Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.10.2012 08:43 - "ТЮРКСКИТЕ" ДУМИ В БЪЛГАРСКИЯ ЕЗИК- БАСНЯ ЗА НАИВНИЦИ,ШКОЛА ЗА ИЗМАМНИЦИ
Автор: jivko1128 Категория: Политика   
Прочетен: 963 Коментари: 0 Гласове:
0 "ТЮРКСКИТЕ" ДУМИ В БЪЛГАРСКИЯ ЕЗИК- БАСНЯ ЗА НАИВНИЦИ,
                                     УТЕХА
 ЗА ИЗМАМНИЦИ

   Шайката на тъй наречените тюрколози,опаразитила нашата историческа наука както трихинела опаразитява човешкия организъм,винаги се е нуждаела неистово от някакви дори формални доказателства,които да придадат наукообразен вид на нейните нагли и безскрупулни посегателства към Българската история. За постигане на своите нечисти цели тази анти-Българска прислужническа клика не пропусна да впрегне дори езикознанието,като го задължи активно да издири и да вмени на древния и на днешния Български език известно количество "тюркски" думи,които да й бъдат алиби в тежката криминална борба срещу истината и да служат за активно подпомагане на онези чуждестранни фалшификаторски школи,които помагат на късно появилите се народи да разграбват и присвояват постиженията на древната Българска цивилизация. Но в петдесетте години на ХХ век,когато тяхната лакейска шайка бе все още слаба и по неволя търпеше в редиците си множество усърдни и достойни учени от старата предкомунистическа школа,поставените за измама на науката задачи не можеше да бъдат изпълнявани безпроблемно,поради което на днешния Български език му бе вменен нищожно малък брой от дванайсет думички,останали от езика на Аспаруховите Българи. Тази феноменално малка бройка обаче имаше и друга задна цел: да докаже пред света,че почти нищо не е останало от древните ни предци и че в пределите на днешна България изобщо няма Българи. Когато обаче в края на XX и началото на XXI век на бял свят заизлизаха все повече археологически,езикови,генетични,изворови и антропологични доказателства,че древните Българи не са били първобитни тюрки,а безброен и цивилизован народ от европеиди,за който се откриха и исторически записки от византийски книжовници като Лаоник Халкокондил,твърдящи че Българите били най-древния и най-големия народ на земята,накичените вече с достатъчно високи титли и постове тюрколози,хванати в тенденциозното скалъпване на опасни престъпни схеми от груби постановки и лъжи срещу България и поставени пред пълен разгром така сериозно се притесниха и обезпокоиха,че намериха за нужно да увеличат числото на "тюркските" думи в езика ни до 50-60,мислейки че тяхната езикова лъжа и този път няма да бъде разобличена. Това им бе органически нужно,за да опитат да спасят пред очите на правителството и на критичната общественост честта,постовете и разядената си от червеи профанска хипотеза,която доскоро им носеше толкова обществени облаги. А някои особено неуморни в изобретяването на анти-Български похвати примитивни екземпляри дори до такава степен излязоха от равновесие,че стигнаха до унизителното падение да правят пъртина до Монголия,където да молят най-първобитните и мизерни диваци да идват с юртите и тамтамите си у нас,за да скалъпят с тяхна помощ нагласено циркаджийско шоу,което нетърпеливи банди от окопали се в медийните и в научните среди комунизирани туркофили и тюрколози незабавно ще почнат да рекламират и да размахват като невменяеми пред света,за да дават пример какви са били древните Българи!!!

