Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.05.2018 19:54 - Страховита корупция цари в дружество „Водоснабдяване и канализация“ СЛИВЕН!
Автор: jivko1128 Категория: Регионални   
Прочетен: 1347 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 16.05.2018 23:00

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Страховита корупци я цари в дружество „Водоснабдяване и канализация“ СЛИВЕН! image
Във Водоснабдяване и Канализация-Сливен СТАВАТ всякакви измами! image
Аз съм сезирал Сливeнската прокуратура.  Ще сезирам и Главния прокурор, за да няма съмнение, че някой ще потули истината във ВиК.
 ПРОКУРАТУРАТА ОТНОВО СПИ СЛАДЪК СЪН!!!

ЕТО И ИСТОРИЯТА.
Безспорно сливенската власт през последните години се превърна в основния консуматор на средства от европейските фондове и винаги при тях изкушенията са по-силни от  предпазливостта на  управници. Просто винаги има луфтове, които могат да бъдат усвоени от близки хора, от партийни активисти и от обикновени шмекери. В крайна сметка и не навсякъде идва ред да се плащат сметките и по правило това става с постановление на прокуратурата за привличане на обвиняем.                                      image Всъщност случаят с дружество „Водоснабдяване и канализация“ ООД- Сливен повдига редица въпроси. Защо прокуратурата не направи възможното, че обвиненията и да стигнат по-рано до съда?                                          
Да се провери колко човека са приети от село Жельо войвода във ВиК на работа откакто Рашев е управител. Направата на водопровода на летището е над 900 метра- пита се кой го направи и къде са парите? Масата която е направена в Жельо войвода на Тунджа от кой са парите? Конфликт на интереси? Донка Шикерова е инспектор в селски райони а мъжът и е водомайстор в Крушаре, какво правим? Работещи във ВиК на трудов договор а имат граждански договори?  ЗАЩО! Договор между Министерството на околната среда и водите и общината за безвъзмездна финансова помощ по оперативна програма „Околна среда” е съфинансиран от ЕС. От прокуратурата излезе информация, че Прокуратурата контрира, че разследването се води в продължение на три месеца. Логично е да се запитаме и не можеше ли да се повдигне обвинението по-рано и да се премине към следващата фаза на наказателно преследване, но това са игри, които и сме гледали, и се очакват да се замълчи!  
-   ВиК-Сливен на кого е подчинено?   -   На Министерството на регионалното развитие и благоустройството с 51%  държавното участие, 49% е участие на общините. Четирите общини в сливенси окръг са на ГЕРБ.  заедно с обласния ни губернатор Божурски.  Как тогава сливенската прокуратура ще се справи с ГЕРБ? ЯВНО АПЕТИТИТЕ СА ЗА МНОГОТО МИЛИОНИ, ЗА КОИТО ЩЕ СЕ БОРИ СЛИВЕНСКАТА ОБЩИНА ЗАЕВНО С СЕВДАЛИН РАШЕВ И КМЕТА РАДЕВ!
МОЛЯ, БОРЕТЕ СЕ, НО “ПО-КРОТКО” ! 
ПОДБИРАЙТЕ СРЕДСТВАТА, ЗА ДА НЕ ПАДНЕТЕ  В  КАПАНА И ОЧИТЕ НА ОЛАФ!
 ВиК-Сливен е златна кокошка на ГЕРБ. В цяла България дават по медиите, че се копае за водни цикли. Но гледам, че машините и камионите които работят по тях са все със едни и същи надписи. И това не е чак такъв проблем, големият проблем е лошото качество на работа им. За пример вижте водния цикъл на Сливен. ВиК винаги са били в ръцете на управляващите, без значение кои са. Един вид леко спонсорче. Направо се чудя как още съществуваме като държава. Виждам какво става пред очите ми: младите бягат от тази държава. Не е виновен "комунизмът", виновни сте вие, че избрахте най-големите некадърници  да съсипят тази държава. Жалко! Смърт за алчните *** които съсипаха държавата и народа докараха до лудост. Хора проблемът е че сега ще вдигнат малко заплатките и нали трябва да не усетим нищо от това сега ще вдигнат водата после тока, яйца от златни кокошки ядем така е в нашата *** държава.Много ни е хубава водата затова всеки бяга за минерална, като я оставиш малко в шишето и почва да има вкус на застояло и гадно е такава вода как няма да я вдигнат. 

