Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.08.2013 06:01 - Товарищ Сергей Дмитриевич Станишев - 1част
Автор: jivko1128 Категория: Политика   
Прочетен: 2421 Коментари: 1 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
автор: krutata
                             image

Рождена дата: 05.05.1966, евреин по майка, председател на Висшия съвет на БСП, потомствен комунист, роден в Украйна. Завършил висше образование в Москва. В тесни връзки с ПЕС и Социалистическия Интернационал. Наставници са му Юри Асланов, Георги Пирински, Георги Прохаски и Мартин Заимов – Голдсмит (всички до един – евреи), майка – Дина Сергеевна Мухина, баща – Димитър Станишев. Министър-председател на България при управлението на Тройната коалиция.

До назначаването си за премиер Сергей Станишев не е имал трудова книжка. Поне да беше българин, нямаше да е толкова обидно. Не е бил замислен като такъв, родителите му не са го направили. Затова са го направили съветски, а после и руски гражданин. Това е неговото самосъзнание.Това е семеен въпрос за мен. Свързан е и с привързаността към руската култура от страна на майка ми и от мен самия”,казва Сергей при Кеворкян във “Всяка неделя”. Другаде споделя, че с Русия“ е неразривно свързана съдбата му, че в себе си има нещо от прословутата “руска душа”. Сергей Станишев е съветски, след това руски гражданин до 1996 г., когато придобива българско гражданство и се отказва от руското.

Във вестниците се въртяха някакви странни  мероприятия с родословни дървета, староверци, прибалтийски немци, полски връзки, изселвания  по цялата руска периферия. След поредица атентати в средата на 19-и век в Русия с императорски указ се забранява на евреите да живеят в близост до трите столици Санкт Петербург, Москва и Киев. Всичката тази негова рода е забъркана с македонски примеси, дядо му Яков, например. Важното е друго. До 30-годишната си възраст той не е пожелал да стане български гражданин, не се е чувствал българин. Няма как да се е самоопределил като такъв вътре в себе си и след това, тези неща стават в ранната възраст.

Станишев заявява в интервю: “… има огромна пропаст между хората и властта по принцип… Това е една от драмите в българското общество, защото никой на никого не вярва и в нищо не вярва… защото сме били много лъгани и това е голямата вина на политиците според мен в тези години”. Може ли да очакваме, че Сергей Станишев може да промени тази картина? Естествено, че не може. А нима вече не го опитахме с тройната коалиция? През януари 2002 г. той обеща публично, че ще се нагърби да направи оценка на 12-годишния период след 10 ноември 1989 г. Оценката била нужна според него, за да се “тръгне на чисто”. Такава оценка не беше направена от него.

В интервю за седмичникът “Политика” през април т. г. той заяви: “Не всички мои заместници ще станат министри”.Всичките станаха броени месеци по-късно.

 image

Даниел Мариашин и Сергей Станишев

Лидерът на БСП Сергей Станишев се срещна тази година през март месец с вицепрезидента на еврейската организацияБней Брит Интернешънъл (много опасна ционистка организация) Даниел Мариашин, който пристигна от САЩ на посещение у нас по повод честването на 70-годишнината от спасяването на българските евреи. Двамата обърнаха внимание на единодушно приетата от Народното събрание преди дни декларация във връзка с депортирането на евреи от Македония и Тракия. Беше изтъкнато, че спасяването на българските евреи е една от светлите страници в българската история, и че това е факт благодарение на силния обществен натиск върху тогавашната власт. Обаче между другото двамата изразили силна тревога от нарастващите екстремистки и антисемитски тенденции. Това не е първата среща между Сергей Станишев и Даниел Мариашин. Американският гост покани председателя на БСП при следващо  посещение в САЩ да се срещне с представители на еврейски организации там. Обърнете внимание на
ръкостискането! На запознатите с масонските знаци ще им е ясно.

***

На 14.04.2010 г. в. “Труд” отпечатва интервю с Тошо Недялков, бивш зам. директор на Държавната агенция за информационни технологии и съобщения (ДАИТС), в което се съдържат интересни данни за афера, свързана със Сергей Станишев и много големи корупционни сделки с търга за отпечатване на нови задгранични паспорти с биометрични данни, наложено ни от ЕС.