  Впрочем тяхното стигащо до побесняване прогресивно неспокойство и несекващо шетане до Монголия,Бурятия,Казахия,Башкирия и пр. е напълно закономерно и политически оправдано,защото те усещат и знаят,че дните на фалшивата им лъженаука са окончателно преброени и че дори нововменените от нарастващата им наглост "тюркски" думи няма да успеят да ги спасят от наближаващото обществено разобличаване и порицание. Днешните просветени Българи вече масово гледат с отвращение и презрение към тези безсъвестни присвоители на професорски и на всякакви други титли,които не се свенят да позорят Българската историческа наука с дивашките кълчения на монголски и мангалски шамани,якутски шатри и татарски юрти. Но днес срещу тези интелектуални джуджета,подвизаващи се криминално в Българската история се възправя дори не и с цялата си сила "Ангеловият анализ",за да зашлеви в гузните им физиономии такъв тежък исторически шамар,който ще ги остави в несвяст и ще ги попари завинаги заедно с всичките им недостойни ругателства и посегателства срещу България!

  "Анализът" установява,че всички думи в Българския език,нарочени от бандата фалшификатори за "тюркски" и обявени от тях за собствено "пра"-Български,са индоевропейски и имат своите многобройни аналози в древните и в днешните индоевропейски езици!

Тук ще подложим на анализ не само първите дванайсет думи,които до преди 20-30 години бяха набедени за единствени остатъци от езика на Аспаруховите Българи,но и останалите няколко десетки,които бяха спекулативно прибавени към тяхната редица в последните години:

