Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.10.2016 08:26 - Какво трябва да се направи, за да се минимизират щетите от плана Ран Ъг?
Автор: jivko1128 Категория: Политика   
Прочетен: 1109 Коментари: 2 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Какво трябва да се направи, за да се минимизират щетите от плана Ран Ъг?
Единственият и правилен път е борба с неолибералния капитализъм. Но този път трябва бъде ПОЛИТИЧЕСКИ, а не икономически, защото неолибералния капитализъм не е проста икономическа доктрина, а мощна реакционна и ретроградна идеология, влияеща върху всички сфери на живота , рушеща цивилизационните основи на общество и тотално променяща ценностната система на обществото по ретроградни пътища. Икономическите реформи не трябва да са водещи, а следствие на политическите реформи.

В тази борба българският народ трябва да възприеме и внедри развития опит на Европа. Ние трябва да се учим от южноевропейските народи, които са по -напред от нас и въвеждаме техните начини на борба, като създадем по подобие на техните своя антинеолиберална ( антиолигархична партия), която използва  тяхната стратегия за борба и извърши пълна смяна на неолибералната  система с тази на европейската социална държава по модела на най-развитите европейски социални държави от северна и средна Европа. Това ще стане като се възприеме техния социален и демократичен модел с първо възприемане на принципите на техния идеал - реалната демокрация и правните норми на създадената върху принципите на реалната демокрация- правова държава. 
Като първа стъпка е изграждане на правова държава в България с въвеждане правилата на правовите държави на най-развитите европейски държави.  Правовата държава по естествен начин ще ликвидира мутроолигархичната мафия, ще извърши ново справедливо преразпределение на собствеността в икономиката и ще построи социална държава. От своя страна социалната държава ще ликвидира завинаги мизерията и бедността и ще отвори хоризонти за бързия материален просперитет на целия български народ, за възможно най-кратко време да достигнем нивото на най-развитите европейски страни.
Това може да стане само по законодателен път в Парламента ни, от нов тип партия-антинеолиберална лява партия, бореща се срещу неолибералния  капитализъм, наричана  „партията на народа“, на 99% част от обществото, която сега няма политическо представителство нито вън нито вътре в обществото. Българският избирател трябва да обедини вота си под нейния идеал „ за реална демокрация, правова и социална държава“ и да вкара партията си в Парламента с голямо мнозинство, а тя със свое законодателно мнозинство и самостоятелно правителство ще приеме нужните реформи за смяна на системата.
За смяна на системата трябва да се започне с напълно нова конституция и нова избирателна система. 
В новата конституция трябва да се заложени принципите на европейската  реална демокрация и правова държава, които тотално липсват в сегашната българска конституция направена 1990 г. с комунистическото мислене на своите създатели и мисленето на старата тоталитарна комунистическа  държава. Именно конституцията от 1990 г. по която се движи целия преход, стана причина да не се развие демокрацията, нито да се изгради  правова държава, да се отворят вратите на държавата за навлизане на неолибералния капитализъм и унищожаване на социалната държава, за разграбването на държавната собственост, раждането на олигархия и целия мутренски бандитски преход.
Новата избирателна система с пълна деполитизация по примера на развитите европейски демокрации, ще даде възможност българския народ да избере своите нови политици от които да излезе новия непродажен и неподкупен политически елит на България.


Приемаме на нова конституция и нова избирателна система не може да стане с настоящия пълнеж на парламента ни. Настоящия пълнеж трябва да бъде изкаран от там и лустриран за донесената четвърта национална катастрофа на България. На негово място в Народното събрание трябва да влезе партията на народа с голямо мнозинство, като остави старите партии малцинство в него, по този начин им отнеме властта и след това може лесно да ги лустрира. Партията на народа със свое законодателно мнозинство и формите на пряката демокрация- референдумите да приеме новата конституция и нова избирателната система. В момента така управлява партия ФИДЕС в Унгария, също така работи в Гърция току що победилата в парламентарните избори партия СИРИЗА.
Това е същността на новата социална революция която от 3 години тече в Европа и борбата на новите антинеолиберални леви сили.
2015 година е върха на социалната революция в Европа като продължение на Френската революция. Антинеолибералните партии започнаха за захващат властта с голямо мнозинство. Първа бе партия ФИДЕС на Виктор Орбан, която от 3 години управлява с голямо мнозинство в парламента и самостоятелно правителство. На 25 януари гръцката народна партия СИРИЗА спечели с мнозинство изборите и сега управлява със самостоятелно правителство. Тази година има избори в Испания и се очаква,  антинеолиберлнната  партия Подемос в Испания да спечели с голямо мнозинство. Партията на Бепе Грило "Чинкуе стеле" в Италия с 15 милионата си членска маса ( колкото половината италиански избиратели) клати Италия и я блъска към предсрочни избори.

Българският народ въобще си няма представа какво става сега в Европа, защото няма кой да му каже за това, нито да му разкаже за системата на неолибералния капитализъм, в която живее последните 25 години. Той трябва да научи за тези процеси от своята интелигенция, тъй като интелигенцията е водещата му сила, както е водещата сила във всяка общество. Тя трябва да му посочи ясния път напред. 
Но българският народ няма интелигенцията сега, тя бе унищожена в 68 години непрекъснато управление на комунистите- и физически и с промиване мозъка с лицемерните и реакционни комунистически идеологеми, в изолираната от Европа комунистическа система и оставена без разбиране за демокрация и правова държава. Също и Русия няма интелигенция, там умните хора са избивани в 100 години деспотични тоталитарни и тиранични режими. Сегашната руска интелигенция, която макар да има отлични специалисти, продължава да е обременена с идеологемите на 100 годишния комунизъм в Русия и да не разбира истината за своето олигархично настояще, нито да търси пътища и начини за смяна на неолибералната система.