Денонощни опашки пред МВР, хилядни номера за чакащите, изнервени хора поради бавно обслужване, губене на време и пари – всичко това заради подписаният Договор със “Сименс” ЕООД – България – фирмата, която печели търга за отпечатване на документите, но системата им не работи нормално и непрекъснато блокира. Получил това в наследство от правителството на Станишев, Цветанов съветва хората, които няма да пътуват, да не си вадят сега паспорти, а Бойко Борисов се заканва да поиска от “Сименс” няколко милиона неустойка. Но после се оказа, че на “Сименс” България щедро и акуратно плати 116 милиона евро макар, че според експертите от МВР стойността на услугата през 2006 г. струва само 15 милиона. Разликата е невероятна, умопомрачителна! Става въпрос не само за опорочен скандален търг и за масово подвеждане на хората, а за брутална политическа корупционна сделка на най-високо равнище, както ще се убедите. Търг, от който печелившата карта изтегля не друг, а самият  – СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ!

В търга са участвали най-големите концерни, в това число и френската фирма “Сажем”, която е подменила над 70% от личните документи по света. Но те, както и други големи фирми са брутално отстранени по скандален начин чрез измислени аргументи, което се доказва дори и в съда, но за управниците в България това не важи. Подписва се договор със “Сименс”, но не с германския концерн, а със „Сименс ” ЕООД – България, която няма никакъв опит, не е изготвила нито един паспорт, но пък е клон на дъщерната фирма на „Сименс – Австрия”.

Изборът на българската фирма Сименс не е случаен. При евентуален провал на договора, отговорност носи единствено фирмата, с която е сключен договорът – „Сименс” ЕООД България и в размера на нейния уставен капитал от 793 000 лева.

Поради явната некомпетентност на българската фирма, когато договорът върви към провал, говорителят на “Сименс-Австрия” Хералд Щокбауер заявява от Виена по телефона на в. “168 часа”:

“Знаем за случая в България. Извинявам се, но не мога да коментирам, тъй като целият проект за паспортите беше координиран от Сименс – България. Те отговарят за цялата комуникация по въпроса с издаването на новите документи за самоличност.”

На 24 април 2008 г. министър Румен Петков подава оставка, отчасти за неудачите по новите документи, но най-вече поради силния обществен натиск за съмнителни връзки с подземния свят. В екипа на новия вътрешен министър Михаил Миков се появява зам. министъра Калин Славов, дотогава съветник на Станишев. Недовършеният търг попада в компетенциите на Славов който явно по указание, съществено променя изискванията към участващите в търга фирми, като прибавя други документи, включително и шофьорски книжки. Създава се работна група с ръководител Росен Карадимов – и той съветник и близък на премиера Станишев, която разработва променени параметри на сделката, а след това отново ги подменя, за да се създаде обърканост и трудности с цел отстраняване на нежеланата конкуренция. В резултат на намесата на Карадимов, цената на услугата набъбва и ще надхвърли 100 милиона лева. Всъщност сумата в договора със “Сименс” ЕООД – България вече е…. 116 милиона евро. Това рязко увеличаване на цената ясно разкрива голямата корупционна сделка, която извършват хората на  Станишев, очевидно по негово нареждане. Тошо Недялков – бивш зам. директор на ДАИТС споделя:“Ако потърсите в интернет ще видите, че на 10 март 2010 г. “Сименс” са кандидатствали за финансиране от Европейската инвестиционна банка за този проект, като са посочили обща стойност от 45 милиона евро”.

Разликата до 116 милиона е тревожно голяма!  А отговорът е единствен – влизат в нечий джоб.