1. Белег= Белез (Беляз,Белязано място), Порез (Порязано място), Боляк (Болящо,Болезнено място): прех. Л-Р,П-Б и З-Г! Оттам: Белязан= Порязан,с прех. Р-Л,П-Б и О-Е.
2. Белчуг (халка от конско снаряжение,халка на верига за връзване на добитък,пръстен)= Колчук (Колчец,Колце,Колелце), Кържак (Кръжак,Кръжащ), Вертяк (Въртяк,Завъртян в кръг), Халчук (Халчец,Колчец): прех. В-Б,К-Б,Р-Л и пр. За сверка виж и руската дума Кальцо (Колцо),която означава пръстен,но нея никой не смее да я обяви за тюркска.
3. Бисер= Бистер (Бистър), Визер (Визор,Виджар,Виждар= Прозрачен,Прозиращ), Водар (Изваден от водата,Бистър като вода), Висел (Висул,Висулка на обица), Блисар (Блистар,Блестар= Блестящ),и т.н. За сверка виж алтернативните думи Перла= Белла (Бела,Бяла) и Бароко= Беляко (португалска дума за безформена перла).
4. Блъгари (Българи,Бълъгари)= Белигури (Беличари: Хората на Белия,на Слънчевия бог), Великари (Хората на Великия бог,Велик Ари,Великите Ора сиреч Хора),и т.н. (виж предишната статия,обясняваща произхода на народностното име Българи).
5. Бъбрек (Бомбряг- с носовка,в ст.Бълг.ез.; Бубрек- в наши зап.диалекти)= Нефрек (Нефрес,Нефрос: Пелазгийска заемка в гръцкия език), Мокрек (Мокряк), Мочлек (Мочляк,Чишляк), Течляк (Отделящ течности), Мъдрек (Мъдляк,Мъдяк,Мъдо- истинските мъди народът често нарича и "бели бъбреци"), Попрек (Поплак= Плакнещ организма), Проплак (Проплакващ), Джибрек (Джибри- вид полутечна субстанция във винарството), Цибрек (виж името на р. Цибрица), Джубрек (виж името на р. Джубрена), Хебрек (Хебрес- виж името на р.Хеброс),и т.н. За сравнение виж руската дума Почка (Бъбрек),която означава Мочка (Течка: За течности). Това означава,че нашият народ още преди хиляди години е знаел каква функция изпълняват бъбреците в човешкия организъм!
6. Кап (Капище: образ,икона,храм)= Сав (Савище: изображение на бога Сава,храм на Сава), Капа (Капул,Капо- Началство на езическото вероизповедание,Шапка на религиозното управление), Кабба (име на върховно мюсюлманско светилище в Мека), Капище (Кубище,Кубето,Куполът), Саб (Сабор,Събор- Сборно място на богомолците), Цап (Цапище- Нацапано,Изписано,Изографисано място), Кащ (Каща,Къща,Вид къща): оттам и "латинското" Каса (Каза)= Каща и т.н.
7. Кумир (Идол= Издел,Издялано изображение на божество)= Камул (Келтски бог на войната в древна Британия,внесен там несъмнено от Фир Болг= Хората Болги), Кимер (Коняр,Хунар= Конен бог), Кубар (Кубер- наш древен бог на плодородието,който е бил и бог на войната), Мадар (Мъдър: епитет на Бога на войната и плодородието при древните Българи), Мадара (Митъра,Митра- проявление на древния Български бог в страните от Изтока), Гонар (Гонещ злото и злите духове),и т.н. Така с голяма положителност можем да приемем,че с думата Кумири (Камули) народът ни е обозначавал онези дребни метални фигурки на конници (конни бойци),които се намират в немалко изобилие по цялата територия на древна България от Урал и Кавказ до Босна и Адриатика,а думата е почти изчезнала поради езическия смисъл,който първоначално е имала както и поради това,че след християнизирането е било спряно производството и употребата на тези фигурки на Мадара (Бога на войната),а Българските воини вместо кумири са започнали да носят на гърдите си кръстове.
8. Пашеног (Баджанак)= Бачуняк (от думата Бачо,Бате),Бабуняк (Зет на баба ми: с названието "Баба" в много райони на западна България се обозначава тъщата), Тъщиняк (Тетиняк= Зет на тъщата), Бащиняк (от думата Баща,с която понякога е обозначаван и тъста- виж и формата Тъстиняк,т.е. Зет на тъста,а също и тълкуванието Тъст= Баст т.е.Бащ,Баща), Везеняк (Свезеняк,Свързан с женската ми рода) и т.н. Да не се бърка с племенното име Печенег (Печенеги),което има други Български етимологии като Босоног (Беден чергарин,който няма и цървули на краката си), Бежанек (Бежанец), Бединяк (Бедняк) и т.н.,но може да се приеме и като фонетичан вариант на названието Песегет (Масагет).
9. Сан (Чин),от която са познати и формите Сановит,Сановик,Самъчия (означава степен във военната или административната власт,началник)= Чин (чин на военно лице), Пан (виж едноименната полска титла), Бан (вид наша титла в бившите Български земи на север и на запад от днешна България), Бат, Цен (Цена)- виж старинния израз "Колко чини?",означаващ Колко цени?", Хан (вид титла сред тюрките и монголите), Ван (вид персийска военноадминистративна титла), Кан (вид титла в Средна Азия), Кум (водещ сватбите в нашите стари народни обичаи), Вод (Вожд- вид военноадминистративна титла при "славяните"), Дук (Дукс,Дож,Дожд= Вожд: вид благородническа титла в зап. Европа),и т.н. От там идват съвременните наши думи Чиновник и Сановник,както и "западните" думички Дон (например: "Дон Матео"),Фон (напр. : "Фон Хафен"),Ван (виж "Ван дер Любе),Дьо ("Дьо Фюнес") и пр.
10. Тоягъ (Тояга)= Тойага (Топага,Тупака,Тупача,Тупаща), Сопага (Сопа,Сопяк), Чомака (Чомакъ,Чомак), Бойага (Бояка- Средство за водене на бой), и т.н.
11. Чъртогъ (Чертог,Дворец)= Гардик (Градик,Градич,Градец), Въртяк (Завъртяни в кръг стени), Чъртеж (Картуш,Чертеж)= Къргич (Кръгич,Кръжич,Кръжащ), Вардок (Вардик,Вардич,Вардин,Варден= Завардено,Загардено т.е. Заградено място), Джерчог (Дверчок,Дверчик,Дворчик= Място с врати,Дворец), и т.н. Тълкуванието ни казва и това,че първите истински градове в Европа са имали предимно кръгла или полукръгла (кръжаща) форма,а стените им са обграждали защитавания терен,завъртайки се в кръг около него,което е доказан факт!
12. Чапагъ (Чипаг- горна част на сукман,украсата на сукмана т.е. на сукнена)= Капак (Капакът,т.е. Горната част на дрехата,т.е. на сукмана)! Тук е застъпен преходът К-Ч както в нашите диалектни форми Кебапче-Чебапче,Кючуков-Чучуков,Кючек-Чучек и пр. Да не се бърка с "руската" дума Сапог (Сапоги=
 Обувки),която не е нищо друго освен диалектна форма на нашата дума Чепик (Чепики,Чепици) и означава Джапяк (С които джапаш) и Тичак (С които тичаш).
  
