Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.03.2020 18:12 - ДО ПОСЛАНИКА на ЯПОНИЯ В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Автор: jivko1128 Категория: Политика   
Прочетен: 543 Коментари: 0 Гласове:
-2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
          ДО  ПОСЛАНИКА  на ЯПОНИЯ

               В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

               Н. Пр.  МАСАТО  ВАТАНАБЕ

 

 

 

           МОЛБА ЗА ПОМОЩ

 

           от

           Радка Димитрова Сиренкова – Национална гражданска инициатива „Системата

           ни убива всички“

           с адрес: Република България, гр. Сливен, ул. „Великокняжевска“ № 91

           тел. 0879 851070

           е-mail: sirenkova@abv.bg

           Живко Желев Бъчваров - координатор на „Национално движение РЕД“ 

           за Граждански контрол

           с адрес : Република България, гр. Сливен, кв. Речица, ул. „Малина” № 9

           тел.  0887 027 608

           е-mail: jivko2811@gmail.com

           Иван Христов Илиев –    говорител на сдружение „Център за психологически

           изследвания“ – клон Сливен                   

           адрес :  гр.Сливен, ул. „Гео Милев“ бл.17 – вх. В – ет. 1 – ап. 2

 

 

                              ВАШЕ ПРЕВЪЗХОДИТЕЛСТВО,

 

     С настоящото писмо, се обръщаме към Вас с молба да  помогнете на народа на  България. Предстои му тежка битка с коронавирусната инфекция и предстоящата война с болестта. Системата на здравеопазването и социалната политика в Република България не са готови за ударът, който ще бъде нанесен  на народа. Въпреки информацията, която идваше всеки ден в продължение на два месеца от Китайската Народна Република, а по-късно и от Италия. Южна Корея, Иран за коронавирусната инфекция, управляващите в България неглижираха опасността от нея. Мерките, които се предприемат от правителството в национален мащаб и от управляващите от по-ниското ниво на управление в страната в настоящия момент са много закъснели. На 15.03.2020 год. се обърнахме с писмо към управляващите с предложение за вземане на  мерки  в борбата с корона-вируса – Приложение 1.

     Като представители на граждански организации в Република България, ние с години се борим с тежката бюрократична система и бюрократизма на властта в Република България. Сформират се щабове на национално и местно ниво, изнасят се изявления от представителите на властта, правят се заседания и всякакви други акции, за да видят обикновените хора колко много грижи полага за тях властта. Познавайки бюрократизма на властта, на 16.03.2020 год. и на 17.03.2020 год. се обърнахме с писма към Много профилната болница „Д-р Иван Селимински“ АД - Сливен и към МБАЛ - Сливен към Военно-медицинската академия, с искане да ни бъде предоставена информация относно мерките, които са предприети до настоящия момент, свързани с приемането и лечението на болни хора, заразени с коронавирус  – Приложение 2.

      На 18.03.2020 год. получихме бърз отговор от Началника на МБАЛ - Сливен към Военно-медицинската академия – полк. д-р Илиян Комитов. От този отговор, веднага разбрахме каква е истината за готовността на болницата да приема и лекува болните  и заразените хора с коронавирус – Приложение 3.

Готовността на болницата за лечение на хора е малка, капацитетът и за прием на хора е ограничен.  От Много профилната болница „Д-р Иван Селимински“ АД Сливен не сме получили отговор.  Двете болници  - Много профилната болница „Д-р Иван Селимински“ АД - Сливен и МБАЛ - Сливен към Военно-медицинската академия – са единствените болници в Област Сливен и Област Ямбол, които към настоящия момент ще лекуват хора болни от коронавирус или заразени с него. Ситуацията е страшна и причините за това са следните:

     Област Ямбол обхваща население 120-130 хиляди души, както следва : община Ямбол – около 70 хиляди, община Елхово – около 16 хиляди, община Стралджа – около 12 хиляди, община Тунджа – около 24 хиляди, община Болярово – около 4 хиляди. Област Ямбол разполага към 31.12.2018 год. с 4-ри болници с 410 легла, от тях три са многопрофилни с 372 легла. Болниците не разполагат с инфекциозни отделения.

    Област Сливен обхваща население 196 хиляди души,  както следва : община Сливен – около 125 хиляди, община Котел – около 19 хиляди, община Твърдица – около 13 хиляди, община Нова Загора – около 39 хиляди. Област Сливен разполага към 31.12.2018 год. с осем заведения за болнична помощ с 1064 легла, от които седем болници с 1054 легла. В община Котел и в Община Твърдица няма болници. В Община Нова Загора има само една болница – МБАЛ „Св. Петка българска“ ЕООД. Болницата не разполага с инфекциозно отделение и капацитет за лечение на болни от кронавирусна инфекция. В Община Котел разполагат със Специализирана болница - санаториум за двигателни увреждания. В Община Сливен разполагат с пет болници, от които само Много профилната болница „Д-р Иван Селимински“ АД - Сливен и МБАЛ - Сливен към Военно-медицинската академия имат ограничен капацитет за приемане и лекуване на болни от коронавирусна инфекция.

