  Йордан Лечков е получил 37,42% от гласовете в Сливен. За него са гласували 19 141 души. Кандидатът на левицата Мартин Славов е с 17,19%, или 8 784 гласа. Галин Кънчев от Политическа партия "Политически клуб "Тракия" е с 15,42%, или за него са гласували 7 887 души. Румен Андонов от "ЗНАК за Сливен" е подкрепен от 8,65%, следван от Кирил Кирчев от РЗС с 6,54%, Политическа партия "Атака" има 3,91%, съобщиха ЦИКМИ на база 100 процента обработени протоколи от Секционните избирателни комисии.
За Общинския съвет подкрепата за ГЕРБ е 31,63%, за БСП - 16,17%. Политически клуб "Тракия" получава 11,19%.
 
   
Йордан Лечков: Гласуването дава право на последващ контрол върху властта- ДА ГРАБИ!!!

Кандидатът за втори кметски мандат Йордан Лечков упражни правото си на глас заедно със своята съпруга Светлана в Начално училище „Хаджи Димитър” в квартал „Клуцохор”. „Оттук нататък трябва да си задаваме по–често въпроса дали ние сме отговорни като граждани, дали когато имаме претенции, имаме основание. За мен най-важното е в един такъв етап да се вдигне избирателната активност”, каза Лечков и допълни, че най-важното е днес да се гласува, да се прояви гражданска позиция." Йордан Лечков приведе пример, че ако няколко души засадят едно дърво, за него ще се грижат тези, които са го засадили. Ако някой засади дръвчето сам, хората ще направят опит да го унищожат, защото няма да се чувстват отговорни. Според Лечков гласуването днес дава право на последващ контрол върху властта, гарантира участие в управлението. След като гласува, Лечков ще обиколи някои от селищата в община Сливен.

 Йордан Лечков и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов посетиха сливенските села Жельо Войвода и Тополчане-И СЕ ПОДМЕНЯХА БЮЛЕТИНИ ТЕ !!!

Кандидатът за втори кметски мандат Йордан Лечков и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов посетиха сливенските села Жельо Войвода и Тополчане. На среща със симпатизанти в двете села Лечков посочи, че през последните 17 години селата са били пренебрегвани и почти нищо не е свършено за подобряването на качеството на живот. Той припомни, че в началото на мандата си общината е разполага с бюджет от 25 млн. лв., а в този момент бюджетът на Сливен е близо 100 млн. лв.
Йордан Лечков увери, че за следващата година в общинския бюджет ще бъдат предвидени около 20 млн. лв. за селата. Всяко село ще разполага с 500 хил. лв. Кандидатът за втори кметски мандат призова за създаването на обществени съвет във всяко село, за да определя той приоритетите и наболелоте проблеми, които трябва да се решават.
Лидерът на ГЕРБ заяви от своя страна, че през първия мандат на Йордан Лечков той е бил сам и не е имал подкрепата на общинския съвет.
Зад Йордан Лечков стои ГЕРБ и листата за общински съветници, които ще му помогнат да ръководи общината. Борисов заяви, че Йордан Лечков дълги години е славил България по света, но е избрал да живее в България, за да направи нещо за Сливен.

 
Йордан Лечков представи програмата и приоритетите си за следващия кметски мандат- КАК ЗАКОННО ДА КРАДЕ !!!

Кандидатът за втори кметски мандат Йордан Лечков представи програмата и приоритетите си за следващия кметски мандат. В документа Лечков набляга на инфраструктурата и завършване на започналите проекти. Сред приоритетните обекти са градежът на православен храм „Света Петка”, нова сграда за Историческия музей, както и цялостна реставрация на паметниците на културата. Сред тях са и крепостта „Туида” и тракийските могили, където ще се работи за изграждане на съпътстваща инфраструктура. Лечков подчерта, че вече трябав да се обърне и повече внимание на селата. Особено внимание в програмата е отделено на детското здравеопазване. Според Лечков основното е превенцията на заболяванията. В това администрацията може да окаже помощ, като от общинския бюджет се заделят средства за профилактични прегледи още от детските градини, като се разработят профилактични програми и те се реализират в общинските здравни заведения на преференциални цени. Лечков предвижда и допълнително разкриване на четири яслени групи, както и изграждане на „Кухня – майка” за приготвяне на храна за деца от 4 месеца до 3 години. Друг приоритет е получаване собствеността върху ВиК – Сливен. За целта Йордан Лечков ще настоява да се проведе подписка в общината, за да се декларира подкрепата на жителите на вече одобреното от Общинския съвет искане, администрацията да стане собственик на водоразпределителното дружество. Так ще се постигне и социален ефект от намаляване цената на водата.

  http://www.rechitza-sliven.blogspot.com/?zx=46b443d1c5e0b56c

         Надяваме се, че искането ни ще бъде изпълнено и справедливостта и законността на вота - гарантирани.

03.11.2007                                                                                                                            С уважение:                 

Гр.Сливен                                                 Областен координатор ПП ГЕРБ

                                                                                     /Д. Танева/


Йордан Лечков печели втори мандат

 

Йордан Лечков е старият нов кмет на Сливен. Това показват предварителните прогнози на социологическите агенции. Преди минути Лечков поздрави всички сливналии за разумния избор и благодари за оказаното му довеРИЕ

ДА КРАДЕ !!! с /Д. Танева/


Тагове:   спомени,   миналото,


Гласувай:
1Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: jivko1128
Категория: Политика
Прочетен: 3170710
Постинги: 1691
Коментари: 834
Гласове: 1585
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Декември, 2021  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031