   А сега да разгледаме накратко добавените напоследък няколко десетки думи и лични имена,за които тюрколозите твърдят,че също били тюркски (неиндоевропейски) без изобщо да споменават,че повечето от тях на запад са обявени за персийски (т.е. за индоевропейски):

а) Думи:

1. Бъйлия (Боил)= Бойлиря (Бойляря,Воляря,Веларя), Болир (Боляр,Воляр,Велар),т.е.- Налагащ волята си,Раздаващ заповеди (виж съответната ми статия в блога,разглеждаща подробно тълкуванията на тази дума).
2. Верига= Въръза (Навързана),Къръга (Направена от кръгове), Пореда (Подреда).
3. Виря (надигам)= Горя (Вдигам горе), Куря (Напръчвам: асоциацията с тази древно- Българска дума е избягвана старателно от фалшификаторите,за които и най- Българските "нецензурни" думички не са Български! От тази показателна дума обаче са произлезли и други думи като Връх (Въръх,Виряк,Вирещ [се]),Верх (Върх),Виртус (К-урчос) и пр.,с доказаните преходи К-В,У-И,Ч-Т и пр.!
4. Газя= Годя (Ходя),Гоня и пр. Различната фонетична форма на тази дума от нейните първообрази сочи,че тя все пак обозначава вид ходене или гонене,но по-особен и по-"нетрадиционен" вид.
5. Губер (вид одеяло)= Кужар (Кожар- От кожа), Кузар (От козя кожа), Кувер (Ковьор: тази форма на думата я ползват и руснаците!), Кущар (Кусмар,Кусмат= Космат,Космест: чрез прех. СМ-ШТ [Щ]-Б и пр.).
6. Дохтор (възглавница)= Тохчар (от думата "Тох"-Петел,т.е. от петльови пера), Пухчар (Пухест,Пухкав), Подпор (Подпора за главата), Космар (Космест,Космат), Тоштар (Тощар,Тъчар,Тъкар т.е. Тъкан,Изтъкан).
7. Книга (Кънига: древна форма на думата)= Кунуку (печат,при шумерите), Думика (Думаща). За сравнение виж "гръцката" дума Библия,означаваща Бъбрия (Бъбрища,Бъбреща,Говореща)!
8. Коварен= Неверен (с прех. Н-К и пр.)! Тя означава обаче и Копелен (Копеле= Коваре и Невере,сиреч: плод на коварна или на неверна любов!).
9. Ковчег (Ковъчег)= Ковачик (Кован), Кованик (Ковеняк= Кован,Скован,Закован),Дъсчег (Дъсчак,Дъсчен) и пр.
10. Колчан= Кълцан, Дълбан (Издълбан), Къцан (Сечен,Чукан), Купан (Купът,Куп от скупчени стрели) и пр. От там вероятно идва и думата Кочан (Кучан,Купан: Куп от царевични зърна).
11. Корем= Хъран (Хран т.е. Хранещ,Приемащ храната). От там идат думи като Корма (Кормит- в руския "език",ще рече Коремит), Кърма (Харна,Храна), Кърмаче (Харначе: Което го храниш) и пр.,както и "гръцките" думи Корем иКоремен (в катаревуса),означаващи... Корем!!! За сравнение виж и гръцката дума Стома (Уста)= Стова (Устова), "английската" Стомач (Стомах) и латинската Абдомен (корем),произхождащи от думи като Ащова (Апова,Хапова= Хапва), Устовен, Азхапен (Захапен) и пр.
12. Кося; Косер= Сокя (Сека); Сокер (Секар,Сечар): чрез прех. "Сатем"-"Кентум" форма и обратно.
13. Кувент (събрание)= Сувент (Съвент,Съвет: без носовката), Конвент (с още една носовка)!
