Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.06.2014 17:07 - БАРЕКОВ И „ЧИСТИ РЪЦЕ“ – КАКВА НАГЛОСТ, КАКВА ДЕМАГОГИЯ
Автор: jivko1128 Категория: Политика   
Прочетен: 688 Коментари: 0 Гласове:
0

Чисти ли са ръцете на политика Бареков – питат хората? „Аз няма да купувам като други, избиратели с кюфтета“! image
  „Нека г-н Борисов не се прави на „ни чул ни видял“, а да седне и прочете внесения от нас „Закон за чисти ръце“! Преди да дига пушилка за неговия закон, Бареков да докаже, че неговите ръце са чисти и не е купувал гласове с кебапчета! Да каже също откъде взе милионите, които хвърли за огромната реклама на изборите, защото вече се говори, че са незаконни!

Бареков със своето поведение – демонстрацията на личното си забогатяване и огромните пари, които хвърли по време на предизборната кампания, трудно може да убеди обществото в своята политическа почтеност и прозрачност. С потоците гръмки, самохвални, самонадеяни или обидни приказки, с които ни залива, той всъщност се крие зад тях, а явно има много неща, които той трябва да крие.

Бареков направи една многозначителна, но звучаща като оправдание декларация – поредната му лъжа, обиждайки и огромната армия от държавни служители в България, казвайки:

„Не съм крал, защото съм работил в частния бизнес“!

Самонадеяният майстор на лъжата и демагогията Бареков, вече толкова се е главозамаял, че трудно се контролира, щом показва своята наивност и залага на късата ни памет.

Той иска да ни убеди, че кариерата и забогатяването си е направил в частния бизнес и че там не се краде. Той е работил предимно при олигарсите Гергов – собственик на телевизия Btv и банкера Цветан Василев – собственик на телевизия TV7. И двамата са видни представители на „корпоративни групировки“ у нас, които сигурно перат пари, а кражбата е на второ място, защото с честен труд не се става олигарх.

Конците на „куклата“ Бареков дърпат олигарсите!

image

С особено усърдие Бареков винаги е изпълнявал директивите на своите ментори. Най-вече на сегашния – банкерът Цветан Василев или на неговия послушник Пеевски. Влязал в ролята на „кукла на конци“, Бареков изпълняваше волята им, защото те даваха големите пари, а той трябваше да изпълнява поставените му задачи и на първо място – да влезе в политиката. И той изпълни блестящо тази задача.

Задкулисният лидер в сянка – Ахмед Доган, за изборите прилагаше на практика наученото от Луканов и Илия Павлов – опитът за „скачените съдове“ и за политическата „патерица“. След големия провал с Пеевски, сега Доган залагаше на новия план – „Бареков“. На изборите този план успешно проработи.

Първата цел беше постигната – Сидеров – позлатеният политически „балансьор“ вече можеше да се счита за елиминиран! Доган се убеди, че Бареков има всички предпоставки в бъдеще да се превърне в политически „балансьор“, както и да стане необходимата „патерица“ за всяко ново бъдещо правителство. В изпълнение на тези важни задачи Бареков беше обсипан с пари. И създадената преди няколко месеца от Бареков партия „България без цензура“, на изборите изпревари много други стари и известни партии, като зае 4-то място с над 200 хил. избиратели. Затова на предстоящите парламентарни избори менторите на Бареков ще си развържат още повече „кесиите“.  

Бареков на проведените преди дни избори разполагаше с над 2.5 милиона явни и незнайно колко прикрити пари. Той направи най-голямата и невиждана досега политическа пропагандна и рекламна кампания. А имаше пари и за купуване на изборни гласове. Такива случаи са не само констатирани, но документирани и вероятно предадени в Прокуратурата.   Предизборни обещания – лъжите на политика Бареков

image

„Обещавам на бедните и пенсионерите, ако ме изберат безплатни лекарства, а на всяко дете – таблет“! Явно не малко бяха тези, които се хванаха на въдицата на опитния лъжец и демагог Бареков. Всички те обаче дали съзнават, че ако той дойде на власт, ще плаща всичко с пари от бюджета – техните пари, прибрани усърдно от държавата под формата на данъци.

