Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.03.2015 12:24 - Какво промених в Сливенсия съд, а кой ще е следващия прокурор!!!
Автор: jivko1128 Категория: Регионални   
Прочетен: 3095 Коментари: 0 Гласове:
-2

Последна промяна: 26.06.2022 17:06


                           image                        
   ДО                                                 
Инспекторат  към ВВС

 
гр. София
                        
СТАНОВИЩЕ
  От Живко Желев Бъчваров- общински деятел от гр. Сливен  - GSM: 0887027608, E- mail: jivko2811@gmail.com
ОТНОСНО: Критериите за оценка при атестирането на магистратската работа, за прозрачност и подобряване на достъпа до атестирането  в Сливенския съд,  че съдебната власт е независима,  но не е безконтролна.   Категорично съм против издигането на кандидатурата при  атестирането  за избора на съдия Ангел Гангашев за председател на Окръжния съд в Сливен.  Мотоманските му прояви,  за който трябва да е дисциплинарно уволнен,  са за търговия с влияние.  Желая незабавно да обърнете внимание на доклада на Инспектората на ВСС, тъй като в него са посочени за забавени над  50 дела,  който не са описани, че са забавяни и едно дело се решава година,  две и повече. Всички знаем, че за забавяне на повече от две години,  УВОЛНЯВАТ МАГИСТРАТИТЕ. Причината този доклад да е нескопосан е:
Пенсионерката Ана Караиванова и  нейната сестра Гинка Караиванова са бивши шефки и топлата връзка за въздействие към Инспектората за прикриване на нередностите на магистрат и ръководител, е че са кумове на Гагашев и Мари Биломорова и са в приятелски отношения с Гинка Караиванова. Преди няколко години в Сливен започва Ана Караиванова въздейства на нейната служба,  инспекторат лятото на 2013 г., и затова не е изнесла с колко са забавени делата на Гагашев,  и затова няма препоръка за наказание на съдия Гангашев,  освен това за инспектор на пролетта на 2013г. умишлено изпрати бившия адвокат Атанас Попов, който по време на проверката са го виждали няколко пъти с други проверяващи.  Адвокатът са го виждали също със съдия Светиев и Гагашев и затова имам право да се обърна към Вас да извършите проверка и бъде наказан,  за да не дадете възможност на този съдия да
опетни по-горната инстанция.
ПРОТОКОЛ № 29 от заседанието на Комисия по правни въпроси  на Висшия съдебен съвет, проведено на 29 септември 2014 г. По внесените допълнителни точки и на основание последвалите разисквания по дневния ред КОМИСИЯТА ПО ПРАВНИ ВЪПРОСИ Р Е Ш И:
12. ОТНОСНО: Писмо от КПЕПК относно становище от директора на Професионална гимназия по икономика в гр. Сливен в подкрепа на кандидатурата на Ангел Димитров Гагашев за административен ръководител-председател на Окръжен съд гр. Сливен. 12.1. Приема за сведение писмото на КПЕПК относно становище от директора на Професионална гимназия по икономика в гр. Сливен в подкрепа на кандидатурата на Ангел Димитров Гагашев  за административен ръководител-председател на Окръжен съд гр. Сливен.
13. ОТНОСНО: Становище от представители на сливенската общественост и въпроси относно кандидатурата на Ангел Димитров Гагашев за административен ръководител-председател на Окръжен съд гр. Сливен. 13.1. Приема за сведение становището на представители на сливенската общественост и въпроси относно кандидатурата на Ангел Димитров Гагашев за административен ръководител-председател на Окръжен съд гр. Сливен.
14. ОТНОСНО: Становище от Живко Желев Бъчваров – общински деятел от гр. Сливен относно кандидатурата на Ангел Димитров Гагашев за административен ръководител-председател на Окръжен съд гр. Сливен.                                                14.1. Приема за сведение становището на Живко Желев Бъчваров – общински деятел от гр. Сливен относно кандидатурата на Ангел Димитров Гагашев за административен ръководител-председател на Окръжен съд гр. Сливен.
ПРОТОКОЛ №58 ОТ РЕДОВНОТО ЗАСЕДАНИЕ НА КОМИСИЯТА ПО ПРЕДЛОЖЕНИЯТА И АТЕСТИРАНЕТО НА ВСС, ПРОВЕДЕНО НА 07.10.2014 г. Допълнителни точки, включени за разглеждане в Дневния ред на Комисията по предложенията и атестирането  Комисията по предложенията и атестирането
Р  Е  Ш  И:
Д-9. ОТНОСНО
: Сигнал от Живко Желев Бъчваров от гр. Сливен срещу кандидатурата на Ангел Димитров Гагашев – административен ръководител – председател на Районен съд гр. Сливен за административен ръководител – председател на Окръжен съд гр. Сливен.
9. ПРИЕМА за сведение сигнала от Живко Желев Бъчваров от гр. Сливен срещу кандидатурата на Ангел Димитров Гагашев – административен ръководител – председател на Районен съд гр. Сливен за административен ръководител – председател на Окръжен съд гр. Сливен.
БЮЛЕТИН ЗА ДЕЙНОСТТА НА ВСС ЗА ПЕРИОДА
13-17.10.2014г
. - Висшият съдебен съвет с 19 гласа „за”, 0 „против”и 3 „въздържал се” избра за втори мандат, Къню Тодоров Жеков за административен ръководител – председател на Окръжен съд – Сливен. Другият кандидат Ангел Димитров Гагашев – председател  на  Районен съд –  Сливен получи  1 глас „за”, 13 „против” и 8 „въздържали се”. В Концепцията си за управление съдия Жеков определя сред приоритетните си цели оптимизиране управлението на съда за обезпечаване на ефективно, срочно и достъпно правораздаване чрез постигане на оптимално съотношение на броя на магистратите, работещи в обособените наказателно и гражданско отделения, както и оптимизиране броя на магистратите,  разглеждащи отделни видове дела в гражданското отделение.
Проверка на Инспектората към ВСС на наказателните дела в РС-Сливен за 2011 и 2012 г. е показала, че за две години Ангел Гагашев е просрочил написването на мотивите по  56 дела, от които 47 административно-наказателни дела, които по правило не са с фактическа и правна сложност. Актът на ИВСС обаче не завършва с предложение за търсене на дисциплинарна отговорност от магистрата, а Комисията по предложенията и атестирането е оценила работата му като „много добра“ с цифрово изражение 139 т. Според данните на ВСС той работи на 75% натовареност спрямо редовите си колеги от Наказателното отделение. Според сайта „Съдебни репортажи“ обаче до преди няколко месеца съдия Гагашев е бил с 29% натовареност. По време на представянето на кандидатурата му членът на ВСС Галя Георгиева отбеляза, че „има пропуски в бързината на правораздаването“ по отношение на съдия Гагашев.
                                image


Тагове:   всс вкп вап,


Гласувай:
0Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: jivko1128
Категория: Политика
Прочетен: 4415311
Постинги: 1904
Коментари: 943
Гласове: 1927
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930