След като внесоха системата на неолибералния капитализъм с плана „Ран Ът“, комунистите станаха пребоядисаните за 1 нощ политически носители на новата система, по този начин останаха да управляват държавата със старото комунистическо мислене и поведение и не са спрели да ни управляват цели 70 години. БСП и нейните неолиберални партийни отрочета заедно с американското  "Отворено общество" продължават вече 25 години да държат цялата власт в държавата,науката, хуманитарното образованието, медиите, интелигенцията и по този начин не позволяват да се роди нова европейски мислеща интелигенция разучила и приложила европейския развит опит и показваща европейски пътища напред.  
В образованието  съзнателно не се изучава неолибералния капитализъм и европейската социална държава, не се гради наука за тях, спира се всякаква информация за живота в развита Европа и как работи нейния демократичен модел -реалната демокрация и правовата държава, а се изучават само "неолиберални ценности".  Пример е новия ТВ канал "Блумбърг", в който шетат икономисти на руския RT-ТВ канал "България он ейър"предаващ на български" и които нищо повече не пропагандират освен  "американски икономически неолиберални ценности" за гонене миража на парите и бързото забогатяване. Така държат народа ни невеж, в пълен мрак, духовно изостанал с 50 години от Европа  без познание за европейските демократични ценности, превърнали го в овче стадо лесно за контролиране и водене!

Преди 1989 г комунистите със своята идеологическа система бяха изолирали България от Европа и пратили в Азия под мишницата на Сталин, Европа бе наричана „гнилия капитализъм“. Това положение продължи и след 1989 г, когато комунистите продължаха да управляват в нова система -неолибералната, под диригентската палка на Отворено общество и продължиха да държат България откъсната от Европа, този път вместо в Азия и 17-тата република на СССР, ни пратиха в Америка и ни направиха 51-вия американски щат.

Единствено за неолиберализма и социалната Европейска държава ще прочетете в нашия сайт. Аз съм работила 9 години да създам две науки- за неолибералниякапитализъм и социалната европейската държава и ги пропагандирам чрез гражданската организация „Идея за България“. Имаме открити две рубрики за тях- 

НЕОЛИБЕРАЛИЗЪМ и СОЦИАЛНА/ПРАВОВА ДЪРЖАВА.
 За Плана „Ран Ът“ написах още 2010 г специален материал със заглавие натиснете >: " От плана Ран Ът през Маршал, олигархията БСП до европейската реална демокрациякато продължение на материала на Георги Тамбуев.

Освен кадърен олигарх, Борисов е и хитър политик. Вкара ГЕРБ в европейската ЕНП на неолибералите-консерватори представители на най-едрия финансов капитал , владеещи почти всички ръководни длъжности в Евросюза и доминиращи в местните правителства, за да не му обръщат внимание и не се интересуват какви ги прави в България, така да прикрие, че се опитва да озапти цялата власт на държавата в ръцете си и фалшифицира изборите в ЦИК от 2009 г насам по завета на Сталин "Не е важно кой управлява, а кой брои накрая!"

За да направи послушна и мълчалива другата партия на едрия капитал СДС , също член на ЕНП, той вкара "рИформаторите" в правителството си и с министър Москов даде министерско кресло на тартора им Костов.

От другата партия на едрия олигархичен капитал - БСП считана за негова "опозиция" Борисов не се страхува, тя няма смелостта да повиши глас срещу него в Брюксел, защото освен, че му е близнак и дала началния капитал, но също като него е фалшифицирала изборите до 2009 г.

Освен това сега хитрата БСП продължава подмолните си номера да го пързаля с издигането на своя кандидат генерал Радев- представител на едрия руски-олигархичен капитал в президентските избори , с цел да то усмири и той да им предостави президентското кресло.

Партията чрез генерала си се стреми да обърне колелото на българската външна политика, като подобри отношенията ни с Путин, изкара България от ЕС, вкара в неговия Евразийски съюз, направи дъвка в устата на руските олигарси и ни върне назад в година 1944.

За Борисов тези цели на БСП са без значение, като се има предвид ,че и неговия олигархичен капитал от своето начало е свързан с руските олигархични капитали. Най-голямо значение за Борисов са парите на БСП и за това тя трябва отвори щедро черните си каси и се прости с позициите на някои свои олигарси в икономиката на България.

Автор Дора Апостолова
Гласувай:
11. jelezov - Не можах да си наложа да прочета ц...
01.11.2016 14:16
Не можах да си наложа да прочета целия пост. Губене на време е четенето на нелогична компилация от овехтели идеологеми, илюстрация на които може да бъде дори само това: "Правовата държава по естествен начин ще ликвидира мутроолигархичната мафия, ще извърши ново справедливо преразпределение на собствеността в икономиката и ще построи социална държава."
Известно ли е на господина, че има данни, които доказват неопровержимо факта, че и в лелеяните от него европейски социални държави нараства различието между 10-те % най-богати и съответно 10-те % най-бедни, измервано с този т. нар. децилен коефициент. Да, имаше в Западна Европа и Северна Америка "социални държави" и е доказано, че тяхната поява се дължи на примера на реалния социализъм. Но те вече потънаха безвъзвратно в историята.
цитирай
2. jelezov - jivko1128 вероятно мрази комун...
01.11.2016 14:22
jivko1128 вероятно мрази комунизма и заради цензурата, а в собствения си блог е въвел абсолютна цензура. Смешно нали?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: jivko1128
Категория: Политика
Прочетен: 4301729
Постинги: 1874
Коментари: 934
Гласове: 1902
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Ноември, 2023  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930