Обещавам: минимална заплата от 800 лева, както и минимална пенсия от 260 лева. Също така, връщане на казармата и изплащане на еднократна помощ от 1000 лв. за студенти сключили брак. Обещания за наивни, доверчиви и отчаяни хора и вероятно повечето от лектората му са от такива категории.  

Преди да говори за „чисти ръце“ и „прозрачност“,  Бареков трябва да обясни защо лъже, че неговите данъчни декларации и банкови сметки са открити и всеки който желае може да ги провери. Много журналисти са правили опит да получат такава информация, но винаги им е отговаряно: „Няма разрешение от Бареков“!

Това са „чистите ръце“ и „прозрачността“ на Бареков!

Иска се много голяма доза наглост, за да се лъже така открито и на висок глас!

Преди по – малко от пет години Бареков пишеше хвалебствия за премиера тогава Борисов и дори го провъзгласи за „единствения класически политик на България“. Преди изборите обаче, с неговото типично перчене и богат арсенал от обидни думи, Бареков не само хулеше Бойко Борисов, но и високомерно каза, че „ще го смачка, унищожи и прати в затвора“! Борисов „бил прасе а станал свиня“ и дори дръзна да каже, че е “ тъп“. С тези обидни квалификации принуди търпеливият Борисов да го даде под съд. На 30 юни ще  се гледа делото,  заведено от бившия премиер срещу Бареков „за клевета и обида“.

След внушителната победа на Бойко Борисов и неговата партия ГЕРБ на изборите, Бареков веднага навлече хамелеоновата кожа и промени поведението си към него, вероятно не без намесата на олигарсите, които му дърпат конците. 

 

Много пари дадоха олигарсите на Бареков и той направи най-голямата и скъпа изборна кампания в България.

image

По медиите преди началото на изборната кампания Бареков декларираше, че не може да си позволи скъпа телевизионна реклама! Той отново излъга, уверете се сами.

Бареков е подписал договори с: Би Ти Ви за 303 хил. лв., с „Нова“ – за над 171 хил. лв. Договори има и с БНТ, и с близките до него ТВ7 и „Нюз 7″, с много вестници, с новинарските сайтове „ПИК“ и „Вести“, както и с „Дарик радио“. По изчисление на „Отворен парламент“ от публикувани договори на Бареков до 19-ти май, той е изхарчил 735 000 лв. за реклама в медиите. До началото на изборите тази сума сигурно още е набъбнала. Отделно са разходите за предизборни мероприятия, офиси, рекламни материали и т.н. По грубите сметки кампанията му е над 1 млн. лв. и изпреварва всички други партии, включително и досегашния рекордьор БСП.

Новият политик упорито отказва да отговаря на въпроса откъде разполага с толкова много средства. Официалната версия- наивна заблуда е, че партията “ България без цензура“ се финансира с личните спестявания на Бареков. Това всъщност е поредната негова голяма лъжа.

Журналисти от различни български медии упорито търсят къде се крият финансови източници и обвързаности на Бареков и искат да разберат каква е ролята, която задкулисно играят медийният магнат Делян Пеевски и най-вече банкерът Цветан Василев.

През март Бареков лично обяви, че е дарил на сдружението „България без цензура“ 480 хил. лв. Произходът на парите отново е неясен. Твърдението му, че средствата са от заплатите му като водещ и продуцент в ТВ7 гръмна като „балон“ . А после пълна тишина!

Не стана ясно и кой плаща разноските за националното турне на партията на Бареков „България без цензура“. Според разследване на в. „Капитал“ то е струвало над 800 000 лв.

