Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.10.2017 09:20 - Б.П.Ц – постсъветският мафиотски кинжал в сърцето на ЕС и НАТО
Автор: jivko1128 Категория: Политика   
Прочетен: 1345 Коментари: 3 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  imageБ.П.Ц – постсъветският мафиотски кинжал в сърцето на ЕС и НАТО Публикувано на 02.10.2017  в България

Моделът „Делян Добрев“, ах, моделът „Делян Добрев“… Тази матрица петняла имиджа на ГЕРБ в Хасково. Е, Делян Добрев подаде оставка от всички постове, които заема в партията и парламента. Би трябвало облаците да се разкарат и да изгрее Слънцето. Но не изгрява… Слънцето на ГЕРБ мълчи…

   

Защото няма модел „Делян Добрев“. Има модел „Бойко Борисов“. С подмодел: „Борисов, Пеевски, Цацаров“. Или обратното – все тая. И не са просто модел и подмодел, а примка.

Схемата е взаимствана от периода на болшевизма в СССР. Не е нарочно взета и приложена. Наложила се е като такава, поради проекцията на ченгеджийско-мафиотския постсъветски модел у нас. Невероятно, че се случва в държава член на НАТО и ЕС, но факт. Подценяван от партньорите в Брюксел, но цената на заблудата ще се плати и ще е скъпа. Може би и кървава. Изборите в Германия, референдума и сблъсъците в Каталуня, поредните атентати, ракетите на Северна Корея – всички тези събития са по-важни от това, което става в България. А тук един народ загива, задушаван в прегръдката на своите сатрапи, които му се кълнат в любов.

Става дума за желязна схема. Брутална. Смъртоносна. Които са извън нея трудно се справят. Които се обявят срещу нея – рядко оцеляват.

Дефиницията за модела на управление: Създаване на организирани престъпни формирования, занимаващи се с рекет и изнудване, притежаващи сенчест и легален бизнес, участващи във властта посредством корупция.

Характеристиките:

–         Все по-висока степен на опасност за националната сигурност, благодарение на всеобхватната корупция и контрола върху държавните институции.

–         Моделът е монолитен, оглавяван и контролиран от бивши служители на ДС и службите, които ненавиждат Запада и изповядват едноличния режим заради възможностите му за репресии.

–         Олигархо-мафиотския модел отрича тоталитарния модел, но само привидно. Той се възползва от неговите възможности да държи в подчинение държавните институции и да осигурява изборни победи.

–         Моделът предполага свиване на нацията до размерите на зависима аморфна маса, която може лесно да бъде контролирана и манипулирана. Липса на критика и никаква опасност за управлението.

–         Поддържане на мита за съществуваща в страната демокрация и гражданско общество.

–         Налагане на идеологически щампи като „свободно слово“, „пазарна икономика“ и „човешки права“ чрез обслужващи модела медии и по този начин обезсилване на съпротивителните сили у кръгове, желаещи просперитета на държавата и гражданите.

–         Създаване на криминална свръх държава, която функционира в името на определен кръг политици, олигарси и престъпници.

–         Тя вече е факт и затова довършва започнатото. Нейни идеологически стълбове вече са:

а/ Утвърждаването на някаква крайна форма на капитализъм, който се съобразява единствено с интересите на управляващите – в различните власти – и игнориращи социалните нужди на милиони граждани.

б/ Подмяна на ценностната система при която вече няма критерии за морал, справедливост и законност.

в/ Утърждаване на вече наложения модел като социално-икономическа среда, дори строй. А щом „строителството“ на толкова „обществено прогресивен модел“ е приключило, няма никаква нужда от реформи, борба с корупцията, прозрачност на управлението и други „отживелици“.

Главни действащи лица в модела „Борисов, Пеевски, Цацаров“ са:

1.    Бивши и действащи силоваци – участници в мутризацията на бизнеса през 90-те години.

2.    Бивши комунистически и комсомолски дейци, които от постовете в партийната и държавната система, преминаха на постове в сивия сектор.

