Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.07.2015 12:03 - КЪДЕ ОТИВА СТРАНАТА НИ!!!-аналици...........
Автор: jivko1128 Категория: Политика   
Прочетен: 1075 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Автор: minchomin 

БСП И ДЪРЖАВНИЯ ЗАЕМ ОТ 16 МЛРД. ЛЕВА.... -

БСП като партия никога не трябва да се съгласява с този Държавен заем от 16 милиарда лева или 8 милиарда евро, прокаран от ГЕРБ и другите им поддръжници през пролетта на 2015 год..

Всеки заем вложен извън икономиката, особено в чужда валута, когато става дума и за покриване на финансирани инвестиционни обекти, които нямат пряко участие в икономиката като работещи обекти, както е АЕЦ "Белене", може да се превърне в кошмар на взелия заема, та дори това да бъде политическа сила управляваща държавата.

Заемът е първа предпоставка на България да стане втора Гърция, дори България да бъде с много по-лошо състояние.
Всичко до сега показва, че шансът на съдбата България да бъде модерна европейска държава е някъде все още по небесата, което няма дори и изгледи за в бъдеще да се подобри.
На този етап, всяко действие, което се прави в държавен план води до съответни противопоставяне на различни хора, което противопоставяне никак не е случайно и то никога не е условие за успех на съответната държава, колкото и нещата да изглеждат, че вървят напред, освен за допълнително затъване в блатото на илюзиите и измамата. 

 СИЛАТА НА ПАРИТЕ -

Животът на човека на земата от раждането до смърта струва пари. Хората си купуват живота си. Всяко нещо, което се купува струва пари.
- И най-добрата идея рано или късно опира до пари;

- Всяка любов в даден момент огладнява. Това означава, че и трябват пари;

- Раждането на дете, детската градина, училището, университетът, живота, смъртта започват с пари;

- Една закуска, обяд и вечеря се нуждаят от пари;

- Интернет не работи без пари;

В крайна сметка да си жив се искат пари. Живот купен с пари. Колко? 

Толкова, колкото са необходими за първи нужди, за развлечение и натрупване.

Парите са приоритет на държавата. Тя трябва да ги подсигурява като нужно количество за хората.

Всичко друго е демагогия в условията на демокрация и като политика.
Политика, която не подсигурява пари за хората поне за първи нужди, особено както е в Евро съюза и като количесство да бъдат еднакви за всички държава в този съюз с цел еднакъв стандарт, то тази политика за Евро съюза не струва дори грош.

 ЗА ТВОРЕНИЕТО -

Както и да се разглеждат нещата от живота във всяка област, без яснота по творението въобще, никога не може да се стигне до яснота, на който и да е от процесите, защото самото творение е начало на всеки процес.

Така, че ако някой счита, че това е отвлечена и ненужна тема, то този някой винаги ще има грешни изводи за всичко, дори и защо маната му е унищожила доматите в градината, макар нещата да изглеждат логически правилни....

Това е!

 ШЕНГЕН –

България иска да влезе в Еврозоната, наречена условно "Шенген".

Хубаво, но в случай, че "Шенген", като специално споразумение между някои държави в ЕС не изравни Минималната работна заплата на всички държави в този съюза, то тази Шенген като зона ще е пълна порнография, която ще поставя еднакви задължения на различните държави, според населението им, но икономиката и критерия за формиране на БВП ще бъде много различен.

БЪЛГАРИЯ Я ОЧАКВА ГРЪЦКИ ФИНАНСОВ ВАРИАНТ....

 Ако няма печатане и периодично наливане в държавата на национална валута или валута както е американския долар или европейското евро да важат за много щати и държави едновременно, то рано или късно ще има недостиг на парични средства в държавата и тази държава ще се принуждава да взема като банкноти и парични знаци заеми, вътрешни или външни, за да покрива липсата на изчезналата валута или недостиг към държавните разходи с различни мероприятия. Всеки заем трябва да се връща И ТО С ЛИХВА, но всичко зависи от националната икономика, която също иска пари, БВП и държавния бюджет.