14. Кърчаг (вид глинен съд)= Гърнак (Гърняк,Гърнец), Кермик (Керамик,Керемид), Въртак (Въртян на грънчарско колело), Горняк (Горен т.е. Печен на огъня), Калчик (От кал)!
15. Олгу (велик)= Велку (Велику,Велико,Великъ),чрез възст. на I-та съгласна.
16. Пале (кученце)= Мале (Малко [куче]), Въле (Вълък,Вълк): виж и думата Куче= Вуче (Вълче)! От там идат и други подобни думи като Палаш, Пуле (малко магаре), Пиле (малко птиче,малка кокошка), Шиле (малка овца) и пр.,които показват,че крайното значение е Мале (Малко)!
17. Пахар (чаша)= Пивар (Павур),Чашар (Течар,Тенчар [Тенджер- с носовка] и пр.
18. Порой (силен дъжд)= Вирой (Вир,Вир вода), Полей (Силно поливащ: с прех. Р-Л), Вирей (Виров,Вирен,Завирен,Завирящ [се]).
19. Сипаница (вид шарка)= Изсипаница (Изсипани,Посипани обриви), Ситеница (Ситни петна по тялото), Пипаница (Пъповица= Пъпковица: поява на множество пъпки) и пр. Подобна е и "немската" дума Супа (вид храна),която може да означава Сипа (Сипана,Изсипана храна),но също и Купа (Куп храна,Изсипана в купичка храна).
20. Сиромах (бедняк)= Сиротяк (Сирота), Селовяк (Селяка: с прех. Р-Л)и Селовак (Человяк,Человек,т.е.: по-особен вид човек), но също и Куромах (К-уровяк,Имащ само един гол К-ур): това становище дори е по-вероятно от другото,особено като се вземе пред вид,че разискваната дума има само мъжки род,но не и женски!
21. Сулица (вид късо копие)= Кулица (Колеца= Заострен кол,Коляча), Шилица (Шило,вид шило) и т.н.
22. Талига (Телега)= Колига (Колица,Каруца: с прех. Л-Р), Телича (Теглича,Теглица,Теглеща).
23. Тълмач,Тлък (тълкувам,тълкувател)= Тлъкач (Тълкач,Тълкувач), Гълчач (Който "гълчи"- виж и "гълчава"= галсова и гласова т.е. гласове), Галсач ( Гласач,Вършещ работа с гласа си),и пр. От същото семантично гнездо произлизат и думи като Търбач (Тръбач), Трубадур (Тръбатар), Гърмач (Гърмящ), Вършач (Вършещ), Бърбач (Бърбящ,Бърборящ) и т.н.
24. Търкалям (Тръкалям= навивам)= Пързалям, Пъртолим (Запъртолвам), Въртолим (Въртарям,Въртим се по земята,с прех. В-Т,Р-Л и пр.), Въргалям, Вардалям (Премятам), Къргарям (Кръгарим= Въртя се в кръг), Кръжолим (Кръжим околовръст), Фъргарям (Фъргам,Хвъргам= Хвърлям), и т.н. За сверка виж и форми като Тръкале (Бръбуле,Кръгаре- с ударение на "е").
25. Тъкр (огледало)= Тъкар (с възст. на гласна м/у 2 съгласни), Стъкар (Стъклар), Визар (Виждар= Гледар), Тъкл (Стъкл: с преход Р-Л),т.е. Стъкло (Стекло,Стекло се,Пекло= "Печено",Топено), Топл (Топлено,Стопло,Стопило), и пр. За сравнение виж "руските" думи Стакан (Стъклян= Стъклен,Чашан,Чашин) и Зеркало (огледало т.е. Зървало: в което ще зърнеж изображението си), "немските" Глас (стъкло)= Глед (През което гледаш) и Шпигел (огледало)= Щигер (Тикер,Тъкър,Тъкр: с прех. Р-Л,Т-Щ-ШП и отпад. на гласна м/у 2 съгласни).
26. Урва= Рува (прех.УР-РУ), Рова (Ровъ,Изровено място), Урвар (Урбал,Орбел), Турва (Претурнато място,Място което те катурва), Арпа (Карпа), Алпа (Алпи= Арпи или Карпи!).
