Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.04.2013 15:18 - Защо Предпочитам Бойко Борисов пред пуйката Меглена Кунева!
Автор: jivko1128 Категория: Политика   
Прочетен: 3204 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 29.06.2013 06:44

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Защо Предпочитам Бойко Борисов пред пуйката Меглена Кунева! Даже и не виждам смисъл, защо да се аргументирам...
Пръмова - Меглена Кунева е изразител на най-тъмните и грабителски финансово-олигархични кръгове image По-голяма перверзия и гавра с гражданското общество от пробутването на Пръмова - Меглена Кунева НЯМА ! Нахалницата Пръмова - Меглена Кунева участва в грабежа на българите чрез "Париба -България",заробвайки ги със сто процента лихва Схемата за заробване на "Париба - България",в която участва Пръмова - Меглена Кунева - СТО ПРОЦЕНТА ЛИХВА !
image 

Да и покажем среден пръст и да и бием един шут в лакомия,комунистически гъз на идващите избори !

Нов комунистически крокодил на хоризонта ! Бъдете проклета,завинаги,заради заемите с лихва от сто процент,които раздавате чрез "Париба - България" ! Горете в АДА !
image

И понеже стана дума за големите тайни и големите играчи, за които пишеш, как ще коментираш тайните на един голям играч за президентския пост – Меглена Кунева.
- Самата Меглена е инкогнито за избирателя. Като снаха на висшата комунистическа номенклатура не трябва да вярва в Бога, след промените на 10 ноември вярва по православному, а в хода на стремителната й кариера се превръща в католичка, какъвто е добрият й приятел Барозу. От уважаваната в тоталитарните времена фамилия Пръмова в демократическите лансира бащината си Кунева. Опитва се да се посочи като дисидент, освободена от радиото заради пиетета й към екологията, но е работила в структура на зловещото Шесто – идеологическото управление на ДС. Та дори и името си променя - от българското Милена, както е записана в едновремешните документи на по-европейско звучащото Меглена. Е, не смятам, че са играли други, потайни съображения – обикновено една промяна на буквата на име на човек или фирма ти дава ново лице и в “Интернет”. Изобщо като личност тя се асоциира в съзнанието ми с една фраза от пиесите на знаменития британски писател Оскар Уайлд – “Извинете, че не ви познах, но аз съм се променил много”.

Та тя е била старши юридически съветник – т.е. дясна ръка в международните договорки на всеки премиер в правителствата на Андрей Луканов, Димитър Попов, Филип Димитров, Любен Беров, Жан Виденов, Иван Костов. При царя стана министър, а при Станишев – еврокомисар. До гуша е в голямата игра и големите тайни на големите играчи, щом е била доверен човек при толкова разноцветни и разнокланови кабинети и управления. Всъщност и затова я гласят за президент – обслужила е всички и всички са останали доволни.

Както съм описал в томовете си за тайните на играчите, затварянето на реакторите беше решено през далечните 1993-1994 г. Ето я първата тайна – през 1993-а правителството на проф. Любен Беров – сламеният човек на “Мултигрупата”, както го наричаха, поиска и подписа споразумения с Европейската банка за възстановяване и развитие, с клуба на най-развитите държави Г-7 и Европейския съюз за финансова помощ за затваряне на мощности на АЕЦ "Козлодуй" със срок до 1 януари 2007 г. Правният консултант по тези решения и договори беше Кунева като съветник на престарелия професор. Най-големият противник на блоковете с номер от 1 до 4 беше Франция. Френски екологични организации обработиха европейското обществено мнение. Но кой им плащаше? Не някой друг, а Москва.

Трябваше да се затвори АЕЦ “Козлодуй”, за да се мотивира отварянето на АЕЦ “Белене”.