Всяка държава разполага с определена кошница налични пари, които посредством печалба, лихви и лична работна заплата може да се изнесе от държавата, особено еврото или да потъне по дюшеци и буркани, които да не са в обръщение чрез населението на съответната държава. Обезценяването на парите е държавна шашмалогия, която обеднява населението в държавата, а забогатяват шепа измамници. Лихвата и печалбата са най-опасните лостове за изчезване на националната валута. Национална валута означава парични средства нужни за цялата държава в т.ч. и за направа на жилища, храна за хората, екскурзии и всичко останало. Държавен Валутен борд е спънка в колелото на финансите на всяка държава, особено за България. Ако някой държавник или финансист не разбира, че в условия на Пазарна икономика инфлация не може да съществува само с факта, че цените са свободни, то този човек е само, за да пречи в икономиката на съответната държава. Валутен борд го налагат по държавите американците като консултанти на различните държава, а самата САЩ като състояние на паричните си знаци е за вечен Валутен Борд, поради това, че никой не знае по света колко американски долари има и колко от тях са фалшиви, но дорарът им се котира в целия свят, дори в тези държави, които никога не са купили американска машина или дори американска царевица, самолет или танк. Българската икономика и вътрешен пазар в момента разчитат на парични средства от банки като заеми и внесени от вън на конвертируема валута като долари, евро, йени, паунди, франкове и т.н. Лихвите по заемите събират парите в банките, които пък от там отиват като чиновнически банкерски заплати или печалба на собствениците им. Омагьосания паричен кръг е цялостен.

Всяка държава, която престъпва към вътрешен или чужд заем сама си слага спънката на краката си, но си връзва и ръцете заедно с краката. Една държава може да си позволи да взема банков заем от друга държавата само тогава, когато има да прави нещо, което не може да го купи със свои средства или няма нужното количество пари от тази валута, която е на държавата от която иска да купи нещо. Например, на България и са нужни европейско евро, за да купи за държавни цели от Гърция флотата на Онасис, която да бъде не американска или гръцка, а българска флота. Във всички останали случаи е вземане на държавен заем от чужди банки, за да се угоди на някоя особа или да се каже, че българите са много напред в измамата и вземат пари от чужди банки, за да въртят собствен държавен кеф.

Държавната паричната политика е специална политика и тя се управлява от Централните банки и в най-лошия вариант от Парламентите на всяка държава.

Ако, например, както се говори, че Иван Искров като управител взема хиляди лева заплата, то неговите приближени ще вземат също по хиляди лева заплата, но да кажем по-малко, а това означава, че дори Централната банка ще остане без налични пари и без собствен капитал, ако тя не печати пари, защото нейния капитал ще иде за работни заплати на целия й персонал и за банкети и гощавки по различни поводи.

Така, че политиката с Валутен борд в България е сбъркана парична политика и рано или късно ние сме на въжето както е Гърция в момента.

Българската финансова система е толкова стабилна, колкото една малка рибарска лодка в бурно море, но някои хора се заблуждават на база определени балансови показатели. Може да се зададе въпросът, защо след като всяка банка има вътрешен финансов контрол се позволи да се стигне с КТБ до сегашното състояние, след като всяка банка има резерви и капитал, който да покрива лоши кредити? Стигна се до там, защото всяка банка може да бъде подобна на КТБ, поради това, че половината банкери вероятно не разбиран и от цифрите на баланса си, както е и в цялото управление на големите фирми в България.

На Гърция еврото е пръснато по съседните държави с различните имигранти и тяхната парична маса никога няма да им стига, за да си върнат заемите, защото болните им пенсионери трябва да плащат пари на българските гледачи, а мъжете трябва да си платят на българските и други проститутки в тази държава, на които пари разчитат гладните им български семейства и с които пари трябва да се връщат осем милиарда евро и други милиарди на банките, които дават заем на България. 
България не е имала осем милиарден заем в чужда валута при най-добрите си времена на икономика.

АНТИКОМУНИСТИ....

Както и да се говори, каквото и да се прави не може да се наричаш радетел на капитализма и да си антикомунист, когато си седнал на държавното или общественото кресло или да се бориш за него.
Хиляди "антикомунисти" в България днес ядат мек хляб от държавната собственост, та дори преподавате във ВУЗ, лекари антикомунисти в държавни и общински болници, управители на държавни фирми, чиновници и всякакви държавни управници. Тези хора са сбъркани не само идейно, но и генно.
Другият парадокс в България са т.нар. "комунисти", които развиват собствен капитализъм.
Гласувай:
1Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: jivko1128
Категория: Политика
Прочетен: 3539901
Постинги: 1789
Коментари: 880
Гласове: 1778
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Ноември, 2022  
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930