На вниманието на Главния Прокурор,
Сливенската прокуратура отказва да направи разследване за злоупотреби от управителя на дружеството „Водоснабдяване и Канализация-Сливен“ – Севдалин Рашев. Когато ги сезираме, те забавят преписките, дават неверни данни, отказват да разследват. Окръжна Прокуратурата Сливен не разследва действията за извършени законови нарушения от управителя на дружеството „Водоснабдяване и Канализация-Сливен“ – Севдалин Рашев. Искам разследване дейността на Рашев, неправомерните действия и своеволия на служителите са важен елемент от позицията на Дружеството относно измамите и корупцията. • финансово-счетоводни манипулации (счетоводни сметки и отчети) • физическа злоупотреба с материални активи, кражба на парични средства, гориво, материални запаси и други. • злоупотреба с доверие (вкл. служебно положение) с цел лично  облагодетелстване. •  Изнудване при строителство на водопроводно отклонение за клиенти във връзка с издаване на Становище за техническо съответствие на водопроводната връзка.      • Ползване на служебна информация и служебни специализирани автомобили запредоставяне на частни платени услуги. • Кражбите на вода ставали чрез т.нар. система "байпас" - инсталирането на тръба, която да дублира истинската.  Ето защо би трябвало прокуратурата, икономическа полиция, НАП  и КЕВР, да подхванат сигналите за грандиозни измами с вода - в името и на държавния, и на обществения интерес! Отдавна следя как се харчат парите от европейските програми във ВиК сектора. Показахме ви некачествено строителство в Сливен, което води до съсипана канализация. Престъпления на длъжностни лица във ВиК, свързани с еврофондовите, предвиждат твърде леки наказания. Става дума за разпоредбата за безстопанственост, по която може да бъде търсена отговорност от чиновници за лошо управление и липса на контрол. Именно тя предвижда до 3 години лишаване от свобода. Разпоредбата е от малкото, които могат да бъдат използвани срещу държавните служители, защото те трудно могат да бъдат уличени директно в измама или крадене, ако не се постигне пълно разследване от прокуратурата. Сигнал до Сливенска окръжна прокуратура бе внесен от мен, с който разследващият орган е сезиран за наличие на данни за извършване на сериозни злоупотреби при управлението и умишлено източване на  търговско дружество от длъжностни лица и управителят на ВиК „Сливен” г-н Севдалин Рашев. Предоставям пълното съдържание на сигнал вх. № 563/2018г. до Окръжна Прокуратурата Сливен:
image

image

Уважаеми Господин Главен Прокурор,            
 
Считам, че така представените и описани факти и обстоятелства, съдържащи се в сигнал вх. № 563/2018г. до Окръжна Прокуратурата Сливен, явно показват действия по незаконно отклоняване на финансови средства от длъжностни лица и управителят на ВиК „Сливен” г-н Севдалин Рашев, които умишлено се прикриват от търговско дружество, това налага извода, че са налице данни за извършени престъпление по Наказателния кодекс. Изнесената информация и направените констатации от служителите на КЕВР и МРРБ сочат за съзнателно и виновно поведение на длъжностни лица от „ВиК  Сливен“ ЕООД, от което  са нанесени вреди на дружество, респективно са увредени интересите на гражданите на община Сливен.
В тази връзка, настоявам да се извършат съответните проверителни действия от страна на Прокуратурата и в случай, че се констатират извършени закононарушения с престъпен характер, да се потърси наказателна отговорност от виновните длъжностни лица и управителят на ВиК „Сливен” г-н Севдалин Рашев
.  

        ДО ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР 

      НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ                      

               Гр. СОФИЯ    

      ДО   ПРЕДСЕДАТЕЛЯ             

НА ИНСПЕКТОРАТА НА ВСС

               Гр. СОФИЯ

                                     

 

                                                                       

                                     С И Г Н А Л

                                                       

                      От Живко Желев Бъчваров гр. Сливен ул. Малина №9 

                        e-mail: jivko2811@gmail.com     

                 

                 Относно: Действия при неспазване на сроковете по произнасяне на СИГНАЛ          вх. № 563/12.02.2018г. на Окръжна прокуратурата Сливен.

 

    Господин Главен Прокурор,

    Господа Инспектори от ВСС,

Сигнализирам Ви, че сериозно съм обезпокоен от сигнала, който съм подал до Окръжна прокуратура Сливен. Сезирах прокуратурата със сигнал.

Очаквах да получа прокурорско постановление за резултатите от проверката. След месец чакане се обадих в деловодството на съответна прокуратура. Отговориха ми, че няма да бъде издадено прокурорско постановление, защото прокурорът не бил длъжен да се произнася с постановление по сигнала ми и материалите били вече в АДФИ за провеждане на предварителните проверки. От деловодството отказаха да ми дадат и каквато и да е неофициална информация за резултатите от преписката на наблюдаващия прокурор.
Въпросът ми е следния: след като дадени действия при неспазване на сроковете по произнасяне на прокуратурата по сигнал в срок, това води до прикриване на престъпленията на този етап и това е доказуемо.

