Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.11.2017 08:37 - ОТВОРЕНО ПИСМО ДО ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР И И ВСИЧКИ ЕЛЕКТРОННИ МЕДИИ
Автор: jivko1128 Категория: Новини   
Прочетен: 1507 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 09.11.2017 22:31

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 ОТВОРЕНО ПИСМО 

ДО

ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР                                                                                 
НА Р.БЪЛГАРИЯ

ДО

МИНИСТЪРА НА ПРАВОСЪДИЕТО                                                       
НА Р.БЪЛГАРИЯ

ДО

МИНИСТЪРА НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ                                         
НА Р.БЪЛГАРИЯ

ДО

БЪЛГАРСКИТЕ МЕДИИ И ЖУРНАЛИСТИ ЗА ПРАВОСЪДНАТА СИСТЕМА 

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ГЛАВЕН ПРОКУРОР,

УВАЖАЕМИ  ГОСПОДИН  МИНИСТЪР НА МВР,

УВАЖАЕМИ ГОСПОЖО МИНИСТЪР НА ПРАВОСЪДИЕТО,

 

ЗАЩО ПРИ ВЛИЗАНЕ В СГРАДАТА НА СЪДА В СЛИВЕН ГРАЖДАНИТЕ СЕ ПРОВЕРЯВАТ, А ПОЛИЦАИТЕ НЕ?

Защо има полицаи и магистрати,  които влизат в съда в Сливен,  със законно притежаваното си  оръжие?   
Те над закона ли са?  
   
 Имат ли право държавните служители от МВР, които са полицейски органи, да носят и използват оръжие при не изпълнение на служебните си задължения?
Нали в ЗМВР е регламентирано използване на оръжие от полицейските органи, само при изпълнение на служебните им задължения! 

    На какво се натъкнах в Сливенския съд?:

         НА 20.10.2017г. от 9.30ч., като страна по дело  НЧХД № 753 по описа на РС Сливен за 2017 г., полицай Димитринка Кабакова присъства, заедно с нейни призовани свидетели - полицаи, които бяха униформени и с оръжието си в съдебната зала. Може би за да създадат  респект  у  присъстващите по делото?
В залата присъстваха адвокатите на страните и свидетелите по делото.  Като гражданин присъства и адв. Светозар Господинов от АК-Сливен, който първи забелязал оръжието у полицаите - свидетели:

ГЕОРГИ ПЕТКОВ ГЕОРГИЕВ работи в РУ „Полиция” Сливен, УП „Запад”, мл.пол.инспектор,– на 20.10.2017г. е свидетел по делото на полицай Кабакова, в съда и залата ВЛИЗА с оръжие!

ИВАН ТОДОРОВ  СЪБЕВ работи ст.полицай в РУ Сливен, –  на 20.10.2017г. е свидетел по делото на полицай Кабакова, в съда и залата ВЛИЗА с оръжие!

СТОЯН КОЙЧЕВ КОЙЧЕВ работи ст. полицай в ГООР в РУ Сливен към Група охрана на обществения ред в града –  на 20.10.2017г. е свидетел по делото на полицай Кабакова, в съда и залата ВЛИЗА с оръжие!

Свидетели на ответната стана:

ТЕОДОРА ЖИВКОВА БЪЧВАРОВА

НЕЛИ ТОЛЕВА БЪЧВАРОВА

НИКОЛАЙ ГАНЧЕВ КОЛЕВ-Босия – български дисидент, поет и журналист; създател на първия независим синдикат в България, председател на Независимото дружество за защита правата на човека.

По време на разпита на свителят полицай Събев, адв. Господинов ми подаде бележка в която ме информира, че присъстващите полицаи
 /свидетели/ са въоръжени. По искане на съдията по делото прочетох на глас съдържанието на бележката.

И заседанието си продължи…

Нарушение ли е на Чл. 265 т.2 от НПК, категорично забраняващ влизането в  сградата и присъствието в залите на въоръжени лица, независимо дали са служебно ангажирани или цивилни? Имали лица стоящи над закона?

Има ли охрана на входа на Сливенския съд?
Нейните задължения важат ли за служители на МВР?                  
Очевидно е, че допускането на въоръжени лица (па макар и полицаи) в съда става по чисто психологически признак на автоматизма. Същевременно този автоматизъм от една страна е в нарушение на закона. А от друга дава послание на адвокатското съсловие, че то е генератор на несигурност и затова неговите членове трябва да се редят на опашка и да бъдат пребърквани дали не са забравили джобно ножче в себе си…                                                            
Какво искам да Ви кажа- че полицай и магистрат със законно оръжие НЕ може да влиза в сградата на съда!  Ето още един аргумент да се проверяват полицаи и магистрати - при пищящ металдетектор. Аз мислех, че пищи металдетектора при влизане на полицай от телефон или ключове, а то от пищова на полицая.  И не може да се провери кой какво внася, защото  е факт- съдебна охрана не смее да провери, полицаи,  магистрати и съдебни служители, ЗАЩОТО  те са над ЗАКОНА!. Никой от охраната не смее да провери полицай, магистрат и съдебен служител въпреки, че изключения не са предвидени. Защо при влизане в съдебната палата тези служители не си оставят багажа да мине през рентгена за проверка, а преминават през портала на съда, докато гражданите са подлагани на унизителни проверки. Никъде не е записано изключение, а гражданите трябва да преминават през обидни проверки на багаж и документи, докато покрай тях свободно влизат "по-равните"!                                           
ОТГОВОРНОСТТА ЗА НАРУШАВАНЕ НА ПРАВИЛАТА Е НА СЪДЕБНАТА ОХРАНА- ТЯ Е ДЛЪЖНА ДА ПРОВЕРЯВА БАГАЖА И ДОКУМЕНТИТЕ НА ВСЕКИ  (уж всички са равни пред закона, нали привилегиите са уж забранени?  В закона пише, че съдебната охрана проверява всеки- охранителят няма право на самопреценка кой да провери и кой не. Приемете проверката като висша форма на доверие! Поне докато в закона не бъде записано, че работещи в съдебната палата- без значение-чистачки, деловодителки, не се проверяват. Такъв текст в момента няма!