3.    Бивши и действащи служители на правоохранителните и правосъдните органи.

4.    Млади образовани хора, подставени лица на олигархични кръгове в определени области на икономиката и финансите.

5.    Бивши спортисти и полицаи, които поради липса на алтернатива, лесно са привлечени в сивата икономика и незаконния бизнес и трафик.

6.    Професионални престъпници – измамници, рецидивисти, крадци, убийци.

Лидери в задкулисието са хората с най-големи правомощия в изпълнителната, законодателната и съдебната власт. Тяхната характеристика е кратка: цинизъм, алчност и жестокост. Към тях прибавете лицемерие, приспособяване и равнодушие.

Българският мафиотизиран политически модел има три основни характеристики:

Първата: Това е престъпна общност, която си има ясна структура и йерархични връзки: главатар (или ръководна група), финансист, посредници, остриета (Само да ни отвържат… – казва Антон Тодоров, депутат от ГЕРБ по една телевизия), разузнаване, контраразузнаване, бойци.

Втора: Организация от затворен тип, занимаваща се систематично с управление на бизнеса, рекет и изнудване.

Трета: Престъпните групи са се превърнали в мафия посредством корупцията: участие на хора от държавните институции, превръщането на тези институции в инструмент за обслужване на престъпни интереси. Ако участва прокурор – той гарантира недосегаемост от закона. Ако е висш служител в МВР или службите – осигурява изтичане на секретна информация, както и информация за плановете на службите спрямо престъпността.

И едно важно допълнение: За да „работи“ на спокойствие този модел, той отстранява от органите за борба с престъпността всички професионалисти и доказани кадри, които не са се поддали на корупционен натиск.

Моделът обменя опит с генпрокурора на Русия Юрий Чайка по проблемите с корупцията. Русия е на 171 място по борба с корупцията. Ние – на последното в ЕС. Все едно с д-р Менгеле да се обсъжда детското здравеопазване…

В България управленските структури – тези по конституция и тези в сянка – се отчитат финансово по веригата. Главният „получател“ (гранде прасенце-касичка) е главната фигура във властта. Ако община Септември, примерно, разполага с 15 млн лв, те се разпределят на няколко фирми, свързани с ГЕРБ посредством обществени поръчки.

Конкурсите се печелят чрез получаване на вътрешна информация за условията. В момента процентите, които изпълнителят на възложението трябва да плати за оказаната „чест“ да е победител, достигат 70-80 на сто. Това прави около 12 млн лева от общите 15. 12 милиона отиват по веригата – от общински активисти до лидер на партията или правителството. Пропорционалността трябва да е такава да не бъде обиден лидерът. Остават 3 млн за да се свърши работата. Свършва се като се отбива номера. Гражаните виждат резултата и са ошашавени. Веригата обаче е нахранена.

Главатарят е сит, а това означава жизненост на схемата. Тя се възпроизвежда – ако някой отпадне или се издъни.

Хасково е излагане модела на витрина. Умножете го по всички общини – независимо представителите на коя партия ги управляват – и ще затворите кръга. (Цонко Цонев даде пример с Каварна, а всеки българин може да допише списъка…)

Моделът „Борисов, Пеевски, Цацаров“ може да носи други и имена. Кандидати има. В момента обаче са тези. „Момент“ от седем и половина години от общо 10 откакто сме член на ЕС. Моделът си има и политическа лигитимност: изразен е чрез демократични избори. И това е така, въпреки тежките съмнения за манипулации и купуване на гласове.

Противниците на режима го наричат статукво. Но това означава състояние на взаимоотношенията в настоящето. В случая всички признаци и действия сочат към едно – мафия. Истинска мафия! Това, че обществото е аморфно, че сред българите царуват страх и раболепие не отменя истината. А обличането в потури и закичването с пищови и саби по всякакъв повод не е смелост – комплекс е. И спотаен срам.

