Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.07.2017 21:29 - Цял квартал на Сливен чака канализация от години!
Автор: jivko1128 Категория: Новини   
Прочетен: 1845 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 20.12.2017 07:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Отворено писмо до президента, премиера, МРРБ, МОСВ, областния управител и кмета на Сливен

 

Цял квартал на Сливен чака канализация от години!

Уважаеми господа,

В сливенския квартал Речица от години са натрупани следните проблеми:

Асфалтират се улици само на хора, които са гласували за кмета Стефан Радев.  40% от улиците в квартала са  с отводнителна канализация, в която на 60% от каракачаните живущи в квартал Речица, фекалните и помийните   води от домовете им са включени в  канализацията. На повече от половината от циганите /ромите/ живущи в квартала, фекалните и помийни води се изливат в напоителния канал, минаваш западно от квартала. Това е истински ад в сливенския  квартал "Речица".

Речица се намира на няколко километра от центъра на Сливен, повечето му жители са от каракачанския и циганския етнос, трудолюбиви и заможни хора, с големи образования на книга, който са избирателната маса на ГЕРБ, лесно се подкупват и манипулират. Местното население е принудено да живее в унизителни условия. Тук никога не е имало канализация, асфалт на улиците, къщите са на септични  ями. В болшинството случаи мръсната вода се излива в септичните ями, които се почистват периодично със специализирани за целта коли. Жителите на Речица ще продължават да плащат в необозримо бъдеще по стотина лева за изпразване на септичните си ями, които подпочвените води бързо напълват отново. Но това не е единственият им проблем. Освен че няма канализация, населеното място на практика няма и улици с асфалт, тъй като от години се обещава, че ще им бъде прекарана канализация. До следващия кмет. През това време домовете на хората се наводняват почти при всеки дъжд, а основите им се подкопават. Вода до колене и кал, в мазетата плуват зимнините им.  Многократно са подавани сигнали до Сливенската  община и отговорът е само един – гласувайте за мен и като стана кмет  „ще Ви оправя с план за изграждане на канализация“. Освен материалните загуби, хората се притесняват и от разнасяне на зарази заради мръсната вода. Но най-сериозният им страх е: "Опасенията са ни, че нашите къщи са много стари, на по 50-60 години и очакваме основните да се разпаднат”. При циганите фекалните и отпадни води са включени в напоителния  канал, който минава край тях. Помийните ями на ромското население се изливат на улицата. Може да плъзне инфекция. Срамота в 21 век! А от „блока на слепите”, който има 40 апартамента и се разпродаде, фекалните  води се вливат направо в напоителния канал, който се влива в р.Тунджа. Старите водопроводни тръби постоянно аварират и се налагат ремонти, в чието качество хората се съмняват. Така е от години и тези води течат до някъде и оттам къде отива водата, вече нямаме представа.

Някои от сигналите през последните  години за засегнатия квартал са отнесени към водоснабдителното дружество, но оттам отговарят, че това не е в техните компетенции. Дружеството отговаряло само за поддръжката и експлоатацията на водопроводната и канализационната мрежа на територията на Сливенска  община. Изграждането на нова канализация според компанията е част от градоустройствения план на Сливенската  община, поради което те са безсилни, защото парите са изядени.
Преди година приключи „Интегриран проект за водния цикъл на град Сливен", финансиран от ЕС с безвъзмездната финансова помощ от 100 000 000 лева. Къде отидоха тези средства, защо кв. Речица не беше включен в този проект за изграждане на канализация, никой не ни отговаря. А на хората от квартал Речица, които са на септични ями,  им остава единствено да се молят да не завали или течовете следствие на авариите на съседните водопроводи да не се окажат фатални за домовете им. 

         Съобразно санитарно-хигиенните  изисквания  септичните ями са забранени  по новата  директива на Европейския съюз. 

Настояваме кметът Радев да отговори:

1.Колко жилищни сгради са със  септични ями в квартал Речица?

 2. Колко жилища са включени в отводнителната канализация от квартала и  дали написаното по горе отговаря на действителността?

 В квартал „Речица" се ремонтираха  улици „Драва", „Коста Велков", „Освобождение", „Девичково” и „Георги Обретенов". На въпроса защо само тези улици се асфалтират, се оказа, че кметския наместник, е предложил по нейно осмотрение улиците. Сега нека тя да направи проверката:

1.  Имат ли тези улици поставени тръби за  отводнителна канализация?

2.  Колко шахти има за отводняване на дъждовна вода по тях, ако има такава?

3.   На колко семейства са включени фекалните им води в отводнителната канализация? /да се уточни  по брой живущи в семействата, вид етнос и от РИК се направи справка на гласувалите избиратели/  

4.   Да се установи къде се вливат фекалните води, след като са влезли в отводнителната канализация?

5. Защо след като имахме кметски наместник, който през неговия период направи много за Речица, същият не продължи да е такъв, а се замени с недоказал се и поставен от кого предполагате…

  Ще очаквам отговорите от кметския наместник Христина Блецова, във вид какъвто Областния управител го изисква от Кмета Радев! image                          
 Вижте каква вода пием в дома. 
До всички граждани на РЕЧИЦА да ЗНАЯТ, че e време за истинска промяна! Господа политици, общински съветници, кметове, прокурори и полицаи-свършете си работата!!!   По закон контрола на  качеството на питейната водата се контролира от: (1) „Асоциация по ВиК на обособената територия, обслужванa от „Водоснабдяване и канализация - Сливен“ ООД, гр. Сливен, ЕИК:176649476, представлявана от Чавдар Божурски, наричана по-долу „Асоциация по водоснабдяване и канализация” или „АВиК”;

(2) „Водоснабдяване и канализация - Сливен“ ООД, гр. Сливен - ЕИК: 829053806, представлявано от инж. Севдалин Рашев Рашев, наричано по-долу „Оператор” или „ВиКО”  
(1) Първото на което трябва по закон да отговорят:  Каква вода пием в квартал Речица?
(2)  С какво разрешително ползват вада от язовира?–  в какви количества от помпите и язовира, трябва да се меши в какво отношение?  
(3)  Зониран ли е гр.Сливен, ако е зониран  на колко зони,  колко зони се храни града от  язовира?  
(4) Ако се ползват помпите,  да докаже колко ток е платил за помпажната вода видно от електромерите, ако работят помпите?
(5) Ако излезе, че водата е по гравитачен, защо я води смесена,  когато не е?
(6)  Водата като е по гравитачен  трябва да е 70 стотинки, а защо  слага помпажен и то дали е в съотношението от разрешителното, с което е дадено тя се ползва от язовира?    image

 

От обезверените, но вече на ръба на търпението жители на кв. Речица, общ. Сливен
Гласувай:
2Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: jivko1128
Категория: Политика
Прочетен: 4424831
Постинги: 1904
Коментари: 943
Гласове: 1927
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930