По онова време никой у нас, поне официално освен “големите тайни играчи” не говореше за нова АЕЦ и не се канеше да я строи. Обаче се оказа, че през тази далечна 1994 г. фирмата от Москва “Атомстройекспорт”, е сформирала за целта специален консорциум с френско-немския "Фраматом"! Той извърши по-късно ремонтите на иначе предназначените за спиране реактори, извърши и модернизирането на 5-и и 6-и блок на АЕЦ "Козлодуй”. Договорите са одобрени от Министерския съвет, чийто юридически съветник и консултант беше Кунева. Затова не е съвпадение, че през същата вече забравена година – 1994 г., когато Москва си извоюва и чрез Кунева затварянето на “блокове на “Козлодуй” и строеж на АЕЦ "Белене" с немско и френско участие (договорката обаче не беше спазена), България получи и датата за влизане в Евросъюза със срок тринайсет години по-късно - на същия 1 януари 2007 г., когато трябваше да затворим окончателно блоковете № 1-4 ! Е, така кандидатката за днешен президент ни вкара в Европа. И още една тайна – финансиращата операциите за “Козлодуй” банка беше “Париба”.

Ставаше дума за половинмилиарден кредит! Защо да се чудим тогава, че юристът Кунева, подготвяла и този изгоден за финансовата институция договор, след еврокомисарството се отзова точно в борда на банка “Париба”! Е, питам се каква ще е цената и за нас, и онази за нея при обещанието й след членството в ЕС като президент да ни направи и европейци. А иначе изненадата около “Белене” за родната общественост дойде цели 14 години по-късно, в средата на януари 2008 г., когато руският президент Путин гостуваше у нас. Тогава беше подписано междудържавното споразумение с Москва за строителството на новата АЕЦ "Белене"от същата руска фирма "Атомстройекспорт". Но то беше акуширано и израждано от Кунева през 1993-1994 г.

Всъщност има и още една тайна, която съм описал – последните детайли се нанесоха в малките часове на нощта в бар “Синатра”, където делегациите се срещнаха. Тогава името на собственика му, обслужвал лично Путин, Първанов и Станишев и подочул реплики, беше спестено в медиите. Той – Мишо Бирата, се ползваше с повече от могъща подкрепа и закрила, беше закрилян от кранчето на газта, понеже “Атомстройекспорт” е компания на “Газпром”. Беше се оказал подходящият човек на подходящото място и в подходящото време, но две години по-късно и мястото, и времето се оказаха неподходящи. Следователно – и човекът. Защото когато “Белене” зацикли, “изненадващо”

смъртта го посети в правешкия хотел на консултанта по същия проект Валентин Златев.

Виж, у нас имаме два пласта политика. Първият е по медиите и е предназначен за обикновените хора. Наричат го политика, но си е най-обикновен PR. Вторият пласт е онзи, за който пиша – истинският, пълен със смъртоносни тайни и погребващ България. Затова смело твърдя, че Кунева е истинският кандидат не само на червената БСП, но и на Русия. И понеже сме започнали с тайните, нека да продължа. Начело на предизборния й щаб е Мария Девизиева. Тя е била известна навремето като първа цигулка в министерството на бившия царски вицепремиер Николай Василев.

В много тесни кръгове я знаят и като бизнессъдружничка на Моника Йосифова. Моника пък е жената, с която живее Сергей Станишев и която му роди дъщеря. Наскоро, на 3 юни Моника напусна заради майчинството управлението на фонда за имоти "Експат Бета" АДСИЦ. За нейното място в съвета на директорите препоръча и беше избрана шефката на щаба на Кунева - Мария Дивизиева. Нека не забравяме, че точно мъжът на Моника – Станишев, произведе Кунева в еврокомисар. Да спомена, че и мъжът й – Андрей Пръмов, е в борда на “Черноморско вино” Янчо Таков. Но да не забравяме, че Кунева е визирана по форуми като братовчедка на иначе синия до мозъка на костите си Соломон Паси. Т.е той е рода на видната комунистическа номенклатурна фамилия. Затова казвам, че нито има независими кандидати, нито партийни цветове там, където играят големите пари, където големите играчи редят, както тайните на капитала, така и тайните на изборите и народния вот.

Например в директорския борд на компанията, където е била булката на Станишев, наследена от предизборната шефка на Кунева, стои Хари Тилев. Той е син на същия онзи Атанас Тилев, чийто досие агент Бриго Аспарухов унищожи. А защо, подсказва един скандал от епохата на студената война. Атанас Тилев е бивш преводач на Тодор Живков, жени се за щерката на финландския външен министър Каколайнен и през 1981 г. е атакуван от немската преса като агент на руснаците. “Велт ам зонтаг” го нарича “живият рупор на КГБ”. Заради скандала тъстът е принуден да подаде оставка от поста си. А, да не забравяме, че Тилев създава във Финландия компания “Тампела”, която със земекопните си машини обслужва тръбопровоиидите на “Газпром”.