Борис Петков,

Гласувай:
21. ganini - Много точно казано и
03.10.2017 11:38
впечатляващ анализ, който трябва да се прати на балъците в НАТО и ЕС!
цитирай
2. ideyazabulgaria - за анализа
03.10.2017 21:34
Браво на автора Борис Петков! (y) Много хубав материал. Показва морала на крайно десния и реакционен неолиберален капитализъм- последна фаза на капитализма, в който живеем от 30 години и морала на неговите политически носители- неолибералите.
Неолибералният капитализъм се настани в Европа преди 30 години от САЩ. Но навлезе само в източна Европа( бившите комунистически страни) и страните в Южна Европа- Гърция, Италия ,Испания, Португалия. В развитите европейски страни от северна и средна Европа( без Англия) има друг икономически и обществен модел- на европейската социална държава и нейната правова държава не позволи навлизането на неолиберализма и унищожаването на социалната държава.
В Източна Европа неолибералния капитализъм бе допуснат да навлезе от последните елити на единствените им партии- комунистическите, като КПСС, която имаше „водеща и мъдра роля“ в системата го наложи на останалите комунистически партии, които бяха нейни сателити.
Там негови носители са комунистите, които от „борци срещу капитализма“ се превърнаха в едри хищни капиталисти- олигарси и мултимилионери. Борис Петков описва морала на неолибералите в бившата комунистическа система. И много точно.
Петков ,обаче, прави една грешка, като в модела той включва само „Борисов( ГЕРБ), Пеевски( ДПС), Цацаров( избран за прокурор от квотата на ГЕРБ)“
Това е грешно. Моделът включва всички, като започва от БСП- първата партия вкарала неолибералимма у нас и минава през всички останали управлявали прехода партии. Всички партии в България са неолиберални ,корпоративни на едрия олигархичен капитал, управляват се от олигархия и се различават помежду само от икономическите интереси на олигарсите си.

Но западните неолиберали са коренно различни от източните. Прави ги такива правовата държава и откритата демокрация , която упражняват обществата им.
Сега неолиберали в западна Европа са всички управляващи партии на консерваторите, социалистите, социаллибералите. Леви сили за борба срещу неолибералния капитализъм се р
цитирай
3. krumbelosvet - Ох, макартизъм, не дочетох, и няма защо, всичко е ясно. И сложен ПРОФЕСИОНАЛЕН КОЛАЖ...
04.10.2017 08:04
Макартизъм попит от "Гласът на Америка" и ""Свободна" "Европа"". Понеже глобализма СЕ ОС.А, простете, или се ИЗС.А на главите на милиарди хора, вече 30 години са му виновни комунистите. Ама МАФИЯТА ПОБЕДИ ПРИ КАПИТАЛИЗМА, в Италия и САЩ мафията господства до днес, да ДО ДНЕС господства, богатите си плащат данъка, бедните се свиват или плащат с кръв...
Ама ББ го избра не нашият избирател, "Европейската" "Народна" Партия го избра, прие го и му уреди победи с ИЗБОРНИ ТЕХНОЛОГИИ. И ДО ДНЕС го подкрепят ЕС (ЕНП) и САЩ. ТЕ, ТЕ, ТЕ организираха своя мафия, щото капиталиста не се бои от колегата-престъпник, а от комуниста, най-големият престъпник за капиталиста, защото не му всема откуп, а СОБСТВЕНОСТТА.
Помислете, кое човешко прова не са нарушили "Защитниците на човешките права" от "Империята на доброто", освен правото на човека да основе ЧАСТНА БАНКА, за да разменя реални активи за зелени хартийки? Посочете ПОНЕ ЕДНО ЧОВЕШКО ПРАВО, което не са нарушили БЕЗБРОЙ пъти, освен правото на ЧАСТНИТЕ БАНКЕРИ.?!?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: jivko1128
Категория: Политика
Прочетен: 3563002
Постинги: 1792
Коментари: 883
Гласове: 1786
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Декември, 2022  
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031