27. Чигот (военна титла)= Чукач (воин с чук,т.е. с боздуган), Магот (Масгут,в Русия), Махот (Махач,Който размахва меч в десницата си), Сикач (Секач= воин със "Сика",т.е. с меч), Носач (Оръженосец) и пр. От нея произлиза "монголската" дума Джигит, а вероятно и "японската" Шогун,която се родее обаче и с титлите Каган (Хакан,Хаган), Джупан (Жупан) и пр.
28. Чука (връх,остър връх)= Чучка ("Цицка"), Купа (Купъ)!
29. Чумеря се (мръщя се)= Тъмаря се (Потъмнявам от яд,Ставам тъмен), Хъмуря се (Хмуря се= Чмеря се,в руския "език"), Зимаря се (Ставам леден като зима), Заморя се (Наморя се,Правя се да изглеждам уморен).
30. Чъргубиля (Чъргу-боила,Ичургу боила)= Върхубойла (Върху боила= Върховен боил,Върхуволя= Върховна воля,т.е. "Глава на правителството"): с прех. В-Ч и Х-Г.
31. Шавар (тръстика,заблатено място)= Жабар (Жабурняк), Хебар (Хебър,Ибър,Шибър,Цибър,Джибър= Джибри), Шавар (Шаваща т.е. бавнодвижеща се вода), Пивар (Нещо годно за пиене), Мокар (Мочар,Мокър,Текар), Течар (Тибар,Тибър), Водар и т.н.
32. Шаран (вид риба)= Жирен (тлъст), Вирян (Живеещ във вировете), Ширян (Плуващ в "ширата",т.е. в бавнодвижещата се вода на блатата),като думата Шира е от едно семант. гнездо с думи като Чора,Шора,Вира,Виръ и пр.
33. Шар (боя,шарка)= Жар (огън,цветове като на огъня и като на жарта), Зор (Зора,цветове като на зората). Съответно Шарка= Жарка (Жарчинка),т.е. тук виждаме едно оприличаване,извършено от Българския народ в древните времена на огнепоклонничеството.
34. Шейна= Сейна (Седна,На която седиш), Шавна ("Шаваща" т.е. Движеща се), Шагна (Шагина= Ходина,"Ходеща"): виж думата "Шаг" в руския "език",означаваща Ход. Тук са налице преходите Х-Ш,Д-Г-Й и О (А)- Е. Съответно,обяснението чрез форма на думата Шагна (Шагина) е много по- вероятно от онова с форма на думата Сейна (Седна).
35. Шиле (голямо агне)= Мале (Малка овца)- виж и думата Пале,обяснена в т. 16.
36. Шуга (вид болест,краста)= Шута (Шуто~ Болно,Сакато), Шува (Шава,Кара те да шаваш непрекъснато), Буга (Буба,Полазване), Шага (крачка- в руския "език"= Шава,Шета),т.е. Подкарваща те на шаване,на шетане), Жуга (Жугане= Жогане,Парене) и пр. От там вероятно произлиза и думата Сърбеж: чрез механизма Шуга- Шурга (с възст. на евентуалното изгубено "Р")- Сурба- Сърба (Сърби).
37. Шума (листа)= Шум (Шумене),а Шум= Бум (от там- и думата "Бомба"= Бумка). От нея идат много думи от "Звуковото семантично гнездо" като Шумене,Думане,Чукане,Тупане,Сечене,Цепене и т.н.,както и думите Шлума (Глума), Глъча (Гласа), Шурмя (Шуртя) и пр.
38. Шуртя (процеждам се,ромоля)= Шурва (Втурва), Шурна (Вирна= Завирявам), Вурвя (Вървя,Търча), Въртя (Въртоп,Звук от въртоп), Чурна (Чорна= "Чораща") и пр. Във връзка с нея са много индоевропейски думи от същото семантично гнездо като Шурка,Църка,Кърка,Порка,Фирка,Морка (Мокра,Морска) и т.н.