Плаща и пари на Симеон като консултант,

а впоследствие царят пък назначава Николай Василев за свое вице. Николай Василев е сред собствениците на тази компания - фонд за имоти. Както се вижда, в нея са се събрали шефка на предизборен щаб, царист, но свързан с комунистите – син на шеф от разузнаването, син на човек, сочен за агент на КГБ и навремето подкрепен от СДС, което предложи да изкупи фалирания му трезор, булка на червения партиен лидер и т.н. Една от основните инвестиции покрай тази фирма е на морския бряг близо до Варна. Това са 140 декара от другата страна на р. Камчия, където ще се строи огромен комплекс. Първият по рода си комплекс също е на този бряг – води се като пионерски лагер, собственост на правителството на Москва!

Питам се защо екозащитниците не са изревали досега, че там е резерватът “Лонгоза?! Може да се проследят и други връзки. Например чрез завода в Девня, чиято шефка е в щаба на Кунева, предприятието пък се води собственост на Марвекс, в която като съдружник се пише испанската “Молтурасион де гранелос” от една страна, а от друга – “Елва”. За финал – друга “Елва” – “Елва инк”, е представител на руските автозаводи ВАЗ у нас. И да не пълним повече място, че и цял вестник няма да стигне...

Едно интервю на Анелия ПОПОВА
Акциите на най-голямата банка на Франция -

BNP Paribas паднаха до 9.47% !!!

(Бележка:В управителния съвет на "Париба - България",която раздава заеми със сто процента лихва е кандидат Меглена Кунева !)

Меглена Кунева стана милионерка в Брюксел, Волен Сидеров забогатя от държавната субсидия, Ивайло Калфин печели добри пари като евродепутат
Бърз преглед на официализираните досега водещи президентски номинации – Меглена Кунева, Волен Сидеров и Ивайло Калфин, показва, че на политическата сцена ще присъстват хора със значителен личен финансов ресурс.

 

На полето на "финикийските знаци" безспорен фаворит е представящата се за "кандидат на гражданското общество" Меглена Кунева, пише Bulgaria-news.

Назначаването на Кунева в борда на френската банка „Париба” принуди през миналата година "Трансперънси интърнешънъл" да настоява пред председателя на Еврокомисията Жозе Барозу да се забрани на бивши комисари да влизат в бизнеса 2 години след напускането на поста - в противен случай остават подозренията за корупция и нерегламентиран лобизъм.

Самата Кунева вече се похвали, че си е осигурила ангажимент за серия от лекции за защитата на правата на потребителите, което е чист доход към ежемесечната компенсация от Брюксел.

Всеки бивш комисар от „първата комисия на Барозу”, в това число и Меглена Кунева, е получил над 1,2 млн. евро като „преходни” плащания, компенсации за „преустройване” и пенсия, установи проучване на евроскептичната британска организация „Open Europe”.

Освен това, комисарите имат право на едномесечна заплата, за да се пригодят към „живота след Брюксел”. Колко мило! На фона на тежката рецесия, фалита на фирми, пълзящата безработица, обедняването на цели прослойки, фалита на европейски държави!

Меглена Кунева получава след края на мандата си в Брюксел, една месечна заплата в размер на 19 909 евро за „преустройване”, 322 540 евро в „преходни плащания” за следващите три години, и 25 534 евро годишна пенсия след като навърши 65 години.

Освен това, първата комисия на Барозу три месеца получаваше извънредни заплати, след като не можа да приключи мандата си и той беше удължен служебно. По предварителни груби изчисления най-малко 70 хил. евро е получила Кунева за тези седмици извънреден престой в Европейската комисия.

Интересно е, че за една година комисарите имат право и на 35 837 евро за жилищни разходи и на 7284 евро за „разходи за забавления”. Изчисленията сочат, че Меглена Кунева е получила около 705 хиляди евро (близо милион и половина лева) заплата на поста си в Брюксел.