      От цифровите данни, които са официално изнесени от Националния статистически институт в Република България, е видно, че има само две болници, които са и с ограничен капацитет, ще обслужват областите Сливен и Ямбол с население около 326 хиляди души. Обстоятелството, че в тези области живеят големи малцинствени общности от роми, турци и каракачани, които са в непрекъснато движение, а в настоящия момент много хора от тях се връщат от рисковите зони на Италия, Испания, Гърция, Германия, Англия поставят в огромната опасност  населението, като е напълно вероятно и възможно да пламне епидемия от коронавирус, която трудно ще бъде овладяна и ще доведе до летален изход за много от живеещите в населените места в област Сливен и в област Ямбол. Още по-страшното е, че голяма част от болните хора няма да получат здравна грижа, лечение и са обречени на смърт, причинена от болестта и от глад..

       За съжаление, по вина на държавната и местната власт в Република България, в гр. Сливен бе унищожената Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести през 2010-та година. Това е огромно престъпление, извършено по вина на всички управляващи в България  - централна и местна власт - от 2008-ма година до настоящия момент, които поради алчността си да заграбят терена на болницата, оставиха гражданите на Област Сливен без болница за лечение на белодробните болести, която обслужваше и помагаше на хората, живеещи в област Ямбол и в област Бургас. За ремонта на тази болница Посолството на Япония отпусна през 2008-ма година помощ в размер на36 722 евро. За проблемите със Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести в Сливен, която е в ликвидация, информирахме посолството на Япония през месец юли 2019-та година – Приложение 5.

 

                        

                ВАШЕ ПРЕВЪЗХОДИТЕЛСТВО,

 

      Обръщаме се към Вас и към народа на Япония с молба: 

- Помогнете на „обречения на смърт“ народ на България. Лекарите не могат да лекуват без апаратура, без медикаменти, без предпазни средства за тях самите. В опасност е поставен животът медицинските екипи, които ще се грижат за болните от коронавирус. В опасност е целият народ на България. Няма болници. При сринато и унищожено здравеопазване, когато много райони са оставени без болници и без лекари, хората ще измират поголовно…

 

Приложено:

·        Писмо от 15.03.2020 год.

·        Писма от 16.03.2020 год. и 17.03.2020 год.. до Много профилната болница „Д-р Иван Селимински“ АД - Сливен и до МБАЛ - Сливен към Военно-медицинската академия

·        Писмо от полк. д-р Илиян Комитов от 18.03.2020 год.

·        Писмо от 17.03.2020 год. и отговор от Окръжна прокуратура Сливен

·        Писмо от 10.07.2019 год.

 

  

  С уважение : Радка Димитрова Сиренкова.

                         Живко Желев Бъчваров

                         Иван Христов Илиев

 

 гр. Сливен, 19.03.2020 год.

 Република България

                     ДО  г-н РУМЕН РАДЕВ

                             ПРЕЗИДЕНТ

                             НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

 

 КОПИЕ :  ДО  г-н БОЙКО БОРИСОВ

                            МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ

                            НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

 

                    ДО ген. проф. ВЕНЦИСЛАВ МУТАФЧИЙСКИ

                           НАЧАЛНИК НА КРИЗИСНИЯ ЩАБ

 

 

ОТНОСНО : Мерките за борба с коронавирусната инфекция в Република

                        България

 

 

                    УВАЖАЕМИ г-н ПРЕЗИДЕНТ,

                    УВАЖАЕМИ г-н МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ,

                    УВАЖАЕМИ проф. МУТАФЧИЙСКИ,

 

       Настоящото писмо до Вас, не е свързано с добро. Извиняваме се, че Ви пишем. Поздравяваме Ви за взетите мерки, макар и много закъснели и молим да станат още по-твърди. Българинът в последните години доказва, че е разглезен и не спазва правила и наредби, затова трябват да се въведат най-строги мерки.

       Всички сме наясно, че в момента България има разсипано здравеопазване и е неподготвена за този удар върху системата на здравеопазването. Всички знаем за разсипаната ни и негодна социална система, която не отговаря на изискванията на хуманност, грижа и подкрепа. В тази връзка, когато са необходими милиони за подготовката с борбата с вируса и болестта, се обръщаме към Вас със следните предложения:

 

1.      Мерки в здравеопазването

Предвид обстоятелството, че в България няма голяма и добре подготвена база за приемане на болните от корона вирусната и усложненията, свързани с нея – малко болнични легла, малко инфекциозни отделения, Ви предлагаме бързо и спешно да трансформирате санитариално-болничните ни комплекси в Кюстендил, Момин проход, Трявна, Вършец, Хисаря, Сандански, Банкя и др. за приемане на болните, заразени с  коронавирус. Тези бази са с добър леглови капацитет, имат възможност за осигуряване на почивка на медицинския  персонал, възможности за приготвяне на храна и пр. Бързо и спешно да се оборудват с най-необходимото оборудване за приемане на болни, за дезинфекция, за осигуряване на медицински консумативи. Оправданията, че това не може да се случи, че са частни и пр. не вървят в настоящия момент. Забравете си химерите за печалби, химерите за власт и пари… Мислете за хората! След като измрем всички, няма да има кой да работи.