Какво се оказва:-Че ако си власт имащ в сливенския съд може и с танк да влезеш!                                                 
Като има калпави ръководители ред няма. Има началник сектор за пропускателния режим в съдебните сгради, ама уви, шуробаджанащина...... Проблемите в съдебната система, корупционните скандали и шуробаджанащината само затвърждават беззаконието в Сливен!

А от къде може да бъда сигурен човек, че полицая- бил той свидетел или служител, е съвсем наред с главата си - гаранция никаква. Полицаите се трепят с оръжието. Затова тези, които стоят над закона- веднага трябва да се премахнат от МВР.  Достатъчно е да се  четат законите и ще се убедите - на един парите не му стигат, на друг предстои преназначаване, защото не отговаря на образователен ценз, трети го мъчат неосъществени амбиции, психиатрични заболявания, срещу него не са подавани жалби или заявителски материал в МВР,  а оръжието ще се съхранява в метална каса.

Странното е, че когато се оплачеш от служител на МВР проверката по случая се върши от... МВР, а не от независим орган. И накрая се оказва, че МВР-то са изрядните. Всичко там е мафия, КОЯТО Е НАД ЗАКОНА!

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ГЛАВЕН ПРОКУРОР,

УВАЖАЕМИ  ГОСПОДИН  МИНИСТРЪР НА МВР,

УВАЖАЕМИ ГОСПОЖО МИНИСТЪР НА ПРАВОСЪДИЕТО,

отношението към гражданите и адвокатите в съдебната сграда рязко контрастира на фона на същото към полицията. Ето защо Ви моля да инициирате дискусия с надлежните органи, която да изясни на какво се дължи противозаконния реверанс към органите на МВР за сметка на несъответното на закона отношение към гражданите и адвокатите.

Докато подобни действия не се изкоренят, а тези които ги прилагат, не бъдат освободени от системата на МВР, то гражданите ще продължат да се изумяват как по всички важни дела свидетелите променят показанията си, как клошари са собственици на фирми за стотици милиони, как в крайна сметка нито една „едра риба“ няма да бъде вкарана в затвора, а сивата икономика ще продължи да задушава страната ни и да държи заплатите и пенсиите на обидно ниски нива.

Време е Прокуратурата, МВР и правосъдието да отговори на обществените очаквания, да излезе на светло, а България да стане нормална Европейска държава.

Няма буква, не дума, която съм преувеличил. След като се води дело срещу мен, аз ще поискам следното:  първо, на детектор на лъжата – мен, тъжителката Кабакова, свидетелите полицаи и останалите, дали лъжливи показания за да прикрият истината по делото! 

 Да започне от дисциплинарно разследващите органи проверка  срещу полицаите с оръжие, довели до психологичен респект свидетелите по делото. Да бъде наложено дисциплинарно уволнение на полицаите извършели нарушение на Етичния кодекс за поведение на държавните служители на МВР, уронващо престижа на службата.

Законите в България за всички са равни?

ЕТО ЗАРАДИ ТОВА ЕВРОПА И БЪЛГАРИТЕ  ИСКАТ ПРОМЯНА НА СЪДЕБНАТА СИСТЕМА и МВР!!!

Допустимо ли е в “правова” държава да се нарушава върховният закон -  Конституцията на Република България и нейното изискване по делата да се осигурява разкриване на истината? Защо се нарушава Закона за съдебната власт? Защо се нарушава Европейската конвенция за защита правата на човека и основните свободи, която Република България е приела да спазва, като страна – членка на Европейския съюз? Защо се нарушава Наказателно процесуалния кодекс, чийто предмет е това наказателно дело? А се спазва стриктно, когато трябва да се потърси персонална отговорност? Защо се нарушават действащи Наредби и основни човешки права?

 Обръщам  се с апел към Вас, Уважаеми дами и господа.
Ще заработят ли най- сетне институциите в Република   България? Ще бъдем ли най- сетне пълноправни граждани на Европейската общност с гарантирани права?

Очаквам с нетърпение Вашите действия!
Адрес за кореспонденция:

 Гр. Сливен, кв. „Речица”                                                                                                                       ул. „Малина” № 9                                       
 Живко Желев Бъчваров

 GSM: 0887 027 608,  е-mail: jivko2811@gmail.com

Правния режим на полицаите в качеството им на държавни служители с особен статут включва възникването, изменението и прекратяването на държавно-служебните правоотношения свързани с осъществяваната полицейска служба. Поради това кадровите изисквания за постъпване на работа в МВР са особено високи, защото полицаят олицетворява Закона и институцията МВР.
Затова полицай Кабакова, не е преминала конкурс да отговаря на минималните изисквания за психологичесна пригодност, определени съгласнно специализираната методика за психологичното иследване на кандидатите за назначаване на държавна служба в МВР 

image


image

 
Гласувай:
3Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: jivko1128
Категория: Политика
Прочетен: 3317394
Постинги: 1761
Коментари: 870
Гласове: 1676
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Юли, 2022  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031