По-странен е казусът с лидерите на националистите. Преди месец бившият депутат от Атака Валентин Николов публично заяви, че малко преди парламентарните избори през 2009 г. кандидатите за депутати от Атака са подписвали договори за поръчителство по кредити в размер на 150 000 евро за пет компании, регистрирани на Сейшелските острови. Става думи за офшорките "Сангрия", "Галатея Трейд Груп" , "Фрийланд Холдинг", "Компаунд мениджмънт" и "Аутосорсинг Фасилити".

Според сертификатите за актуално състояние, издадени на 23 март 2011 г. от нотариус на Сейшелските острови, се вижда, че петте офшорки са регистрирани на една и съща дата - 26 май 2009 г., или месец и половина преди изборите. Две седмици след това в централата на Атака са подписани и договорите за поръчителство. Офшорните фирми имат един и същ адрес - "Шам пенг тонг плаца" 103. Еднакъв е и капиталът им - по 100 хил. долара.

  Документите разбулват и мистерията около собствениците на скандалните дружества. В сертификатите на "Фрийланд Холдинг", "Компаунд мениджмънт" и "Аутосорсинг Фасилити" като собственик на 100% от акциите е посочен българинът Камен Тодоров Петров.

Проверката в няколко различни бази данни показа, че в София има един-единствен пълнолетен мъж със същите три имена. Той е на 66 години и работи като портиер на вестник "Атака". Освен портиер във въпросното издание, Камен Петров се оказва и чичо на Капка Сидерова - съпруга на лидера на "Атака" Волен Сидеров.

През 2006 г. той настояваше за тотална ревизия на парите и имуществото на политиците. Сидеров се хвалеше, че "Атака" е готова и със закон.

45 хил. евро и 15 хиляди лева е спестил бившият външен министър Ивайло Калфин. 40 хиляди евро от тях са от 2009 г.. Като евродепутат той си е купил мерцедес за 18 хил. лв. Заплатата на евродепутатите за 2011 г. е 7 956 евро. След облагане с данък и приспадане на осигуровки чисто получават 6 200 евро на месец. Ивайло Калфин е евродепутат вече 2 години. Значи от заплати кандидат-президентът на БСП е получил досега чисто 148 800 евро (около 300 000 лева).

От този мандат и българите взимат същите заплати като останалите си колеги в Европарламента, а не както допреди 2009 г., когато заплатите им се равняваха по тези на националните парламенти. Отделно им се падат дневни от 304 евро за храна и хотел. Условието е да се подпишат в присъствения регистър. В дните за гласуване в пленарна зала сумата се орязва наполовина за отсъствия от повече от 1/2 поименни вота.

Между най-високите екстри е и надбавката на евродепутатите от 4 299 евро ( около 8 600 лева) месечно за общи разходи - наем, телефони и други.

Разходите се оправдават със съответните документи, но сумата пада наполовина при отсъствия от 1/2 от пленарните заседания за година. Европейският парламент покрива пътуванията им със самолет бизнес класа или влак първа класа както до родината, така и ротацията на сесиите в Брюксел и Страсбург.

Кандидатурите на Меглена Кунева, Волен Сидеров и Ивайло Калфин за президент са прецедент в най-новата ни политическа история. За първи път в надпреварата за "Дондуков" 2 имаме толкова богати претенденти.
 
    Доста вероятно е единния собственик и на двата канала услужливо да представя ценно ефирно време на тази бездарница.

Тази нахалница,която е в борда на директорите на 6 - та банка в света - Париба,която пък раздава заеми със 100 - процентова лихва в България има нахалството да ни занимава с глупавата си личност.


Кретенът,кандидат за вицепризидент на Куневица ми говори за високи лихви.

Защо не се обърне директно към Куневица и да попита,защо Париба - България,където шеф е същата Куневица раздава заеми със 100 процента лихва.


Те такова ДЕБЕЛООЧИЕ няма.


Колкото и да налива "Париба" в тази обречена кауза,ТЯ е обречена.

Най-голямото зло са офшорките,чрез който е заграбена НАПЪЛНО българската икономика.

Знае ли някой,кой държи Нова и бтв,кой е реалният им собственик? Тагове:   дс комунизма,


Гласувай:
3Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: jivko1128
Категория: Политика
Прочетен: 4374879
Постинги: 1893
Коментари: 941
Гласове: 1919
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Февруари, 2024  
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829