 

2.      Мерки в социалната сфера

България няма развита система и мрежа от социални услуги. В настоящия момент много възрастни хора живеят самотно и без близки хора. Те са с ниски пенсии. Много от тях са с много заболявания – диабет, инсулти, сърдечни заболявания и др.. Имаме хора, които са с увреждания и не могат да се предвижват. Имаме хора, които са на хемодиализа.  Хората са в паника как ще се снабдяват с храна, консумативи и лекарства… Имаме цели райони в страната, в които нямаме болници и възрастните хора живеят самотно и изолирано.

В тази връзка се обръщаме към Вас с искане Държавата да се мобилизира и настани абсолютно всички самотно живеещи възрастни и болни хора в страната, които нямат близки и роднини да бъдат настани в старческите домове, пансиони, къщи за гости, манастирските бази в Троянски, Рилски, Бачковски, Устремски, Чипровски манастири.. Събирайки хората и настанявайки ги в тези места, ще се осигури възможността да се полагат грижи за възрастните хора, ще им се осигури медицинско обслужване и изхранване на хората. Българската православна църква да не се прави на ощипана девойка, а да предостави базите си за осигуряване на подслон и грижа за възрастните, самотни и болни хора. Оправдания, че това не може да се случи, че са частна собственост и пр. не вървят в настоящия момент. При недоразвитата социална система, която имаме в Република България и което е по вина на държавата, в настоящия момент пред тази смъртна опасност, държавата да си влезе в ролята и да се впрегне да помогне на хората в беда. Но това не означава, че ще захвърлим хората там на произвола на съдбата в мизерия. Заместник-министърът на труда и социалната политика – г-жа Адриана Стоименова - която е  „експерт“ в сферата на хората с увреждания, благодарение на която имаме едно голямо недоносче в развитието на социалните услуги в Република България, да впрегне незабавно огромния си умствен капацитет и да започне да действа за осигуряването на незабавна помощ и подкрепа за всички самотно живеещи, болни и възрастни хора, за хората с увреждания и за семействата им, за децата с увреждания и семействата им… Дейността й в настоящия момент ще е тест за нейния капацитет и доказателство, че прави нещо за тях сега и веднага, защото никой в средите на хората с увреждания й няма доверие и не вярва в нейният управленски капацитет и опитност. Като политическа пионка на управляващите, днес е времето да докаже, че не е кукла на конци.

 

3.      Спазването на пълната карантина изисква държавата с помощта на общините да изготвят във всички населени места график за пазаруване в хранителните магазини и аптеките на живеещите в населените места По възможност да се делегира право на един член от семейството да пазарува, за да се осигури спазването на карантината от семейството. При възрастните и болни хора, които имат роднини държавата да помогне на семействата им за осигуряване  на по-добра грижа за възрастните хора. През време на карантината по всички населени места – градове и села – държавата да започне пълна и редовна дезинфекция на пътища, болници, обществени институции…Да се ограничат и спрат пътуванията в страната – екскурзии и почивки – с оглед спазване на карантината в страната.

 

4.      Във връзка с изхранването на населението през следващите месеци и година, мерките, които ще се разработят и развият, ще бъдат свързани с пълно преустройване на икономиката в страната, която ще бъде изградена на базата на социално-отговорна и подкрепяща хората икономика, а не икономика на корпоративния и частен интерес. Няма икономика, когато хората са мъртви и няма кой да работи. Забравете за туризъм и всякакви други глезотии днес, когато сме изправени пред пропаст и загиване… Парите вече не могат да донесат власт и слава. Днес Вие  използвайте парите, за да спасите народа си и да минимизирате щетите от тази война.. След нея животът ще бъде друг, обществото ще бъде друго. Пред тази опасност, разберете, че смъртта няма да гледа кой е десен, кой е комунист, кой е червен, кой е опонент, кой е мюсюлманин или християнин… За нея всички сме еднакви.

 

Бог да е милостив! Бог да дава сили на Вас, проф. Мутафчийски и на всичките Ви колеги в здравната система! Бог да дава мъдрост, разум и сила на управляващите да вземат бързи и умни решения!

Ако продължавате да мислите за печалбите си и за загубите си, и не вземете адекватни и мъдри решения, с които да минимизирате загубите и намалите броят на починалите хора в България, след преминаването на тази буря ще бъдете съдени за геноцид и убийството на един народ.

 

 

С уважение:  Радка Димитрова Сиренкова  - НГИ „Системата ни убива всички“

                           адрес: гр. Сливен, ул. „Великокняжевска“ № 91

                           тел.: 0879 851070,  ел. поща : sirenkova@avb.bg

                           и

                           Иван Христов Илиев

                           адрес:  гр.Сливен, ул. „Гео Милев“ бл.17 – вх. В – ет. 1 – ап. 2

 

 

 Дата: 15.03.2020 гoд.

 Сливен

 image

 image

 image
image
image
image
image
image
Гласувай:
0Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: jivko1128
Категория: Политика
Прочетен: 3317394
Постинги: 1761
Коментари: 870
Гласове: 1676
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Юли, 2022  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031