б) Имена:

1. Алипи= Филипи (Фелипе,Филипъ), Велики (Великъ,Велико).
2. Балик= Велик; Балий (Балин,Бален= Цар,при Фригите), Бялик (Бялий,Беляк).
3. Балчик- има два типа тълкувания:
а) като населено място: Белчик (Белчин,Белицин), Белджик (Белгик,Белгич,Болгич), Гардик (Гардец,Градец), Бержик (с прех. Р-Л)= Брежик (Крайбрежен) и пр.
б) като лично име: Вълчик (Вълчок,Вълчак), Балдик (виж "Балдьо"), Валдик (Валдис,Валдес,Владик) и т.н.
4. Алмуш (Алмъш),име на Волжко- Български цар (това име е добавено към списъка от мен,понеже и него както останалите го считат за "тюркско")= Елмаг (Елемаг), Велмъж (Велемъж,Велемаж).
5. Арпад (Арбат)- име на ранен маджарски княз,спрягано като име на сина на Алмуш= Урбат (Курбат,Кубрат,Курт- Бат и пр.), като онази форма на името- Курт,която е толкова любима на тюрколозите,се ползва като лично име и в немския език (напр. Курт Майер),но там никой не смее да го обявява за тюркско! Но дори и тюркската дума "Курт",използвана като "превод" на името и означаваща "Вълк" всъщност не е собствено тюркска,а е източна индоевропейска форма на думата Вурк (Вулк,Волк,Вълк)!

   От тълкуванията на тези общо 50 думи и 5 имена разбираме,че зад несръчните тюркски "тълкувания" или по-скоро стъкмистики,извършвани от досегашните поръчкови езиковеди и криминални насилници над Българския език

прозират истинските индоевропейски,сиреч Български значения и корени на думите. 

  Виждаме и една от основните грешки на езиковедите-тюрколози,а именно: да се робува непрекъснато на първия звук (онзи,който е в началото на думата),сиреч на първата изпречила им се буква от думата и то без да се отчита,че и тя,както останалите,е можела много лесно да се промени,като премине в друга. Пример за това са и няколко думи от "Звуковото семантично гнездо",в които промяната именно на първия звук не изважда думата от нейното семантично гнездо,а й придава нов смисъл,който е малко по-различен,но не коренно различен от първоначалния:

Бучене- Мучене- Фучене- Ручене (на гайда)- Джучене (Звучене) и т.н.! (всички тези думи обозначават някакъв вид звук,произлизащ най-често от различни източници).