Фактът, че за сделката се използва “Сименс” ЕООД България, която не е дъщерна фирма на германската “Сименс”, а на австрийския клон на концерна, не е случаен. Дължи се на добрите връзки на Сергей Станишев с австрийския политически и икономически елит. И тук трябва да търсим общото на сделката с партията на австрийските социалисти. През 2006 г. по покана на Станишев, Бригите Едерер посещава България, в качеството си на главен изпълнителен директор на “Сименс–Австрия” и отговаряща за дейността на компанията в Централна и Източна Европа. Едерер е била дълги години виден член и ръководител на Социалистическата партия на Австрия, а съпругът й – Ханес Свобода по това време е евродепутат и заместник-ръководител на парламентарната група на социалистите в Европарламента. Ханес Свобода е социалистът, който посочи,  всячески подкрепяше и наложи Сергей Станишев за временен шеф на ПЕС, след оставката по собствено желание на председателя на ПЕС Расмунсен. Неотдавна медиите в България споменаха, че Бригите Едерер и Ханес Свобода ще кумуват на сватбата на Станишев с Моника Йосифова. Каква невероятна близост? Австрийската връзка обаче не е единственият странен прецедент в сагата с избора на българската фирма “Сименс” ЕООД за отпечатването на българските лични карти и паспорти, според изискванията на ЕС. На 22 септември 2010 г. журналистическо разследване на в. “168 часа” хвърля светлина върху избраната фирма и подизпълнителите по скандалния договор за 116 милиона евро. Посочено е, че е съставена специална комисия ръководена от заместник вътрешния министър Калин Славов, чийто състав се пазел в тайна. Разкрива се, че в комисията е участвал небезизвестният Азер Меликов, изключително близък съветник на Станишев, бивш шеф на надзорния съвет на информационно обслужване. Подробностите за опорочения търг, сключен във вреда на националните ни интереси, попадат в полезрението на прокуратурата и тайните служби. През септември 2010 г. в медиите се появяват съобщения, според които бившият премиер Сергей Станишев и съветниците му Азер Меликов и Росен Карадимов ще бъдат привикани на разпит в ДАНС – във връзка с разследване за търга. Разследването е започнало след подаден сигнал от Живко Желев участник в търга, според когото документацията е манипулирана и от нея е извадено важното изискване за  шифрирано перфориране. Като последица, скоро след отпечатването на новите уж защитени паспорти, заловени са първите ментета. По сигнала тече разследване на ДАНС – като се посочват и основните заподозрени: Сергей Станишев, Росен Карадимов и Калин Славов. Споменава се, че в случая става дума и за комисионни. Реакцията на Сергей Станишев относно предстоящия разпит в ДАНС е следната: “Какви са тези глупости? Нещата около конкурса ги движеше Михаил Миков, аз нямам нищо общо с паспортите”. Станишев съзнателно прикрива, че проблемът с документите е обсъждан на заседание на Министерския съвет на 4 декември 2008 г. И на него ясно са изразени резервите към изпълнителя, от страна на тогавашния председател на ДАИТС Пламен Вачков, но те били оспорени и отхвърлени от бившия съветник на Станишев Калин Славов, за което има стенограма. Но скоро след това се оказва, че системата на „Сименс” ЕООД е негодна дори за нормалното отпечатване на паспорти, поради което всякакви експресни и бързи услуги са невъзможни. Сделката обаче отваря вратите за бъдещата политическа кариера на Сергей Станишев, който лансиран от австрийските социалисти и Ханес Свобода направи блестяща кариера по линия на  ПЕС. Разбира се, освен този особено щедър за много “играчи”договор за 116 милиона евро, има и още други „екстри” към него!

Сергей Станишев “подарява” на Бригитe Едерер – шеф на “Сименс – Австрия” куп държавни поръчки, плащани от българския данъкоплатец.

А ето и поръчките:

        - Изграждането на интегрирана информационна система за кадастър и имотна регистрация;

          - Проектът на министерството на администрацията за изграждане на инфраструктурата на електронното правителство;

        - Информационната система за финансово управление на НАП;

    - Електронният търговски регистър към Министерството на правосъдието.


Освен всичко това компанията на Бригит Едерер доставя 25 мотриси на БДЖ и участва в модернизацията на столичното метро. По това време съпругът на Бригите Едерер – Ханес Свобода е зам-шеф на парламентарната група на социалистите в Европарламента и се ползва с голям авторитет и влияние На мястото на оттеглилия се ръководител на ПЕС по здравословни причини Поул Расмусен, по предложение на Свобода е приета единствената кандидатура на Станишев, за временен ръководител на ПЕС. На деветия конгрес на ПЕС през септември 2012 г. в Брюксел, Станишев – пак единствена кандидатура е избран за ръководител на ПЕС с мандат 2 години. И за този избор Ханес свобода е играл централна роля.

Очевидно, за сметка на българския данъкоплатец, щедрото отплащане на Станишев към семейство Едерер-Свобода даде своя резултат.

ТАКА СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ СТАНА ШЕФ НА П.Е.С.!

И ако българската прокуратура иска да разбере откъде са 10 милиона евро, които Моника Йосифова скри в кипърска офшорка, но съдбата я наказа и пи една ”студена вода”, може да се порови в сделките на „Сименс” ЕООД България, уредени от Станишев и верните му “съидейници” Калин Славов, Росен Карадимов, Азер Меликов и още доста други другари.

image Вероятно, тези загубени 10 милиона са като, „ бълха ухапала” богатото семейство! Не трябва да пропускаме и влиятелният австриец Хохегер специалист по PIAR, на когото Станишев също щедро плати милиони пак от парите на данъкоплагеца,  а той върна тлъста част от тях на Моника! Въобще поредната австрийска далавера!
Източник
Гласувай:
31. zaw12929 - Predaj go na prokuraturata
19.08.2013 14:00
Predaj go na prokuraturata
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: jivko1128
Категория: Политика
Прочетен: 4559328
Постинги: 1919
Коментари: 951
Гласове: 1942
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Юли, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031