Още преди изборите, Прокуратурата съобщи, че в резултат на получени сигнали е започнала „пълна финансова ревиция на Бареков“, но както обикновено после се замълча и потъна някъде в прокурорските дебри.  Заслужава внимание декларацията на висшия магистрат Пенгезов – председател на софийски апелативен съд, който каза, че “ в съдебната власт се намесвал и му нареждал …..Пеевски“ – личният приятел на Бареков и адютант на олигарсите!

Бареков е длъжен да осветли финансирането си, ако иска партията му да остане в политиката и да продължи да носи провокиращото име „България без цензура“. Иначе народът сам ще заличи това претенциозно име! 

Мътилка и мъгла около дарените пари и харчовете на Бареков!

image

Любопитни данни показва регистъра на Сметната палата за дарителите на партиите и коалициите, участващи в изборите за европейски парламент.

От справката става ясно, че „България без цензура“ е рекордьор по получени дарения, но парите покриват една много малка част от разходите, направени в кампанията. Според регистъра, дарителите на партията на „България без цензура“ са 16. Повечето са внесли по сметките на партията максималната сума от 10 хил. лв. , колкото позволява закона. Новият политик Бареков е декларирал малко над 113 хил. лв. от дарения.

В изявление от 28 януари 2014 г. Николай Бареков казва: „В духа на прозрачността, за която само „България без цензура“ работи, утре, 29 януари 2014 г., ще извърша лично дарение от моята банкова сметка в Райфайзенбанк към сметката на Гражданско сдружение „България без цензура“ в същата банка. За първи път в българската история политически лидер прави подобно прехвърляне на лични авоари към политическата си формация.“ Не е ясно обаче откъде са неговите „лични авоари“! 

Чак през март Бареков обяви, че е дарил на ръководеното от него сдружение „България без цензура“ 480 хил. лв. пак без да каже нищо за произхода на парите.

Не ясно и кой е плащал разноските за националното турне на „България без цензура“ с участието на танцовия състав на Нешка Робева. Според разследване на в. „Капитал“ турнето е струвало над 800 000 лв.

Досега Бареков – партийният лидер на „България без цензура“ макар, че непрекъснато говори за прозрачност и „чисти ръце“ е изразходвал в предизборната подготовка над 2.5 млн.лв. Но упорито мълчи и не дава отговор на въпроса, ОТКЪДЕ СА ПАРИТЕ!

Другите големи политически партии участници в изборната надпревара – които получават също и солидна държавна субсидия, са направили далече по-скромни разходи:

„Коалиция за България“ с 666 474, 93 лв.; и ПП „Атака“ с 428,982 лв.; Реформаторски блок без държавна субсидия – 337 892 лв. ; ДПС – 265 733 лв.; АБВ – без държавна субсидия – 224 817 лв. и партия ГЕРБ – победителката на изборите е изхарчила за реклама само 131 131 лв.

 България, която се сдоби с поредната нова партия – „България без цензура” с лидер Бареков, проби в политиката без да има ясна политическа ориентация. Тя съществува само от няколко месеца и все още няма определен електорат и разпознаваемо политическо лице, но е с много претенции и с много пари!

И поредната лъжа на Бареков, свързана с търсене на голяма партия, към която да се прикрепи с цел политическото им припознаване. Бареков с типично поведение на неуравновесен лъжец казва:   “ Преговаряме с Европейската народна партия – ЕНП“! 

Последва бързият отговор от ЕНП, който изобличава лъжата на Бареков.

„Не сме разговаряли с „България без цензура. Групата на ЕНП не е влизала в никакви дискусии с други български партии освен с ГЕРБ“ - съобщи говорителят на председателя на Европейската народна партия Жозеф Дол – Делия Власе, цитиран от Радио „Фокус“.

Зад политика Бареков стоят богати донори но той упорито ги крие! Прокуратурата дали ще разбере „чисти“ ли са ръцете на Бареков“?

 
Гласувай:
0Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: jivko1128
Категория: Политика
Прочетен: 4410953
Постинги: 1904
Коментари: 943
Гласове: 1927
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930