  Виждаме опитите на фалиращата тюркология да спаси изгубените си позиции,като към първоначалните 12 думи добавя още и още с надеждата да "уцели шестица" и да обърка изследователите,като насочва вниманието им към предполагаемия тюркски,а не към доказания индоевропейски произход на Българските думи и на самите Българи. Очертаващата се катастрофа накара тези наукообразни папагалстващи и охотни популяризатори на чуждестранни ругатни срещу България да се активизират и да натрапят още "тюркски" имена и думи на Българския език,за да спасят прогнилия кораб на своята лъженаука. Това обаче няма да им помогне,защото срещу тях вече е изправен "Ангеловият анализ",и на всяка тяхна некоректна атака той ще отговаря с цяла поредица мощни контраатаки,докато направи на пух и прах всичките им анти- Български усилия и се надсмее над техните жалки и нечистоплътни попълзновения! "Анализът" доказва,че ако се разровим по-енергично в руския,влашкия,сръбския и гръцкия език,ще успеем да намерим,особено в местните деалекти на руския,,много повече "тюркски" думи от тези,които злостните врагове на Родината "откриха" в Българския,но руските езиковеди със сигурност няма да позволят на никого да каже,че тези думи не са руски! Истинският,големият проблем на провалените туркомислещи езиковеди е този,че те не мислят за Българските думи като за индоевропейски,а като за тюркски! По същата логика,ако световните езиковеди бяха мислели за староеврейските думи като за старопигмейски,щяха да им издирят пигмейски съответствия и обяснения и щяха успешно да вменят на Стария завет старопигмейски произход,спекулирайки с ностратическите прилики между езиците! И макар че "успехът" им нямаше да е нито по- малък,нито по- голям от този на нашите езиковеди,веднъж направили тая глупост и получили политическа подкрепа от някоя антисемитска партия те нямаше да се откажат лесно от нея,ами щяха да почнат да я защитават яростно в множество "научни" трудове и да вземат титли за "откритието" си. След което всяка идея за реформирането на този порочен възглед щеше да им стане противна!

  Това означава,че истински реформи в Българската историография и езикознание е невъзможно да се извърши от само себе си,отвътре,а за целта е нужно да бъде упражнена с цялата й сила политическата воля и строгите разпоредби на президента,парламента или министър-председателя на страната! Онези позорящи нашата наука възгледи бяха вкарани насила в нея от банда злобни чужденци,включително чрез активни чистки сред честните Български учени и чрез множество "високи" разпоредби. Затова те ще си отидат така,както са дошли: с политическата воля на управляващите,но не и без нея! Науката си е наука,а политиката на войнстващият анти-Българизъм си е чиста политика и в крайна сметка ще спечели оня възглед (научен или ненаучен),който получи политическата подкрепа на управляващите! Колко и нашата наука да е права и да отразява по най- модерните интердисциплинарни методи великите постижения на древните Българи,тя ще си остане глас в пустиня,ако управляващите не успеят да схванат навреме нейната точност и обективност и не вземат енергични мерки за нейната защита от нечистите посегателства и ругателства на фалшификаторските школи,които достатъчно дълго са се упражнявали над нея като турци над поробена християнка,и няма доброволно да я сдадат в наше владение! Затова е необходимо спрямо тях да бъдат предприети онези мерки,които допреди 50-60 години те прилагаха спрямо нас,а именно:

1. Подготовка на нова школа от историци и езиковеди и принудителна преквалификация на старите по специално изготвени за целта учебни програми.
2. Уволнение от научните и преподавателски институции и публично заклеймяване на онези от тях,които не желаят да се реформират и пречат за развитието на науката.
3. Поставяне устоите на цялата Българска наука върху точността,
акуратността,строгата самодисциплина и обстойното изучаване на всеки наличен първоизвор.


  Едва когато бъдат приложени тези спешно необходими мерки и страната най-сетне се отърве от своите червени разорители и опозорители,народът на България ще може да отвори широко очите си за Истината и справедливостта най-после ще възтържествува!Тагове:   дсб герб,


Гласувай:
0Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: jivko1128
Категория: Политика
Прочетен: 4411747
Постинги: 1904
Коментари: 943
Гласове: 1927
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930