Законно ли е да не се произнесе прокурорът с постановление по сигнала и същият да не бъде запознат с резултатите от извършената проверка официално?
На практика се оказва се, че поради липсата на официална информация от сезираната чрез сигнала ми държавна институция, аз не мога да се възползвам от правото си да обжалвам резултатите. Моля да бъда уведомен за резултата по проверката. А самия Сигнал подлежи на инстанционен контрол.

 

Съмнявам си за обективността на Окръжна прокуратура, при решаването на подадения сигнал е обективна и повърхностна, за да не се прикрият престъпленията подавам сигнала до Вас.

 

     Господин Главен Прокурор,

     Господа Инспектори от ВСС,

 

Изразявам съмнение в безпристрастността на разследващия полицай и

наблюдаващия прокурор, който са нарушили  и чл.13 от Европейската конвенция за правата на човека/ЕКПЧ/ и Хартата на основните и права и свободи на Европейския съюз/ХОПЕС/, защото освен че съм български гражданин, съм и Европейски гражданин и е недопустимо да се нарушава както основния закон на държавата ни, така и Договора за функциониране на Европейския съюз /ДФЕС/, които Р. България е подписала при влизането си в Европа.

     Господин Прокурор,  умолявам Ви, лично да се запознаете с написаното от мен, защото съм убеден, че ако Вие лично се разпоредите за извършване на обективна, обстойна, детайлна  и всестранна проверка, то тя ще се случи и  ще се убедите в достоверността на написаното от мен, защото когато фактите говорят и  "боговете мълчат"!

Вярвам, че ще получа нужното внимание,  полагащо  ми се като български, а и Европейски гражданин, защото освен български, аз съм и Европейски гражданин!

 

    14.04.2018г.                                      С уважение:

     гр. Сливен                                                            Живко Желев

image

image

image

image

image

ДО ИНСПЕКТОРАТА НА ВСС

             Гр. СОФИЯ

 

 На Вниманието на инспектор                                                                                            

 
Стефка Мулячка  към ИВСС

                 Гр. СОФИЯ                      

                                                       

                      От Живко Желев Бъчваров гр. Сливен ул. Малина №9 

                            e-mail: jivko2811@gmail.com-GSM:0887027608                                                                                

Относно: Ваше становище рег.№ Ж-18- 311/10.05.2018г. за проверка на извършване на  нарушения, от наблюдаващия прокурор по мой  СИГНАЛ вх. № 563/18г.  

 

        Госпожо  инспектор,

Във Вашето становище не ме е отговорен на поставени  в Сигнала, по точка пета:

Дават се абонати за 100лв. на съд, а за лица от неговия антураж тази процедура не важи / имам предвид юриста на дружеството/  и други във ВиК“.

Въпросът ми е следния:

Как на 12.02.2018г. е подаден сигнала, а на 15.02.2018г. юрисконсула на ВиК, Мариана Костова Велева, която не е плащала вода от 30.11.2011г. до 31.01.2018г. веднага е уведомена за сигнала и е платена водата. Кой даде указания за укриване на важни детайли и факти от сигнала, който доведоха  до даване на информацията?

На 16.02.2018г. наблюдаващият прокурор е възложил две едновременни проверки по случая, а всичко става преди това, на 15.02.2018г.

Затова Ви питам?

След като има сигнал за неправомерни действия от страна юристконсул на ВиК в  сигнала преди 16.02.2018г., кой информира юриста на ВиК да си плати веднага, неплатената вода от години, което води до прикриване на престъпленията на този етап и за това има доказателство кога е плащано, по час и дата във ВиК Сливен?

Законно ли е да  се информират лицата, когато не е още възложена на други органи  освен на прокуратурата.

На практика се оказва се, че юристконсула на ВиК е информиран от някъде за което искам да ми отговорите, след като всичко е само в прокуратурата!

 

Ето това ми дава повод да се съмнявам  за обективността на Окръжна прокуратура, при решаването на подадения сигнал за да не се прикрият престъпленията и подавам сигнала до Вас.

 

 

    14.05.2018г.                                      С уважение: Живко Желев                                                                                          гр. Сливен 

постингът се редактира!Гласувай:
21. nedovolen - Всичко хубаво, но макар и без рез...
17.05.2018 10:42
Всичко хубаво, но макар и без резултат, положения труд няма да отиде напразно.
Корупция има навсякъде и то си пише - на входната врата на всяко учреждение блести табела БУТНИ! :)))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: jivko1128
Категория: Политика
Прочетен: 3202485
Постинги: 1704
Коментари: 840
Гласове: 1601
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Януари, 2022  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31